- 25 Mart 2021
- 886
- 1.521
- 63
- Konu Sahibi Catlak-kurabiye
-
- #3.621
Himm ilk defa duydum canım ondan şaşırdım dediğin gibi olunca doğru 3. Gün olan 3 gün sonra diğer 6. Gün olan ile denk oluyorArkadaş da cevap verir ama arkadaşım da öyle yaptırmıştı bi keresinde, ardışık transfer diyorlar embriyoların günlerini bu yöntemle eşitlemiş oluyorlar
Bende bu düşüncelere girmemek için olmuştum birde öğretmenim her hafta 2 kere test vermek gerekecekti o yüzden bir an önce olayım dedim.Ama Olsun vardır her şeyde bir hayırEvet olmanız iyi olmuş ben aşı olmadım tedavi aşamasındayım diye güvenemedim şimdi ne zaman olucam nasıl olucak düşüncesi sardı
Ah kuzum belli olmaz bakarsın beşinci günkünde kromozomda sorun vardı ondan tutmadı, altıncı günkü sağlıklıdır o tutar. insAllah tutar da güzel haberlerini alırız burdan. Tutmazsa kısmını şimdi dusunmeyelim, tutsun diye dua edelimİnşallah canım.Ben hep bilerek farklı merkezlere gittim.ilk denememde döllenme olmadı, 2.’de kimyasal oldu.3.’de yine döllenmedi. 3. ‘Sen önce doktor farklı olarak Sadece genetik test istemişti ve ameliyatla tüplerimi aldı.Genetik teste göre Kan sulandırmak için corasprin kullandırıp, tüpleri de alınca ben olur zannettim.Çünkü 2. Denememde kimyasal olmasını tüplerdeki sıvıya bağlamıştı doktor, mutlaka alınması gerek demişti ama aldırmamıştım. 4. Deneme için bu kez başka bir doktora gelip geçmiş deneyimlerimi anlattığımda , bana hep taze transfer yapıldığını, yaşım gereği olasılığı artırmak için çok embriyo toplamamız gerektiğini söyledi.2 ay üst üste yumurta topladık. 2. Ay yumurtaların etkisi ile daha çok embriyom oluştu ama hep 3. Gün de dondurdu sadece 1 tanesi 6. Günde donduruldu. İlk transferde 2 tane 3. Gün embriyosu koydu Haziran’da.Tutmadı. Şimdi kalan 2 tane daha 3. Gün embriyosunu 1 tane de 6. Günü koydu. Geçtiğimiz pazartesi 2 taneyi koyunca 1 tane daha 3. Günlük vardır bekleyelim onu giderse Çarşamba 5. Gün koyalım dedi gitmedi 5’e. 6. Günlük olanı Perşembe koydu.Yani dün, bugün geldim deli gibi ayakta işteydim. O 3. Günlük 5’e gitmeyince 6. Günlüğün çok kaliteli olmayabileceği uyandı bende çünkü 6. Günlük geç blastokist olan embriyoymuş ve 5’ten iyi değilmiş. Doktor Olasılığı artırmak için 3 tane koydum dedi ama benimkiler tutmaz gibi.Tutmazsa ben de NGS deneyeceğim.Umarım bulabilirim İzmir’de bir yer veya Ankara ya da İstanbul’da kalmaya hem param hem de zamanım olur. Allah herşeyin hayırlısını versin.Dua ediyorum ikimize deNe zaman belli olacak sizin NGS sonucu?
Aynen öyle hepimiz için Rabbim hayırlısını nasip etsin Allah sanada kolaylık versin güzel öğretmenimBende bu düşüncelere girmemek için olmuştum birde öğretmenim her hafta 2 kere test vermek gerekecekti o yüzden bir an önce olayım dedim.Ama Olsun vardır her şeyde bir hayır
Evet öyle yaptı.Olasılığı artırmak için.Çünkü 40 ve üstü yaşlarda tutunma Olasılığı tıbben sadece %15.Onu artırmak için Pazartesi dondurulmuş 3. Gün embriyosu transfer etti 2 tane. 1 tane daha vardı 3. Gün , o diğer 3. Gün embriyoları ile aynı tüpteydi.O da çözüldü ve 5. Güne gitmesi beklendi Çarşamba günü Eğer o 5 günlük olabilseydi transfer edecekti ama maalesef gelişmedi.O yüzden Perşembe tekrar gittim kliniğe ve 6. Günlük dondurulmuş embriyo transferi de yapıldı.Ama Perşembe gün , Pazartesi koyulan diğer ikisinin tutup tutmadığını göremiyormuşBisey soracağım iki kere mi transfer işlemi yapıldı yani 3. Gün olanlar iki embriyo pazartesi günü, 6. Gün olan embriyo ise perşembe günü mü konuldu ben öyle anladım yazdığınızdan
Benim hamile kalan bir çalışanım ilk aşısını hamile olduğunu bilmeden oldu.Aşıyı oldu, o hafta doğal yoldan hamile olduğunu öğrendi. Çok sağlıklı şuan bebeği 4 aylık. İkinci aşısını da oldu geçen hafta.3 aylığı geçmesini bekledi 2. İçin.Canım bende 10 gün önce oldum 2,dozu ama yumurtlamadan sonra olmuştum etkilemedi adetimi.Gec Olsun güç olmasın canım vardır bir hayır
Aynen benim de ilk kez böyle oldu.Himm ilk defa duydum canım ondan şaşırdım dediğin gibi olunca doğru 3. Gün olan 3 gün sonra diğer 6. Gün olan ile denk oluyor
Aynı durumdayız o zaman.Ben 35’te evlendim. Ondan önce zaten olsa mutlu olmazmışım.Çünkü yaşadıklarımı yaşayamazmışım.Hayata 1 kere geliyoruz ve bana göre 20’ler ve 30’ların başı nedense dünyada bol bol yer görmem, yeni arkadaşlıklar edinmem, yeni deneyimler elde etme zamanıydı. Eşim 2 yaş büyük benden. Ona kalsa o hala istemiyor çocuk,kendi çocuk gibi halaİzmir’de de hemen her merkezin çalıştığı bi genetik tanı merkezi vardır. Sorarsanız İstanbul’a gerek kalmaz sanırım, bi tanıdıktan duyduğum doktor var Funda Göde ismi, medikal park’taymış sanırım. İsterseniz bi araştırın çok iyi olduğu söyleniyor.
Ben de sizin gibi geç evlenip geç çocuk istedim 30’larımda bile düşünmüyordum çocuk yapmayı, şimdilerde 40’larımdayken istiyorum ama o da bizim isteğimizle olmuyormuş tabi
İnşallah güzel sonuçlar alırsın.Tüm kalbimle diliyorumAh kuzum belli olmaz bakarsın beşinci günkünde kromozomda sorun vardı ondan tutmadı, altıncı günkü sağlıklıdır o tutar. insAllah tutar da güzel haberlerini alırız burdan. Tutmazsa kısmını şimdi dusunmeyelim, tutsun diye dua edelimTüm kalbimle sana da dua ediyorum canım benim. Benim ngs sonucu için en az 10 gün bekleyeceğiz.
Ayy canım benim inşaallahBende adet sancısı yaşadım transfer dönemimde çok şükür pozitif haberini aldım inşallah senin sancinda hayra alamettir
Hamile kaldı mı arkadaşınız?Arkadaş da cevap verir ama arkadaşım da öyle yaptırmıştı bi keresinde, ardışık transfer diyorlar embriyoların günlerini bu yöntemle eşitlemiş oluyorlar
insAllah canım benimİnşallah güzel sonuçlar alırsın.Tüm kalbimle diliyorumHepimizin yüzünün güldüğü bir yıl olsun
Insallah hayırlısı ile başka denemeye gerek kalmaz embriyolariniz tutunur bu kadar emek sabır sonucu yüzünüz güler inşallah.Evet öyle yaptı.Olasılığı artırmak için.Çünkü 40 ve üstü yaşlarda tutunma Olasılığı tıbben sadece %15.Onu artırmak için Pazartesi dondurulmuş 3. Gün embriyosu transfer etti 2 tane. 1 tane daha vardı 3. Gün , o diğer 3. Gün embriyoları ile aynı tüpteydi.O da çözüldü ve 5. Güne gitmesi beklendi Çarşamba günü Eğer o 5 günlük olabilseydi transfer edecekti ama maalesef gelişmedi.O yüzden Perşembe tekrar gittim kliniğe ve 6. Günlük dondurulmuş embriyo transferi de yapıldı.Ama Perşembe gün , Pazartesi koyulan diğer ikisinin tutup tutmadığını göremiyormuşBakalım ne olacak bu kez.Eğer tutmazsa hoca hala NGS falan düşünmüyor Olasılığı artırmak için çok embriyo toplamamız gerekiyor diyor ama ben forumda NGS duyuyorum bu çok kez tutunmayan ya da düşük olan vakalarda.Benim bu 5. Denemem , Hakkımızda hayırlısı olsun.
Ay inşallah ne güzelBenim hamile kalan bir çalışanım ilk aşısını hamile olduğunu bilmeden oldu.Aşıyı oldu, o hafta doğal yoldan hamile olduğunu öğrendi. Çok sağlıklı şuan bebeği 4 aylık. İkinci aşısını da oldu geçen hafta.3 aylığı geçmesini bekledi 2. İçin.
Yok canım Diyarbakır dayım ama tedaviyi Ankara'da görüyorum.Cok teşekkür ederim bu aradaAynen öyle hepimiz için Rabbim hayırlısını nasip etsin Allah sanada kolaylık versin güzel öğretmenimistanbuldamısın sen
Benimde transferin ertesi günü başladı halen hafifde olsa devam ediyor adet dönemine yakın daha da artmıştı korkmuştum acaba reglimi olucam diyeAyy canım benim inşaallahHangi gün yaşadın?Ben hemen transfer sonrası, bana hem Pazartesi gemde Perşembe ardışık transfer oldu.O günlerin hemen arkasında adet sancılarım oldu.Bugün dünkü transferin 2. Günü olunca bugün hep oldu.Üzüldüğüm şey olumsuz olan eski denemelerimde de olmuştu bu sancı.İnşallah değildir
Dedim yoksa istanbulda böyle tatlış öğretmenimiz mi varYok canım Diyarbakır dayım ama tedaviyi Ankara'da görüyorum.Cok teşekkür ederim bu arada
Ben de sizin icin dua ediyorum insAllah bu sefer hamile kalisinizAyy canım benim inşaallahHangi gün yaşadın?Ben hemen transfer sonrası, bana hem Pazartesi gemde Perşembe ardışık transfer oldu.O günlerin hemen arkasında adet sancılarım oldu.Bugün dünkü transferin 2. Günü olunca bugün hep oldu.Üzüldüğüm şey olumsuz olan eski denemelerimde de olmuştu bu sancı.İnşallah değildir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?