2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar mesajlarınız, dualarınız için çok teşekkür ederim. 🙏Dün öğlen 12de anca vardık. Ayaklarım balon gibi şişmiş, 40 numara olmuştu resmen. Belim ve sırtım da çok ağrıdı. Ama şükür ki bebeğim hareketli yine, birşey olmadı. 🙏🧿

Kesim bir yaşında benim. Kvnin de 6yaşında siyamı var. Şimdi onları birbirine alıştırmaya çalışıyoruz. 😆 Benim kedi çok meraklı siyamla oynamak istiyor, siyam pas vermiyor. Birbirlerinin peşinde dolanıp duruyorlar. Tüm aile ek ele verdik kediler birbirine alışsın diye seferberiz.
Tabi senin bebek doğunca kedi zarar verir, ısırır, sen bebekle ilgilenince kedi kıskanır bebeği boğar diyenler var. :63:hepsine cevabı verip oturuyorum yerine. Karnımda kızım, yanımda oğluş kedim ve kuzeniyle vakit geçiyor bakalım 😆🤭
Kedilerin bebeklere zarar verdiği henüz gorulmemis😇 uzun yolculuklarda her 2 saatte ara verip yürüyüş yapmak gerekiyor.Ayaklar davul gibi oluyor yoksa. Kazasız belasız varmana sevindim🥰

Mide yanmasi icin neler yapiyorsunuz arkadaslar. Ilac kullanan varmi
Bana süt falan fayda etmiyor canım, çok geçici bir çözüm oluyor.

1- Gerçekten öğünler arasını güzel ayarla. Yemek üstüne hemen meyve, tatlı vs yiyince benim hemen yanıyor.
2- Baharatlı,yaglidan mümkün olduğunca kaçınmak lazım.
3-Rennie duo 😂 gerçekten saniyesinde geçiriyor yanmayı. Doktor yazdı canım, çok memnunum.

Kızlar yarın edirnede bir işimiz çıktı eşim annemler gidecek ben de gitmek istiyorum ama buradan 3 saat mesafe, hava 38 derece olacakmış, öğlen 12 gibi orada olup akşam 5 6 ya kadar gezeceğiz sonra döneriz bol bol su içsem şapka taksam sizce bi zararı olur mu yardımcı olun lütfen çok kararsız kaldım. 31 haftalığım şuan. Bu haftalarda gezmeye gidip de sağ salim dönenler vardır dimi? Ben çok istiyorum gitmek ama annem soruyor dayanabilecek misin vs. Arabada klima açarız ayaklarımı uzatırım diyorum yol boyunca
Havalar çok sıcak, aynı gün içinde git gel gez bana biraz fazla geldi. Ben dışardan gelince ayaklarımı duvara kaldırıp dinleniyorum biraz, sizin böyle şeyler yapmaya fırsatınız da olmayacak.. ama tabi siz bilirsiniz

25+4 üz dünden bu yana hiç hareket hissetmiyorum.24 den sonra hissetmeye başladım zaten 10 gündür oda pıt pıt atma şeklinde .pazartesi doktora gittiğimde az hissediyorum yada hiç dediğimde normal dedi.çok hareketli bi insanım çok ayaktayım.ondanda olur diyorlar varmı aynı haftada olup bu şekilde olan anneler

Kızlar yarın edirnede bir işimiz çıktı eşim annemler gidecek ben de gitmek istiyorum ama buradan 3 saat mesafe, hava 38 derece olacakmış, öğlen 12 gibi orada olup akşam 5 6 ya kadar gezeceğiz sonra döneriz bol bol su içsem şapka taksam sizce bi zararı olur mu yardımcı olun lütfen çok kararsız kaldım. 31 haftalığım şuan. Bu haftalarda gezmeye gidip de sağ salim dönenler vardır dimi? Ben çok istiyorum gitmek ama annem soruyor dayanabilecek misin vs. Arabada klima açarız ayaklarımı uzatırım diyorum yol boyunca
Canım ben 25 haftalığım daha ama ben bile bu sıcakta dışarıda dolaştıysam fenalık geçiriyorum, artık işlerimi halletmek için sabah erken ya da akşamüstü saatlerini seçiyorum çünkü hava çok boğucu. Hele bir de öğlen sıcağında gezmekten bahsediyorsun, yolculukta bir şey olmaz ama gezme kısmında ben olsam gitmem. Ben de yazlığa gideceğim yarın ama orada da sıcağın altında dolaşmayı düşünmüyorum hiç.

Benim de ilk defa dün çok midem yandı, soğuk süt bir nebze iyi geldi ama tamamen geçirmedi ancak uyuyup uyanınca geçmişti. Mideni yaktığını bildiğin yiyeceklerden uzak durmaya çalış canım en kesin çözümü o maalesef. Ben de dün dolaptaki biber olmasını yiyeyim dedim beni mahvetti resmen.
25+4 üz dünden bu yana hiç hareket hissetmiyorum.24 den sonra hissetmeye başladım zaten 10 gündür oda pıt pıt atma şeklinde .pazartesi doktora gittiğimde az hissediyorum yada hiç dediğimde normal dedi.çok hareketli bi insanım çok ayaktayım.ondanda olur diyorlar varmı aynı haftada olup bu şekilde olan anneler

Canım 28’e kadar çok düzenli olmuyormuş hareket düzenleri zaten. Ben de hareketli olduğum günlerde çocuğu çok az hissediyorum. Hareketli olmana, plasentanın konumuna, çocuğun yönüne hatta huyuna göre bile değişir bence çok endişe etme şu an. Yemek yedikten sonra arada uzan soluna yatıp biraz bekle muhtemelen hissedersin.

Doktor normal dediyse normaldir canım. Haftan kucuk değil , doktor bir şey demedi mi şundan olur vs diye

Tatlı şeyler yiyip uzanınca daha fazla hissediliyor hareketli geçiyorsa günün pek hissedilmiyor doktor normal dediyse normaldir sonraki zamanlar daha çok hissedilecek demişti doktor bana da.

Mide yanmasına soğuk süt çok iyi geliyor, hemen geçiriyor beninkini

Yanlış mesajı alintiladim🤦‍♀️ Bu arada arkadaşlar ilaç olarak ne kullanıyorsunuz? Demir hapı, magnezyum ve omega 3(ocean) kullanıyorum. Magnezyum ve omega ya 2 temmuzdaki randevumda başlattı. Ilk defa bi Gebelipimde ilaç kullanıyorum umarım çok kilo almam🙃

Valla canım tatlı hamur işi kestigimden beri benim mide yanmam kalmadı şükürler olsun

Canım benim 12 saatlik yol 18 saat oldu mola dinlenme vs. Tma anlamıyla bir eziyet çektim. Arka koltuğu da pek boşaltmadılar, oturarak gitmek zorunda kaldım resmen. Dayanarak uyudum falan ama ayaklarım inanılmaz şişti. 29.haftadayım üstelik. Her ne olursa olsun çok dikkatli olmanı öneririm canım. Bir daha beni hiçbir güç uzun araba yolculuğuna ikna edemez :KK43:

Bana soğuk kakaolu süt fayda ediyor canım bir tek. Sadesi de fayda etmiyor.

Bana süt falan fayda etmiyor canım, çok geçici bir çözüm oluyor.

1- Gerçekten öğünler arasını güzel ayarla. Yemek üstüne hemen meyve, tatlı vs yiyince benim hemen yanıyor.
2- Baharatlı,yaglidan mümkün olduğunca kaçınmak lazım.
3-Rennie duo 😂 gerçekten saniyesinde geçiriyor yanmayı. Doktor yazdı canım, çok memnunum.

Canım ben 25 haftalığım daha ama ben bile bu sıcakta dışarıda dolaştıysam fenalık geçiriyorum, artık işlerimi halletmek için sabah erken ya da akşamüstü saatlerini seçiyorum çünkü hava çok boğucu. Hele bir de öğlen sıcağında gezmekten bahsediyorsun, yolculukta bir şey olmaz ama gezme kısmında ben olsam gitmem. Ben de yazlığa gideceğim yarın ama orada da sıcağın altında dolaşmayı düşünmüyorum hiç.

Benim de ilk defa dün çok midem yandı, soğuk süt bir nebze iyi geldi ama tamamen geçirmedi ancak uyuyup uyanınca geçmişti. Mideni yaktığını bildiğin yiyeceklerden uzak durmaya çalış canım en kesin çözümü o maalesef. Ben de dün dolaptaki biber olmasını yiyeyim dedim beni mahvetti resmen.

Canım 28’e kadar çok düzenli olmuyormuş hareket düzenleri zaten. Ben de hareketli olduğum günlerde çocuğu çok az hissediyorum. Hareketli olmana, plasentanın konumuna, çocuğun yönüne hatta huyuna göre bile değişir bence çok endişe etme şu an. Yemek yedikten sonra arada uzan soluna yatıp biraz bekle muhtemelen hissedersin.
Evet canim.hamurisi ve tatliyi kesince bende de azaldi ama bazen yedigim birseyler veya asitli meyveler direk yakarak geciyor.

Bende genel olarak suan soguk sut ile idare ediyorum ancak sabah aksam demir ilaci kullandigim da icin demir emilimini bloke etmemesi icin kararsiz kaldim. Doktorum renni veya gaviscon yazabilirim bi zarari yok dedi ama kararsiz kaldim axikcasi.

Dün taklalar atan oğlum bugün hiç kıpırdamadı bütün gün şimdi bu saatte yavaş yavaş kıpırdanmaya başladı. Ilk hamileliğim olsa bütün gün ağlardım neden hareket etmiyor diye🙈
Bnmde dün uzun bi aradan sonra hic durmadı bayagi oynadı bugun hic kimildama yok bakalim belki gece oynar dün gece pek uyuyamadim cok döndüm onlada alakalidir belki diyorum belki yorulmustur oda ben o kadar cirpindigim icin 😂

Şeker testim çıktı kızlar, çok şükür normalmiş değerlerim. Tatlılara devam 😬
Şükür canım 😁 devam ke 🤣😂😂
Kızlar beyaz akıntınız çok oluyor mu? Birde sürekli çamaşırımda ıslaklık hissediyorum. Hani afedersiniz altıma kaçırsam bu kadar ıslaklığı fark ederim diye düşünüyorum. Hem akıntı hemde ıslaklık çok oluyor bende
Malesef canım oluyor bendede ilaç da kullansam yine geliyor, hormonlar, rahmin büyümesi bebeğin ağırlık yapması hepsi normal yani akıntı olmasi
İlaç kullanmıyorum canım ,ama soğuk süt içiyom rahatlıyom ,birde akşam yemekleri ni mümkün oldukça yağlı yememege çalışıyorum, akşam yağlı hamur işleri ve şerbetli tatlılarda mideyi yakar dikkat et

Kızlar beyaz akıntınız çok oluyor mu? Birde sürekli çamaşırımda ıslaklık hissediyorum. Hani afedersiniz altıma kaçırsam bu kadar ıslaklığı fark ederim diye düşünüyorum. Hem akıntı hemde ıslaklık çok oluyor bende
Canım o kadar yogun ki🙈
Hatta bu beyaz akıntı enfeksıyon mu acaba dıye test verdım😅 şükür enfeksıyon değilmiş
Dr normal dedi ama siz yazana kadar pek gönlüm tatmın olmadıydı🙈

Kızlar tetanoz aşısının 2. Doz zamanı geldi benim ama bulunduğum şartlardan dolayı bayramdan sonraya kalıcak gidemedim bi türlü bi sıkıntı olur mu sizce? 🤭

Kızlar tetanoz aşısının 2. Doz zamanı geldi benim ama bulunduğum şartlardan dolayı bayramdan sonraya kalıcak gidemedim bi türlü bi sıkıntı olur mu sizce? 🤭
Gününü geçirirsen yapmazlar demişti bana sağlık ocagındaki hemşire bence bi danışın hemşirenize. Ben 8 temmuzda oldum 8 apustosu geçirirsen hiçbir yer yapmaz dedi

Kızlar sabah uyandiginizda sırt ve bel ağrısı yasayaniniz var mı benim gibi ? Gün içinde çok şükür bir şeyim yok ama sabah uyaninca ağrım oluyor sanki tutulmuş gibi. Egzersiz falan yapınca geçiyor . Sürekli aynı yöne yattığımdan mi acaba diyorum

Kızlar sabah uyandiginizda sırt ve bel ağrısı yasayaniniz var mı benim gibi ? Gün içinde çok şükür bir şeyim yok ama sabah uyaninca ağrım oluyor sanki tutulmuş gibi. Egzersiz falan yapınca geçiyor . Sürekli aynı yöne yattığımdan mi acaba diyorum
Benim gün içinde de bel sırt ağrım oluyor malesef birde sabahları kalkarken zorlanıyorum artık karnım felan büyüdü ondan. Yattıgın taraftan birde bacak arası yastık filan koy cnm son aylarımız artık az kaldı hayırlısıyla . Ayakta çok gezinince de topuklarıma vuruyor artık havalar sıcak zaten en güzeli ev modu yayılmak 😁

• Beğen
Reactions: The
Benim gün içinde de bel sırt ağrım oluyor malesef birde sabahları kalkarken zorlanıyorum artık karnım felan büyüdü ondan. Yattıgın taraftan birde bacak arası yastık filan koy cnm son aylarımız artık az kaldı hayırlısıyla . Ayakta çok gezinince de topuklarıma vuruyor artık havalar sıcak zaten en güzeli ev modu yayılmak 😁
Ben maalesef o moda giremem bayramdan sonra çalışmaya başlayacağım 😟 mümkün olduğunca ağrısız atlatmam lazım inşallah canım. Gün içinde şükür hiçbir şeyim yok da sabah kalkinca şöyle bir 10-15 dk ağrım oluyor, sonra egzersizlerim var onları yapınca geçiyor.

Back
X