2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Anladım canım az olduğu sürece çok sıkıntı yok yani. Öyle balla reçelle kekle falan işim yok binde bir kek sadece çaya şeker atmıyorum arada bir çayın yanında akide şekeri gibi şekerlerle çay içiyorum. Birde meyve karpuz kavun kayısı üzüm bunlar biraz fazla yani 2-3 dilim değil 😔 hamur işide var tabii 🙂 neyse yok yok dikkat edecem korkuyorum bebeğim için. Yemesem bi yerim eksilmez ya
Hamur çok yükseltebilir, ben bu akşam evde yapılmış bir hamburger yedim, ekmeği hazır tabi. Şimdi ölçtüm, 150 çıktı şekerim, çok üzüldüm 😞 bir daha yemem.
siz başlayın diyete, ölçüme, başka türlü anlaşılmıyor.

Hamur çok yükseltebilir, ben bu akşam evde yapılmış bir hamburger yedim, ekmeği hazır tabi. Şimdi ölçtüm, 150 çıktı şekerim, çok üzüldüm 😞 bir daha yemem.
Canım sen günlük neler yiyorsun. Insanı hergün ne yemek yapcam derdine düşüyor malum evde bir es bir oğlum daha var 😴

Yani herhangi bir belirtisi filan var mı ne bileyim el ayak titremesi gözde yüzde karıncalanma vs gibi bulgular var mıydı
Sıfır belirti bende. Ne kendim kilo aldım, ne bebeğim tombiş, ne titreme ne bişey, hiç bir belirti yoktu, doktor da ben de şaşırdık şeker çıkınca.
herkesin testi yaptırmasını öneriyorum, verilen şeker 2 dilim baklavaya eşit, bir zararı yok. Gebelik şekerini anlamak için de yaptırmak gerekiyor, son yıllarda garip bi şekilde canan karatay yüzünden teste karşı tepki oluşmuş, ama bu gerçekten çok saçma.

Canım sen günlük neler yiyorsun. Insanı hergün ne yemek yapcam derdine düşüyor malum evde bir es bir oğlum daha var 😴
Ben de ne yapacağımı ne yiyeceğimi şaşırıyorum :( kayınvalidem zeytinyağlı yapıp gönderiyor bazen, ızgara köfte filan yapıyoruz. Biraz baklagil yapayım diyorum bayramdan sonra (yeşil mercimek filan).

Yani herhangi bir belirtisi filan var mı ne bileyim el ayak titremesi gözde yüzde karıncalanma vs gibi bulgular var mıydı

Sıfır belirti bende. Ne kendim kilo aldım, ne bebeğim tombiş, ne titreme ne bişey, hiç bir belirti yoktu, doktor da ben de şaşırdık şeker çıkınca.
herkesin testi yaptırmasını öneriyorum, verilen şeker 2 dilim baklavaya eşit, bir zararı yok. Gebelik şekerini anlamak için de yaptırmak gerekiyor, son yıllarda garip bi şekilde canan karatay yüzünden teste karşı tepki oluşmuş, ama bu gerçekten çok saçma.

Bende de hic bir belirti yoktu. Hatta bnm istahim da cok yoktu. Tatli yemiyodum zaten ama meyve yiyodum bol bol. Gebelik sekerinin nedeni plasenta tarafindan uretilen hormonlarin insulini baskilamasi. Yukleme yapmasaydik anlamamiz imkansizdi. Tabii karar sizin. Ben kendi adima iyiki yaptirmisim diyorum

Anladım hamurdan olabilir bak onu da ara ara tüketiyorum. Mantı makarna, hamur kızartması evde poğça 😟 tamam bitti kestik 🤣 boğazımızı tutcağız

28 haftalık misiniz? Altta 30 haftalık yazıyorda... Onun sağlığı için yaptığını düşün sürekli dayanirsin belki o zaman...
SAT'a göre 30 haftalık oluyor ama geç döllenme olduğu için bazı doktorlar 1 ocağa göre bakıyor bende çözemedim açıkçası.

SAT'a göre 30 haftalık oluyor ama geç döllenme olduğu için bazı doktorlar 1 ocağa göre bakıyor bende çözemedim açıkçası.
Siz gelişimini baz alin bence. Geç döllenme ise ne zaman adet olduğunuzun bir önemi yok ki

Ya bugün kontrole gittim suyum hala çok fazlaymış. Tamamen şeker diyeti yaparsan 3 haftada normale döner diyor ama bahsettiği diyet gerçekten çok ağır. Hamilelikte diyet çok zor insanın nefsi her şeyi istiyor. Kilosu da 28 haftalık 1 kilo 167 gram biraz önde dedi ve ben kilo veriyormuşum 😓😓😓😓
Benimde suyum yuksek dedi doktor baska bir doktora gittim normal dedi yinede seker ve karbonhidrati azaltmaya calisiyorum ama cok zor oluyor ozellikle meyve ve dondurma istiyor canim onlarda da seker olunca nasil olacak bilmiyorum 2 hafta sonra kontrolum var umarim normale doner

Bende de hic bir belirti yoktu. Hatta bnm istahim da cok yoktu. Tatli yemiyodum zaten ama meyve yiyodum bol bol. Gebelik sekerinin nedeni plasenta tarafindan uretilen hormonlarin insulini baskilamasi. Yukleme yapmasaydik anlamamiz imkansizdi. Tabii karar sizin. Ben kendi adima iyiki yaptirmisim diyorum
Kesin çıkar bende o zaman ya neyse olmamış yokmuş gibi davranayım plesebo etkisiyle şeker meker olmaz 😁 bnm zaafım meyve .. tstlıyla pek aram yok oyle olmazsa aramam bile . Haftam geçmiştir büyük ihtimal 24 Ken Dr yapalım demişti memlekete gidicem akşama diye yaptırmamıstım açlık toklu vs öevzusundan

Kızlar şimdi size bir şey soracağım. Bir haftadir vardı bende bu durum, geçer dedim, boğazım şişti herhalde dedim, geçmedi bir türlü. Damaklarim kaşınıyor, burnunun ucu kaşınıyor, hapşırma geliyor, ben her hapsurdugumda annem bebekte içinde urkuyordur diyor. Artık gecmeyince internette araştırma yaptım, alerjik olabilirmiş ama ben Karadeniz gibi yeşilin bol oldugu bir sahip beldesindeyim. Yeşillik mi alerji yaptı bilmiyorum. Benim gibi olan var mi içinizde?

Kesin çıkar bende o zaman ya neyse olmamış yokmuş gibi davranayım plesebo etkisiyle şeker meker olmaz 😁 bnm zaafım meyve .. tstlıyla pek aram yok oyle olmazsa aramam bile . Haftam geçmiştir büyük ihtimal 24 Ken Dr yapalım demişti memlekete gidicem akşama diye yaptırmamıstım açlık toklu vs öevzusundan

Kesin vardir ya da yoktur diyemeyiz tabii de seker her zaman zararli. Suphen varsa dikkat etmekte fayda var. Bende kesin olmadigini bilsem dondurma yemek isterdim ve yerdim de. Normalde tatliyla aram.yoktur ama yasak ya iste insanin cani istiyo. Yemiyorum dayaniyorum geciyo sonra. Boyle boyle dogurcam ins bi sorun olmadan

Kızlar şimdi size bir şey soracağım. Bir haftadir vardı bende bu durum, geçer dedim, boğazım şişti herhalde dedim, geçmedi bir türlü. Damaklarim kaşınıyor, burnunun ucu kaşınıyor, hapşırma geliyor, ben her hapsurdugumda annem bebekte içinde urkuyordur diyor. Artık gecmeyince internette araştırma yaptım, alerjik olabilirmiş ama ben Karadeniz gibi yeşilin bol oldugu bir sahip beldesindeyim. Yeşillik mi alerji yaptı bilmiyorum. Benim gibi olan var mi içinizde?
Allerjik Reak belirtisi bunlar bence bi Dr a görün cnm neye alerjin var öğren damak boğaz şişmesi Allah korusun anafilaktik şok a kadar gider . Kendini takip ettin mi neyden sorna oldu bu durum yeşillik te bol oksijen havası vardır oda Boyle kaşıntı hapşuruk yapmaz polen felan varsa dicem de yazın ortası polen mi kaldı ? Ev içinde toz vs mi oluyor acaba

Anladım canım az olduğu sürece çok sıkıntı yok yani. Öyle balla reçelle kekle falan işim yok binde bir kek sadece çaya şeker atmıyorum arada bir çayın yanında akide şekeri gibi şekerlerle çay içiyorum. Birde meyve karpuz kavun kayısı üzüm bunlar biraz fazla yani 2-3 dilim değil 😔 hamur işide var tabii 🙂 neyse yok yok dikkat edecem korkuyorum bebeğim için. Yemesem bi yerim eksilmez ya
Yeme canim bosver ne kaldi sunun surasinda. Birde duzenli ve sık yiyince o tarz seyler aramiyorsun. Uzum icin mesela ara ogunde 10 12 adet kadar demisti ki buyuk uzumleri kastettigini sanmiyorum.

Kızlar merhaba öncelikle Hayırlı Bayramlar Allah kestiğiniz kurbanları kabul etsin.simdi gelelim soruma;
Ben şimdi kadın doğum doktoruna randevu alacağım ama hangi bölüme alacağımı bilemedim bu pıhtılaşma sonucunu gösterip hangi tedavi uygulanacağı ile ilgili infertilite mi almam gerekiyor diğerleri hep gebeler için bilemedim hangisine alacağını Etlik Zübeyde Hanım'a gideceğim Allah izin verirse birde tek onunla kalmayıp özele de gideceğim Ankara'da bu konuda uzman bildiğiniz doktor varsa ismini yazar mısınız? Teşekkür ederim

Geç kalmak diye bir şey olmaz bunda, bir an önce yaptırıp öğrenin. Belki yok sizde şeker, o zaman gönül rahatlığıyla yersiniz 😊 bilmek en güzeli

Back
X