Bizim de başladı ufak ufak altını degistirecegimi anladığı zaman bütün evi koşuyorIki yaş sendromunuz başladımı arkadaşlar .Bizim başladı.
Öyle böyle başlamadı uyumadan önce beş saat ağlıyor. Takatim kalmadı vallaIki yaş sendromunuz başladımı arkadaşlar .Bizim başladı.
Merhaba canım. Takviye kullanmıyorum ama kullanmayı düşünüyorum ben de. Bizimkinin de boy kilo normal aslında ama Çok tombik bir bebekti, şimdi normalleştiiştahı da hiçbir zaman pek iyi olmadı malesef.
Ben de başka Bi marka kullanıyordum bitti Lalika D vitamini tavsiye ederim çok araştırarak eczacı arkadaşıma sorarak karar verdim daha önce muhendisinoglu sayfasında da yıldız ürün olarak görmüştüm zatenbiz doktorumuzun önerisiyle ocean multi omega alıyoruz her gün 5ml.
Bir de kan testi yaptırdım geçenlerde, d vitamini düşük çıktı, d vitamini vereceğim. demir deposu da düşük çıktı, onun için beslenmesinde bir şeyler yapmam lazım. Aslında demire şaşırdım, çünkü bayağı et verymeye çalışıyorum aslında.
D vitamini kullanıyoruz ama demir kullanmıyoruz çok mu gerekli acaba cocuk içmek istemiyor en iyisi bir kan verip değerlere göre kullanmakBen de başka Bi marka kullanıyordum bitti Lalika D vitamini tavsiye ederim çok araştırarak eczacı arkadaşıma sorarak karar verdim daha önce muhendisinoglu sayfasında da yıldız ürün olarak görmüştüm zatendemir damlası da newvit kullanıyoruz o da temiz içerikli memnunuz. Görünce paylaşmak istedim tabi sen neyi uygun görürsen
Ben bayadir veriyorum:) 1 yaşından beri. Zaten kullandığım takviyenin içinde vs de varMerhabalar kızım bal yemek istiyor ve çok seviyor.Siz veriyor musunuz bal.
Bu konuda pek paylaşım yok yorumunuzu bakış açısınızi doğru buldum çünkü dediğiniz gibi doğumu zora sokan biraz uzatan bir mevzu bu oksiput posterior durumu ama kesinlikle sezaryen sebebi değil he oldu da çok uzun sürdü bebek yoruldu vs vs o zaman ok de hemen sezeryana yönlendirmek çok abes neyse ne yaptınız çok merak ettim 2 sene olmuş gerçi umarım her şey gönlünüzce olmuştur benim de bebeğim şuan o pozisyonda dönsün diye dua ediyorum ama son ana kadar da yine dönebiliyor inşallah doğum esnasında döner ve olması gerektigi gibi ilerler her şeyKızlar 9 ekim 39+1 iken gece 2 buçukta nişanım gelmişti 2 cm acılma var dediler hastanede ama suyum sancım yoktu eve geri dönmüştüm hatırlarsanız.Tekrar kontrole gittik bugün kendi doktorumun kliniğine. Bebeğin yüzü karnıma bakıyormuş.Daha önce de tam dönmemişti soluna yat demişti doktorum. 2 hafta sonraki kontrolde bası gayet güzel kanal hizasında demişti. O kontrolden yaklasık 10 gün sonra yani bugün gittim tekrar cevirmiş basını dedi moralim cok bozuldu. Başı yukarı dogru duruyo dedi. Normalde yüzü aşagı bakması lazım dedi. Başı kanala inmemişti zaten hala da tam inmemiş biraz aşagı inme var tabi ama baskı 5apıcak zorlicak kadar degil kanalda degil yani bebeğin başı. Yani dönme şansı var. Hep soluna yat dedi Dr. Geldiğimden beri araştırıyorum aslında doğum sırasında yüzü aşagı dönme ihtimali varmış, Dr müdahalesiyle de döndürülebilirmiş. Ama Dr um 2 gün sonra gel dönmezse sezeryana alırız dedi. Moralim cok bozuldu. Normal doğum istediğimi biliyor. Ama sezeryan yanlısı Bi doktor. Baş aşağı sonuçta, makat gelen bebekler bile normal dogabiliyoken sadece yüzü yukarı bakıyo diye direkt sezeryan yolu yapması beni üzdü 39+4 haftalıgız. Bu zamana kadar boşa mı bekledim. 41 haftaya kadar bekleyeceğim. Çarşamba inşallah dönmüş olur. Dönmezse normal dogumu denemek istediğimi gerekirse bekleyecegimi söylicem. Çünkü suyu kilosu catı kemiğim vs cok müsait normal doguma. Bu şansı kullanmak istiyorum. OKSİPUT POSTERİOR deniyormuş bu pozisyona. Ama yüzde 50si dogum esnasında dönüyormuş olması gerken hale. Dua edin nolur soluma yatıyorum suan inşallah düzelir. Bu durumda olup normal dogum yapan varsa lütfen yazsın
Maalesef Dr dan daha iyi bilmek dogumumuza sahip çıkmak zorundayız eğer şüphe varsa farklı görüş almak önemliDoktordan daha iyi bilmiyoruz diye düşünüyorum. Açıkçası hangi şekilde olursa olsun biz anne oluyoruz. Bizi sezaryen yada normal olması başarılı/başarısız kılmıyor.
Eğer çok içinize sinmiyorsa başka doktorla da görüşün.
O yüzden doktoru en başta iyi araştırmak gerektiğini düşünüyorum.
Kızlar napiyorsunuz nasıl gidiyor? Bebekleriniz konusuyor mu bu aklimi cook kurcalıyor bu aralar
Benimki de Zeynonunkiyle aynı şekilde. Ver,baba,dede,kedi,mama,elma vs vs tarzında basit kelimeler söylüyor. Aslında başka kelimeleri de söylemeye çalışıyor ama çok tuhaf sesler çıkarıyorKızlar napiyorsunuz nasıl gidiyor? Bebekleriniz konusuyor mu bu aklimi cook kurcalıyor bu aralar
Ben oğlumu 1 hafta önce bıraktırdım ama bundan 1 ay öncesinden : her emzirmede , memeler artık küçük bebeklere gidecek sen büyüdün.büyük çocuklar meme emmez.. Şimdi istediğin gibi em ama artık memeler gidecek .. , ben sana hbr vereceğim gideceği zaman cümleleri kurdum... Sonra planladığım gün gelince .: bu gece son, bu son, artık sen büyüdün, büyük çocuklar meme emmez, memeler küçük bebeklere gidecek dedim. Bu son diye devamlı tekrar ettim . Ve o son oldu . Bugün 8. Gün ve sadece ara ara memme diye geliyor , memeler uyuyor yada küçük bebeklere gitti vs diyorum ve hiç üstelemiyor . Siz yanlış telkinde mi bulundunuz acaba konuşurken ? Ben her konuşmamda şimdi istediğin kadar em diye hep söyledim . Zamanı gelince ben hbr vereceğim dedim. Sadece tecrübemi paylaştım . Yoksa her çocuk faklıBelli kelimeleri var mırıldanıyor kendi arasında ama konuşmuyor. Ver, düştü, kedi, baba vs... O şekilde.
Ben de bu aralar sütten kesmeyi planlıyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum.
Konuşarak azalt demişti bir uzmanla görüştüğümde. Hem daha fazla emmek istedi hem de sürekli ısırarak öfkesini gösterdi.
Eşim bir anda keselim diyor.
Annemle kayınvalidem yara oldu de başka türlü bırakmayacak diyorlar.
O kadar düşkün ki. Artık ne gece uykusu kaldı ne gündüz bir saniye boşluk bırakıyor. Bu yaz tatilinde bitirmem gerekiyor.
Bu arada Tabiki ben memeyi tamamen bırakmayı planlamadan önce sadece 2 ye düşürmüştüm emzirmeyi yani kademeli azaltma yaptım . Bu süreç 2-3 ay sürdü. Bundan sonra yukarıda anlattığım bırakma sürecine başladım .Ben oğlumu 1 hafta önce bıraktırdım ama bundan 1 ay öncesinden : her emzirmede , memeler artık küçük bebeklere gidecek sen büyüdün.büyük çocuklar meme emmez.. Şimdi istediğin gibi em ama artık memeler gidecek .. , ben sana hbr vereceğim gideceği zaman cümleleri kurdum... Sonra planladığım gün gelince .: bu gece son, bu son, artık sen büyüdün, büyük çocuklar meme emmez, memeler küçük bebeklere gidecek dedim. Bu son diye devamlı tekrar ettim . Ve o son oldu . Bugün 8. Gün ve sadece ara ara memme diye geliyor , memeler uyuyor yada küçük bebeklere gitti vs diyorum ve hiç üstelemiyor . Siz yanlış telkinde mi bulundunuz acaba konuşurken ? Ben her konuşmamda şimdi istediğin kadar em diye hep söyledim . Zamanı gelince ben hbr vereceğim dedim. Sadece tecrübemi paylaştım . Yoksa her çocuk faklı
Benimki de Zeynonunkiyle aynı şekilde. Ver,baba,dede,kedi,mama,elma vs vs tarzında basit kelimeler söylüyor. Aslında başka kelimeleri de söylemeye çalışıyor ama çok tuhaf sesler çıkarıyormesela patates: dudu gibi bir şey ne alakaysa Instagramda benim oğlanla arasında bir hafta olan kız bebek burdayım burdayım işte burdayım diye şarkı söylüyordu maşallah dedim ama bir düşünmedim de değil.
Ben oğlumu 1 hafta önce bıraktırdım ama bundan 1 ay öncesinden : her emzirmede , memeler artık küçük bebeklere gidecek sen büyüdün.büyük çocuklar meme emmez.. Şimdi istediğin gibi em ama artık memeler gidecek .. , ben sana hbr vereceğim gideceği zaman cümleleri kurdum... Sonra planladığım gün gelince .: bu gece son, bu son, artık sen büyüdün, büyük çocuklar meme emmez, memeler küçük bebeklere gidecek dedim. Bu son diye devamlı tekrar ettim . Ve o son oldu . Bugün 8. Gün ve sadece ara ara memme diye geliyor , memeler uyuyor yada küçük bebeklere gitti vs diyorum ve hiç üstelemiyor . Siz yanlış telkinde mi bulundunuz acaba konuşurken ? Ben her konuşmamda şimdi istediğin kadar em diye hep söyledim . Zamanı gelince ben hbr vereceğim dedim. Sadece tecrübemi paylaştım . Yoksa her çocuk faklı
Memeyi kesmeyi denedim ben sabir tasiyla bile emdi aglaya aglayaBelli kelimeleri var mırıldanıyor kendi arasında ama konuşmuyor. Ver, düştü, kedi, baba vs... O şekilde.
Ben de bu aralar sütten kesmeyi planlıyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum.
Konuşarak azalt demişti bir uzmanla görüştüğümde. Hem daha fazla emmek istedi hem de sürekli ısırarak öfkesini gösterdi.
Eşim bir anda keselim diyor.
Annemle kayınvalidem yara oldu de başka türlü bırakmayacak diyorlar.
O kadar düşkün ki. Artık ne gece uykusu kaldı ne gündüz bir saniye boşluk bırakıyor. Bu yaz tatilinde bitirmem gerekiyor.
Valla bende ya hatta eşim gotursek mi bir doktora diyoBenimki de Zeynonunkiyle aynı şekilde. Ver,baba,dede,kedi,mama,elma vs vs tarzında basit kelimeler söylüyor. Aslında başka kelimeleri de söylemeye çalışıyor ama çok tuhaf sesler çıkarıyormesela patates: dudu gibi bir şey ne alakaysa Instagramda benim oğlanla arasında bir hafta olan kız bebek burdayım burdayım işte burdayım diye şarkı söylüyordu maşallah dedim ama bir düşünmedim de değil.
Memeyi kesmeyi denedim ben sabir tasiyla bile emdi aglaya aglayaEmziriyorum hala ama anneannem hep 3 gece aglayacak baska yolu yok der Bir anda kesecek gibiyiz suan emiyo.hala bir sey yapma girişimlerini biraktim
aynen valla benimkide bağımlı resmen napicaz bilmiyorumSabır taşıyla bile mibenimkini de gören bir arkadaş limon tuzu yap görüntüsünde de bir şey olmayınca korkmaz sadece Süt bozulmuş dersin dedi. Ama benimki ekşiye de bayılır o ihtimal de çok zayıf resmen memeci oldu çocuk
aynen valla benimkide bağımlı resmen napicaz bilmiyorum
Ayyy nasil yaptin anlat Zeyno vallahi son 2 3 gündür iyice dardayım birde sicakkiiBen bi şey yaptımSütten kestim.