2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Biraz eski bir yazı ama sormak istiyorum singulair ilacı emzirme döneminde kullandınız mı banada doktor hamilelikte yazdı ama emzirme döneminde kullanılıyor mu

Helloo güzel anneler napiyosunuzzz çocuk peşinde koşmaktan kimse gruba bakamıyor sanırım yalnız değilmişim Bi sürü soru biriktirdim de önce şunu sorucam nutrigen takviye kullanıyor musunuz afacanlara? Veya farklı Bi vitamin takviyesi? Dış dönemindeyiz ve malum pek yiyesi yok birkaç aydır kg boy normal ama biraz süzüldü ve bünyesi zayıfladı gibi ne önerirsiniz eczacı arkadaşım mutrigen tavsiye etti Bi sormak istedim

Merhaba canım. Takviye kullanmıyorum ama kullanmayı düşünüyorum ben de. Bizimkinin de boy kilo normal aslında ama Çok tombik bir bebekti, şimdi normalleşti iştahı da hiçbir zaman pek iyi olmadı malesef.

Merhaba canım. Takviye kullanmıyorum ama kullanmayı düşünüyorum ben de. Bizimkinin de boy kilo normal aslında ama Çok tombik bir bebekti, şimdi normalleşti iştahı da hiçbir zaman pek iyi olmadı malesef.
Aynen bizimki de öyle bence yürümeye başlayınca Bi serpiliyolar ye yat ye yat odundan çıktıkları için var mı aklında Bi marka

İki yaşından önce d vitamini dışında vitamin önermiyorlar doktorlar
Dr umuz diş dönemi herseyi yemek istemedikleri için doğal içerikli takviueler verebileceğimi, 1 2 aydan fazla kullanmamami söyledi :) şayet alırsam ben de 1 ay falan vermeyi düşünüyorum en azından dış çıkarana kadar alamadığını alsın diye. Teşekkür ederim yorumun icin

Takviye soran arkadaşlar için şunu söyleyebilirim.
Benşm kızının çok şükür iştah durumu genele baktığımızda iyidir ama kilo olarak zayıf. Çünkü çok hareketli.
Demiri eksik ancak vücudunda başka tepkiler verdiği için doğal yoldan vermeye çalışıyorum.
Harnup özü, karadut özü, normal dut özü, bol protein şeklinde doğal bir şekilde çözmeye çalışıyorum.

Özellikle karadut havaların ısındığı şu günlerde hem doğal meyvesuyu hem de iştah açıcı ve C vitamini olarak iyi geliyor.

Süpersin ben de yazdan yaptığım karadut komposto ve üzüm pekmezinden veriyorum ogunlerine karıştırıp ama anne yüreği işte a b vs diğer vitaminlerden eksik kalıyormuş gibi hissediyorum sanki ondan sordum kısa Bi dönem versem mi acaba diye

Açıkçası doktor özellikle şu vitamini eksik diye özel bir şey söylemiyorsa multivitamin olarak takviye çok makul gelmiyor. D vitamini güzel olsun beslenmesi güzel olsun yeter. Dönem dönem bağışıklıkları daha zayıf oluyor(diş dönemi vs) o zamanda doktor ne derse ona uyuyorum. Doğru beslenirse zaten diğer vitaminleri de alıyor. Ben mesela bulgur pilavı çok yediriyorum. Pirinçten daha sağlıklı. Hem de bazen sebzeli bazen etli bazen tereyağlı... B vitamini anlamında çok zengin. Havuç sevmiyor ama balık yiyor A vitamini olarak o da zengin gibi... Yedikleri boşa gitmiyor ki:)

Maşallah Zeyno benimki aşırı seçici. Bulgur falan tobe yemez yani. İştahı çok açık değil ve yiyeceklere karşı çok önyargılı benimki o yüzden de gerçekten beslenme yönünden eksik kalıyor.

Benimki de pirinç yemiyor ya
Bir süredir kendi yeme merakı var.
Normalde hiç tahammül edemiyorum ama önüne geçen yoğurt koydum. Biraz oynadı sonra kaşıkla almaya başladı. Yoğurdu bir tek ayran formunda tüketiyordu.
Hoşlanmadığı yiyecekleri hiç dillendirmiyorum. Çocuk kendini etiketli olarak görüyor sonrasında maalesef. O sebeple yemediğini bilsem bile teklif ediyorum sofradan. Bakıyorum bazen açıyor ağzını yiyor, bazen en sevdiğini düşündüğüm şeyi bile yemiyor.
Karadut iştah açıyor bir de ön yargısını kırmak için hiç zorlama tanımasını sağla.
Bazen bir kere tadına bak vermeyeceğim diyorum. Tadına baktıktan sonra kendi isterse yediriyoruz yoksa vermiyoruz sözümüzü çiğnememek için.

Reactions: The
Aslında oldukça serbest bırakıyorum ve kendi yeme konusunda da cesaretlendiriyorum , ki ağzına sardiysa direk kendi girişir yer ama dediğim gibi çok seçici. Özellikle başkasının evindeyken güzel yiyor, topluca yemek yemeyi seviyor sanırım böyle böyle büyüyecekler sanırım..

Evet ya benim kızım da sosyal bi çocuk kalabalıkken yeni şeyleri daha çok yer. :) hepsinin huyu farklı, damak zevki farklı.. Ama çok tatlılar ve endişe ediyoruz her hallerinde.

Reactions: The
Evet ya benim kızım da sosyal bi çocuk kalabalıkken yeni şeyleri daha çok yer. :) hepsinin huyu farklı, damak zevki farklı.. Ama çok tatlılar ve endişe ediyoruz her hallerinde.
Evet aynen öyle ana yüreği sağlıkla buyusunler inşallah

Canım zaten beslenmesi iyi normalde yedikleriyle aliyo boşa gitmiyor elbette ki. Belirttiğim gibi diş döneminde olduğu için daha hassas yediği şeyleri de yemiyo bu ara yese alacak zaten biliyorum. Dr um da diş döneminde olmak üzere takviye verebilirsin dedi. Önerdiği marka yi veya takviye kullanan var mı diye sordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…