2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Öyle yapıyorum Zeynocum. Onu da ne kadar yerse artık. İştahı acayip azaldı maalesef bu diş döneminde. Çok sevdiği şeyleri dahi yemiyor artık. Resmen sağlıksız ne bulursa onu istiyor. Hayırlısı artık bilemiyorum 🙂

Öyle ya artık büyüdüler başka şeyleri merak ediyorlar. Bu ara bizimki sürekli çubuk krakerle oyalanıyor hem dişlerini kaçıyor onunla hem yiyor.
Biraz sağlıklı biraz sağlıksız diye diye büyüyecekler. Dediğin gibi diş dönemi mevsim değişimi hastalıkları derken yorucu süreçler.

Başıma agri girdi. Bu aksam emzirerek veya sallayarak uyutmucam dedim. Tam 45 dk domdu dolasti uykusi var agliyor. Uyumamak icin surekli kalkiyor, hareket ediyor, yerinde durmuyor. Tabiki o kazandi. Suan sinirden kendimi yemek uzereyim. Bu kadar beceriksiz bir insan varmi ya bebek bakimi konusunda. Ne yapsam olmuyor.
2 bucuk yaşa kadar emerek uyudu oğlum memeden kesmek istemiyordum nasıl uyutacam diye amam Rabbim kolaylık veriyor canım Boş ver emerek uyusun.yanına uzanıp kitap okuyarak uyudu oğlum 2 bucuk yaş sonrası ve hiç zorlanmadı..şimdide hala gece uyanıp emip tekrar uyuyo minik abisi gibi 2 bucuk yaşa kadar emmeye devam inşallah

Uzun zaman olmuş yazmayalı kızlar. Günler aşırı yoğun aşırı hızlı geçiyor öğleye kadar okul öğleden sonra ev işi akşam 1. Sınıf bebesi ile uğraş ödev derken uyku saatini iple çekiyorum.. Sizler nasılsınız. 11 Aylıkken ilk sağ alt dişimiz geldi hemen 2 hafta sonra sağ üst geldi şimdi sol alt geliyor dişler sıralandı. 1 yaş sonrası tutunup kalkmalar başladı 1, 2 aya yürürüz. Diye düşünüyorum inşallah.

Uzun zaman olmuş yazmayalı kızlar. Günler aşırı yoğun aşırı hızlı geçiyor öğleye kadar okul öğleden sonra ev işi akşam 1. Sınıf bebesi ile uğraş ödev derken uyku saatini iple çekiyorum.. Sizler nasılsınız. 11 Aylıkken ilk sağ alt dişimiz geldi hemen 2 hafta sonra sağ üst geldi şimdi sol alt geliyor dişler sıralandı. 1 yaş sonrası tutunup kalkmalar başladı 1, 2 aya yürürüz. Diye düşünüyorum inşallah.
Aynen bende birinci sınıf derdi bizdede var minik olan abisine fırsat vermiyor 😨 Benimki dişleri tamamlanmak üzere nerdeyse hergün huysuz bu yüzden

Aynen bende birinci sınıf derdi bizdede var minik olan abisine fırsat vermiyor 😨 Benimki dişleri tamamlanmak üzere nerdeyse hergün huysuz bu yüzden
Bizde aynı şekilde kalemle defterle çok erken tanıştılar.. Biz geç kaldık abide öyleydi 1 yaşında çıkarmıştı bu kez 11 Aylık çıktı..

Kızlar nasılsıınız, bebişleriniz nasıl. Ben tükenmiş durumdayım artık😂🙈 geceleri o kadar çok sık uyanıp emmek istiyor ki artık emzirmeyi bıraktırmaya karar verdim. Emzik emen bir bebekti, emziği de bıraktı sadece meme istediği için. 1 yaş aşılarımızı da olduk artık yavaştan başlamak istiyorum. Bu yolda olan var mı varsa tecrübelerini paylaşabilirse çok sevinirim. Önce gündüzleri mi kesmek gerekir?

Kızlar nasılsıınız, bebişleriniz nasıl. Ben tükenmiş durumdayım artık😂🙈 geceleri o kadar çok sık uyanıp emmek istiyor ki artık emzirmeyi bıraktırmaya karar verdim. Emzik emen bir bebekti, emziği de bıraktı sadece meme istediği için. 1 yaş aşılarımızı da olduk artık yavaştan başlamak istiyorum. Bu yolda olan var mı varsa tecrübelerini paylaşabilirse çok sevinirim. Önce gündüzleri mi kesmek gerekir?
Ben bu kışıda bi şekilde emzirerek geçirmeyi düşünüyorum. (Hastalıktan korusun diye ) .. En sağlıklı meme bıraktırmayı azaltarak olduğunu söylüyorlar . Önce gündüzleri emme aralığını açacaksın . Meme isteyince dikkatini dağıta dağıta gündüz emmesi bitince en son gece kesilmeli diyor.
Gece uykusuna nasıl yatırıyorsun ?? Ben 9 aylıkken artık gemileri yakıp , ya memeyi bırakacağım ya desteksiz uyutacağım demiştim. Çünkü seninki gibi saat başı uyanıyordu. 10 gün uğraştım memesiz, sallamasız, desteksiz kendi başına uyutmaya ama öğrendi ve başladı bi şekilde. Ondan sonra ben işe başlayınca gece yine memeye başladım(vicdan yapıp) dayanamayıp ama kendi uyumayı öğrendiği için asla eskisi gibi olmadı. gece 2 kez kalkıyor sadece. Memeyi Tamamen kesmek yerine gece uykusunu desteksiz uyutmanı tavsiye ederim. (Şuan eşim ya da annem uyuttuğu zaman çok rahat beşiğine koyup yanına yatağa uzanıp uyutuyorlar. Sadece ben uyutursam meme istiyor)

2 yaşa kadar bence hakları anne sütü.
Bağışıklıkları için de öylesi daha iyi. Sadece gece kesmeye çalışın uyku düzeni için.
Bende gece kesmek istiyorum ama uyandığında mücadele edecek gücüm olmadığı için memeye devam. (neredeyse yarım saatte bi memede buluyorum çocuğu sürünüp yanıma geliyor beşikten yatağa)
Allah nasip eder ise gelecek temmuz ağustosta azaltarak eylülde bitirmek niyetim.

2 yaşa kadar bence hakları anne sütü.
Bağışıklıkları için de öylesi daha iyi. Sadece gece kesmeye çalışın uyku düzeni için.
Bende gece kesmek istiyorum ama uyandığında mücadele edecek gücüm olmadığı için memeye devam. (neredeyse yarım saatte bi memede buluyorum çocuğu sürünüp yanıma geliyor beşikten yatağa)
Allah nasip eder ise gelecek temmuz ağustosta azaltarak eylülde bitirmek niyetim.
Haklısın Zeyno inan hiçbir anne istemez böyle bir şeyi ama bitik bi halde uyanırım her gün, benimki de yarım saatte bir meme istiyor ve ağzına almadan asla uykuya dalmıyor. Ben gündüzleri emzirmek isterim tabii ki ama geceyi kesince gündüz isteyeceğini pek sanmıyorum🤷🏼‍♀️

Haklısın Zeyno inan hiçbir anne istemez böyle bir şeyi ama bitik bi halde uyanırım her gün, benimki de yarım saatte bir meme istiyor ve ağzına almadan asla uykuya dalmıyor. Ben gündüzleri emzirmek isterim tabii ki ama geceyi kesince gündüz isteyeceğini pek sanmıyorum🤷🏼‍♀️

Yok gece kesip gündüz devam eden çok insan var. Umarım gönlünce olur.
Benim de aynı sıkıntım var, sabahları kollarımda kulunç varmış gibi uyanıyorum. :KK43:

• Beğen
Reactions: The
Merhaba kızlar 1 yaş da demir ve d vitamini için kan verdik ikisi iyi çıktı ama b12 sınıra yakın diye ocean b12 verdi kullanan oldumu aramızda. Bide tsh 1 değer fazla çıktı dr bebeklerde 7,10 kadar normal kabul ediyoruz desede içime kurt düştü. 4 ay sonra tekrar kontrol var o zaman yine bakalım dedi. Ama ara tatilde memlekette yeniden tahlil yaptırcam.

Merhaba kızlar 1 yaş da demir ve d vitamini için kan verdik ikisi iyi çıktı ama b12 sınıra yakın diye ocean b12 verdi kullanan oldumu aramızda. Bide tsh 1 değer fazla çıktı dr bebeklerde 7,10 kadar normal kabul ediyoruz desede içime kurt düştü. 4 ay sonra tekrar kontrol var o zaman yine bakalım dedi. Ama ara tatilde memlekette yeniden tahlil yaptırcam.

Güvendiğim bir doktora tahlil sonuçlarını değerlendirmesi için tekrar sorardım.
Tekrar tahlil yaptırmaya inan kıyamıyorum. E bir iki haftada da değişim çok olmayacaktır.
Vitamin takviyesi ise doktor önerdiyse tabii ki kullanın. Ocean'ın ürünlerinden aile boyu kullanıyoruz gayet memnunum, içeriğinin temizliğine de güveniyorum.

Güvendiğim bir doktora tahlil sonuçlarını değerlendirmesi için tekrar sorardım.
Tekrar tahlil yaptırmaya inan kıyamıyorum. E bir iki haftada da değişim çok olmayacaktır.
Vitamin takviyesi ise doktor önerdiyse tabii ki kullanın. Ocean'ın ürünlerinden aile boyu kullanıyoruz gayet memnunum, içeriğinin temizliğine de güveniyorum.
Teşekkürler 👏 👏 Osman gönülal sivasta parmaktan kan alımı ile tahlil yapıyor diye duymuştum ona tatilde götürmeyi düşünüyorum.

X