2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar merhaba biz demir ilacını vermekte zorlaniyoruz vitamin oldugunu anliyor ve agzini acmiyor yogurda tarhanaya karistirmaya basladik vitamin tarzi seyleri siz nasil yapiyorsunuz?
Selam, benim bildiğim kalsiyum demir emilimini azaltıyor, hatta etle yoğurt süt tüketmeyin derler. Bence yoğurtla verme sakın. En iyisi c vitaminiyle birlikte vermek, emilimi artırıyor, c vitamini içeren bir meyve ya da sebze püresi / çorbayla verebilirsin.

Kızlar merhaba biz demir ilacını vermekte zorlaniyoruz vitamin oldugunu anliyor ve agzini acmiyor yogurda tarhanaya karistirmaya basladik vitamin tarzi seyleri siz nasil yapiyorsunuz?

Yoğurda karıştırmayın. Demir emilimi yapamaz.
Meyve suyuna özellikle karadut gibi c vitamini yoğunlukta olan içeceklerle verebilirsiniz.

Kızlar bu sıcak havalarda çişli bezi azaldımı bebeklerinizin

Sayısı aynı ama kokusu arttı. Aslında suyu da baya veriyorum ama.

Kizlar aranizda kefir veren var mi

Verdim ama çok severek içmedi. Ara ara denk gelirse veriyorum keyif yeterse :)

Yoğurdu yemeyen bebeğim de ayran içmeyi seviyormuş. Ayranı tercih etti.

Benimki de bardakla içiyor çılgın kız

Kizlar birsey sorucam sizlerde kabizlik durumlari nasil ? Blw yapan anneler var insta da baya kati pankekler kofteler gibi gibi.
Ben genelde corba, pure, puturlu ama koyu kivamli yada o sekilde besliyorum. Gun icerisinde kayisi, seftali, armut ta veriyorum. Su icmesi az sadece. Asiri derece kabiz durumumuz vr resmen inliyor yaparken. Tavsiyeniz var mi bu konuda ?
2 gundur kefir veriyorum. Icine cam rendeden seftali suyu ekleyerek. Bu desteklere ragmen henuz duzelmedi. Ek olarak suan maflor lgg probiyotik aldim, 3 gundur onu veriyorum. Gebel olarak kabizlkk durumu oldu bebegimin ancak dr surekli zeytinyagi ver, mamasina ekle gibi yaklasimlarda bulundu.
Zeytinyagi ek verdigimde ilk zamanlar evet fayda sagliyordu. Mama yi degistirdim o iyi gelmisti. Simdi ek gida da yine oldugu oldu ama bu kadar uzun surmedi. Birde ikinma veya zorlanmadan dolayi sanirim hemoroid gibi mi bi cikinti olusmus durumda. Probiyotikle duzelme saglanamazsa, dulcosoft gibi bir urun deneyecegiz. Acaba bagirsaklari ile alakali bir problem mi var ? Karsilan oldu mu bu gibi bir durumla. Bagirsak darligi gibi birsey mi var acaba. Dogdugundaa karin usg cekilmisti ama o tarz bir durum olsa usg de gorunurmuydu.

Çık geçmiş olsun.. benimde bebeğimde ek gıdadan önce çok ciddi kabızlık vardı. Fitilsin yapmıyordu. Ek gıdada bir öğün kayısı veriyorum düzene girdi. Acaba ek gıda miktarı mı fazla ?? Toplam 1 çay bardağı olacak .makatta hasar varsa beslenmeden bağımsız bebeğiniz canı acıdığı için uzun süre kaka yapmıyor ve bu yüzden kabız olabiliyor olabilir mi ?Bunun çözümü makata devamlı (asidi düşük) zeytinyağı sürmek. Zeytinyağı çaylak vb hasarları düzeltiyor. Hemoroid tarzı bi çıkıntıysa doktora gösterin kesin. Bir de çoğu insan bilmez ama şeftali kabız yapar. Bir süre şeftali vermeyin. Kayısı ve armut verin . Probiyotik işe yarar ama hemen etkisini göstermez maalesef enaz 3 ay kullanmak lazım. Son olarak su içmesi azsa mamasına ve yemeklerine (30cc kadar ) fazla su koyun, ben mamayı öyle yapıyorum . Umarım faydası olur

Bebeğine güneş gözlüğü alan var mı kızlar? Güneş gözünü aldıkça benimki resmen hayattan soğuyor, şapka taksam da fırlatıp atıyor 5 dk sonra.

Bebeğine güneş gözlüğü alan var mı kızlar? Güneş gözünü aldıkça benimki resmen hayattan soğuyor, şapka taksam da fırlatıp atıyor 5 dk sonra.

Gözlüğü de yemeye kalkıyorlar
Arabaya güneşlik aldım, bebek arabasında da iyice indiriyorum tentesini.
Henüz almadım gözlük ama ossenin çocuk gözlüğünü almış arkadaşım. Epey güzel geldi kalitesi. Tam bizimkilerin yüzlerine göre.

Gözlüğü takacağından da çok umudum yok aslında ya ama denemedim demem Tenteyi indiremiyorum çok sinir oluyor etrafı göremediği için, hemen eliyle geri ittiriyor

Osse nin gözlüklerine bakayım canım çok sağol

1 yaş altında güneş gözlüğü takmamalı diye biliyorum canım, doktor söylemişti

Dişler beni yordu arkadaşlar birde meyve suyu ile verin demiştiniz vitaminleri meyve suyunu kendimiz mi yapacağız nasıl olacak alabileceğimiz bir meyve suyu var mı?

Kime diş desem ateş oldu mu diyor ateş şimdilik yok ama huysuzluk var ağrısı var sanırım calpol versem nasıl vereyim gece versem olur mu bir çay kaşığı mı veriliyor tetagili yanıma almamışım onu da vermiyordumama bundan sonra dişler bizi zorlayacak gibi. Çok kucakçı ve memeci oldu dişten sanırım ve çorbasını tükürdü bugün.Bende çok şeftali yedirdim kabızlık yaptığını bilmiyordum. Mürdüm eriği iyi gelir mi acaba kabızlığa dün bugün pek yapamadı gibi.

Saol canim. Gun icerisinde 1 2 defa yapiyor az ve koyu kivamli. Yaparken zorlaniyor ses cikariyor. Mamayi artik istemiyor zorla icoriyorum veya uyku esnasinda. Ek gida istiyor ama cay bardagini gecmiyordur yine de. Zeytinyagi sureyim herseferinde.
Dişler beni yordu arkadaşlar birde meyve suyu ile verin demiştiniz vitaminleri meyve suyunu kendimiz mi yapacağız nasıl olacak alabileceğimiz bir meyve suyu var mı?
Ben kayisi yi cekirdekleri cikarip su ile pisirip blender yapip kavanozladim. Sulandirip veriyorum ama pek sevemedi. Elma hosafi kaynattim bir iki. Veya ihlamur olabilir.
Ben gece cok huzursuz oldugu zamanlar.calpol vermistim. Kilosuna gore hesaplaniyor 1 olcek suab bizim ama hastalik durumu olmadigi icin agrisini alsin diye 1 cay kasigi vernistim bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…