- 16 Temmuz 2020
- 1.062
- 1.694
Yer döşeğinin kenarından düşmüyor mu canım? Bizde bi tane kullanılmayan yatak şiltesi var, acaba onu yere koyup denesem mi diyorum ama kenarından yere düşer gece (25cm filandır yüksekliği)Bu konuda bende muzdaribim. Bende kendimi bazen sus artık yeter diye buluyorum. Bazen çok kızıyorum kendime vicdan yapıyorum ben ne biçim anneyim diye. Doğduğundan beri emzik vermeye çalıştım olmadı. 7.ayda dışarı çıkarken elinde bir oyuncağı olsun diye emziği oyuncak niyetine yakasına takip öyle çıktım emziği ısırmak bahnesiyle ısıra ısıra emziğe alıştı şimdi ağzından düşmüyor gece çok rahatlık ağladığında veriyorum hemen susuyor. Emzige alıştırmak isteyenlere yardımcı olur bı deneyin derim. Bir park yatak bir karyola besigimiz var ikiside süs olarak evin baş köşelerinde duruyor. İkisinide istemiyor yatirdigimda gece 10 kere uyanıyor. Yere döşek serdim orda yatıyor döne döne bütün yatağı geziyor. İlk defa Bu gece bi yattık sabah olmuş hiç uyanmadi uyandiysada kendi kendine uyumustur. Sabah 8 gibi uyanmış hiç sesi çıkmıyor benim karyolama gelip beni bulmaya çalışiyordu. Normalde yer yatağında da uyanıyor ama beşikte olduğu gibi değil uyandığında hemen gidip yanına yatıyorum uyutuyorum. ben böyle buldum çözümü sabretmeye çalışıyorum. Gecicek bu günlerde Allah'ın izniyle inşallah.
Benim yatak normal döşek 25 cm çok yüksek oradan düşer. Annem bana yer döşeği yapmıştı. Ben istememiştim iyiki yapmış şu yün döşekler varya ondan çift kişilik. Bütün döşeği döne döne geziyor yerde olduğu için açık kalan yerlerinede yastık battaniye felan koyuyorum. Dün gece hiç uyanmadan sabah ettik sabah uyanmış ağlamadi bile. Tabi her gece böyle deil uyandığı oluyor ozamanda hemen yanına gidip pispisliyorum yanında uyuya kalıyorum bende beşikten şuan çok rahat benim park yatak sallanan karyolamda var ama çocuk kesinlikle istemiyor besige alıştırmam lazım. Şuan da yaz dönemi kışın yer yatağı iyi olmaz diye düşünüyorum. Kışa da var şimdilik baya bı zaman bakalım ne gösterecek durumlarYer döşeğinin kenarından düşmüyor mu canım? Bizde bi tane kullanılmayan yatak şiltesi var, acaba onu yere koyup denesem mi diyorum ama kenarından yere düşer gece (25cm filandır yüksekliği)
Maşallah çok güzel yiyormuş kuzucuk. Valla benimki bir çay bardağı bile etmez çok az yiyor ek gıdayı. Memeye acayip düştü.Kızlar ek gıdayı ne kadar veriyorsunuz bebeklerinize? Nette bir çay bardağı kadar demiş ama ben 1 kase yediriyorum ve üstüne emzirmiyorum o öğünde. Yanlış mı yapıyorum acaba sizce? Emmesi her zamanki gibi ama yemeği az verince ağlıyor artık, ne yapsam bilemedim.
Deneyeceğim canım çok teşekkür ederim. Dediğin gibi kenarlarına vuruyor sürekliThe park yatak normalde geniş evet ama çok deli yatıyorlar ben gözlemledim beşikte dönerken beşiğin kenarlarına vurunca biyerlerini uyaniyorlar. Ama yer yatağında döne döne bütün yatağı geziyor çarpacak biyer yok uyanmiyorlar. Uyansa bile ben şimdi emziğe alistirdigim için emzik verip olmadı iki pış pış yapıp uyutuyorum. Ben böyle buldum yöntemi her çocuk için geçerli olurmu bilemiyorum. Uyku eğitimi verebilen annelere hayranım ben bu konuda beceriksizim sanırım. Emzik bizim için de bir diş kasiyiciydi hep yakasına astım ısıra ısıra en sonunda emmeyi öğrendi şimdi kimseye vermiyor emziğini ben emziği emiyorum çekip ağzımdan alıyor kendi ağzına veriyor. çok şükür gerçekten rahatlık varmış 7 ay ben neler çekmişim. Kaç emzik denedim damaklı damaksiz sonunda nihayet başardım.
Gecmis olsun cnm ins yoktur. Cocuk kardiyoloji yoksa normal kardiyolojiye gotur ilk basta duruma gore bakarsin. Ben de kulak burun bogaza goturmustum cocuk yoktu normale goturdum. Doktor yonlendirir gitmesi gerekiyosa.Kızlar bebeğim 8 aylık oldu, kontrolden geldik. Doktor kalbinde üfürüm var, kardiyoloji ye götür eko çekilip bakılsın dedi. Bu zamana kadar üfürüm görülmemişti hiç, sonradan fark edilebilir birşey mi acaba ? Bilgisi olan var mı?
Birde kızım şiddetli ağlarken bazen nefesi kesiliyor böyle,5-6 saniye nefessiz kalıp tıkanıyor morarıyor. Sonradan nefesi yerine geliyor gibi oluyor ağlamaya devam ediyor. Bu üfürümle alakası olabilir mi acaba? Eşim o huy yaptığı için ağlama krizine giriyor alakası yoktur diyor ama. Benim yeğenim de, ablamın oğlunda da var üfürüm 3 yaşında. Acaba ırsi mi diye düşünüyorum.Randevu de yok, ne yapıcam bilmiyorum
Arkadaslar yazmis kayisi kurusu ve zeytinyagi veriyorum ben de ozellikle muz verirsem mutlaka kayisi kurusunu haslayip veriyorum. Popodaki catlaktan dolayi da yapmayabiliyolar oraya da asit orani dusuk zeytinyagi surebilirsin.Kızlar oğlum sürekli kabızlık sorunu yaşıyor ya, sürekli ıkınıyor sürekli hem de.. özellikle mama sandalyesinde oturur pozisyonda olduğunda. Doktorumuz duphalac şurup verdi kakayı yumuşatsın diye ama sorun şu ki yapmıyor veya yapamıyor kakasını, 4-5 günde bir belki onun dışında sadece pırt şeklinde azıcık bir şey çıkıyor. Bu akşamda poposunda yara gördüm kanamış kurumuş herhalde, popoda çatlak mı anlayamadım tam, doktorumuzla görüşücem. Yedirdiğim şeylere de dikkat ediyorum, su içirmeye de ama yok. Bu saatte yazsam mı doktora onu da bilemedim. Var mı bizim gibi kabızlık problemi yaşayan?
Yaa masalah cok tatli. Benimki daha o kadar hareketlenmediBazen tutunduğu yerde ellerini bırakıyor, birkaç saniye duruyor, arkasına dönmek isterken poposunun üzerine düşüyor.Ellerinden tutunca da çıldırıyor adım atmak için ama nerde tehlikeli iş var hep orda. Çekmeceleri çekiyor, kanepenin arkasına giriyor, TV sehpasına tırmanmaya çalışıyor yürüyünce nasıl zapt edeceğim bilmiyorum
Bulasiyo cnm. Tek yol hemen temizlemek ama bulasmasiyla bile enfeksiyon olabilir demisti hemsire. Ona da yapcak bisey yok ne yazikkiKiz bebisi olan anneler. Kaka yaptiginda öntarafina bulasiyor mu ? Bizim genelde bulasiyor. Bez takmamdami sorun var acaba? Idrar yolu enf cekiniyorum. Yapar yapmaz temizliyorum ilik su ve pamukla ama genelde ic kisima bulasmis oluyor.
Benimki de donuyor geri geri surunuyo 5. Aydan beri boyle. Emekleme fln yok.Kızlar benim de bir sorum olacak benim kızım eliyle kafasına vurmaya başladı Sizinkiler de bu tarz bir hareket var mı 7,5 aylık olduk sadece sağına ya da soluna dönebiliyor tekrar gelin dönmesin tez zorlanıyor emeklemek falan yok bizde biraz tembeliyiz galiba
Cok gecmis olsun. Ins hemen atlatirsiniz kizlarKızlar Çınar cumartesi gecesinden beri ateşli. 6.hastalıktan şüphelendi doktor. Resmen eridi zaten kilosu azdı. Gece 40.5 gördüm ateş. Şuanda 39. Çok yoruldu yavrum kıyamıyorum.
Saol canim insallah. Salgin var diyorlardi zaten bizi de buldu. Yalniz cok zor hastalikmiis kendimden gectim resmen 2 gundur.
Sen oyle bi anne degilsin maya. Birbirimizi tanimiyoruz ama cocuklarimiza yaklasimlarimizi biliyoruz burda paylastiklarimizdan. Yorgunlukla insan kendi gibi olamiyo bazen. Bunu dusunmen bile oyle olmadigini gosteriyo bence. Buyuycekler geccek bu gunlerde 7 ay gecti bile4 yine iyi son şu birkaç haftadır yaşadığımın yanında. Hayır bir de bazen dediğin gibi uyanıyor ve uyumuyor. Ya ayağa kalkıyorum , gezdiriyorum falan filan. Bazen bu bir saat sürüyor. Ben sakin kalamiyorum. Bu sinir bizde anne mirası herhalde. Annem de sinirli ve bağıran bir anneydi ve ben asla öyle olmak istemiyorum. En nefret ettiğim şeydir ya. Ama gecenin 3 ünde bir saat bebek pispislayip sakın kalan her kadının önünde eğilirim, bende yok o sakinlik. Eşimle olan durumunu daha bugün gördüm. İnşallah duzeltirsin. Öyle yorgunum ki ben de eşime kötü davranır oldum yok yere. Çocuk gerçekten evliliği sarsıyor bir tık. Daha doğrusu yorgunluk, uykusuzluk..
4 yine iyi son şu birkaç haftadır yaşadığımın yanında. Hayır bir de bazen dediğin gibi uyanıyor ve uyumuyor. Ya ayağa kalkıyorum , gezdiriyorum falan filan. Bazen bu bir saat sürüyor. Ben sakin kalamiyorum. Bu sinir bizde anne mirası herhalde. Annem de sinirli ve bağıran bir anneydi ve ben asla öyle olmak istemiyorum. En nefret ettiğim şeydir ya. Ama gecenin 3 ünde bir saat bebek pispislayip sakın kalan her kadının önünde eğilirim, bende yok o sakinlik. Eşimle olan durumunu daha bugün gördüm. İnşallah duzeltirsin. Öyle yorgunum ki ben de eşime kötü davranır oldum yok yere. Çocuk gerçekten evliliği sarsıyor bir tık. Daha doğrusu yorgunluk, uykusuzluk..
Kızlar ek gıdayı ne kadar veriyorsunuz bebeklerinize? Nette bir çay bardağı kadar demiş ama ben 1 kase yediriyorum ve üstüne emzirmiyorum o öğünde. Yanlış mı yapıyorum acaba sizce? Emmesi her zamanki gibi ama yemeği az verince ağlıyor artık, ne yapsam bilemedim.
Canım kızım 1 aylıkken küvöze girmişti cıkıs yapılırken bı ay sonra kardıyolojı görsün dedılerKızlar bebeğim 8 aylık oldu, kontrolden geldik. Doktor kalbinde üfürüm var, kardiyoloji ye götür eko çekilip bakılsın dedi. Bu zamana kadar üfürüm görülmemişti hiç, sonradan fark edilebilir birşey mi acaba ? Bilgisi olan var mı?
Birde kızım şiddetli ağlarken bazen nefesi kesiliyor böyle,5-6 saniye nefessiz kalıp tıkanıyor morarıyor. Sonradan nefesi yerine geliyor gibi oluyor ağlamaya devam ediyor. Bu üfürümle alakası olabilir mi acaba? Eşim o huy yaptığı için ağlama krizine giriyor alakası yoktur diyor ama. Benim yeğenim de, ablamın oğlunda da var üfürüm 3 yaşında. Acaba ırsi mi diye düşünüyorum.Randevu de yok, ne yapıcam bilmiyorum
Ben gotürdm cnm 5 aylıkkenSiz göz muayenesi yaptırdınız mı? Ben hala götüremedim
Ben aldm ama yurumekten zıyade oyun kısmını sevdıİlk adım arabası alan ya da ilk bebesinde kullanan var mı kızlar? Benimki kendi tutunup ayağa kalkmaya başladı artık, acaba öyle bir şey mi alsam iyice heveslensin diye düşündüm deAma çok kullanılabilen bir şey mi ondan emin olamadım.
Yalnz değilsin maya…Kızlar ben artık çok yoruldum gerçekten. Bir değil iki değil sürekli uyanıyor gece ya bir süredir, yok böyle bir şey. Gece ayrı gündüz ayrı yoruluyorum. Artık sakin kalamiyorum, stresten burnum kanıyor. Diş falan filan değil hiç sanmıyorum, en ufak belirti yok çünkü. Allah aşkına nasıl sakin kalıyorsunuz? Öyle daraldim öyle bunaldım ki gecenin bir yarısı çocuğa sus artık diye bağırırken buluyorum kendimi.
Ah… o kahrolası miras bizde de var4 yine iyi son şu birkaç haftadır yaşadığımın yanında. Hayır bir de bazen dediğin gibi uyanıyor ve uyumuyor. Ya ayağa kalkıyorum , gezdiriyorum falan filan. Bazen bu bir saat sürüyor. Ben sakin kalamiyorum. Bu sinir bizde anne mirası herhalde. Annem de sinirli ve bağıran bir anneydi ve ben asla öyle olmak istemiyorum. En nefret ettiğim şeydir ya. Ama gecenin 3 ünde bir saat bebek pispislayip sakın kalan her kadının önünde eğilirim, bende yok o sakinlik. Eşimle olan durumunu daha bugün gördüm. İnşallah duzeltirsin. Öyle yorgunum ki ben de eşime kötü davranır oldum yok yere. Çocuk gerçekten evliliği sarsıyor bir tık. Daha doğrusu yorgunluk, uykusuzluk..
Verdiğim çoğu şeyi öyle kuvvetli yemiyor malesef birkaç kaşık , tadımlık. Meme bağımlısı oldu çocuk
İnş sakın kalabılen annelerden oluruz
Kız bende yine o kadar yemiyordu ama annemde götürüyor gerçektenMaşallah çok güzel yiyormuş kuzucuk. Valla benimki bir çay bardağı bile etmez çok az yiyor ek gıdayı. Memeye acayip düştü.
Yazını gördümKızlar yemeksepetinde indirim var. Alt limit olmadan MERHABA koduyla 40 lira. Şimdi sipariş verdim hiç ücret ödemedim
Kız bende yine o kadar yemiyordu ama annemde götürüyor gerçektenBu aralar bize ekstra düşkün oluyorlarmış malum, seninki de memeye düşerek gösteriyor bunu demek ki. Önceki mesajlarına istinaden inan hepimiz öyle süreçler yaşıyoruz, benzer tepkileri veriyoruz. Ben gündüz fırsatım olmadığı için gece çalışıyorum genelde, bebe de bir ara ben ne zaman yatağa girsem o zaman uyanıp, sonra uyumak bilmiyordu. Resmen çıldırıyordum uykusuzluk ve sinirden, “Bu çocuğun bana garezi var” filan diyordum. El kadar bebeye “Ne istiyorsun neeeeee” diye delirip bağırmışlığım da var, ona tepki gösterip korkutmayayım diye sinirden kendi saçlarımı çekmişliğim, kendime vurmuşluğum da var, neler neler… Hani dışarıdan baksan bu kadar tepki verilecek bir şey yok ama o uykusuzluk ve yorgunluk insanı en küçük şeyde darmadağın olacak kadar savunmasız bırakıyor.
Benim annem de benzer tepkiler verirdi biz küçükken ve çok korkardım onun o hallerine. Şimdi aynısını yaşayınca onun neler yaşadığını anlayabildim sonunda. Burada en önemli görev eşte bence, o araya girmese çıldırırdım herhalde. Ben uyutamıyorsam direkt eşimi uyandırıp oğlanı ona veriyorum, kendim de gidip salonda uyuyorum, ben çözümü böyle buldum en son. Oğlan babada durmazsa yine mecbur odaya dönüyorum ama o verilen mola bile bana sakin kalmam için gereken enerjiyi veriyor.
Maya inan son zamanlarda aynılarını yaşıyoruz. Yarım saatte bir, bir saatte bir uyanıyor ve asla kendi kendine uyumuyor geri. Aşırı derecede sinirleniyorum ve bağırıyorum ben de haftalardır çok uykusuzum, bitik bir haldeyim resmen. Bağırıyorum diye eşimle de tartışıyoruz. Son bir kaç gündür sabahları alıp bir saat oyalıyor uyutup beşiğine koyuyor, o şekilde az da olsa dinleniyorum. Neden bu kadar kötüleşti uykuları anlayabilmiş değilim4 yine iyi son şu birkaç haftadır yaşadığımın yanında. Hayır bir de bazen dediğin gibi uyanıyor ve uyumuyor. Ya ayağa kalkıyorum , gezdiriyorum falan filan. Bazen bu bir saat sürüyor. Ben sakin kalamiyorum. Bu sinir bizde anne mirası herhalde. Annem de sinirli ve bağıran bir anneydi ve ben asla öyle olmak istemiyorum. En nefret ettiğim şeydir ya. Ama gecenin 3 ünde bir saat bebek pispislayip sakın kalan her kadının önünde eğilirim, bende yok o sakinlik. Eşimle olan durumunu daha bugün gördüm. İnşallah duzeltirsin. Öyle yorgunum ki ben de eşime kötü davranır oldum yok yere. Çocuk gerçekten evliliği sarsıyor bir tık. Daha doğrusu yorgunluk, uykusuzluk..
Ne desem bilemiyorum, aynı durumdayım. İşin kötüsü gündüz de güzel uyumuyor. Uyku süreleri tekrar kısaldı ve son uykusunu yapmıyor kaç gündür. Sabah uyuyor, öğlen uyuyor ama üçüncü uyku yok. Resmen son uyku ile gece uykusu arasında 6-7 saat oluyor ve çocukta en ufak uyku belirtisi yok. Düzelecek derken neden böyle oldu bilmiyorumMaya inan son zamanlarda aynılarını yaşıyoruz. Yarım saatte bir, bir saatte bir uyanıyor ve asla kendi kendine uyumuyor geri. Aşırı derecede sinirleniyorum ve bağırıyorum ben de haftalardır çok uykusuzum, bitik bir haldeyim resmen. Bağırıyorum diye eşimle de tartışıyoruz. Son bir kaç gündür sabahları alıp bir saat oyalıyor uyutup beşiğine koyuyor, o şekilde az da olsa dinleniyorum. Neden bu kadar kötüleşti uykuları anlayabilmiş değilim
Biz bugun bu yüzden dra gittik canım ama ben yumurta alerjisinden şüpheleniyorum dr alerji olabilir dedi kolda yoğun şekilde kızarıklık minik minik sanki sinek sokmuş gibi kaşınıyor yavrum sert bulduğu zemine iki kolunu birden sürtüyor zaditen damla verdi rahatlatır dediKızlar havalar ısındı bizim bebekte isilik gibi kırmızı noktalar çıktı . Sizin bebeklerdede oldumu