2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Yer döşeğinin kenarından düşmüyor mu canım? Bizde bi tane kullanılmayan yatak şiltesi var, acaba onu yere koyup denesem mi diyorum ama kenarından yere düşer gece (25cm filandır yüksekliği)

Yer döşeğinin kenarından düşmüyor mu canım? Bizde bi tane kullanılmayan yatak şiltesi var, acaba onu yere koyup denesem mi diyorum ama kenarından yere düşer gece (25cm filandır yüksekliği)
Benim yatak normal döşek 25 cm çok yüksek oradan düşer. Annem bana yer döşeği yapmıştı. Ben istememiştim iyiki yapmış şu yün döşekler varya ondan çift kişilik. Bütün döşeği döne döne geziyor yerde olduğu için açık kalan yerlerinede yastık battaniye felan koyuyorum. Dün gece hiç uyanmadan sabah ettik sabah uyanmış ağlamadi bile. Tabi her gece böyle deil uyandığı oluyor ozamanda hemen yanına gidip pispisliyorum yanında uyuya kalıyorum bende beşikten şuan çok rahat benim park yatak sallanan karyolamda var ama çocuk kesinlikle istemiyor besige alıştırmam lazım. Şuan da yaz dönemi kışın yer yatağı iyi olmaz diye düşünüyorum. Kışa da var şimdilik baya bı zaman bakalım ne gösterecek durumlar

The park yatak normalde geniş evet ama çok deli yatıyorlar ben gözlemledim beşikte dönerken beşiğin kenarlarına vurunca biyerlerini uyaniyorlar. Ama yer yatağında döne döne bütün yatağı geziyor çarpacak biyer yok uyanmiyorlar. Uyansa bile ben şimdi emziğe alistirdigim için emzik verip olmadı iki pış pış yapıp uyutuyorum. Ben böyle buldum yöntemi her çocuk için geçerli olurmu bilemiyorum. Uyku eğitimi verebilen annelere hayranım ben bu konuda beceriksizim sanırım. Emzik bizim için de bir diş kasiyiciydi hep yakasına astım ısıra ısıra en sonunda emmeyi öğrendi şimdi kimseye vermiyor emziğini ben emziği emiyorum çekip ağzımdan alıyor kendi ağzına veriyor. çok şükür gerçekten rahatlık varmış 7 ay ben neler çekmişim. Kaç emzik denedim damaklı damaksiz sonunda nihayet başardım.

Kızlar ek gıdayı ne kadar veriyorsunuz bebeklerinize? Nette bir çay bardağı kadar demiş ama ben 1 kase yediriyorum ve üstüne emzirmiyorum o öğünde. Yanlış mı yapıyorum acaba sizce? Emmesi her zamanki gibi ama yemeği az verince ağlıyor artık, ne yapsam bilemedim.

Maşallah çok güzel yiyormuş kuzucuk. Valla benimki bir çay bardağı bile etmez çok az yiyor ek gıdayı. Memeye acayip düştü.

Deneyeceğim canım çok teşekkür ederim. Dediğin gibi kenarlarına vuruyor sürekli

Gecmis olsun cnm ins yoktur. Cocuk kardiyoloji yoksa normal kardiyolojiye gotur ilk basta duruma gore bakarsin. Ben de kulak burun bogaza goturmustum cocuk yoktu normale goturdum. Doktor yonlendirir gitmesi gerekiyosa.
Arkadaslar yazmis kayisi kurusu ve zeytinyagi veriyorum ben de ozellikle muz verirsem mutlaka kayisi kurusunu haslayip veriyorum. Popodaki catlaktan dolayi da yapmayabiliyolar oraya da asit orani dusuk zeytinyagi surebilirsin.
Yaa masalah cok tatli. Benimki daha o kadar hareketlenmedi
Kiz bebisi olan anneler. Kaka yaptiginda öntarafina bulasiyor mu ? Bizim genelde bulasiyor. Bez takmamdami sorun var acaba? Idrar yolu enf cekiniyorum. Yapar yapmaz temizliyorum ilik su ve pamukla ama genelde ic kisima bulasmis oluyor.
Bulasiyo cnm. Tek yol hemen temizlemek ama bulasmasiyla bile enfeksiyon olabilir demisti hemsire. Ona da yapcak bisey yok ne yazikki
Benimki de donuyor geri geri surunuyo 5. Aydan beri boyle. Emekleme fln yok.
Kızlar Çınar cumartesi gecesinden beri ateşli. 6.hastalıktan şüphelendi doktor. Resmen eridi zaten kilosu azdı. Gece 40.5 gördüm ateş. Şuanda 39. Çok yoruldu yavrum kıyamıyorum.
Cok gecmis olsun. Ins hemen atlatirsiniz kizlar
Saol canim insallah. Salgin var diyorlardi zaten bizi de buldu. Yalniz cok zor hastalikmiis kendimden gectim resmen 2 gundur.

Sen oyle bi anne degilsin maya. Birbirimizi tanimiyoruz ama cocuklarimiza yaklasimlarimizi biliyoruz burda paylastiklarimizdan. Yorgunlukla insan kendi gibi olamiyo bazen. Bunu dusunmen bile oyle olmadigini gosteriyo bence. Buyuycekler geccek bu gunlerde 7 ay gecti bile

Evet ya bugün bebeği annesine bıraktık biraz dışarıda konuşalım dedi. Hatalı olduğunu söyledi dediğin gibi ben de çok yıprandım dediğin gibi 4 iyi bir senaryo. Bazen çok yorucu yanıma yatırıyorm sürekli emiyor sabaha kadar ne enerji kalıyor ne moral.

1 çay bardağı diyorlar da o kadarla doymuyor.
Biz baya öğün yapıyoruz artık.
Sabah en az yediği öğün. Yarım kase kadar oluyor toplam yediği. Bazen yumurta, peynir klasik kahvaltılık veriyorum. Bazen tarhana. Çok nadir pankek.
Öğlen bir kase çorba yada meyveli mama.
Akşam da biz ne yiyorsak ona uygun formunda veriyorum.
Bazı günler 1 çay bardağı kadar bile yemiyor ama. Özellikle diş, hastalık dönemleri. Yiyen çocuğu engellemeye gerek yok sanırım. Çünkü hareketlendikçe zayıflıyorlar.

Canım kızım 1 aylıkken küvöze girmişti cıkıs yapılırken bı ay sonra kardıyolojı görsün dedıler
Israrla sordm bı aksılık mı var dıye yok dedıler sonra dr gttk üfürüm var ama 1 yasa kadar kapanır 3 ayda 1 kontrol dedıler
6. Ayda dr a gittik kapanmıstı
Sen yine bı doktor gorusu al ama 1-1.5 yaşa kadar üfürümü doktorlar cok önemsemiyo, inşaAllah o bile yoktur guzel haberlerle dönersinx bizide haberdar et
Siz göz muayenesi yaptırdınız mı? Ben hala götüremedim
Ben gotürdm cnm 5 aylıkken
Damlalı muayene yapıldı şükür bi sorun yok dedi dr hanım ama az bısey astıgmat var:) abide de vardı gecti inş buda gecer
Ben aldm ama yurumekten zıyade oyun kısmını sevdı
Yalnz değilsin maya…
İnan bazı geceler sabah olsun dıye dua edıyrm
Yatakta donup durup salla emzır uyut daha zor gelıyo uykusuz bı gunu tercıh edıyrm
Ah… o kahrolası miras bizde de var
O kadar üzülüyorm ki kızdıgımda((
İnşaAllah annem gibi bagıran bı anne olmam dıyodm kendımı ona benzerken bluyrm ama en azndan farkndayz durumun boyle dusunelım
İnş sakın kalabılen annelerden oluruz

Verdiğim çoğu şeyi öyle kuvvetli yemiyor malesef birkaç kaşık , tadımlık. Meme bağımlısı oldu çocuk

Yapmam dediğim bir şeydi ama iştahı çok kapalı olduğunda pirinç unu ile mama yapıyorum. İçine pekmez koyuyorum. Pekmez iştahını da açıyor. Yada karadut özü veriyorum bir çay kaşığı kadar. Yada suyuna karıştırıp meyve suyu gibi veriyorum.

Reactions: The
İnş sakın kalabılen annelerden oluruz

Amin. Benim annem de çok agresif bir kadın o yüzden kendimi sürekli dinginleştirmeye çalışıyorum. Müzik açıyorum müziği seviyor. Bugün artık tahammülüm kalmadı önüne kitabı verdim yırttı ama gözüme bile gelmedi.

Sen işe başlamıştın değil mi?

Maşallah çok güzel yiyormuş kuzucuk. Valla benimki bir çay bardağı bile etmez çok az yiyor ek gıdayı. Memeye acayip düştü.
Kız bende yine o kadar yemiyordu ama annemde götürüyor gerçekten Bu aralar bize ekstra düşkün oluyorlarmış malum, seninki de memeye düşerek gösteriyor bunu demek ki. Önceki mesajlarına istinaden inan hepimiz öyle süreçler yaşıyoruz, benzer tepkileri veriyoruz. Ben gündüz fırsatım olmadığı için gece çalışıyorum genelde, bebe de bir ara ben ne zaman yatağa girsem o zaman uyanıp, sonra uyumak bilmiyordu. Resmen çıldırıyordum uykusuzluk ve sinirden, “Bu çocuğun bana garezi var” filan diyordum. El kadar bebeye “Ne istiyorsun neeeeee” diye delirip bağırmışlığım da var, ona tepki gösterip korkutmayayım diye sinirden kendi saçlarımı çekmişliğim, kendime vurmuşluğum da var, neler neler… Hani dışarıdan baksan bu kadar tepki verilecek bir şey yok ama o uykusuzluk ve yorgunluk insanı en küçük şeyde darmadağın olacak kadar savunmasız bırakıyor.

Benim annem de benzer tepkiler verirdi biz küçükken ve çok korkardım onun o hallerine. Şimdi aynısını yaşayınca onun neler yaşadığını anlayabildim sonunda. Burada en önemli görev eşte bence, o araya girmese çıldırırdım herhalde. Ben uyutamıyorsam direkt eşimi uyandırıp oğlanı ona veriyorum, kendim de gidip salonda uyuyorum, ben çözümü böyle buldum en son. Oğlan babada durmazsa yine mecbur odaya dönüyorum ama o verilen mola bile bana sakin kalmam için gereken enerjiyi veriyor.

Bu anneannelerde ne var bilmiyorum. Benimki de onun elinden yiyor.

Ah kızlar gerçekten imdaaat diye bağırasım geliyor. Yalnız değilsin demenize ihtiyacım var. Geceleri meme emmeden uyumak istemiyor beni emzik olarak kullanıyor. Önceki gece 9buçukta uyuttum sadece 12 ye kadar 7-8 kez uyandı ya böyle bir şey olabilir mi. 12 den sonrası yarı baygın bir şekilde sürekli memem açık yanında yatarak geçiyor zaten. Sonra süper bir uyku uyumuş gibi 6da hooop güne başlıyor Kendimş avutuyorum tamam biraz oturalım o uyuyunca bende uyuyacağım diye. İlk uykuya yatıyoruz 25 dk uyuyor yani gece uyku yok gündüz uyku yok.. ev işi yemek bunları geçtim ama sağlam bir kafa ile çocuk bakabilmek en azından ona yemek yapabilecek bile halim mecalim olmuyor. Uyanıkken de sürekli beni istiyor annii enniiii diye bana seslenip duruyor tuvalete bile zor gidiyorum. Sakin kalmaya çalışıyorum bi bakışı gülüşü her şeye değer ama önce ben iyi olmalıyım ki ona iyi bakabileyim. Napıcam ya emzik almıyor uyumuyor önerilerinize açığım

Maya inan son zamanlarda aynılarını yaşıyoruz. Yarım saatte bir, bir saatte bir uyanıyor ve asla kendi kendine uyumuyor geri. Aşırı derecede sinirleniyorum ve bağırıyorum ben de haftalardır çok uykusuzum, bitik bir haldeyim resmen. Bağırıyorum diye eşimle de tartışıyoruz. Son bir kaç gündür sabahları alıp bir saat oyalıyor uyutup beşiğine koyuyor, o şekilde az da olsa dinleniyorum. Neden bu kadar kötüleşti uykuları anlayabilmiş değilim

Reactions: The
Ne desem bilemiyorum, aynı durumdayım. İşin kötüsü gündüz de güzel uyumuyor. Uyku süreleri tekrar kısaldı ve son uykusunu yapmıyor kaç gündür. Sabah uyuyor, öğlen uyuyor ama üçüncü uyku yok. Resmen son uyku ile gece uykusu arasında 6-7 saat oluyor ve çocukta en ufak uyku belirtisi yok. Düzelecek derken neden böyle oldu bilmiyorum

Kızlar havalar ısındı bizim bebekte isilik gibi kırmızı noktalar çıktı . Sizin bebeklerdede oldumu
Biz bugun bu yüzden dra gittik canım ama ben yumurta alerjisinden şüpheleniyorum dr alerji olabilir dedi kolda yoğun şekilde kızarıklık minik minik sanki sinek sokmuş gibi kaşınıyor yavrum sert bulduğu zemine iki kolunu birden sürtüyor zaditen damla verdi rahatlatır dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…