2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Karnı ağrıyor gibi geliyor çünkü ek gidadan sonra olmaya başladı bu. Ama napabilirim zeytinyağı da veriyorum, öyle aman aman kabız da olmuyor. her şey gaz yapıyor çocukta. Ben alisamiyorum
Maya babam bebege tekme atmayi ogretti boylece kendi karin masai yapmis gibi oluyor ogretebilirsen faydasi olabilir belki

Aynı bizim de maya, çocuk hala en az 4 kere uyanıyor. Eğer o gün ben patlıcan, tahin, tavuk yediysem çığlıkla kalkıyor. Dokunuyor eminim artık. Haricinde Emip geri uyuyor. Pış pış yaptım su verdim yok beni emmeden asla geri sızmıyor. Bu gece 2 saat oturdu mesela yatakta dönerek ve gülerek hem de. Derdin ne desem çok gamsız duruyordu valla o saatte yataktan çıkılmayacağını anlasın diye ne ışık açıyorum ne yerimden kıpırdıyorum. Memeyi kendi açmayı öğrendi yeni geliyor bir tur emiyor sonra dönmeye devam. Yatağın içinde ne yaparsa. Sadece uyku arkadaşı ile oynatıyorum. Sabah ezanı okunurken uyuyakaldı.
Zaten eşimle sıkıntılıyım epeyce. Bir de böyle başım kaldırmıyor inan.

Emzik emen bebeklere hayranım cok tatlı oluyorlar .
İnanırmısın emzik emen bebelere öcü gözüyle bakardım. Ne biçim anne bunlar pis emziği dayamışlar çocuklara derdim. Büyük konuştum allah başıma verdi. Doğduğunun ikinci günü mecbur emziği dayadım ağzına emziksiz bir hayat düşünemiyorummm.
Maya alerji olabilir mi acaba? Yoğurt yediğinde vücutta belirti olmuyor ama gece sabaha kadar ağlıyor, sürekli pullamak sallamak zorunda kalıyorum.
Günlük ne yediriyorsan yazsana kenara. Gece olanı da not et. Ben böyle buldum dokunan gıdaları.
Yumurta alerjisini açtım ben çınarın. Tek belirti gece şiddetli ağlama ve huzursuzluk olarak kaldı. Ceviz verdim iki günü zehir etti bize mızmızlanmasıyla. Başka belirti olmadı gene

Gelir canim gelicek. Bazi gunler dis etmenler uykusuzluk vs daha tahammulsuz oluyoruz. Hele huysuzluk sabahtan basliyor ise. Ben bu gibi durumlarda allahim icime merhamet ver. Sabirli bir anne olayim. Bebek bu diyorum. Ilk bos vaktimde o uyudugunda bi kahve soda yapiyorum ustune cikolata oohh miss eger etrafinda destej veren yok ise sen uyu ben 2 saat bakarim diyenin yoksa cok zor cok iyi biliyorum

Bu konuda bende muzdaribim. Bende kendimi bazen sus artık yeter diye buluyorum. Bazen çok kızıyorum kendime vicdan yapıyorum ben ne biçim anneyim diye. Doğduğundan beri emzik vermeye çalıştım olmadı. 7.ayda dışarı çıkarken elinde bir oyuncağı olsun diye emziği oyuncak niyetine yakasına takip öyle çıktım emziği ısırmak bahnesiyle ısıra ısıra emziğe alıştı şimdi ağzından düşmüyor gece çok rahatlık ağladığında veriyorum hemen susuyor. Emzige alıştırmak isteyenlere yardımcı olur bı deneyin derim. Bir park yatak bir karyola besigimiz var ikiside süs olarak evin baş köşelerinde duruyor. İkisinide istemiyor yatirdigimda gece 10 kere uyanıyor. Yere döşek serdim orda yatıyor döne döne bütün yatağı geziyor. İlk defa Bu gece bi yattık sabah olmuş hiç uyanmadi uyandiysada kendi kendine uyumustur. Sabah 8 gibi uyanmış hiç sesi çıkmıyor benim karyolama gelip beni bulmaya çalışiyordu. Normalde yer yatağında da uyanıyor ama beşikte olduğu gibi değil uyandığında hemen gidip yanına yatıyorum uyutuyorum. ben böyle buldum çözümü sabretmeye çalışıyorum. Gecicek bu günlerde Allah'ın izniyle inşallah.

Akşamları yemek olarak ne veriyorsun? Acaba aç mı kalıyor? Kuvvetli bir akşam yemeği yerse benim kızımın uykusu daha iyi oluyor.

Reactions: The
Verdiğim çoğu şeyi öyle kuvvetli yemiyor malesef birkaç kaşık , tadımlık. Meme bağımlısı oldu çocuk
Benim kızım da gece memeyi ağzını bir alıyor sabaha kadar emiyor meme ağzından çıktıysa bir yarım saat öyle uyuyor sonra fark edince ağlayarak uyanıyor böyle böyle sabah ediyoruz

ateş 3.5 gün sonrasında bitti. Biranda döküntü başladı yüzünde. Tüm vücuduna dağılıyor. 3 günde bu sürermiş. Ama huyu suyu değişti çocuğumun. Dün gündüz 2 saat anca uyanık kalmıştır herhalde, komple uyudu nasıl yoruldu miniğim. Covid melek kaldı bu 6. Hastalığın yanında

Eklentiler

• 387CF0A1-9F7B-49DD-985A-90861EDB2E52.jpeg
    50,7 KB · Görüntüleme: 54
Kıyamam ben mahsun kuzuma ya keşke çocuklar hiç hasta olmasa

Alerji ihtimalini düşünmüyor değilim ama pat diye bir anda da çıkmaz be kuşum. Yani ilk kez vermiyorum ki ben bunları. Verdiğim de çok standart şeyler. Ek gıdaya yoğurt ile başladım zaten, hiçbir şey yoktu ta ki bir hafta önceye kadar. Atak falan da yok. Çocuktan uykuyu almışlar sanki. Zorla uyutmasam uyku umrunda değil .bugün öğlen 1de kalktı ve akşam 8e kadar uyumadı biliyor musun. Ve huysuzluk yok , aglama yok. Uyku belirtisi yok çocukta. Noluyor bilmiyorum...
Evet aynen öyle biri yok. Eşim dışında biri yok. Adam dün gece de çalıştı ve sadece yarım saat uyumuş. Bugün hiç uyutmadim onu çocuğa bak diye. Yapamıyorum çünkü. Ben de dua edeceğim çok haklısın. Merhametli, sabırlı bir anne olmayı gerçekten çok istiyorum. Benim annem de bağıran bir anneydi , onun gibi olmak istemiyorum istemiyorum...
Çok mantıklı biliyor musun , yani gerçekten denemek istiyorum bunu. Bende de park yatak var ve sanki küçük geliyor ya şaka gibi. Halbuki geniş de bence. Ama gece vakti en sonuna gelip ayağını ordan çıkarmaya çalışıyor. Acayip dönüyor çünkü ve daha rahat yatmaya çalışıyor. Emzik konusunda ise işe yarar mı dediğin bilemiyorum. Öyle çok şey denedim ki .. şu an emzik onun için diş kaşıyıcı bir oyuncak

Bugün bende emziği arkadaşın dediği gibi denedim . Benimki elbisesinden koparıp atmış şuan nerde bilmiyorum

Kızlar gece kaç kez emziriyorsunuz yada hiç emzirmeyen varmı . Benimki gündüz emmiyor gecede malesef istemesede emziriyorum

4 yine iyi son şu birkaç haftadır yaşadığımın yanında. Hayır bir de bazen dediğin gibi uyanıyor ve uyumuyor. Ya ayağa kalkıyorum , gezdiriyorum falan filan. Bazen bu bir saat sürüyor. Ben sakin kalamiyorum. Bu sinir bizde anne mirası herhalde. Annem de sinirli ve bağıran bir anneydi ve ben asla öyle olmak istemiyorum. En nefret ettiğim şeydir ya. Ama gecenin 3 ünde bir saat bebek pispislayip sakın kalan her kadının önünde eğilirim, bende yok o sakinlik. Eşimle olan durumunu daha bugün gördüm. İnşallah duzeltirsin. Öyle yorgunum ki ben de eşime kötü davranır oldum yok yere. Çocuk gerçekten evliliği sarsıyor bir tık. Daha doğrusu yorgunluk, uykusuzluk..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…