2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar dolaptan 8 parça Pilsan oyun çiti aldım. Gün içinde salona kuruyorum, içine oyuncaklarını koyuyorum oynayıp duruyor kendi kendine 🙈tutunup kalkıyor, çitin etrafını adımlıyor filan. Çok rahatladım gerçekten. Mutfakta ufak tefek işlerimi yaparken içine koyuyorum oyalanıyor. Tehlikeli yerlere de girmemiş oluyor hem, çok işime yaradı 🙈

Birde otokoltuk olarak ne kullanıyorsunuz kızlar ? Şükür maddi sıkıntıları hafiflettik, araba almak üzereyiz. İlk işim otokoltuk bakmak oldu ama ne alınır, özellikleri ne olmalı hiç bir bilgim yok. Kullanıp memnun kaldığınız var mı ?
Canım ben de dolaptan 2 takım olarak aldım gerçekten çok işimi gördü. Benimki de senin kız gibi kuduruk olduğu için aklım kalmadan ya orada ya da mama sandalyesinde zaptedebiliyorum. 😅

Ama bunlar tam yürümeye başladığında Allah yardımcımız olsun gerçekten🤣 Annemlere geldim şimdi. Her yere dolaplara çekmecelere bulaşıyor, her şeye tırmanmaya çalışıyor adeta bir gerilim filmi🤣🤣

Kızlar kocam korona oldu 😢 eczaneden aldığımız testte çıktı. Dün gece annesine gitti. Ben henüz negatifim. Bebeklere o test yapılıyor mu biliyor musunuz? Bir de atlatanlar var mı, bebeğinize nasıl baktınız, ne verdiniz?

Merhaba kızlar dün oğlum bazadan düştü. Abisi yanındaydı yan odaya geçip oyuncak alana kadar düşmüş. Emeklemiyor yuvarlanarak düştü sanrım. Acile gidip ciğer ve kafa filmi çektiler bir şey çıkmadı şükür. Dünden beri çok üzülüyorum aklımdan çıkmıyor 😐😢😢
Ah çok geçmiş olsun. Biliyorsun bende bazadan düşürdüm ki hala nasıl düştüğüne inanamıyorum.
Bende çok vicdan yaptım ama kafasını etrafa öyle çok vuruyor ki bazadan düşmesi yanında melek kalıyor artık🙃
Kızlar oğlum sürekli kabızlık sorunu yaşıyor ya, sürekli ıkınıyor sürekli hem de.. özellikle mama sandalyesinde oturur pozisyonda olduğunda. Doktorumuz duphalac şurup verdi kakayı yumuşatsın diye ama sorun şu ki yapmıyor veya yapamıyor kakasını, 4-5 günde bir belki onun dışında sadece pırt şeklinde azıcık bir şey çıkıyor. Bu akşamda poposunda yara gördüm kanamış kurumuş herhalde, popoda çatlak mı anlayamadım tam, doktorumuzla görüşücem. Yedirdiğim şeylere de dikkat ediyorum, su içirmeye de ama yok. Bu saatte yazsam mı doktora onu da bilemedim. Var mı bizim gibi kabızlık problemi yaşayan?
Benim oğlum yoğurt yediği zaman kabız oluyor. Süt alerjisi azaldı baya ama devam ediyor böyle kabızlık olarak. Ben gözlemesem alerjisi bitti bile denebilir ama çocuk taş gibi kaka yapıyor tek öğün yoğurt yediğinde. Bişeylere alerjisi olduğunu düşünüyorum senin miniğinde

Benim kızım da çok kabız oldu, başta her gün 5ml duphalac verdik, şimdi 2-3 günde bir veriyoruz. Bir de ben çorbasına 2 tatlı kaşığı zeytinyağı koyuyorum, ve de uzunca süre 2 tane kuru kayısıyı iyice kaynatıp süzgeçten geçirerek püre haline getirip verdim. Bunlarla düzeldi kabızlık
Bize sabah akşam bir tatlı kaşığı demişti ama işe yaramadı, doktorumuz 7,5 ml ver dedi bi kaç krem verdi bide poposunda çatlak olabilir diye, kayısıyı ben de her gün vericem çok teşekkür ederim, inşallah düzelir çok zorlanıyor yavrum bebim😞

Kızlar kocam korona oldu 😢 eczaneden aldığımız testte çıktı. Dün gece annesine gitti. Ben henüz negatifim. Bebeklere o test yapılıyor mu biliyor musunuz? Bir de atlatanlar var mı, bebeğinize nasıl baktınız, ne verdiniz?
Biz vakalar çokken yakalanmıştık, eşim aşılıydı ona bulaştı. O da bize bulaştırdı. Biz sürüm sürüm süründük ama bebişime çok şükür bir şey olmadı. Bir gün hafif ateşlenir gibi oldu, başka hiçbir şey olmadı

Sabahlari gunkurusunu suda hasliyorum. Ezip veriyorum canim yoksa biz de de oluyor. Mama veriyormusun hangi marka ?
Suyunu içiriyor musun peki canım? Bazı zamanlar Aptamil veriyordum ama son zamanlarda vermedim pek, çok ağlarsa durmazsa veriyorum. Onu da bırakıcam iyice, belki de o da sebep oluyordur

Ah çok geçmiş olsun. Biliyorsun bende bazadan düşürdüm ki hala nasıl düştüğüne inanamıyorum.
Bende çok vicdan yaptım ama kafasını etrafa öyle çok vuruyor ki bazadan düşmesi yanında melek kalıyor artık🙃

Benim oğlum yoğurt yediği zaman kabız oluyor. Süt alerjisi azaldı baya ama devam ediyor böyle kabızlık olarak. Ben gözlemesem alerjisi bitti bile denebilir ama çocuk taş gibi kaka yapıyor tek öğün yoğurt yediğinde. Bişeylere alerjisi olduğunu düşünüyorum senin miniğinde
Biz de yoğurdu hemen hemen her gün tüketiyoruz, hiç alerjiden şüphelenmemiştim ya. Olma ihtimali de var tabi, bir süre her gün kayısı falan denicem, bunlarla da düzelmezse zaten geriye tek o seçenek kalıyor 😞

Suyunu içiriyor musun peki canım? Bazı zamanlar Aptamil veriyordum ama son zamanlarda vermedim pek, çok ağlarsa durmazsa veriyorum. Onu da bırakıcam iyice, belki de o da sebep oluyordur
Bizde hipp sebep oluyordu. Aptamil iyi gelmisti.
Hayir suyunu vermiyorum. Yedirdikten sonra ustune ne kdr icerse su icirmeye calisiyorum. Birde benim gun kurulari cok buyuk degil. 1 tl buyuklugu gibi dusunebilirsin.

Ama mesela dün kurutulmus elma kaynattim. Icine ceyrek gunkurusu koydum o sekilde icirdim sularini.

Sadece gun kurusunun suyunu tamamen vermiyorum. Bizde bile cok cabuk etkisi oldugu icin zzarari olur diye.

Zeytinyagini da yemeklerine katmaktansa 1 cay kasigi ac karnina icirmek daha faydali oluyor bizde.

Biz de yoğurdu hemen hemen her gün tüketiyoruz, hiç alerjiden şüphelenmemiştim ya. Olma ihtimali de var tabi, bir süre her gün kayısı falan denicem, bunlarla da düzelmezse zaten geriye tek o seçenek kalıyor 😞
Yogurt ve tarhana da kabiz yapiyor bebekleri.

Bende korona oldugumda hafif 1 gun atesi cikar gibi olmustu. Doktor bebeklere yapilan bu erken yastaki asilarin da savunmada fayda sagladigini konusuyoruz kongrelerde demisti.
Bebeklere test yaptiran oluyor ama sen bilirsin yinede. Eger nefes alis verisinde sikinti gorursen hizli nefes alip verme gibi doktoruna haber verirsin. Bebegime o esnada ben bakmadim. Ama 8 gune kdr pozitif cikmam devam etti. Sut u sagip veriyirdum. Ama direk bebeklerine kendi bakanlar vardi sikintissiz atlattilar sukur. Doktorumla konusmustum emzirmeye devam et demisti. Maske ve surekli el yikama

TV sehpasının önüne puf koydum ben de.
Ah bir poposunu tutsa bizimki yürüyecek, en büyük derdi o. Oturtamıyorum. 😅 Yürüteçle kitaplığın önünde kitapların önce tadına bakıyor, sonra şekline sonra da fırlatıyor. Kabloları asılıyor sürekli, wifiyi kapatmış dün 🤷🏻‍♀️ annem de çit al bari deyip duruyor.
İşimiz zor bizim kızlar biraz hareketli çıktı hele seninkinin maşallahı var🥰
Çekmece işi çok fena ya bizim de aynı, ellerini kıstıracak diye çekiniyorum. :KK43:
Zeyno benim bebekte aynı . Herşeyin önce tadına bakıyor sonra fırlatıyor arada wifiyi kapatmayı ihmal etmiyor gecen yürütecle giderken dyson. Şarjını cekmiş boynuna dolamış evi tavaf ediyor 😂

Çok geçmiş olsun.
Hastanelerde bebeklere covid testi yapıyorlar. 2 aylıkken bile yapmışlardı.
Umarım en kısa zamanda kolaylıkla atlatırsınız süreci.

Yogurt ve tarhana da kabiz yapiyor bebekleri.

Bence yapısal bir durum benim kızım tarhana içtiğinde daha sıvı yapıyor büyük tuvaletini.
Zeyno benim bebekte aynı . Herşeyin önce tadına bakıyor sonra fırlatıyor arada wifiyi kapatmayı ihmal etmiyor gecen yürütecle giderken dyson. Şarjını cekmiş boynuna dolamış evi tavaf ediyor 😂

Büyüdükçe güzelleşiyor ama enerjim yetmiyor :/

Çok geçmiş olsun.
Hastanelerde bebeklere covid testi yapıyorlar. 2 aylıkken bile yapmışlardı.
Umarım en kısa zamanda kolaylıkla atlatırsınız süreci.

Bence yapısal bir durum benim kızım tarhana içtiğinde daha sıvı yapıyor büyük tuvaletini.

Büyüdükçe güzelleşiyor ama enerjim yetmiyor :/
Olabilir canim. Doktor soylemisti ordan biliyorum

Kiz bebisi olan anneler. Kaka yaptiginda öntarafina bulasiyor mu ? Bizim genelde bulasiyor. Bez takmamdami sorun var acaba? Idrar yolu enf cekiniyorum. Yapar yapmaz temizliyorum ilik su ve pamukla ama genelde ic kisima bulasmis oluyor.

Kiz bebisi olan anneler. Kaka yaptiginda öntarafina bulasiyor mu ? Bizim genelde bulasiyor. Bez takmamdami sorun var acaba? Idrar yolu enf cekiniyorum. Yapar yapmaz temizliyorum ilik su ve pamukla ama genelde ic kisima bulasmis oluyor.

Yürüteç, mama sandalyesi, anakucağı gibi birşeyde otururken yaptıysa bulaşıyor.
Olabilir canim. Doktor soylemisti ordan biliyorum

Prebiyotik aslında yoğurt ve tarhana kabız yada ishal bir şekilde dengeyi bulmasını sağlar.
Yoğurt yemiyor benim kızım maalesef :KK43: çok çok nadire sarımsaklı olursa...

Yürüteç, mama sandalyesi, anakucağı gibi birşeyde otururken yaptıysa bulaşıyor.

Prebiyotik aslında yoğurt ve tarhana kabız yada ishal bir şekilde dengeyi bulmasını sağlar.
Yoğurt yemiyor benim kızım maalesef :KK43: çok çok nadire sarımsaklı olursa...
Agzinin tadini biliyor 😆

Kızlar bebeğim öamayı pek içmiyor ya aptamil veriyom önceden içerdi acaba 2 numaraya geçtik diyemi ne önerirsiniz

Yatiyor bile olsa bulaşıyor canim bizimde. Bende çekiniyorum valla ben cok çektim çünkü idrar yolu enfeksiyonundan. Allah korusun. Hemen temizliyoruz baska ne yapilir bilemiyorum

Çok geçmiş olsun benim bebiş 5 aylıkken korona olduk biz. Bebekler için kullanılan ilaçlar kısıtlı olduğu için onuda pozitif kabul edelim dedi test yapmadı doktorumuz, bebekler çok hafif atlatır dedi.gerçekten bi gün hafif ateşledi iki kere calpol verdik atlattı. Benim hiç aşım yok bende çok hafif atlattım bakımını ben yaptım bol bol emzirdim çok geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun benim bebiş 5 aylıkken korona olduk biz. Bebekler için kullanılan ilaçlar kısıtlı olduğu için onuda pozitif kabul edelim dedi test yapmadı doktorumuz, bebekler çok hafif atlatır dedi.gerçekten bi gün hafif ateşledi iki kere calpol verdik atlattı. Benim hiç aşım yok bende çok hafif atlattım bakımını ben yaptım bol bol emzirdim çok geç
Kızlar dolaptan 8 parça Pilsan oyun çiti aldım. Gün içinde salona kuruyorum, içine oyuncaklarını koyuyorum oynayıp duruyor kendi kendine 🙈tutunup kalkıyor, çitin etrafını adımlıyor filan. Çok rahatladım gerçekten. Mutfakta ufak tefek işlerimi yaparken içine koyuyorum oyalanıyor. Tehlikeli yerlere de girmemiş oluyor hem, çok işime yaradı 🙈

Birde otokoltuk olarak ne kullanıyorsunuz kızlar ? Şükür maddi sıkıntıları hafiflettik, araba almak üzereyiz. İlk işim otokoltuk bakmak oldu ama ne alınır, özellikleri ne olmalı hiç bir bilgim yok. Kullanıp memnun kaldığınız var mı ?
Maşallah 😍😍😍 ben baby mall dan yeni aldım kraft spin signal 2600e benim için yatması çok önemliydi. Bu da 360 derece dönüp yatabiliyor

Kızlar hepinizin bebişi ayaklandı mı biz sadece dönebiliyoruz 🧐

X