2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Birde normal kardiyoloji bakar mı kızlar ? Yoksa çocuk kardiyolojisi olması mı gerekli? Bulunduğumuz şehirde çocuk kardiyoloji yok.

Arkadaşlar bu yaz bebeginde tatile gidecek olan var mı.iyi mı yapıyorum kötümü bilemedim
Ben ailemin yazlığına gidicem canım, Allah izin verirse denize de sokacağım. Niye kötü yapıyor olasın ki? Bu kadar sakınmaya oldum olası karşıyım ben bilemiyorum, yurtdışı gezilerimde milleti yeni doğmuş bebelerle dağda yürüyüşte görünce ben de çok kasmıyorum açıkçası

Bir tek havuzdan çok tiksiniyorum ben de girmem hiç, otel tatili filan yapacak olsak çocuğu sokmazdım herhalde. Kardeşim de çocukken havuz suyundan mikrop kapmıştı o yüzden o konuda huyluyum.

Reactions: The
Bi arkadaşımın bebeği içinde doktor steteskopla dinlerken üfürüm duyuyorum demişti sonucunda bişey çıkmadı çok şükür
O arkadaşım çok araştırmıştı beni de uyardı 7-9 aylar arası böyle şeyler olabiliyormuş genelde altından önemli bişey çıkmıyomuş. Zaten gerçekten önemli bişey olsa detaylı ultrasonda veya doğunca ilk aylarda kendini belli ederdi.
İnşallah seninkide asılsız çıkar sen içini ferah tut arkadaşım

Birde normal kardiyoloji bakar mı kızlar ? Yoksa çocuk kardiyolojisi olması mı gerekli? Bulunduğumuz şehirde çocuk kardiyoloji yok.
Canım bu arada aile hekimine göstermenin vakit kaybı olduğunu düşünüyorum. Kardiyolog muayene ve ekokardiyografi yaparak teşhisi koyuyor sonuçta. Bizde de çocuk doktoru üfürüm var gibi demişti, kardiyologa gittiğimize sorun olmadığını öğrenmiştik. Özel hastaneye gitmiştik, eko ücreti de muayeneye dahildi. Yakınındaki şehirlerde devlet ya da özelde çocuk kardiyolojisi varsa götür bence

Katılıyorum Kedilervekitaplar . Aile hekimi yok dese yine için rahat etmez ki. Ben çoğuna pek güvenemiyorum doğrusu

Çocuk kardiyoloji canım, biz de yeni doğduğunda götürmüştük hatta 6. ayda kontrol demişti bir ara kontrole tekrar götüreceğiz.

Katılıyorum Kedilervekitaplar . Aile hekimi yok dese yine için rahat etmez ki. Ben çoğuna pek güvenemiyorum doğrusu

Üniversite hastanesinde bakılıyor yakındaki şehirlerde varsa.
Çok teşekkür ederim kızlar çok sağolun. Eşim normal kardiyoloji bakar diyip duruyor, gösterdim mesajları ikna oldu. Biz amasyadayız, en yakın samsun bize. Orda varmış baktım da. Randevu alıp götüreceğiz artık. İçimiz rahat etsin de. Dediğim gibi yeğenimde de var. Doğduğunda tespit edilmiş. Zamanla küçülür kaybolur demiş, sürekli kontrole gidiyor o da. Bizde de yoktur umarım.
Siz göz muayenesi yaptırdınız mı? Ben hala götüremedim
Ben 2, aylıkken götürmüştüm canım sanırım. Ama yaşına girince tekrar götüreceğim.

Kızlar normalde her bebeğin kardolojiye muane olması gerekiyor bende. 1 yaş olmadan götürcem
Bunu ilk kez duydum gelecek ay bende doktorumuza sorayım
Siz göz muayenesi yaptırdınız mı? Ben hala götüremedim
Göz muayenesi için doğumdan sonra baktılar ama zaten uyuyodu o zamanlarda. Ben geçen ay kendim için göz doktoruna gitmiştim bebeğimde yanımdaydı, bebeklerde göz muayenesi ne zaman olmalı onun içinde kayıt açtırayım mı diye sordum. Özel hastane olmasına rağmen doğumda baktılarsa görünen bi şikayeti yoksa 1yaşında gelirsiniz demişti

Çok geçmiş olsun.
Bence ağlama ile kalbinin arasında bağlantı olabilir. Umarım en kısa zamanda çözüme ulaştıracak bir doktorla karşılaşırsınız.

Katılıyorum ben de ya. Kalp bu. Eko ile bakılacak.

Düşündükçe aklıma geliyor Zeyno, bir aydır falan bu ağlarken morarması var. Ama hani çocuğun elinden oyuncağını alırsın, istediği birşeyi vermezsin sinirinden ağlar kendini krize sokar ya öyle diye düşündüm hep. Huysuz çünkü bu diş döneminde. Bu gün doktor üfürüm diynce acaba mı dedim.

Üfürüm tam olarak nasıl bir şey bilmiyorum. Ancak kalpte ufacık bir şey olduğunda dahi nefes alışımız, ağlamamız herşey değişiyor.
İnşallah varsa da çözümü olur sağlıkla sürer yaşamını minik kız.

Merhaba kızlar dün oğlum bazadan düştü. Abisi yanındaydı yan odaya geçip oyuncak alana kadar düşmüş. Emeklemiyor yuvarlanarak düştü sanrım. Acile gidip ciğer ve kafa filmi çektiler bir şey çıkmadı şükür. Dünden beri çok üzülüyorum aklımdan çıkmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…