- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
Pazartesi de aile hekimine götürücem canım, bu gün kanguruda uyuyunca götüremedimBirde aile hekimi baksın canım . Benim bebeğede bir doktor var dedi daha sonra başka bir doktor baktı detaylı olarak üfürüm falan yok demişti
Birde normal kardiyoloji bakar mı kızlar ? Yoksa çocuk kardiyolojisi olması mı gerekli? Bulunduğumuz şehirde çocuk kardiyoloji yok.Kızlar bebeğim 8 aylık oldu, kontrolden geldik. Doktor kalbinde üfürüm var, kardiyoloji ye götür eko çekilip bakılsın dedi. Bu zamana kadar üfürüm görülmemişti hiç, sonradan fark edilebilir birşey mi acaba ? Bilgisi olan var mı?
Birde kızım şiddetli ağlarken bazen nefesi kesiliyor böyle,5-6 saniye nefessiz kalıp tıkanıyor morarıyor. Sonradan nefesi yerine geliyor gibi oluyor ağlamaya devam ediyor. Bu üfürümle alakası olabilir mi acaba? Eşim o huy yaptığı için ağlama krizine giriyor alakası yoktur diyor ama. Benim yeğenim de, ablamın oğlunda da var üfürüm 3 yaşında. Acaba ırsi mi diye düşünüyorum.Randevu de yok, ne yapıcam bilmiyorum
Ben ailemin yazlığına gidicem canım, Allah izin verirse denize de sokacağım. Niye kötü yapıyor olasın ki? Bu kadar sakınmaya oldum olası karşıyım ben bilemiyorum, yurtdışı gezilerimde milleti yeni doğmuş bebelerle dağda yürüyüşte görünce ben de çok kasmıyorum açıkçasıArkadaşlar bu yaz bebeginde tatile gidecek olan var mı.iyi mı yapıyorum kötümü bilemedim
Daha anlayamadık çocuk gastroenteroloji ile görüşçezÇok geçmiş olsun alerjik miymiş yani
Bi arkadaşımın bebeği içinde doktor steteskopla dinlerken üfürüm duyuyorum demişti sonucunda bişey çıkmadı çok şükürKızlar bebeğim 8 aylık oldu, kontrolden geldik. Doktor kalbinde üfürüm var, kardiyoloji ye götür eko çekilip bakılsın dedi. Bu zamana kadar üfürüm görülmemişti hiç, sonradan fark edilebilir birşey mi acaba ? Bilgisi olan var mı?
Birde kızım şiddetli ağlarken bazen nefesi kesiliyor böyle,5-6 saniye nefessiz kalıp tıkanıyor morarıyor. Sonradan nefesi yerine geliyor gibi oluyor ağlamaya devam ediyor. Bu üfürümle alakası olabilir mi acaba? Eşim o huy yaptığı için ağlama krizine giriyor alakası yoktur diyor ama. Benim yeğenim de, ablamın oğlunda da var üfürüm 3 yaşında. Acaba ırsi mi diye düşünüyorum.Randevu de yok, ne yapıcam bilmiyorum
Çocuk kardiyoloji canım, biz de yeni doğduğunda götürmüştük hatta 6. ayda kontrol demişti bir ara kontrole tekrar götüreceğiz.Birde normal kardiyoloji bakar mı kızlar ? Yoksa çocuk kardiyolojisi olması mı gerekli? Bulunduğumuz şehirde çocuk kardiyoloji yok.
Canım bu arada aile hekimine göstermenin vakit kaybı olduğunu düşünüyorum. Kardiyolog muayene ve ekokardiyografi yaparak teşhisi koyuyor sonuçta. Bizde de çocuk doktoru üfürüm var gibi demişti, kardiyologa gittiğimize sorun olmadığını öğrenmiştik. Özel hastaneye gitmiştik, eko ücreti de muayeneye dahildi. Yakınındaki şehirlerde devlet ya da özelde çocuk kardiyolojisi varsa götür benceBirde normal kardiyoloji bakar mı kızlar ? Yoksa çocuk kardiyolojisi olması mı gerekli? Bulunduğumuz şehirde çocuk kardiyoloji yok.
KatılıyorumCanım bu arada aile hekimine göstermenin vakit kaybı olduğunu düşünüyorum. Kardiyolog muayene ve ekokardiyografi yaparak teşhisi koyuyor sonuçta. Bizde de çocuk doktoru üfürüm var gibi demişti, kardiyologa gittiğimize sorun olmadığını öğrenmiştik. Özel hastaneye gitmiştik, eko ücreti de muayeneye dahildi. Yakınındaki şehirlerde devlet ya da özelde çocuk kardiyolojisi varsa götür bence
Üniversite hastanesinde bakılıyor yakındaki şehirlerde varsa.Birde normal kardiyoloji bakar mı kızlar ? Yoksa çocuk kardiyolojisi olması mı gerekli? Bulunduğumuz şehirde çocuk kardiyoloji yok.
40 günlükkken yaptırmıştık canımSiz göz muayenesi yaptırdınız mı? Ben hala götüremedim
Bi arkadaşımın bebeği içinde doktor steteskopla dinlerken üfürüm duyuyorum demişti sonucunda bişey çıkmadı çok şükür
O arkadaşım çok araştırmıştı beni de uyardı 7-9 aylar arası böyle şeyler olabiliyormuş genelde altından önemli bişey çıkmıyomuş. Zaten gerçekten önemli bişey olsa detaylı ultrasonda veya doğunca ilk aylarda kendini belli ederdi.
İnşallah seninkide asılsız çıkar sen içini ferah tut arkadaşım
Çocuk kardiyoloji canım, biz de yeni doğduğunda götürmüştük hatta 6. ayda kontrol demişti bir ara kontrole tekrar götüreceğiz.
Canım bu arada aile hekimine göstermenin vakit kaybı olduğunu düşünüyorum. Kardiyolog muayene ve ekokardiyografi yaparak teşhisi koyuyor sonuçta. Bizde de çocuk doktoru üfürüm var gibi demişti, kardiyologa gittiğimize sorun olmadığını öğrenmiştik. Özel hastaneye gitmiştik, eko ücreti de muayeneye dahildi. Yakınındaki şehirlerde devlet ya da özelde çocuk kardiyolojisi varsa götür bence
KatılıyorumKedilervekitaplar . Aile hekimi yok dese yine için rahat etmez ki. Ben çoğuna pek güvenemiyorum doğrusu
Çok teşekkür ederim kızlar çok sağolun. Eşim normal kardiyoloji bakar diyip duruyor, gösterdim mesajları ikna oldu. Biz amasyadayız, en yakın samsun bize. Orda varmış baktım da. Randevu alıp götüreceğiz artık. İçimiz rahat etsin de. Dediğim gibi yeğenimde de var. Doğduğunda tespit edilmiş. Zamanla küçülür kaybolur demiş, sürekli kontrole gidiyor o da. Bizde de yoktur umarım.Üniversite hastanesinde bakılıyor yakındaki şehirlerde varsa.
Ben 2, aylıkken götürmüştüm canım sanırım. Ama yaşına girince tekrar götüreceğim.Siz göz muayenesi yaptırdınız mı? Ben hala götüremedim
Ben daha yaptırmadım ama doktor 9. ay kontrolünden önce yaptırın demişti. Gelecek ay gibi yaptırırım sanırım.Siz göz muayenesi yaptırdınız mı? Ben hala götüremedim
Bunu ilk kez duydum gelecek ay bende doktorumuza sorayımKızlar normalde her bebeğin kardolojiye muane olması gerekiyor bende. 1 yaş olmadan götürcem
Göz muayenesi için doğumdan sonra baktılar ama zaten uyuyodu o zamanlarda. Ben geçen ay kendim için göz doktoruna gitmiştim bebeğimde yanımdaydı, bebeklerde göz muayenesi ne zaman olmalı onun içinde kayıt açtırayım mı diye sordum. Özel hastane olmasına rağmen doğumda baktılarsa görünen bi şikayeti yoksa 1yaşında gelirsiniz demiştiSiz göz muayenesi yaptırdınız mı? Ben hala götüremedim
Kızlar bebeğim 8 aylık oldu, kontrolden geldik. Doktor kalbinde üfürüm var, kardiyoloji ye götür eko çekilip bakılsın dedi. Bu zamana kadar üfürüm görülmemişti hiç, sonradan fark edilebilir birşey mi acaba ? Bilgisi olan var mı?
KatılıyorumKedilervekitaplar . Aile hekimi yok dese yine için rahat etmez ki. Ben çoğuna pek güvenemiyorum doğrusu
Düşündükçe aklıma geliyor Zeyno, bir aydır falan bu ağlarken morarması var. Ama hani çocuğun elinden oyuncağını alırsın, istediği birşeyi vermezsin sinirinden ağlar kendini krize sokar ya öyle diye düşündüm hep. Huysuz çünkü bu diş döneminde. Bu gün doktor üfürüm diynce acaba mı dedim.Çok geçmiş olsun.
Bence ağlama ile kalbinin arasında bağlantı olabilir. Umarım en kısa zamanda çözüme ulaştıracak bir doktorla karşılaşırsınız.
Katılıyorum ben de ya. Kalp bu. Eko ile bakılacak.
Düşündükçe aklıma geliyor Zeyno, bir aydır falan bu ağlarken morarması var. Ama hani çocuğun elinden oyuncağını alırsın, istediği birşeyi vermezsin sinirinden ağlar kendini krize sokar ya öyle diye düşündüm hep. Huysuz çünkü bu diş döneminde. Bu gün doktor üfürüm diynce acaba mı dedim.