2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Smj bu iyi bir şey değil yalnız tuzun bebeğe zararlarını bir oku istersen. Verdim bir şey olmadı denilecek şey değil, ilerde çıkar sorunları malesef.
Kız biz hep tuzlu yemişiz bebekken en azından ben az katıyorum . Ben ilkindede hep öyle yaptım Zaten tek tük yiyor onuda öyle yediriyorum .

Smj bu iyi bir şey değil yalnız tuzun bebeğe zararlarını bir oku istersen. Verdim bir şey olmadı denilecek şey değil, ilerde çıkar sorunları malesef.
Kız tabi bende biliyorum ama diyorum ya az cok az yani o tuz oranı anne sütündede var anne sütüde tuzlu

Kızlar instagramda şu postu gördüm de, bebelere bal verilmesinin ne kadar riskli olduğunu daha iyi anladım, sizinle de paylaşmak istedim:

Aileden tatlı verenler oluyor demişti birisi, bebeğe şeker zaten çok zararlı ama bir de o tatlının içine bal konuyorsa bebişler için ölümcül olabilir. İçine ne konduğundan emin olmadığımız hiç bir şeyi vermemeliyiz.

Ben de takip ediyorum bu sayfayı. Yavrum benim ya kıyamam Evet işte dikkat etmek gerekiyor, bazı şeyler çok abartı görülüyor ama değil değil...

Bende baldan cok korkarım . Ama arada kendim tüketiyorum sence o zamanda bi zararı olurmu

Benimki de hareketli aç geziyor

İştahları her zaman aynı olmuyor ki.
Bazen daha istekliler bazen ağzını bile açtıramıyoruz ki :) bazen nasılsa yemiyor diye azıcık getiriyorum bitti diye ağlıyor bazen de getiriyorum oturup kendim bitiriyorum yemeyince.

Zor olacak diye bir şey yok ki mayacım. Ben de çoğu zaman pratik şeyler yapıyorum.
Artık özgür olmak gezmek istiyorlar. Yürütece koyup hemen beş dakikada hallediyorum. Başka türlüsü zor.

Reactions: The
Aynen bizimki de. Sürekli beni yürüt diyor, yav kendin emeklemeye calissana işte Acayip alıştı kucağa acayip. Valla emekliyor, arkasından koşuyorum diyenler şikayet etmeyin, böylesi çok zor

Kolayı yok ya. Bizimki de emekliyor ama terse gidiyor hedefe ulaşamadığı için çığlık atıyor bu seferde

Bizimkiler arada tatlı veriyorlar ama minicik bir lokma bile değil. :) Onun içinde huzursuzluk çıkarmıyorum açıkçası. Bir de annem de kayınvalidem de minimum rafine şeker pekmez, hurma özü vs daha çok kullanıyorlar tatlandırmak için. Ondan da rahat davranıyorum belki.

Onlar da biliyorlar kayınvalidem dahi soruyor bunu denedin mi vereyim mi diye...
Bugün çilek çok lezzetliydi denetsek olur mu dedi, ben de Osman Gönülal'ın son videosuna binaen verelim dedim inşallah bir şey olmaz

Ancak bal gerçekten çekindiğim bir şey. Benim alerjim var o sebeple 1 yaşta bile vermem muhtemelen daha çok beklerim.

Benimki tam 7 aylık canım, desteksiz kısa süreli durabiliyor ama bir şeye uzanana kadar tabii sonra hopp devriliyoruz Dişler bizde de yok, doktor geçen ay daha bir şey yok demişti sanırım geç çıkacak. Biz de sürekli Baba diyoruz biraz gıcık olmuyor değilim, erken mi konuşacak nedir çok çenesi düşük benimkinin sürekli bir şeyler anlatıyor kendi dilinde

Sürünerek emekliyordu zaten birkaç aydır, artık dizlerinin üzerinde de durmaya başladı. Tam emeklemeye başlayacak herhalde diyordum ki adam bir şeylere tutunup ayağa kalkma çalışmaları yapmaya başladı Geçen yerdeki kazanlı ütüye tutunup bayağı kalktı şoka girdim. Şimdi de dizlerimize, koltuklara saldırıyor tırmanmak için, tutabilene aşkolsun

Arkadaşlar kizim grip oldu. Biraz fazla çıkardık dışarı sanırım .Bitkisil nasıl çözebiliriz. Ilaç olarak 8 ay grubunda pek bir şeyde yok 2 yaş olsa peditus falan veririzde

Arkadaşlar kizim grip oldu. Biraz fazla çıkardık dışarı sanırım .Bitkisil nasıl çözebiliriz. Ilaç olarak 8 ay grubunda pek bir şeyde yok 2 yaş olsa peditus falan veririzde
Yaklaşık 2 aydır benim bebek grip yani bebekten geçmek bilmiyor şuan sadece hava alıyor biz petitus kullandık .

Geçmiş olsun instagramda hastalanmayançocuk diye bi sayfa var takip etmenizi öneririm. Ben bağışıklığını güçlendirmek için bebeğime haftada bi kere sarımsaklı yoğurt vermeye başladım. Kendimde gün aşırı bi sarımsak yutuyorum belki bu sebepten belki tesadüf dişi fark etmeden çıkardık.

İşte canım ses çıkarmadığın zaman, onlara alan açmış oluyorsun, yarın öbür gün sen yanlarında değilken de ağzına bir şey koyabilirler, ve bu bebeğine zarar verebilir. Ben sınırların temiz ve net çizilmesinden yanayım, olasılıklar düşük olsa da, Allah korusun bebeğime bir şey olması benim de hayatımın bitmesi demek, dünyada cehennemi yaşamak demek, riske atamam.

Buna katılıyorum. Ben o kadar sert çıkmama rağmen gözümün önünde hala veriyim mi diyorlar hayır diyeceğim şeylere. Ay bir de yumuşak davransam neler olur bilemiyorum

Geçmiş olsun doktora götürmekte fayda var.
İburamin zerk tarzı 1 yaş altı ilaçlar var, doktorunuzun önerisine göre ilaç verirsiniz.
Geçen hafta kızım da grip oldu bizim riskli bir durumumuz olduğu için antibiyotik, alerji ilacı, grip ilacı ile hemen durdurmak istediler.
Ben de karadut özü, pekmez, nane/papatya/ıhlamur, soğan/sarımsak ile dışarıdan takviye verdim.

Tabi dediğinde haklısın.

Benim esnek durmamın en büyük sebebi her iki ailede katkı maddesine ciddi dikkat eder, olabildiğince organik ürün alırlar, bizden daha çok dikkat ediyorlar hatta :) alerjik gıdalar konusunda da temkinliler.
(kız kardeşimde çoklu gıda alerjisi var o sebeple annem benden daha tedirgin verir, kayınvalidemler de deneme yapıp yapmadığımı iyice öğrenip veriyorlar.)

Buna katılıyorum. Ben o kadar sert çıkmama rağmen gözümün önünde hala veriyim mi diyorlar hayır diyeceğim şeylere. Ay bir de yumuşak davransam neler olur bilemiyorum

Ya senin bahsettiğin gibi olsam ben de sert davranırım :) bizim anneanne de babaanne de benden bile daha dikkatliler organik, katkısız olabildiğince doğal tatlandırıcı kullanıyorlar,un olarak ikisi de beyaz un bile kullanmazlar doğru düzgün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…