Meyvede bende cok korkuyorum yarın bende süzgece koyim öyle verimYok daha hiç vermedim. Her bebeğin hazır bulunuşluğu farklı. Çiğneme yutma yetisine göre sen belirleyebilirsin bence. Eğer çiğneyemez ama yesin dersen çatalı arkasıyla hafifçe ez. Ben verecek olsam ilk başta meyve süzgecine veririm sanırım. Ben meyve konusunda daha yavaş hareket ediyorum.
Labneli yumurtaAnneler bu sabah ne verdiniz kahvaltıda. Ben artık kahvaltı öğününde tikandim
Cok küçük bir yerli muzdu .ilkini bende yaptım tadına baktım hamurdu sonra biraz daha ince yaptım öyle hamur olmadıBende yaptım ici hamur gibi oldu muzdan kaynaklı sanki dedim sizin nasıl oluyor ölçü olarak 1 muzun ne kadarını koyuyorsunuz.
Canım sen rota aşısı yaptırmışmıydın çok geçmiş olsunEvet kuzum. Çok şükür daha iyi. İştahı toparlamaya verdigi kiloyu geri aldirmaya calisiyorum
Çok sağol canım. Hayır rota aşısı yaptırmamıştıkCanım sen rota aşısı yaptırmışmıydın çok geçmiş olsun
Herkesin yetiştirme yöntemi farklıdır Zeynocum. Ben beyaz un , şeker hiçbir şekilde şu an vermeyi düşünmüyorum. İyi izin veriyormussun tatlılardan vermelerine, bu konuda biraz katıyim açıkçası, bebeğin yemeğini hep ayrı hazırlıyorum ve kimseye bir şey verdirmiyorum. Bunun sonu yok çünkü biliyorum sınır cizmezsem eline geleni ağzına sokustururlar. Ben de senin aksine meyveleri hep veriyorum. Yaz meyvelerinden de bolca yediYumurta, su, yoğurt, un bazı
İçine lor peynir, tuzunu aldığım 1 tane zeytini dilimleyip koyuyorum. Onu seviyor.
Hurma ezmeli yapıyorum. O da ara öğün için çok iyi, seviyor da.
Bazen içine azıcık kabak rendeliyorum pankek, mücver arası oluyor.
Un olarak açıkçası çok aramıyorum. Tam buğdayla da normal unla da yaptığım oluyor. Yulaf unuyla denedim onu sevmedik pek. Kurabiye/bisküvide gitti de pankeke gitmedi. Annem de karakılçık varmış onunla da denedim fena olmadı.
Bazen çok duyarsız mıyım diyorumHastaydı ya pekmezli nişastalı su muhallebisini dayadım başka türlü emmedi bile.
Baya iyi ve hızlı toparladı. Aile hekimi ne yaptın maşallah iki günde iyi toplamış dedi.
Düzenli vermesem bile böyle esnekliklerm var.
Şekeri de kendi elimle direk vermiyorum, meyvelerden, hurma, pekmez gibi şeyleri kullanıyorm çoğu zaman.
Ancak anneanne, babaanne tatlı yapmışsa tadına baktırıyorlar.
Kötü mü yapıyorum sence?
Artık 8 aylık oldu bir çok gıdaya geçtik.
Yaz meyveleri ile henüz tanışmadı, tanısa bayılacaktır eminim
Domates denedim.
Karadut özü denedim.
Yumurta akı denedim.
Açıkçası çilek, bal, patlıcan gibi daha yüksek riskliler hariç sanırım hemen herşeyi veriyorum gibi.
Herkesin yetiştirme yöntemi farklıdır Zeynocum. Ben beyaz un , şeker hiçbir şekilde şu an vermeyi düşünmüyorum. İyi izin veriyormussun tatlılardan vermelerine, bu konuda biraz katıyim açıkçası, bebeğin yemeğini hep ayrı hazırlıyorum ve kimseye bir şey verdirmiyorum. Bunun sonu yok çünkü biliyorum sınır cizmezsem eline geleni ağzına sokustururlar. Ben de senin aksine meyveleri hep veriyorum. Yaz meyvelerinden de bolca yedi
Tam buğday sipariş ettim bakalım, karakılçık hiç duymadım bile vallahi ama araştırayım canım sağolasınAslında eşimle biz çok meyveci değiliz sanırım o yüzden daha kendimiz de almadık yaz meyvesi
Ya tabi her ailenin yapısı da farklı.
Benim annem de kayınvalidem de şekerin tadına baktırsalar da genel itibariyle iki evde de organik ürün yenir, yedirilir. Bir de benim tadım sürecine çok saygı duydular. Ben denedim verebiliriz yada olur anne ilk seninle denemiş olalım az verirsen tepkisini göreyim dedim. Öyle paket gıda vermezler, alerjen ürün yedirmezler, boğazına kaçar diye eline herşeyi tutuşturmazlar. O sebeple de güveniyorum yedirip içirirken.
Beyaz un vermeyi düşünmüyorsan tam buğday ve karakılçık unu tavsiye ederim.
Karakılcık unu özellikle çorbalarda lezzetli oluyor.
Tam buğday sipariş ettim bakalım, karakılçık hiç duymadım bile vallahi ama araştırayım canım sağolasınbizde de bir takım yemek işleri işte
Of valla Zeyno helal size valla ben önüme ne geliyorsa onu veriyorum . İlk çocukta bende sizin gibiydim. Sonuç şuan hiç bir şey yemiyor . Bunda öyle değilim bakalım nasıl olcakOoh afiyet olsun
Benim babam antin kuntin meyve özleri, un, zeytin, peynir çeşitleri falan filan oldu olası çok sever. Öyle olunca evde bir aşinalık var. Annem de yoruldu veriyor al vakti gelince çocuğa sen denersin diye
Keçiboynuzu unu ile bir ara bisküvi deneyesim var.
Afiyet olsunOoh afiyet olsun
Benim babam antin kuntin meyve özleri, un, zeytin, peynir çeşitleri falan filan oldu olası çok sever. Öyle olunca evde bir aşinalık var. Annem de yoruldu veriyor al vakti gelince çocuğa sen denersin diye
Keçiboynuzu unu ile bir ara bisküvi deneyesim var.
Afiyet olsunbenim oğlan keçiboynuzu ününü hiç sevmedi
Yok canım çok şükür alerjik bir durumu olmadı ama sevmedi deAlerjik tepki verdi mi vücudu?
Ben hiç sevmem tadını da çok şifalı bir şey işte
Of valla Zeyno helal size valla ben önüme ne geliyorsa onu veriyorum . İlk çocukta bende sizin gibiydim. Sonuç şuan hiç bir şey yemiyor . Bunda öyle değilim bakalım nasıl olcak
Yok canım çok şükür alerjik bir durumu olmadı ama sevmedi demuhallebi tarzı yapmıştım ama oğlumun şimdiye dek yemeyi reddettigi tek şey oldu
Kız cidden umursamamak lazım ya . Bugün. Kavun verdim minik minik cok sevdiYok yok ben baya rahatım. Mayaya onu dert yandım yanlış mı yapıyorum diye :)
Ben ailelerimizin yaşam şartları sebebiyle un, peynir, meyve özleri bir şekilde elimizin altında var. Yoksa özel olarak yemek yapmıyorum çoğu zaman. Kendimize ne yapıyorsam onun tuzsuzu. Babamın aldığı garaib şeyleri de bir şekilde bitirmek lazım. :)
Kız cidden umursamamak lazım ya . Bugün. Kavun verdim minik minik cok sevdi
Uyanıyor ben geri yatırıyorumKızlar merhaba bayağıdır yazamadım ne yapıyorsunuz ? Bizim gibi bebeği 5te kalkan var mı ya