2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kız salatalık korkuyom vermeye nasıl verdin sen
Ya anlıyorsun bebeğin yiyebileceğini. Tam 7.ayda denedm yiyemedi. 15 gün sonra tekrar denedim yiyebildi. Ben bide aşırı sakin ve cesurum nedense bebek konusunda. Eşim ailem evham yapıyor ama eline verdim simiti parçası kalmadan yedi

Kız bütün salatalıkmı verdin . Senden esinlendim cacık verdim çocuğa yedi ama muzlu pankek yaptım eline verdim resmen oyun oynadı sonra minik minik yaptım önüne koydum döke döke yedi biraz

Sen de her şeye korkuyorsun ve smj halbuki 2. beben. Biz acemiler napalim
Kız elimde değil. Korkuyom ama yavaş yavaş alışıyom deneyerek hersey bakalım yarın mücver yapim verim eline bakım . Ya bide benimki ne verirsem ilk önce mıncık diyor kendi yiyince genelde çocuğunluk döküyor . Sizinkiler ne modda

Benimki de öyle eliyle çorbamsi bir şey içiyordu bugün böyle böyle alisirlar diye umuyorum

Canım en has blw ciler bile salatalığı çoook sonradan veriyorlar, boğazındakalma riski yüksek. Bence verme daha, allah korusun. Takip ettiğim bir diyetisyen bebeğine bir yaşında daha yeni salatalığın sadece iç çekirdekli kısmını veriyordu, ki full blw yapıyor.

“BLW yönteminde özellikle 6 ay-1 yaş döneminde asla ÇİĞ ve SERT besinler verilmez. Örnek: Diş kaşısın diye havuç, taze soğan veya salatalık vermeyin çok tehlikelidir. Salatalık en erken 8. Ayda ve çekirdekli yumuşak kısmı verilir.”

Son düzenleme:
Aynen kız genelde bir yaşa doğru bende o yüzden korktum .
Felaket tellalı gibi olmak istemiyorum ama bu çok mühim. Blw çok dikkatli yapılmalı bence, aynı zamanda ilk yardımı çok iyi bilmek lazım. Ekteki haberi bilmem görmüş müydünüz

Of of Allah sabırlar versin . Bende cok korkarım bişiy versem yanından ayrılmam

Kız bütün salatalıkmı verdin . Senden esinlendim cacık verdim çocuğa yedi ama muzlu pankek yaptım eline verdim resmen oyun oynadı sonra minik minik yaptım önüne koydum döke döke yedi biraz
Salatalığı diklemesine ikiye bölüyorum. Önce içini emiyor sonra erite erite yiyor. Büyük olursa tükürüyor. Hep yanında oluyorum izliyorum. Elimle çıkartıyorum çok geveliyorsa.

Offf çok fena haberr. Korktum yaa. İlkyardım yapabileceğime inanıyorum. Daha önce 6 ayda yediği rende armut boğazında kaldı ben baya uğraşıp çıkarttım

8aylık oldu oğlum başından da hiç ayrılmıyorum.

Ama ama ben ne vericem kahvaltıda ozaman malta eriğini prçaladım yemedi kabuğunu soyup elimde tutup ısırttım. Isıra ısıra yed kahvaltı resmen meyve tabağı gibi oluyor oğluma.

Anneler bu sabah ne verdiniz kahvaltıda. Ben artık kahvaltı öğününde tikandim

Nasıl yaptınız sadece sarısı ile değilmi. Tereyagindami yaptınız. Elinizde hafif ezerekmi verdiniz

Nasıl yaptınız sadece sarısı ile değilmi. Tereyagindami yaptınız. Elinizde hafif ezerekmi verdiniz
Aslında biz kendimize yapmıştık . Normal zeytinyağı ile kavurdum yumurtayı çırptım beyazıyda koydum . Küçük küçük parçalar koydum önüne Aradada kendim verdim ağzına öyle öyle yedi . Bu arada ben 8 ay olcak nerdeyse ben arada beyazıda veriyorum

Ben beyazını denedim 3 gün. Alerjik reaksiyon göstermedi, veriyorum bir haftadır. Ama haşlanmış olarak denemedim. Sadece omlet, mücver, pankek içinde.

Ben beyazını denedim 3 gün. Alerjik reaksiyon göstermedi, veriyorum bir haftadır. Ama haşlanmış olarak denemedim. Sadece omlet, mücver, pankek içinde.
Neli pankekler yapıyorsun Zeyno ? Bir de un olarak tam buğday mi kullanıyorsun? Tam buğday sipariş ettim, gelsin ben de başlayacağım pankeklere bakalım

Neli pankekler yapıyorsun Zeyno ? Bir de un olarak tam buğday mi kullanıyorsun? Tam buğday sipariş ettim, gelsin ben de başlayacağım pankeklere bakalım

Yumurta, su, yoğurt, un bazı

İçine lor peynir, tuzunu aldığım 1 tane zeytini dilimleyip koyuyorum. Onu seviyor.

Hurma ezmeli yapıyorum. O da ara öğün için çok iyi, seviyor da.

Bazen içine azıcık kabak rendeliyorum pankek, mücver arası oluyor.

Un olarak açıkçası çok aramıyorum. Tam buğdayla da normal unla da yaptığım oluyor. Yulaf unuyla denedim onu sevmedik pek. Kurabiye/bisküvide gitti de pankeke gitmedi. Annem de karakılçık varmış onunla da denedim fena olmadı.

Bazen çok duyarsız mıyım diyorum Hastaydı ya pekmezli nişastalı su muhallebisini dayadım başka türlü emmedi bile.
Baya iyi ve hızlı toparladı. Aile hekimi ne yaptın maşallah iki günde iyi toplamış dedi.
Düzenli vermesem bile böyle esnekliklerm var.

Şekeri de kendi elimle direk vermiyorum, meyvelerden, hurma, pekmez gibi şeyleri kullanıyorm çoğu zaman.
Ancak anneanne, babaanne tatlı yapmışsa tadına baktırıyorlar.

Kötü mü yapıyorum sence?

Artık 8 aylık oldu bir çok gıdaya geçtik.
Yaz meyveleri ile henüz tanışmadı, tanısa bayılacaktır eminim
Domates denedim.
Karadut özü denedim.
Yumurta akı denedim.

Açıkçası çilek, bal, patlıcan gibi daha yüksek riskliler hariç sanırım hemen herşeyi veriyorum gibi.

Bende öyle Zeyno hersey veriyorum yaz meyvelerine geçmek istıyorum artık . Kavun versem acaba çignermi sen verdinmi hiç

Bende öyle Zeyno hersey veriyorum yaz meyvelerine geçmek istıyorum artık . Kavun versem acaba çignermi sen verdinmi hiç
Yok daha hiç vermedim. Her bebeğin hazır bulunuşluğu farklı. Çiğneme yutma yetisine göre sen belirleyebilirsin bence. Eğer çiğneyemez ama yesin dersen çatalı arkasıyla hafifçe ez. Ben verecek olsam ilk başta meyve süzgecine veririm sanırım. Ben meyve konusunda daha yavaş hareket ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…