- 30 Kasım 2013
- 966
- 1.749
Ya anlıyorsun bebeğin yiyebileceğini. Tam 7.ayda denedm yiyemedi. 15 gün sonra tekrar denedim yiyebildi. Ben bide aşırı sakin ve cesurum nedense bebek konusunda. Eşim ailem evham yapıyor ama eline verdim simiti parçası kalmadan yediKız salatalık korkuyom vermeye nasıl verdin sen
Kız bütün salatalıkmı verdin . Senden esinlendim cacık verdim çocuğa yedi amaYa anlıyorsun bebeğin yiyebileceğini. Tam 7.ayda denedm yiyemedi. 15 gün sonra tekrar denedim yiyebildi. Ben bide aşırı sakin ve cesurum nedense bebek konusunda. Eşim ailem evham yapıyor ama eline verdim simiti parçası kalmadan yedi
Kız elimde değil. Korkuyom ama yavaş yavaş alışıyom deneyerek hersey bakalımSen de her şeye korkuyorsun ve smjhalbuki 2. beben. Biz acemiler napalim
Benimki de öyleKız elimde değil. Korkuyom ama yavaş yavaş alışıyom deneyerek hersey bakalımyarın mücver yapim verim eline bakım . Ya bide benimki ne verirsem ilk önce mıncık diyor kendi yiyince genelde çocuğunluk döküyor . Sizinkiler ne modda
Canım en has blw ciler bile salatalığı çoook sonradan veriyorlar, boğazındakalma riski yüksek. Bence verme daha, allah korusun. Takip ettiğim bir diyetisyen bebeğine bir yaşında daha yeni salatalığın sadece iç çekirdekli kısmını veriyordu, ki full blw yapıyor.Kızlat benim bebişte blw denedim, ay çocuk benden yemek istemez oldu. Sürekli kendi yemek istiyor. Salatılık veriyorum neredeyse tüm salatalığı yiyor.
Yumurta ve süt alerjisi devam ediyor. Bugün ilkdefa muzlu pankek yaptım inanılmaz sevdi
Elimle yedirdim birsüre kaşık istemeyince. Şimdi biraz kaşık biraz elimle alıştırıyorum tekrar. Eğer alerjisi olmasa daha değişik şeyler hazırlayıp komple blw ye çevirebilirmişim.
Bu arada sütüm çok çok azaldı napıcağımı şaşırdım
Aynen kız genelde bir yaşa doğru bende o yüzden korktum .Canım en has blw ciler bile salatalığı çoook sonradan veriyorlar, boğazındakalma riski yüksek. Bence verme daha, allah korusun
Felaket tellalı gibi olmak istemiyorum ama bu çok mühim. Blw çok dikkatli yapılmalı bence, aynı zamanda ilk yardımı çok iyi bilmek lazım. Ekteki haberi bilmem görmüş müydünüzAynen kız genelde bir yaşa doğru bende o yüzden korktum .
Of of Allah sabırlar versin . Bende cok korkarım bişiy versem yanından ayrılmamFelaket tellalı gibi olmak istemiyorum ama bu çok mühim. Blw çok dikkatli yapılmalı bence, aynı zamanda ilk yardımı çok iyi bilmek lazım. Ekteki haberi bilmem görmüş müydünüz
Boğazına salatalık kaçan 8 aylık bebek hayatını kaybetti
Muğla’nın Ula İlçesi’nde 8 aylık Ateş’in, boğazına salatalık kaçtı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan talihsiz bebek,...m.takvim.com.tr
Salatalığı diklemesine ikiye bölüyorum. Önce içini emiyor sonra erite erite yiyor. Büyük olursa tükürüyor. Hep yanında oluyorum izliyorum. Elimle çıkartıyorum çok geveliyorsa.Kız bütün salatalıkmı verdin . Senden esinlendim cacık verdim çocuğa yedi amamuzlu pankek yaptım eline verdim resmen oyun oynadı sonra minik minik yaptım önüne koydum döke döke yedi biraz
Canım en has blw ciler bile salatalığı çoook sonradan veriyorlar, boğazındakalma riski yüksek. Bence verme daha, allah korusun. Takip ettiğim bir diyetisyen bebeğine bir yaşında daha yeni salatalığın sadece iç çekirdekli kısmını veriyordu, ki full blw yapıyor.
“BLW yönteminde özellikle 6 ay-1 yaş döneminde asla ÇİĞ ve SERT besinler verilmez. Örnek: Diş kaşısın diye havuç, taze soğan veya salatalık vermeyin çok tehlikelidir. Salatalık en erken 8. Ayda ve çekirdekli yumuşak kısmı verilir.”
Felaket tellalı gibi olmak istemiyorum ama bu çok mühim. Blw çok dikkatli yapılmalı bence, aynı zamanda ilk yardımı çok iyi bilmek lazım. Ekteki haberi bilmem görmüş müydünüz
Boğazına salatalık kaçan 8 aylık bebek hayatını kaybetti
Muğla’nın Ula İlçesi’nde 8 aylık Ateş’in, boğazına salatalık kaçtı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan talihsiz bebek,...m.takvim.com.tr
Şuan soğanlı omlet yiyorAnneler bu sabah ne verdiniz kahvaltıda. Ben artık kahvaltı öğününde tikandim
Aslında biz kendimize yapmıştık . Normal zeytinyağı ile kavurdum yumurtayı çırptım beyazıyda koydum . Küçük küçük parçalar koydum önüne Aradada kendim verdim ağzına öyle öyle yedi . Bu arada ben 8 ay olcak nerdeyse ben arada beyazıda veriyorumNasıl yaptınız sadece sarısı ile değilmi. Tereyagindami yaptınız. Elinizde hafif ezerekmi verdiniz
Nasıl yaptınız sadece sarısı ile değilmi. Tereyagindami yaptınız. Elinizde hafif ezerekmi verdiniz
Neli pankekler yapıyorsun Zeyno ? Bir de un olarak tam buğday mi kullanıyorsun? Tam buğday sipariş ettim, gelsin ben de başlayacağım pankeklere bakalımBen beyazını denedim 3 gün. Alerjik reaksiyon göstermedi, veriyorum bir haftadır. Ama haşlanmış olarak denemedim. Sadece omlet, mücver, pankek içinde.
Gecen muzlu yaptım cok sevdiNeli pankekler yapıyorsun Zeyno ? Bir de un olarak tam buğday mi kullanıyorsun? Tam buğday sipariş ettim, gelsin ben de başlayacağım pankeklere bakalım
Neli pankekler yapıyorsun Zeyno ? Bir de un olarak tam buğday mi kullanıyorsun? Tam buğday sipariş ettim, gelsin ben de başlayacağım pankeklere bakalım
Bende öyle Zeyno hersey veriyorum yaz meyvelerine geçmek istıyorum artık . Kavun versem acaba çignermi sen verdinmi hiçYumurta, su, yoğurt, un bazı
İçine lor peynir, tuzunu aldığım 1 tane zeytini dilimleyip koyuyorum. Onu seviyor.
Hurma ezmeli yapıyorum. O da ara öğün için çok iyi, seviyor da.
Bazen içine azıcık kabak rendeliyorum pankek, mücver arası oluyor.
Un olarak açıkçası çok aramıyorum. Tam buğdayla da normal unla da yaptığım oluyor. Yulaf unuyla denedim onu sevmedik pek. Kurabiye/bisküvide gitti de pankeke gitmedi. Annem de karakılçık varmış onunla da denedim fena olmadı.
Bazen çok duyarsız mıyım diyorumHastaydı ya pekmezli nişastalı su muhallebisini dayadım başka türlü emmedi bile.
Baya iyi ve hızlı toparladı. Aile hekimi ne yaptın maşallah iki günde iyi toplamış dedi.
Düzenli vermesem bile böyle esnekliklerm var.
Şekeri de kendi elimle direk vermiyorum, meyvelerden, hurma, pekmez gibi şeyleri kullanıyorm çoğu zaman.
Ancak anneanne, babaanne tatlı yapmışsa tadına baktırıyorlar.
Kötü mü yapıyorum sence?
Artık 8 aylık oldu bir çok gıdaya geçtik.
Yaz meyveleri ile henüz tanışmadı, tanısa bayılacaktır eminim
Domates denedim.
Karadut özü denedim.
Yumurta akı denedim.
Açıkçası çilek, bal, patlıcan gibi daha yüksek riskliler hariç sanırım hemen herşeyi veriyorum gibi.
Yok daha hiç vermedim. Her bebeğin hazır bulunuşluğu farklı. Çiğneme yutma yetisine göre sen belirleyebilirsin bence. Eğer çiğneyemez ama yesin dersen çatalı arkasıyla hafifçe ez. Ben verecek olsam ilk başta meyve süzgecine veririm sanırım. Ben meyve konusunda daha yavaş hareket ediyorum.Bende öyle Zeyno hersey veriyorum yaz meyvelerine geçmek istıyorum artık . Kavun versem acaba çignermi sen verdinmi hiç