2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Zeyno doğru söylüyor, bağımlılıkları arttı

Kızlar aranızda yumurta alerjisi olan bebiş varmı 3 gün sonunda kolunda minik kızarıklıklar fark ettim ama ben ilk tadımda ölçüyü biraz fazla kaçırdım sevdi diye yarına yakın yedik sonra araştırdım ki ilk etapta 1/8 oranında verilmeli dio 3, 4 gün ara verdim bugun sadece yumurta verdim sabah şimdi yine minik kızarıklıklar var. İlçede yaşıyoruz burda alerji dr yok çocuk. Dr ne yapabilir. Yada ben sadece yumurta kesip başka bi şey yapmam lazım mı? Kızarıklık dışında başka hiç bir belirti yok bu arada

Kızlar, ben doğumdan sonra çok kilo aldım, süt yapsın diye saçma sapan yedim durdum, biraz da lohusa psikolojisi sanırım. 1 aydır o kiloları vermek için çok sıkı olmayan bir rejim yapıyorum, malesef kilo kilo gelen kilolar, gram gram gidiyor. Kızım çok meme emmiyor, acaba rejimden dolayı mı, rejimi bıraksam iyice şişmanlamaya devam etmekten korkuyorum, sağlığım gidecek. Napsam acaba?
Bir de kızım diş çıkarıyor sanırım, çok kötü, ağlıyor, uyumuyor. Siz neler yapıyorsunuz akşamları uyutmak için?

Benim hasta olduğu için doktor zadıten damla vermişti onu kullanıyorum oda uyku yapıyor baya 3 saat kesintisiz. Uyuyor o arada bende dinlenmiş oluyorum . Bende felaket kilo aldım biraz daha sağlıklı beslenmeye çalısıcam zaten yaz geliyor veririz kilo inş ben kiloyu o kadar takmıyorum bunlar yürüsün onların peşinden koşmaktan gidiyor. Zaten

Yakın zamanda bebeği grip olan arkadaş varmı
Abiden dolayı grip olduk pek çok kez birinde dr peditus vermişti grip ve soğuk algınlığı için hapşırma burun akıntısı varsa hemen veriyorum şükür işe yaradı bizde evde bulunudurucam artık

Abiden dolayı grip olduk pek çok kez birinde dr peditus vermişti grip ve soğuk algınlığı için hapşırma burun akıntısı varsa hemen veriyorum şükür işe yaradı bizde evde bulunudurucam artık
Tam bende petitus dicektim bugün doktor bizede petitus hava ilaçları antibiyotik başladı . Petitusu biraz araştirim dedim cok zararlı olduğunu yazmışlar ilk çocuktada kullanmıştım şimdi neden araştırdıysam kafam bulandı

Ben ilk kez kullandım abide hiç kullanmadım zaten canım yarım çay kaşığı verdim ilerlemeden atlattık şükür antibiyotik kullanmaktan iyi geldi bana açıkçası

Kizlar tavuk suyunu kaynatip buzlukta sakliyormusunuz ?

Birde kabak, havuc, pirasa zeytinyaginda soteleyip ustune su ekleyip hasladim. Blender yaptim cok guzel corba oldu. Az yapiyorum blender zor oluyor. Biraz daha fazla yapip vakumlasam hafta ici fln kullansam yapan varmi aranizda

O sari sut bence en basta kolostum denen sut olabilir. Fikrim bu yonde acikcasi. Ben gelir diye dusunuyorum canim. Ama arastirmak lazim
Kızlar kahvaltıda ne veriyorsunuz bebişlere
Tarhana
Labne yumurta sarisi
Veya yogurt yumurta sarisi
kabakli krep
ispanakli krep
yumurta alerjisi olan bebeklerde protein alerjisi de olabiliyor sanirim canim. Birde kendi yediklerinden etkileniyirmuydu bebek

Ben diyet almistim eger gun icerisinde sut yapici tariflerle desteklersen sikinti olmaz canim.
Kahvalti normal haslanmis yumurta peynir yesillik zeytin domates tam bugday ekmegi

Ara ogunlerde hurma ceviz findik veya kahve yanina tahin helvasi gibi

Gun icerisinde sut icine yulaf hurma tahin blender yapip icebilirsin

Aksam da izgara veya firin yagsiz yemekler bol satala

Veya sebze yemegi yada baklagiller bol salata yogurt gibi yanlarinda sadece tam bugday ekmegi

The ben labne yi kendim yapiyorum canim.

Bim altin sut u isitiyorum.
Yine bimden bahcivan markesinin probiyotikli suzme peynirinden aldim. ( en az koruyucu ve tuz iceren urunlerden ) kibrit kutusu kadar peyniri su da bekletiyorum tuzu ciksin diye.
Cam kavanozda 45 derece de süt icine, suda beklettigim peyniri ezip icine süt ekleyip homojen bir kivam elde edip, kavanozdaki sut e ekleyip karistiyorum. Sonra sariyorum guzelce. 12 saat sonra cikarip buzdolabina koyuyorum orda 5 6 saat durduktan sonra tulbent e dokup suzuyorum. ( ben suzgec kullaniyorum gerci.) Birde saatlere cok uymuyorum 6 7 saat sonra bakiyorum olmus hop buzdolabina.

Reactions: The
Ben ilk kez kullandım abide hiç kullanmadım zaten canım yarım çay kaşığı verdim ilerlemeden atlattık şükür antibiyotik kullanmaktan iyi geldi bana açıkçası
Doktor bize yarım ölçek demiş ya . Bende bir çay kaşığı. Vercem ya

Tavuk suyu henüz vermedim. Başka yerde içti de, kendim yapmadım.

Ancak düzenli olarak kuzu kemiği kaynatıp buzluğa atıyorum. Çorbasına koyuyorum,bazen yemeklerine ekliyorum.
Hatta benimki azıcık etçil, kahvaltıda falan bir şey bulamadıysam eritip içine ekmek doğruyorum tirit mantığı

Vakum normalde çok kullandığım bir yöntem değil ama kıymasını fazlaca pişirip porsiyonlayıp atıyorum buzluğa.

Arkadaşım da çorbaları kaynar haliyle konserveliyor, bebeklere çok iyi oluyor.

Bende bugün ilik bide kuzu kemiği düdüklüde 2 saat kaynattım buzdolabına koydum yağları donsun Yarında bardaklara koyup dolaba atcam

Vakum derken onu kastettim canim. Kaynar halde koyup sıkıca kapatip, sonrasinda kavanozu 3 5 dk suda kaynatarak vakumlamak.

Ama nisasta iceren urunler tekrar isitmaya musait degil onlari eklememek lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…