Kızlar bebişlerinize ek gıdayı kaç öğün veriyorsunuz.
Ben 6 aylıkken başladım haftaya 7aylık olacak doğduğundan beri memeyle savaşarak emziriyorum. Yediği zaman beni emmiyo sütüm azalır bu sefer hiç emmez diye korkuyorum dengeyi nasıl kurmalıyız bilmiyorum
Yok canim ya cikartiyorum her gun. O sevmesede ben israrla alti temiz karni toksa yine yanima uzun kalirim diye mamasini alip atiyorum bebek arabasina keyfi varsa duruyor. Uykusu gelince kucak istiyor. Veya keyfi yoksa sans isi yani. Her seferinde sana ders olsun birdaha yok diyorum. Ama yine cikiyorumBaşbaşa çıktığınızda da mı mutlu değil.
Mesela benim kızım da üç kişi çıksak kucak istiyor ama ikimiz çıkınca o mecburiyeti anlayıp oto koltuğunda bekliyor. Kukuliyle geziyoruz o ayrı
Hazırlanma meselesine gelince ilk zaman kat kat çok zor oluyordu hiç bir yere çıkmak istemiyordum.
Şimdi bezi temiz karnı toksa hemen şişme yeleği giydirip sokağa atıyorum kendimi. Kızımın sosyal çevreye davranışı bile gelişti. İmkanın varsa 10 dakika bile olsa çıkar yaz geliyor şimdi şimdi alışmazsa yazın sana çok zorluk çıkarı.
Ben gecen gun 3 ogun verdim. Fazla geldi kakasini yaparken cok zorlandi. 2 ye dustum tekrar. Tadini severse yemek istiyor cunku.Kızlar bebişlerinize ek gıdayı kaç öğün veriyorsunuz.
Ben 6 aylıkken başladım haftaya 7aylık olacak doğduğundan beri memeyle savaşarak emziriyorum. Yediği zaman beni emmiyo sütüm azalır bu sefer hiç emmez diye korkuyorum dengeyi nasıl kurmalıyız bilmiyorum
Cevabın için teşekkür ederim evet bende kitaplardaki gibi gitmiyorum mesela 3gün aynı şeyi yemek bana sıkıcı geliyo 3gün kuralını uygulayamıyorum.Bi yerde okumuştum alerji olsa anne sütünden geçer kendini belli ederdi çok kasmayın diyodu bende o mantıkla hareket ediyorum. Senin gibi uyanınca emziriyorum ilk uykudan sonra kahvaltı yapıypruz, öğlen bazen veriyorum akşamda bizimle birlikte yediriyorum. Kilo alımı ortalama 6.ay kontrolünde 8600dü gelişim olarak bu ay dönmeyi keşfetti genel olarak sakin bi yapısı var.Bence bebeğe göre hareket etmek lazım. Ben uyandıktan sonra emziriyorum. İlk uykuya geçmeden öncede emziriyorum.
İlk uykudan sonra kahvaltı yaptırıyorum. Uykuya geçmeden önce yine biraz emzirip yatırıyorum. Genel hatlarıyla süt ağırlıklı gidiyorum. İhtiyaç hissederse(ki bu ara hissediyor) meyve, meyveli tarifler veriyorum.
Akşama kadar yine süt.
Akşam bizimle yemek yediriyorum.
Miktar olarak açıkçası her bebeğin talebi farklıdır. Annemin yetmez ver biraz daha dediği yada örnek tabaklar kadar vermiyorum. Bazen daha çok ihtiyacı da oluyor. Uzmanlar 1-2 çay bardağı kadar olması yeterli diyorlar. Azı oluyor fazlası oluyor bence bebek büyütmek çok kitabi bir şey değil.
Bebeğinizin gelişimi nasıl?
Memede kaldığı süreden ziyade emdiği miktar gösterdiği gelişim önemli.
Özellikle bez sayısı, aldığı kilo, davranışlarının gelişimine bakarak bunu değerlendirebilirsiniz.
En azından 1 yaşa kadar anne sütü/formül mama temel besin olarak kabul ederek hareket etmek gerekiyor.
Yok canim ya cikartiyorum her gun. O sevmesede ben israrla alti temiz karni toksa yine yanima uzun kalirim diye mamasini alip atiyorum bebek arabasina keyfi varsa duruyor. Uykusu gelince kucak istiyor. Veya keyfi yoksa sans isi yani. Her seferinde sana ders olsun birdaha yok diyorum. Ama yine cikiyorum
Cevabın için teşekkür ederim evet bende kitaplardaki gibi gitmiyorum mesela 3gün aynı şeyi yemek bana sıkıcı geliyo 3gün kuralını uygulayamıyorum.Bi yerde okumuştum alerji olsa anne sütünden geçer kendini belli ederdi çok kasmayın diyodu bende o mantıkla hareket ediyorum. Senin gibi uyanınca emziriyorum ilk uykudan sonra kahvaltı yapıypruz, öğlen bazen veriyorum akşamda bizimle birlikte yediriyorum. Kilo alımı ortalama 6.ay kontrolünde 8600dü gelişim olarak bu ay dönmeyi keşfetti genel olarak sakin bi yapısı var.
Bu arada 7.ayda aşımız yok sizler kontrole gidecek misiniz gerekir mi
Evet gördükçe yemek istiyo tadını da severse karnı doyuyor emmek istemiyo.Gece uykularımız çok bölük sürekli uyanıyo ama gündüz memeyle savaştığı için gece en azından emiyo diye seviniyorumBen gecen gun 3 ogun verdim. Fazla geldi kakasini yaparken cok zorlandi. 2 ye dustum tekrar. Tadini severse yemek istiyor cunku.
Gunduz biraz daha bu tatlari istiyor biz birsey yedigimizde hemen el ayak atiyor o da istiyor.
Hiç de uygulamıyor değilim ama kabak salatalık patates prinç gibi alerji oranı düşük gıdalarda pas geçtim yumurtada uyguladım.3 gün kuralı bence en önemli kural ama.
Özellikle ilk süreçte.
Mesela kabak. Hep aynı formda denemedim. Önce kavurdum. Sonra mücver yaptım. Sonra da dolma olarak verdim. Alerjiden ağzım çok yangın olduğum için o konuda çok temkinli yaklaştım. Kitabiden kastım o değil, şu miktarda olmalı veya 3-4 saatte bir emer 7 aylık çocuk vs gibi miktarlar için söyledim.
Ben 5 aylıkken başladım ek gıdaya belli gıdalara o şekilde tadımlarla ilerledim. Şu an 7,5 aylık mesela daha alerjik gıdalar için yapıyorum o tadım sürecini.
Evet gördükçe yemek istiyo tadını da severse karnı doyuyor emmek istemiyo.Gece uykularımız çok bölük sürekli uyanıyo ama gündüz memeyle savaştığı için gece en azından emiyo diye seviniyorum.Ben gecen gun 3 ogun verdim. Fazla geldi kakasini yaparken cok zorlandi. 2 ye dustum tekrar. Tadini severse yemek istiyor cunku.
Gunduz biraz daha bu tatlari istiyor biz birsey yedigimizde hemen el ayak atiyor o da istiyor.
Canim dunki gibi. Dinlenmek istiyor. Ekstra hic bir mama vs kabul etmiyor sadece emmek istiyo doymuyo ama memeylede. Ben iyiyim cok şükür bir de oglum var düşme gibi bi lüksüm yok. Onlar iyi olsunlar AllahimGeminiWoman canim bebisinin durumu nasil ? Dun oldugu gibi yogun mukus kan devam ediyor mu azalma oldu mu ?
Sen nasilsin toparlayabildinmi biraz ? Psikoljin nasil ?
Hiç de uygulamıyor değilim ama kabak salatalık patates prinç gibi alerji oranı düşük gıdalarda pas geçtim yumurtada uyguladım.
Bugün kabak verdim bi küçük diş sarımsakda ekledim çok bayılmadı biraz yedi.
Sarımsak çok faydalı vermek istiyorum ama çok baskın bi tadı var kabağı bastırmıştı onu nasıl yapmalı haftada bi kere mi eklesem
Bu ay kontrole götürmedi ama çok kilo aldığını düşünmüyorum. Aşırı hareketlendi. Diş çıkarırken hem iştah gitti hem eli yüzü kaşık kadar kaldı.Kızlar bebeğim 7 aylık bu ay az kilo almış sanki dişi çıktı iştahı yok emziriyom biberonda veriyom ama bitirmiyo önceden bitirirdi . Ek goda da veriyom sabah mama hazırlıyom içine avokado yumurta peynir koyuyom bazende muhallebi tarzı yapıyom öğlen çorba akşam yoğurt tabi değişebiliyo sizde durunlar nasıl
Ankaralı mısınızKızlar bebeğim 7 aylık bu ay az kilo almış sanki dişi çıktı iştahı yok emziriyom biberonda veriyom ama bitirmiyo önceden bitirirdi . Ek goda da veriyom sabah mama hazırlıyom içine avokado yumurta peynir koyuyom bazende muhallebi tarzı yapıyom öğlen çorba akşam yoğurt tabi değişebiliyo sizde durunlar nasıl
Ben de öyle bulamaç gibi hiç sevmiyorum ya. Instagramda da görüyorum, hiç bana göre değil açıkçası. Ayrı ayrı vermek varken böyle neden verilir hiç anlamıyorum onu da. Görüntüsü bileBu ay kontrole götürmedi ama çok kilo aldığını düşünmüyorum. Aşırı hareketlendi. Diş çıkarırken hem iştah gitti hem eli yüzü kaşık kadar kaldı.
Çok karışım olarak vermiyorum. Herşeyin tadını ayrı bilsin istiyorum. Çorba yada muhallebi gibi bir şey verdiysem diğer öğün muhakkak pütürlü veriyorum. Hatta kendi yemeğimizden uygunsa ona da ayırıyorum.
Ben de öyle bulamaç gibi hiç sevmiyorum ya. Instagramda da görüyorum, hiç bana göre değil açıkçası. Ayrı ayrı vermek varken böyle neden verilir hiç anlamıyorum onu da. Görüntüsü bile
Insallah kuzum. Allah yardimcin olsun.Canim dunki gibi. Dinlenmek istiyor. Ekstra hic bir mama vs kabul etmiyor sadece emmek istiyo doymuyo ama memeylede. Ben iyiyim cok şükür bir de oglum var düşme gibi bi lüksüm yok. Onlar iyi olsunlar Allahim
Hakikaten ya yazik bu bebelereBen de öyle bulamaç gibi hiç sevmiyorum ya. Instagramda da görüyorum, hiç bana göre değil açıkçası. Ayrı ayrı vermek varken böyle neden verilir hiç anlamıyorum onu da. Görüntüsü bile
Yuh@
Kendim yemediğim hiç bir şeyi yedirmeye niyetim yok. Dediğin gibi görüntüsü bile..Tüm vitaminleri alsın, kolay yedirelim diye düşünüyorlar da.. Ben çocuk meyveyi seviyor diye meyve püresinin içine kıyma atan gördüm maya. Asla kınamak istemiyorum da.