2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Cok gecmis olsun Allah korumus sizi. Kaza adi ustunde her an hepimizin basina gelebilir

Çok teşekkür ederim. Allah esirgesin hepimizi.

Geçmiş olsun Zeyno zeynones zeynones Ben çocuk doğduktan sonra hiç araba kullanmadım ya korkuyorum malesef böyle bir şey yaşamaktan 😟

Ben kısa mesafelere gidiyordum. Bugün ilk kez uzağa gittim onda da başıma böyle bir şey geldi. O kadar saçma bir kazaydı ki maya pisi pisine gittik adam tali yoldan hızlı çıktı. Eğer ben hızlı olsaydım Allah korusun :KK43:

Oto koltuğunu şoför koltuğunun çaprazına koyduk. Eğer kullanırsan aklında olsun. Bir şekilde kullanacağız hayatı birlikte yaşıyoruz bebelerle. Engel değiller ki.
Aslında o kadar keyifli ki. Arabaya atıyorum müziği açıyorum çok mutlu oluyor başbaşa gezince de. Eğer arabada babası olursa sürekli benim kucağıma gelip emmek istiyor. Yalnızken daha keyifli.

Kızlar rotavirus testimiz pozitif maalesef cok üzgünüm 😔 Alerjiden dolayi aşıyı onermedi doktoru ve yaptırmamıştık 😔 Hastaneye yatirirlar mi ne olur simdi bilen var mi 😔

Hiç telaş etme. Şu an kontrol altında, böyle düşün ve rahatla.
Serumla sürekli takviye verecekler.
Biz zatürreden hastanede yatarken rotavirüslü çok çocuk gelmişti. Genelde serviste tedavi gördüler, çocukta sıvı kaybı çoksa yoğun bakıma aldılar. 1 hafta civarında taburcu ettiler.

Asla yalnız değilsin bunu bil. Yaklaşık 9-10defa sadece mukuslu ve kanlı kaka aldim bugun cok halsiz, ateşli. Kaka bekliyorum tahlil icin. Allah yardımcımız olsun.
Ah yawrum ya allah yardimcin olsun canim. Bebise tez zamanda allah sifa versin. Icinin nasil endiseli oldugunu tahmin edebiliyorum.
Yaa çok geçmiş olsun :KK43:
Rota vs mi yoksa alerjik bir gıda mı ki...
Rabbim şifa versin.

Uyutma zamanları gelince oturup ağlayasım geliyordu özellikle ramazandan önce. Havalar müsaade ettiği sürece ilk uykudan sonra kahvaltısını yaptırıp dışarı çıkarıyorum. Bebek arabasında parka yada kafeye götürüyorum. Açık hava biraz daha rahatlatıyor sanırım. Belki beni rahatlatıyordur havam değişip geliyorum başka türlü çekilmiyor. Bugün uzun zaman sonra arkadaşlarımla buluştum bebeğimle birlikte. Dönüşte kaza yaptım. Sanki hak etmiyorum annesin sen otur oturduğun yerde gibi bir şey hissettim. Ya çocuğa bir şey olsaydı dedim resmen 1 saniye önce gitsem perttik, eşim rahatlattı ama tabi üzüldük hepimiz.

Kaç gündür geceleri de uykumuz yok oturuyoruz öylece :KK43: ancak kendin için bir şeyler yap yoksa çekilmiyor. O ruh hali devam ediyor. Ne günlerden geçtim hamilelik doğum sonrasında sağlık sorunları. İnsanlarla konuşmayı unutmuşum. Yenice açılıyorum ki çok sosyal bir insandım.
Bende kendim icin cikiyorum aslinda cunku oyalaniyorum iyi geliyor. Yoksa hazirla cik uzun iste. Disarda da oyle cok mutlu degil aslinda kucakta gezmek istiyor. Cok gecmis olsun kuzum. Allah beterinden korusun. Keske olmasaydi insan uzuluyor ama yeterki can a gelmesin.
Bilki yalnız değilsin canım insan ara ara böyle dönemlerden geçiyor biraz sosyelleşmek gerçekten insana cok iyi geliyor . İnan küçüklük hallerini Arıcan benim büyük oğlan 6 yaşında her hafta. Hasta artık bendede psikoloji diye birşey kalmadı o hasta olunca diğerine bulaşıyor tek basıma uğraşmaktan o kadar yoruldummki ona rağmen bir parka bile gitmek bana cok iyi geliyor
Insan ozluyor o zamanlari suan bile yenidogdugu zamanlari dusunuyorum da bazen ne yaparsam elimde olmuyor aslinda mantikki dusunebiliyorum ama uygulamada sikinti.

Hiç telaş etme. Şu an kontrol altında, böyle düşün ve rahatla.
Serumla sürekli takviye verecekler.
Biz zatürreden hastanede yatarken rotavirüslü çok çocuk gelmişti. Genelde serviste tedavi gördüler, çocukta sıvı kaybı çoksa yoğun bakıma aldılar. 1 hafta civarında taburcu ettiler.

Ah yawrum ya allah yardimcin olsun canim. Bebise tez zamanda allah sifa versin. Icinin nasil endiseli oldugunu tahmin edebiliyorum.

Bende kendim icin cikiyorum aslinda cunku oyalaniyorum iyi geliyor. Yoksa hazirla cik uzun iste. Disarda da oyle cok mutlu degil aslinda kucakta gezmek istiyor. Cok gecmis olsun kuzum. Allah beterinden korusun. Keske olmasaydi insan uzuluyor ama yeterki can a gelmesin.

Insan ozluyor o zamanlari suan bile yenidogdugu zamanlari dusunuyorum da bazen ne yaparsam elimde olmuyor aslinda mantikki dusunebiliyorum ama uygulamada sikinti.
Sağolun kızlar. Ne hissedeyim bilemiyorum, korkuyorum da açıkçası. Bağıra bağıra ağladım az önce

Sağolun kızlar. Ne hissedeyim bilemiyorum, korkuyorum da açıkçası. Bağıra bağıra ağladım az önce
Canim benim ya kiyamam sana. Tahmin edebiliyorum ama merak etme geçicek.
Kendini o sekilde teselli et. Bebislerin arada mikrop almasi bagisikliklar icin de iyi diyorlar.
Cok sacma teselliler suan icin biliyorum ama icini ferah tut kuzum. Ağla sakinleşirsin diger turlu insan ne yapacagini da bilemiyor.

Kendini yıpratma lütfen.
Bizi bi hatırla 50 günlük ve prematüre doğmuş bir bebekken zatürre geçirdi. Burnundan oksijen veriyorlardı. Bi sonraki aşaması entübe idi. Makineler, hortumlar o kadar büyük kalıyordu ki küçücük yüzünde :KK43: ziyaretçi de kabul etmiyorladı yoğun bakım olunca. ama ağlamak çözüm değildi.O haliyle küçücüktü şarkılar söyledim, kitap okudum anlamasa da.

Şimdi hareketli tabi, eline oyuncak vereceksin. Serumu eline alıp biraz gezdireceksin. Ziyaretçi saatinde eşin gelir ailen, arkadaşların ordaysa onlar gelir biraz zihnin dağılır. Sen ne kadar iyi olursan o kadar rahat geçirecekler. Hayatın kötü gerçekleri. Çok şükür ki geçici bir durum. Rabbim kalıcı hastalık, maraz vermesin.
bebeğe patates falan haşlayıp getirebilir. Her güne bir oyuncak şeklinde zihnini dağıtabilirsiniz.Verilen ilaçlar artı hastalık halsizliği biraz daha uyur da. İnşallah çok kısa süre içinde toparlar yavrucak.

Başbaşa çıktığınızda da mı mutlu değil.
Mesela benim kızım da üç kişi çıksak kucak istiyor ama ikimiz çıkınca o mecburiyeti anlayıp oto koltuğunda bekliyor. Kukuliyle geziyoruz o ayrı 🤣

Hazırlanma meselesine gelince ilk zaman kat kat çok zor oluyordu hiç bir yere çıkmak istemiyordum.
Şimdi bezi temiz karnı toksa hemen şişme yeleği giydirip sokağa atıyorum kendimi. Kızımın sosyal çevreye davranışı bile gelişti. İmkanın varsa 10 dakika bile olsa çıkar yaz geliyor şimdi şimdi alışmazsa yazın sana çok zorluk çıkarı.

Kendini yıpratma lütfen.
Bizi bi hatırla 50 günlük ve prematüre doğmuş bir bebekken zatürre geçirdi. Burnundan oksijen veriyorlardı. Bi sonraki aşaması entübe idi. Makineler, hortumlar o kadar büyük kalıyordu ki küçücük yüzünde :KK43: ziyaretçi de kabul etmiyorladı yoğun bakım olunca. ama ağlamak çözüm değildi.O haliyle küçücüktü şarkılar söyledim, kitap okudum anlamasa da.

Şimdi hareketli tabi, eline oyuncak vereceksin. Serumu eline alıp biraz gezdireceksin. Ziyaretçi saatinde eşin gelir ailen, arkadaşların ordaysa onlar gelir biraz zihnin dağılır. Sen ne kadar iyi olursan o kadar rahat geçirecekler. Hayatın kötü gerçekleri. Çok şükür ki geçici bir durum. Rabbim kalıcı hastalık, maraz vermesin.
bebeğe patates falan haşlayıp getirebilir. Her güne bir oyuncak şeklinde zihnini dağıtabilirsiniz.Verilen ilaçlar artı hastalık halsizliği biraz daha uyur da. İnşallah çok kısa süre içinde toparlar yavrucak.
Yatırmadilar Zeyno bizi reflör ve zinco yazdi ishali 2gun daha sürerse getir yatiracaz dedi bol bol emzir ve su ver dedi

Kızlar rotavirus testimiz pozitif maalesef cok üzgünüm 😔 Alerjiden dolayi aşıyı onermedi doktoru ve yaptırmamıştık 😔 Hastaneye yatirirlar mi ne olur simdi bilen var mi 😔
Geçmiş olsun keşke bebekler hiç hasta olmasa bizde bir aylıkken rsvden hastanede yatmıştık. Gözünün önünde acı çektiğini gördükçe insan kahroluyo ama yatış verirlersde hiç korkma herşey iyileşmeniz için ❤

Kızlar bebişlerinize ek gıdayı kaç öğün veriyorsunuz.
Ben 6 aylıkken başladım haftaya 7aylık olacak doğduğundan beri memeyle savaşarak emziriyorum. Yediği zaman beni emmiyo sütüm azalır bu sefer hiç emmez diye korkuyorum dengeyi nasıl kurmalıyız bilmiyorum

X