2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285

Sen memlekete mi gittin, hayırlı işlerrr
Misafirler, bayram ziyaretleri. Çok sakınman lazım bebeğini

Ya benim oğlan memeyi bırakacak nerdeyse. Gün boyu emmiyor spnra emicem diye akşamüzeri tutturuyor. Tabi emmediği için süt üretimim de azaldı.
Bugün uyutamadım bi türlü kayınvalidemlerde. Kudurdu resmen çıldırdı çocuk. En son odada kendine gel diye bi silkeledim, resmen sinir boşalması yaşadım. Bebek napsa beğenirsiniz. Kahkaha atmaya başladı
Ben ve ailem birazcık sert seviyoruz bebişi. Yavrum o sinirimi oyun sandı nasıl gülüyorrr. The sizinkilerin aileye benim oğlan lazımmış. Hamur yoğurur gibi yatır masaya yoğur, gülmekten çıldırıyor

Benim sıpada öyle uzaktan öpücük atsan bile kahkaha atar

Aha bu benim kız
Çocuk sert sevince gülüyor kendi babam kızıyor çocuğu acıtmadan sev diye yoksa mümkün değil surat çok ciddi illa sarsarak seveceksin de gülecek

Gündüz uykusu sırasında emzirmeye denesen alıyor mu?

Kızlar ben bebeği hiç hırpalamayi sevmem, çocuğumu da hiç hırpalamadim o yüzden birisi azcik sıkıştırsa dudaklarını buzmeye başlıyor hemen o tombiş bünyenin altında narin bir kelebek var

Yok matmazel tum bebeklerde o var ya
Karsisinda turlu sebeklik yap bakar gulmez. Sert birseyler soyle ortam gergin olsun kahkaha atar

Ya o ses olayını benim annem de diyor sürekli, sanki kendi çok ses olunca rahat uyuyabiliyor da aynısını bebekten bekliyor Eşim çocukken kaynar çorba yüzünden yanmış, muhtemelen o yüzden bana hak veriyor, her seferinde öyle değil maalesef Valla ben de başta güzellikle söylüyorum, sonra baktım olmuyor direkt tepkimi gösteriyorum ne yapayım ya, hiçbir şey ondan önemli değil.

Kızlar ben bebeği hiç hırpalamayi sevmem, çocuğumu da hiç hırpalamadim o yüzden birisi azcik sıkıştırsa dudaklarını buzmeye başlıyor hemen o tombiş bünyenin altında narin bir kelebek var

Minik oburiks :)
Her çocuğun yapısı farklı o yüzden şu an korumaya çalışmakla en doğrusunu yapıyorsun.

Benim de kayınvalidem sıcak soğuk konusunda yapıyor bana.
Çocuğum ne kadar zor günler geçirdi, kendileri fotoğraf gönderme o halde görmeye kıyamıyoruz dediler. Ben de hep üşütmesi ile ilgili temkinli davranıyorum.
Üşütmeyelim dedim diye kat kat sarıyor çocuğu terliyor bu sefer üstünü değiştirmeye kalkıyor kapıları açıyor sıcak oldu diye çocuk üşüyor. Eşim üşütmeyin dedik de terletmeyin de deyip girip çıkıp annesini kontrol ediyor
Dediğin gibi kayınvalidem de kendi olsa sıcak soğuk hemen terler üşür ama prematüre doğmuş zatürreden 10 gün yoğun bakımda kalmış bebekten dayanıklı olmasını bekliyor.

Kız ben seni dişli sanırdım Demekki değilmişssin yarın bayram pençelerini çıkarırsın bu kadar yorumdan sonra artık
Allah seni
Ama senin tombiş de tam sıkmalık, sıkıştırmalık. Anlayışsız akraba çok zor ama sende azıcık alıştır oğlunu, maalesef tamamen koruyamayız hiçbirzaman. En azından üzülmesin miniğim.
Yok matmazel tum bebeklerde o var ya
Karsisinda turlu sebeklik yap bakar gulmez. Sert birseyler soyle ortam gergin olsun kahkaha atar
Teyzesi öylr bir seviyor ki sonunda kusuyor 7 aylık bebek. Şidetini sen düşün kırmak da istemiyorum kardeşimi, bebiş ağlamadığı sürece sorun yok diyorum artık. Benim oğlan da bayılıyor öyle hırpalanmaya

Ay nasıl kusuyor çocuğu çok mu çalkalıyor soda şişesi gibi

Kız ben neden sakiniyorum bu kadar bilmiyorum. Görmemişin çocuğu diyeceğim ama görmedim napiyim

Bu arada herkese iyi bayramlar arkadaşlar...

Ek gıda denemeleri sürüyor. Avakado aldım bugün 3.gün ve gayet severek yedi.

İlk gün tadım yaptırdım. Çok sevmedi.
Dün yumurta sarısı ile birlikte verdim.
Bugün de muz ve kendi yaptığım bebe bisküvisi ile püre yaptım.

Kız ben neden sakiniyorum bu kadar bilmiyorum. Görmemişin çocuğu diyeceğim ama görmedim napiyim

Kendi ailenden de sakınıyor musun?
Benim eşim mesela benden daha çok korumaya meyilli. Kendi annesine falan da atar yapar sürekli.

Reactions: The
Allah'ım beni affet. Kendi ailemden bu kadar sakinmiyorum. Evet sakiniyorum ama bu kadar değil

İçten içe kendi ailenin bebeğe zarar vermeyeceğini hissediyorsundur da o yüzden.
Eş ailesine ister istemez daha kaygılı oluyor insan. Kendi ailesini 30 sene onları 3-5 sene tanıyorsun gibi...
Bence kendini rahatlatmaya bak. Çok hırpalamadıkları sürece iki tarafta evladının evladını seviyor, yediriyor ona zarar gelmesini istemezler. Elbette kötü insanlar değillerse.

Reactions: The
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…