2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ay nasıl kusuyor :KK70: çocuğu çok mu çalkalıyor soda şişesi gibi 🤪
Çalkalıyor, yoğuruyor, ısırıyor, sallayıp havaya atıyor. En çok ısırıldığında gülüyor benimki😂😂
Eğer memnun olmasaydı bebiş asla müsade etmezdim ama doğduğundan beri bende hırpalayarak seviyorum garibim sevilmeyi böyle sanıyor😂😂
Kız ben neden sakiniyorum bu kadar bilmiyorum. Görmemişin çocuğu diyeceğim ama görmedim napiyim 😌😂

Valla haklısın ama nazlı olursa da ileride seni zorlar biraz. Tabi huy mizaç doğuştan geliyor değiştiremezsin ama az sıkıştırılmaya da alışması lazım maalesef.

Ya ben naptımm😂😂
Çocuk kucağımda koridorda yürüyordum kapı mesafesini ayarlayamadım çocuğun kafasını kapıya vurdum.
İlk bi şok yaşadım tabi inmeler indi bana resmen, baktım oğlanda en ufak ifade yok. Kafası kıpkırmızı oldu ama ağlamadı. Herhalde çocuğum sıkıltırşmaktan fazlasıyla antremanlı😅

Çalkalıyor, yoğuruyor, ısırıyor, sallayıp havaya atıyor. En çok ısırıldığında gülüyor benimki😂😂
Eğer memnun olmasaydı bebiş asla müsade etmezdim ama doğduğundan beri bende hırpalayarak seviyorum garibim sevilmeyi böyle sanıyor😂😂

Valla haklısın ama nazlı olursa da ileride seni zorlar biraz. Tabi huy mizaç doğuştan geliyor değiştiremezsin ama az sıkıştırılmaya da alışması lazım maalesef.
Kız sakın havaya indirip kaldırmasın bi akrabanın bebeği şuan bu sebebten yoğun bakımda

Ya ben naptımm😂😂
Çocuk kucağımda koridorda yürüyordum kapı mesafesini ayarlayamadım çocuğun kafasını kapıya vurdum.
İlk bi şok yaşadım tabi inmeler indi bana resmen, baktım oğlanda en ufak ifade yok. Kafası kıpkırmızı oldu ama ağlamadı. Herhalde çocuğum sıkıltırşmaktan fazlasıyla antremanlı😅
Benim kide hemen hergün çarpıyor 🥶

Ama sevilmeyi böyle ogrenmesin istiyorum ben . Çünkü şu an onun gözünde sevmek böyle bir şey. İlerde arkadaşlarını o da böyle sevecek, ben demiyom doktorlar diyo 🤨😂

Ya ben naptımm😂😂
Benimkinin geçen gün yüzü yere DEĞDİ 😂 Aman Allahım gerisini anlatmak istemiyorum 😂

İçten içe kendi ailenin bebeğe zarar vermeyeceğini hissediyorsundur da o yüzden.
Eş ailesine ister istemez daha kaygılı oluyor insan. Kendi ailesini 30 sene onları 3-5 sene tanıyorsun gibi...
Bence kendini rahatlatmaya bak. Çok hırpalamadıkları sürece iki tarafta evladının evladını seviyor, yediriyor ona zarar gelmesini istemezler. Elbette kötü insanlar değillerse.
Evet ya benim ailem çünkü çiçek sever gibi seviyorlar. Eşimin ailesinin zaten anlattım. Galiba bu yüzden çok farklıyım iki tarafa karşı

Ama sevilmeyi böyle ogrenmesin istiyorum ben . Çünkü şu an onun gözünde sevmek böyle bir şey. İlerde arkadaşlarını o da böyle sevecek, ben demiyom doktorlar diyo 🤨😂
Canım ben de o kadar nazik olmama taraftarıyım, el bebek büyüdükten sonra okulda ezikleniyorlar bu sefer de. Yeğenim dayak yiyip duruyor, “Sen niye karşılık vermiyorsun” diyorum “Ben arkadaşlarıma vuramam” diyor 🤷🏻‍♀️ Sıra arkadaşı canı sıkıldıkça bunu ısırıyormuş mesela, ne çocuklar var anlatamam. Arasını bulmak lazım bence, karakteri de belirliyor tabii ama çocuğu canı pek yetiştirmek lazım bence. Biz çok nazik davranıyoruz seviyoruz ama okulda karşılarına çıkan arkanlarının bazıları gerçekten mağarada büyümüş gibi olacak. Bu okul hikayelerini duydukça okul dönemi ben çok kavga edicem gibi geliyor bakalım ama hayırlısı🤣

Canım ben de o kadar nazik olmama taraftarıyım, el bebek büyüdükten sonra okulda ezikleniyorlar bu sefer de. Yeğenim dayak yiyip duruyor, “Sen niye karşılık vermiyorsun” diyorum “Ben arkadaşlarıma vuramam” diyor 🤷🏻‍♀️ Sıra arkadaşı canı sıkıldıkça bunu ısırıyormuş mesela, ne çocuklar var anlatamam. Arasını bulmak lazım bence, karakteri de belirliyor tabii ama çocuğu canı pek yetiştirmek lazım bence. Biz çok nazik davranıyoruz seviyoruz ama okulda karşılarına çıkan arkanlarının bazıları gerçekten mağarada büyümüş gibi olacak. Bu okul hikayelerini duydukça okul dönemi ben çok kavga edicem gibi geliyor bakalım ama hayırlısı🤣
O konuda çok haklısın arayı bulmak lazım ama nasıl bilmiyorum. Dayak yerse ben de çok sinirlenirim . Ne durduk yere kavga etsin ne de eziklensin istiyorum , hayırlısı 😂

Bu arada herkese iyi bayramlar arkadaşlar...

Ek gıda denemeleri sürüyor. Avakado aldım bugün 3.gün ve gayet severek yedi.

İlk gün tadım yaptırdım. Çok sevmedi.
Dün yumurta sarısı ile birlikte verdim.
Bugün de muz ve kendi yaptığım bebe bisküvisi ile püre yaptım.
Avakado tek başına verdim önce sevmedik bizde yoğurt ve irmikle karışım yapınca sevdi tek tatsız sevmedi😐

Evet ya benim ailem çünkü çiçek sever gibi seviyorlar. Eşimin ailesinin zaten anlattım. Galiba bu yüzden çok farklıyım iki tarafa karşı

Aslında zihninde belirlediğini kalıplara uymadığı için için bu denli tepki veriyor.
Zaten bebeğin çiçek gibi sevilmeye alışkın belli ki yoksa ağlamazdı. Şu an istemediğini sadece ağlayarak anlatabiliyor dili yok ki.
Başka meselelerde de çocuğa zarar vermediği sürece rahat bırak zihnini de.
Ancak bebeğin mutsuz huzursuz olduğu ile ilgili konularda eşin yanında dursun. Köşeye sıkıştır başka anlamaz erkekler :)
Şu meselede sorun yapmıyorum ama bak durum böyle yazık değil mi de empati kurmasını sağla.

Avakado tek başına verdim önce sevmedik bizde yoğurt ve irmikle karışım yapınca sevdi tek tatsız sevmedi😐

Ben kendim de aşırı sevmem o yüzden yemiş olmasına mutlu oldum. :) babası bile kızım yemeden bende tadına bakıyım bari dedi o kadar soğuktur ilk kez yedi. kendim de kırmızı soğan domates ile salata yaparsam ancak...
Boş bi tadı var haklı bence bebişlerde :-)
O yüzden çeşitlendirip sağlıklı yağ almalarını sağlamak gerekiyor diye düşünüyorum.

Okul donemine kadar etmezsen bence harika.

Gecen parka ciktik. Bebek arabasindan kucagima aldim. Cocuklar top oynuyordu. 1 sefer top yanimiza geldi. Tatli dille bakin bebek var dikkat edermisiniz dedim. Tamam dediler. 2. Sefer geldi top. Yine dedim tmm dediler. 3 sefer oyle bir attilarki mesafe uzak olmasina ragmen birde sirtimi topa almistim o ihtimale karsi seke seke kafasina geliyordu. Ay bir cinim tepeme cikti. Dedim tamam siyorsaniz yapmicaz demektir. Cok basit abla dikkat etmicez siz gidin burdan diyin diye basladim. Hayir ben cocuklara kizmiyorum anneleri orada,ben elalemin cocugunu uyaramam, ona egitim veremem. Annesinin oglum cok sert oynayip uzaga atmayin bebek var demesi gerek. Veya gel benim oglum laftan anlamaz tamam der ama yapar de ben gideyim. Cocugu yap sal sokaga bu kadar basit olmamali. Evet cocuk o idrak edemiyor olabilir bunu mantikli bir sekilde her seferinde cocuga asilamak gerek. Park tapulu malim degil, muhtemelen annesi rahatsiz oluyorsa o gitsin diyodur ama ortak kullanim alanlarinda saygi cercevesinde yasamamiz icin cocuk ogrenene kadar bu egitim verilmeli.

Kız sakın havaya indirip kaldırmasın bi akrabanın bebeği şuan bu sebebten yoğun bakımda
Allah allah çok şaşırdım. Napmışlar ki öyle bebeğe?
Ben ileride öyle seven kitleye dahilim işte😂
Elimde değil çocuğu sıkıştırmadan, ısırmadan sevimiyorum.
Benimkinin geçen gün yüzü yere DEĞDİ 😂 Aman Allahım gerisini anlatmak istemiyorum 😂

Demin kafasını dönerken yere bir vurdu küt sesi geldi. Kesinlikle ağlaması lazımdı ama ağlamadı💃

X