2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Daha bebegim 4 aylıkken gıcık etmeye başladılar aa bak annesi ne yediriyorum falan diye. Sakın falan diyordum geçiyordum. Dün bir baktım çocuğa salçalı ACI çorba vermeye çalışıyor kayınvalide. Bir de kendi kaşığıyla. Biri et tutmaya çalışıyor. İmtihan gibiler ya. Hiçbirini verdirmedim tabi ama öyle kalabalıktı ki ortam açıklama da yapmadım. Hayır vermeyin, ben henüz vermiyorum falan diyebildim anca salak gibi. Desene benim çocuğum ya hayırdır noluyor diye.

Eşim anca kendi ailesi olunca salağa yatıyor. Dün gizli gizli gelmiş kulağıma diyor ki , ya aşkım niye insanlara çocuğu böyle sevmeyin diyorsun. Vallahi kafasını duvara surtesim geldi.

Çünkü böyle sevmesinler!
Başka sebep aramaya gerek var mı?
Seni de senden kaç kat büyük insanlar seviyoruz diye sert davransalar hoşuna gider mi bir düşün? Biz bu çocuğun taleplerini gözlemleyip ona göre hareket etmek zorundayız de çok büyük kavga çıkarmadan anlar mı eşin bu lafları sence?
Çocuk ağlamasa annesi hassas derler de daha ne desin bu bebeğim :KK43:

Ya çocuk hayatı boyunca yemek yiyecek zaten bu ne merak ben gerçekten anlamıyorum doğrusu🤷🏻‍♀️ Benim kayınvalidem de çocuk kucağındayken çay demlemeye vs çalışıyordu hep, “Ben oğluşumla işimi de yaparım” diyerek. Eşime de anlattım böyle yapmasını istemediğimi, çok şükür bana hak verdi de o benim yerime uyarıyor annesini. Maalesef en çok eşinde bitiyor burada olay, sen ne desen batar alınırlar ama o söylerse kimse gocunmaz.

Çok sevindim canım ya, bu bebelerin günü gününe tutmuyor o yüzden nasılsa istemiyor diyip bırakmamak lazım gerçekten.
Kız 2 aydır hergün deniyordum 1 haftadır uğraşmıyordum dedim bugün denim çok acıkmıştı verdim tuttu

Kizlar çok bunaldım. Bebeğimi ağlata ağlata seviyor eşimin kardeşleri. Bundan zevk alıyorlar. Dünden beri kafayı yiyeceğim yapmayın, istemiyorum deyip alıyorum çocuğu ve zerre umurlarinda değil. Çocuğu sap şap optukce çocuk korkup ağlıyor, sacimi başımı yolasim, burdan çekip gidesim var.
Uzgunum bebisim eğer nerede durmalari gerektigini bilmeyen insanlarsa asla anlamazlar. Hatta seni sinir etmek icin elinden gelenin daha fazlasini yaparlar. Bu durumda tepkin kesin ve net olmali tabi ki eşinin de senin yaninda olmasi gerekir.

Mantikli aciklama yaptiginda yine devam ediyorlar mi ?

Ya çocuk hayatı boyunca yemek yiyecek zaten bu ne merak ben gerçekten anlamıyorum doğrusu🤷🏻‍♀️ Benim kayınvalidem de çocuk kucağındayken çay demlemeye vs çalışıyordu hep, “Ben oğluşumla işimi de yaparım” diyerek. Eşime de anlattım böyle yapmasını istemediğimi, çok şükür bana hak verdi de o benim yerime uyarıyor annesini. Maalesef en çok eşinde bitiyor burada olay, sen ne desen batar alınırlar ama o söylerse kimse gocunmaz.

Çok sevindim canım ya, bu bebelerin günü gününe tutmuyor o yüzden nasılsa istemiyor diyip bırakmamak lazım gerçekten.
Sana hak veren bir eşin olduğu için çok şanslısın. Benimki çok kasmayalim, bir tek bizim mi çocuğumuz var vs modunda . Çünkü çok çocuklu bir aileden geliyor ve çocuk büyütmek onun için basit olmalı. Mesela yarın bayram ve babası bayram gezmesi yaparken arabada çocuğu ön koltuğa oturtmaya çalışacak eminim. Ben vermeyeceğim, o isteyecek.. eşin tutumu çok önemli. Az önce mesele annesi dedi ki ya bu çocuk da sese alışacak vs böyle sakinmayin. Patladim artık. Yeter artık bu cümleyi duymak istemiyorum deyip sesimi yükselttim. Sanki ben çok mu memnunum böyle olmasından, uyumuyor işte dedim. Ay ne bileyim ya..

Çünkü böyle sevmesinler!
Başka sebep aramaya gerek var mı?
Seni de senden kaç kat büyük insanlar seviyoruz diye sert davransalar hoşuna gider mi bir düşün? Biz bu çocuğun taleplerini gözlemleyip ona göre hareket etmek zorundayız de çok büyük kavga çıkarmadan anlar mı eşin bu lafları sence?
Çocuk ağlamasa annesi hassas derler de daha ne desin bu bebeğim :KK43:
Hassas da olabilirim. Belki bebeğim hoşlanıyor ama ben yine de istemiyorum olamaz mı.. artık saliverseler şu elalemin çocuklarını ya keşke.

Hassas da olabilirim. Belki bebeğim hoşlanıyor ama ben yine de istemiyorum olamaz mı.. artık saliverseler şu elalemin çocuklarını ya keşke.

Öyle tabi.
Bazıları çocuğumuz üzerinden bizden daha fazla söz hakkı olduğunu zannediyorlar.
Kocanı kıstır kenara başka türlü olmaz. Çok büyük olay çıkarırım diye tehdit et.😠😈

Valla bende hoşlanmiyorum ki ben kendimde mesafeliyimdir. Ve belli de ediyorum yeri gelince de soyluyorum o yuzden herkes temkinli allaha şükür. Arada kayinvalidem inadina yapmaya calisti bir iki sefer onda da ters tepki alinca benden mecbur geri cekildi. Oğlundan destek gorucegini bilse neler yapar ama. Suan avini bekliyor 😄

Sana hak veren bir eşin olduğu için çok şanslısın. Benimki çok kasmayalim, bir tek bizim mi çocuğumuz var vs modunda . Çünkü çok çocuklu bir aileden geliyor ve çocuk büyütmek onun için basit olmalı. Mesela yarın bayram ve babası bayram gezmesi yaparken arabada çocuğu ön koltuğa oturtmaya çalışacak eminim. Ben vermeyeceğim, o isteyecek.. eşin tutumu çok önemli. Az önce mesele annesi dedi ki ya bu çocuk da sese alışacak vs böyle sakinmayin. Patladim artık. Yeter artık bu cümleyi duymak istemiyorum deyip sesimi yükselttim. Sanki ben çok mu memnunum böyle olmasından, uyumuyor işte dedim. Ay ne bileyim ya..
Ben kayınvalideme boşuna konuşmayın, ben bildiğimi okuyacağım diyorum, yine de konuşuyor. Korona sağolsun bize güzel bahane oldu görüşmemek için 🙄
Kardeşleri kaç yaşunda, küçük çocuklarsa bağır bence, ne ağlatıyorsunuz benim canım oğlumu de, varsın adın deli geline çıksın, daha rahat edersin

Ben kayınvalideme boşuna konuşmayın, ben bildiğimi okuyacağım diyorum, yine de konuşuyor. Korona sağolsun bize güzel bahane oldu görüşmemek için 🙄
Kardeşleri kaç yaşunda, küçük çocuklarsa bağır bence, ne ağlatıyorsunuz benim canım oğlumu de, varsın adın deli geline çıksın, daha rahat edersin
Kız ne küçüğü benden büyük 30 35 yaşındalar. Artık deliyi oynayacağım zaten, çocuğumdan önemli değil

Kız ben seni dişli sanırdım Demekki değilmişssin yarın bayram pençelerini çıkarırsın bu kadar yorumdan sonra artık 🥶
Ben kocama karşı disliyim , kayınvalidemlere karşı da. Ama görümcelerimle aram şimdiye kadar hiç bozulmamısti. Böyle bir olaydan bozulmasını da istemezdim şahsen ama yapcak bir şey yok 😒

Ben kocama karşı disliyim , kayınvalidemlere karşı da. Ama görümcelerimle aram şimdiye kadar hiç bozulmamısti. Böyle bir olaydan bozulmasını da istemezdim şahsen ama yapcak bir şey yok 😒

Bugün hasret gidersinler belki yarına kalmaz mayacım ya.
Klasik bayram dertleri oluyor hepimizin.
Ay bu sene de kayınvalidemler şehir dışına gitti enteresan bir bayram bizi bekliyor, inanılmaz üzgünüm :KK70:

Ay ironi yaptım :) yoksa gayet memnunum.
Kayınvalidemler buradayken herkes buraya gelir ben de istediğim gibi özgür takılamazdım. Eşimin abileri gelince ister istemez onlarla çok vakit geçirmek isterdi. Kayınvalidemler başka şehirde geçirecekler bayramlarını, sahalar bana kaldı :KK70:
Tek kötü yanı yine yağmur başladı evde tıkılıp kalmayız inşallah.

X