2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Önden maşşallahları alıyım

kızlar ben hala sallamadan uyutuyorum bebişi
Başka yere gidince mecbur salladım ama kendi evimizde yatağa yatıyor, bana sarılıp uyuyor. Kundak yapıp uyutabiliyordum ben 15 gün öncesine kadar. Biranda oldu böyle. Sese dayanamıyor o sıkıntı benim için, yoksa dışarıda da başarabilirim. Uyku arkadaşı aldım direk, sürekli onı teklif ediyorum. Amacım aradan tamamen çıkabilmek inşallahh

Maşallah maşallah.
Darısı başımıza ya
Biz de günlerdir sabah altıda dikiliyoruz. Uyku gerilemesi mi acaba, sebebi ne bilemedim ki. Karartma perdesi de var odada.

Ya kesinlikle bazı anaların rahatlığından istiyorum ben de, bir şey desen laf da söyletmezler paşalarına. Başta çocuklara kızıyordum ama asıl kızılması gereken saygı, edep öğretmeyen aileleri gerçekten.

Geçen bize de misafir gelmişti. Gelenlerin çocuklarının yaşları 10-12 olduğu için oğlanın yatağındaki oyuncakları kaldırma gereği duymamıştım. Ay çocuğu bir uyuttum geldim benim oyuncaklar havada uçuşuyor, yere atıyorlar üstüne basıyorlar, birbirlerine vuruyorlar onlarla filan. Çoğu da annemin ördüğü amigurumi bebekler. Anaları da yayılmış çay içiyor, hani bir izin aldınız mı demek bile yok, o kadar canım sıkıldı ki… Giderken de birinin annesi “Ay hepsini ellediler yıkarsın artık” deyince çaydanlığı fırlatasım geldi en son Hakkını yemeyeyim gerçi annelerden biri oturduğu yerden “Gizemcim öyle yapmandan hoşlanmadım, bu konu üzerine düşünmelisin bence” filan dedi Aynısını ben çocukken yapsam annem beni ne yapardı düşünemiyorum bile, bu yeni nesil anne çocuklar nasıl bir cinstir gerçekten anlamadım.

Ay valla kınamak istemiyorum ama biz annelerimiz gözümüze bir baktı mı dünya dururdu. Hayır demeyi öğretmeliyiz bebek bile olsa sınırını bilmeli.
Ben kızım anlamasa bile hayır diyorum bazı şeylere. Anlatıyorum.

Bu tür cins çocuklar etrafta dolu malesef benim 1 numara her zaman söylerim anlatırım gittiği yerde her zaman bilir eder çocuklarda suc yok her zaman anne babada . Benim bir komşum vardı çocukları aynı öyleydi kadın yer içer umrunda olmazdı

Ya kızlar bugün bayram gezmesindeydik. Eşimin akrabası bebeği severken aldı başka odaya geçti, (Eşimle göz göze gelmeye çalışıyorum o sırada ama tabii ki bana bakmıyor) sonra bir geldi benim bebe yalanıp duruyor. Matah bir şeymiş gibi oğlana baklava şerbeti yalattığını söyledi, ay delirdim resmen. Eşime bakıyorum, ölü taklidi yapıp tv izliyor Çocuğun suratı bile şire olmuş hala “Şaka yapmıştır” diyor bana, eve dönüyoruz şimdi o kadar kızgınım ki anlatamam. Bir şey olmaz herhalde değil mi, dokunur mu sizce?

Bir şey olmaz inşallah ama kızmadin mi gerçekten?

Bir şey olmaz inşallah ama kızmadin mi gerçekten?
Canım ne diyeyim yalatmış gelmiş, hani kayınvalidem filan olsa çok rahat konuşuyorum ama bunu yapan ailenin büyüklerinden, eşimin de önemsediği bir insan ve şok oldum orada zaten. Eşim bir şey desin diye bakıyorum maşallah o da full konsantrasyon yemek tarifi programına bakıyor. Daha asla götürmem çocuğu o tarafa bayram gezmesine, ben de ilk defa gittim bana da ders oldu.

Reactions: The
Canım bence bir daha kimsenin bebeğini senden ayrı, senin göremeyeceğin bir yere götürmesine izin verme, engel olamıyorsan sen de peşinden git. Bunak bi ihtiyar olup, bebeğe başka bi şeyler de yutturmaya çalışabilir. Ya da girdiği odada bir şey vardır, çarpar bebeyi düşürür, orda çocuk vardır, bi şey yapar bilmemne.

Kız sakin ol birşey olmaz rahat olda ben bebeği biri götürse aile dışında peşinden giderim

Eşin biraz rol kesmiş olabilir mi senin gazabından korkup o an Hatan çocuğun peşinden gitmemek olmuş ama dediğin gibi ders olmuş, tekrarlanmasına izin vermezsin

Kız sakin ol birşey olmaz rahat olda ben bebeği biri götürse aile dışında peşinden giderim
Haklısınız valla o an kucağındaydı, diğer misafirleri uğurlamaya gitti. Ben de hemen gelecek diye bir şey demedim Dönüşte baktım benimki yalanıyor Ay bu yaşlılardaki bir şey yedirme merakı nedir gerçekten hiç empati yapamıyorum.

Hayır dokunmaz merak etme.
Hepimiz şekerli muhallebilerşe büyüdük
Yapanlar tarafından söylenecek ilk söz bu olduğu için ben söyleyin dedim.

Ancak ne münasebet başkasının çocuğuna sormadan yemek yedirtmek. Çocuğun hassasiyeti olabilir. Anne-babanın kararı olabilir. Sırf inatlarından yapıyorlar bazıları. Kimisi de cahilliğinden.

Yani ben bu insanlarda ki cesareti anlayamiyorum. Ben bebeklere bakamiyorum bile nazar deger de benden bilirler diye. Kucagima alirken bir rahatsizlik veririm diye bla bla. Elalemin cocugunu neden alirsin aldin birde saga sola hangi akla hizmet goturuyorsun. Ya yanlislikla birsey olsa hesabini nasil verecekler. Biz mi cok pimpirikliyiz.

Yo pimpirik değil bence olması gereken bu. Benim gözlerim renkli, bir de şey muhabbetti oluyor, ayy senin gözlerin renkli nazarın değmesin. Lan al git çocuğunu kucağıma bile aldığım yok. Kendi teyze-dayi yeğenlerim dışında kimsenin çocuğunu kucağıma bile almıyorum çok uzun zamandır.

Oh afiyet olsun tosuncuk tam bir sarı kafa ya benim kızım da sarı kafa hala kel olsa da yenice çıkıyor tüycükleri

Dediğin şekilde yiyebiliyorsa doğrudur.

Bebek büyümenin asla tek bir doğrusunun olduğunu düşünmüyorum. Her çocuk ve annenin becerisine taleplerine göre değişiyor.

Tamamen bebeğin ellerine teslim edilemez gibi geliyor.

Ben de bu hafta itibariyle başlıyorum blwye. Ne kadar yapabileceğiz bilmiyorum :) arada pankek yapıp veriyorum yiyor gibi öyle olunca cesaret ettim.

Amacım bebeğim yemekleri tanısın, bilsin, yiyebildiği kadar yesin. Ben de çorbayı yada tabağında arta kalanları ona yedirip beslenme işini tamamlayayım diye düşünüyorum.

Kizlar tereyaginda yesil soganli veya pirasali yumurta sarisi versem agir gelirmi ayina uygun mu sizce ?

Ben de boyle basladim ve devam ediyorum. Allaha sukur hic bi problem de yasamadik. Buyuk parca koparinca kendi cikariyo yutmuyo. Ben cok memnunum kizimda oyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…