O testleri boşuna yaptrmayın bence boşu boşuna para . Ben oğlumda da yaptrmamıştm down sendromlu olup olmadığına bakıyorlar . Öyle olsa ne farkeder mi bebeğimizden vazgececek miyiz ?Bügün doktor randevum vardı. 7 haftalık kalp atışını duyduk . 11-14 haftalar arası ikili test için çağırdı. Zeka geriliği olup olmadığını anlamak için yapılan bir testmiş. Bu testle cinsiyette anlaşılır mı acaba
Güzel anlatmışsınız ama oda gereksiz geliyor bana . Her türlü bu bebekleri doğuracağız değil mi ? O zaman gerisinin hiç bir önemi yokBu testler istatistik testler , sizin yaşınıza , değerlerinize verdiğiniz cevaplara göre bir test. 35 yaşın üzerindeki herkese zaten Down Sendromu diyorlar. Benim arkadaşım şişti sıkıntıdan sonuna kadar hamileliğin. Çocuk turp gibi doğdu.
İkili dörtlü testler , düşük maliyetli evet, o yüzden yapıyorlar. Ama öyle bir ihtimal varsa , 35 yaş üzerinde iseniz, bütçeniz varsa(4-5 Bin lira civarı) , genetik test yaptırın.
10. Haftadan itibaren bakılıyor. Bir tüp kan alıp laboratuvarlarda inceleniyor. Bir çok kalıtımsal hastalık inceleniyor. Cevabı 10 gün içinde geliyor.
Türkiye de benim bildiğim, Verifi ve Serenity gibi markalar var. Bir araştırın isterseniz.
İhtimal hesaplanıyor zaten ihtimali yüksek çıkan 16 bebekten 13ü normal doğuyormuş2 3 testleri onermiyorum cogu anneyi gereksiz stres uzuntuye sokuyor dawn sendromlu diyip cogunun sapa saglam olanini duydum gordum eger dawn sendromu olsada gebeligi sonlandirmiya dusunurmusunuz dusunmezseniz girismeyin derim
Bana folidoce verdi doktorFolik asit onerilerinizi alabilirim b12 vitamin dahil olanlar varmis
Bu testlerde sadece down sendromu değil. Bebekte ki diğer anomaliler de görünüyor. Arkadaşım da yaptırmadı. Ultrasonda da görünmedi. Bebek hem kalbinde bir kaç delik bende daha bi sürü anomaliyle doğdu. Sonra kabul edecek hastane bulunamadı. Önceden bilseydi ona göre doktor hastane ayarlardı. Yani demem o ki herşey Allah dan Rabbim evlatlarımızla sınamasın. Ama teknoloji de sağlıkta ilerledi faydalanmak lazım.O testleri boşuna yaptrmayın bence boşu boşuna para . Ben oğlumda da yaptrmamıştm down sendromlu olup olmadığına bakıyorlar . Öyle olsa ne farkeder mi bebeğimizden vazgececek miyiz ?
Sağlık ocağında düzenli kan ver istersen canım kadın doğuma sonra gidersin Ben 6. Haftada gittim kese göründü kalp atışı duyulmadı Bi daha gideceğim 15 gün sonra gel dedi bekle istersenMerhaba benim son adet tarihim 12.01.2021 di nasipse ekim annesi yim. Ben p.tesi test yaptım evde ve pozitif ciktim çok sukur fakat hala dr.a gitmedim randevuyu onumuzdeki cumaya aldim .çok geç kalmam degil mi ?
Benim kullandığım Folattro, içinde d vitamini ve B12 var.Folik asit onerilerinizi alabilirim b12 vitamin dahil olanlar varmis
Güzel anlatmışsınız ama oda gereksiz geliyor bana . Her türlü bu bebekleri doğuracağız değil mi ? O zaman gerisinin hiç bir önemi yok
Canım doktora gitmelisin ihmal etme yerleşme kanaması vs deniliyor ama ona bile tedbir amaçlı ilaç veriliyor kendi kendimize yerleşme kanaması diye teşhis koymamızın yanlıs olduğunu söylüyor doktorlar. Önemli bir şey değilse bile tedbirini almış oluyorsun icin rahat oluyorKizlar günaydın. Dünden beri ara ara olusan kasık agrım vardı. Bugün de çok açık kahve akintim oldu, oluyoda. Sizce ne yapmalıyım?
Şimdi doktoruma yazdim. İstirahat dışında yapılacak birşey veya ilaç yokCanım doktora gitmelisin ihmal etme yerleşme kanaması vs deniliyor ama ona bile tedbir amaçlı ilaç veriliyor kendi kendimize yerleşme kanaması diye teşhis koymamızın yanlıs olduğunu söylüyor doktorlar. Önemli bir şey değilse bile tedbirini almış oluyorsun icin rahat oluyor
Bende ekim 2021 annelerine dahil oldum .Allahım hamile anne olmak isteyen herkese en kısa zamanda nasip etsin inşallah arkadaşlarbenim sat 7Ocaktı. Salı günü keseyi gördüm kızlar, inşallah siz de görürsünüz sağlıklı bir şekilde
Olmaz insallah, geçmiş olsun canım doktora danışman her açıdan iyi cok hareket etmemeye çalış ben de öyleyimŞimdi doktoruma yazdim. İstirahat dışında yapılacak birşey veya ilaç yok
Yoğun Adet gibi kırmızı ve çok kanama olursa hastaneye gidersin yazmış
Teşekkür ederim rahatlatıcı sözleriniz için, perşembe dr kontrolüm var, şuan ayakta kalınca olan karin ağrısı dışında bir sıkıntım da yok, farklı bir gelişme olursa paylaşırım mutlakaBelli ki geç döllenme olmuş benmde ilk bebeğimde öyle olmustu iki hafta geriden geliyordu . Sizin betaya bakınca geç döllenme olduğu . Ben ilk bebeğimde 7 hafta 2 günlük keseyi . 8 hafta 2 günlükkende kalp atışını gördük . O yüzden endişe etme duyarsınız eminim