2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Proluton ağrıtan iğne mi? Benim taze transferimde kalçamdan bir iğne vurdular ve bence transferimin negatif sonuçlanmasında büyük bir rolü vardı, 1 hafta yürütemedim, aşırı ağrım oldu hele ilk 2 gece, perişan oldum. Bu transfer sonrası sadece prolutex kullandım, karından kendim yapıyorum, ağrıtmıyor ancak aşırı maliyetli ..

Yok bende herhangi bir agri yok. Icerikleri ayni aslinda birini kendiniz yapabiliyorsunuz, biri hemsire yapmasi gerekiyor. Ben 3 gunde bir ampulun yarisini vuruluyorum. Simdiye kadar hic o sekilde bir sey yasamadim. Progestan in ignesi bende dediginizi yapmisti. Allaha sukur suan igne olarak kullanmiyorum. Proluton aile hekimi tarafindan yazilabiliyor, maliyetleri de oldukca dusuk. Alt komsum hemsire musait oldukca vuruyor sag olsun.

Merhaba,
Su an bende de benzer bir süreç var. Tek kese icin de 2 yolk kesesi gorundu. Bu durum 6. Haftaya yakın ortaya çıktı. Once o kadar çok sevindik ki risklerine bakmak aklımıza gelmedi. Ilerleyen dönemde riskli olup olmadığı anlasilacakmis. Acikcasj cok korkuyorum. Sali gunu kanamam oldu belki de düşürdüm bunu da bilmiyorum. Ama internetten riskleri okudukça endişeleniyorum. Tek kesede 2 bebek ile ilgili doktorunuz ne dedi size?

Selam kızlar ben de allah nasip ederse ikiz annesi olacağım :) Sanıyorum çoğumuz kan sulandırıcı kullanıyoruz ben pıhtılaşma testi yaptırmadım ama doktorum önlem amaçlı kullanacaksın diyor. Bebişler sağlıkla gelsin de kullanırız her şeyi :)

merhaba,
tebrikler, buyuk sok yasiyor insan, degil mi?? umarim hersey yolundadir. benim de 11.hafta basladigi gun kahverengi lekelenmem olmustu, 2 gun surdu, minik kahverengi noktalar vardi. ikili test icin takibimi yapan dr. a gittigimde soylemisti, gece yatarken alttan 1 tane koymam icin progestan 200mg vermisti. esasinda benim o gune kadar gittigim dr. tek plasenta tek kese demisti, en riskli grup, takibini ben yapamam bircok riski var kordon dolanmasi, ikizlerden birinin beslenememesi, gebelik zehirlenmesi, yuksek tansiyon gibi bircok sey siralamisti arka arkaya(ve artik perinatolojide takip edilmelisin yuksek riskli gebesin demisti. o sevincin ardindan o duyduklarim buz gibi gelmisti bogazimda yumrularla cikmistim odasindan(sonra devlet hastanesine gittim zeynep kamile, kadin dogım bolumune, perinatoloji sevkini actirmak icin. ordaki dr. da asistanlariyla beraber baktilar,hatta once ikinciyi de goremedi hani nerde ikizi yok nerde senin ultrason fotograflarin dedi, kalkacaktim telefonda vardi bir resim onu gostermeye, dur tamam gordum simdi, tek plasenta tek kese, cok riskli,asistanlarina da tibbi dilde birseyler soyledi, beyinle ilgili birseyler, perinatoloji randevunu aciyorum orda sana gerekenleri anlatacaklar dedi, kalktim hersey yolunda mi dedim, perinatolojiye randevu al orda bakacaklar dedi, daha buyuk bir moral bozuklugu ve yıkılmıslıkla ciktim o odadan da.ense kalinligi olcumleri zamani oldugundan perinatoloji randevusu bulmaya calistim devlette, ama bulamadim, buldugum tarihler 15.haftaya denk gelince ozelde yaptiralim ozaman dedik, ikiz olunca maliyeti de artiyor tabi, ozel hastanelerde bu arada perinatoloji randevusu ariyorum, 700-800tl arasi istiyorlar. dedik madem bu kadar pahali, en azindan bir defalik bir muayenehanede yaptiralim orda da 700 tl fiyat vermislerdi cunku. uyuyamadigim, uzuntu ve stresle gecen geceler sonunda iyi ki ama iyi ki gitmisim diyorum o muayenehaneye, aldigi her kurus da sonuna kadar helal olsun diyorum hocamin. 1 saate yakin inceledi her ikisini de uzun uzun, 1.7 cikti ense kalinliklari. benim olcumum yuzde seksen, nifty testin yuzde doksanalti dogrudur. yaptirabilirsen nifty testi de yaptir, o da onemlidir dedi. once 11.haftaya kadar ikiz oldugunu farketmeyen dr.umla konusmak istedi, sanirim nasil farketmedi bugune kadar diyecekti, telefonu yokki bende dedim. sonra aradaki zari gormeyen devletteki dr.a al bu ultrason kagidini gotur goster ona baksin saka yapmiyorum dedi. seninki normal seyrinde devam eden bir gebelik,progestani birak gerek yok, kadin dogumda devam edebilirsin kontrollerine dedi. evet riskler var ama her gebelikte olan riskler baska bir sey degil, evet biri beslenemez geri kalir onun da cozumu var, sen sadece sakin kal, duzgun beslen, sigara kullanma, kalanini dr.lara birak dedi. ben icim cok rahat ciktim o gun ordan, ve o rahatlik ve sakinlik hala icimde. siz de rahat olun, bulabilirseniz perinatolojide bir muayene olun, sanirim cihazlarinin modelinden yada cozunurlugunden, hersey cok daha net ve ayrintili gorunuyor. tabi dr.un tecrubesinin de payi vardir bunda. siz icinizi ferah tutun, birsuru felaket senaryosu var internette ikiz gebelikle ilgili evet ama bir suru guzel hikayeler de var. fazla stres yapmayin, iyi bir perinatolog arastirin derim en azindan ense kalinligi olcumleri zamaninda gidip tum sorularinizin cevabini bulabilirsiniz. istanbuldaysaniz isterseniz benim gittigim hocanin adini yazayim size. umarim hersey yolunda gider, moralinizi bozmayin, dusuk kanamasi benim bildigim cok daha yogun oluyor ama yine de dr.a gitmeyi ihmal etmeyin kisa surede gidin bir baktirin derim. sevgiler...

Evet artık riske atılmıyor çoğu gebelikte 13.hafta sonrası kan pıhtılaşması sonrası allah korusun kalp durmalarına sebep oluyo testi geç çıktığı için doktorlar önlem alıyor.Devletle anlaşmalı özel hastnelerdeki kadın doğumcular oksapar için rapor çıkartıyolar bilgin olsun.

Bi arkadaşımın tüp bebek sonucu oldu aynı yumurta ikizi.İKİ plesenta tek kese denildi 12.haftada perinatoloğa gitti şimdilik herşey yolunda sıkma canını rabbim yumurtaya can veren.Koruyan da o ...Lütfen fazla olumsuz şeyler okuma

O zaman progestan söylediğim ilaç .. Korkunç bir ilaç, herkesi mahvediyor Prolutonu ben de sorayım doktoruma.

Raporlu olunca hiç ücret ödemiyor muyuz?

Merhaba,
İstanbuldayım. Doktorunuzun adini verirseniz muhakkak giderim. Henuz 6. Hqfta oldum. O nedenle henuz yolk kesesinden baska bir sey de görülmedi. Belki deval edecekler belki etmeyecekler belki kalp atisi olacak ya da olmayacak hic belli degil aslinda. Insallah diamnihotik olurlar. Cok dua ediyorum. Ense kalinligi olcumu bu tarz durumlar ixin ozellikle mi yapiliyor? Rutin bir kontrol mu oluyor?

yok aslinda mecburi degil ense kalinligi olcumlerini yaptirmak.bebekte down sendromu ve trisomi riskini gosteren bir tarama, sadece istatistik verilerini gosteriyor, tani amacli degil, cikan sonuclarin yuzdeyuz dogrulugu yok . ama ben yasim biraz ileri oldugundan ikiz oldugunu bilmiyorken de yaptirmak istiyordum. ikiz olunca kan alinmadan sadece ultrason incelemesiyle yapiliyormus bu tarama, eger risk yuksekse gerek gorulurse ileri bir test isteniyormus nifty test, anneden alinan bir tup kanla yapiliyormus, yurtdisina gonderiliyormus sonuclar ordan geliyormus. ancak devlette sadece tekil gebelere uygulaniyormus nifty, bunu da gecen hafta saatlerimi harcadigim umraniye eah. de ogrendim. ozellerde 1900-3500 tl arasi fiyatlari, henuz yaptiramadim ben, sadece yas riskim yuksek oldugu icin istemisti perinatolog, yaptirabilecegimi de pek sanmiyorum.
gittigim perinatoloji uzmani, bagdat cad.ciftehavuzlarda, fetus tani merkezi dr. mehmet uludogan. cok memnun kalacaginizdan eminim, sizin haftanizda belki genel bir muayene icin alir sizi, down taramasi icin erken olur cunku. ben kendisinin takibimi yapmasini cok isterdim ama artik dogumlara girmediginden gebe takibi de yapmiyormus, 20.haftada cagirdi ayrintili ultrason icin.
takibimi yapacak bir kadin dogum uzmani da bulamadim hala, medipol camlicayi onerdi kardesimin bir arkadasi, bir de oraya giderim belki diyorum. siz sakin kalin, hersey yolunda gider insallah sizin icin de.

Ben de ileri yastayim. Tup bebek ile hamile kaldim. 2 embriyk tra sfer edilmisti. 2 kese olustu. Gecen hafta birini kaybettim. Bu hafta kontrole gittigumde de kalan kese icinde 2 yolk kesesi goruldu. Tam bu şoku atlatacakken , bir gün sonra kanamam oldu, su an ne durumda bilmiyorum. Biraz once de kan pihtilasma test sonucum cikmis. Bir gen heterozigot gozukuyor. Doktoruma ilettim.

cok cok gecmis olsun kaybiniz icin cok uzgunumdilerim kalan kesedeki 2 bebegi de gorur kalp atislarini duyarsiniz. aslinda bu haftalarda yerlesme kanamalari da gorunuyor, benim de ilk gebeligimde ayni haftalarda ara ara gelen ama 3 gun suren kipkirmizi kanamam olmustu, progestan kullanmistim, 4.gunde kahverengi lekeye donup ertesi gunune gecmisti. sizde de insallah ciddi bir durum yoktur, kontrolunuz ne zaman? en kisa zamanda gidin ama, kullanmiyorsaniz size de progestan baslar belki,ihmal etmeyin olurmu? heterozigot genle ilgili pek bilgim yok ama sanki okudugum kadariyla b vitamini takviyesiyle tedavi edilebiliyor, korkulacak bir durum yok, degil mi? pihtilasma icin benden test istememisti dr. ama gunde 1er tane kalsiyum sandoz ve bebe aspirini 100mg.yazmisti, 3 hafta sonra 17.haftada gel bakalim demisti.

Merhaba benim de lekelenmelerim devam ediyor. Bazi gunler gelmiyor, bazen geliyor. 11 gun oldu. Siz kanama oldugu surecte yatak istirahati uyguladiniz mi?

Kanama olmasını doktor su aşamada olagan gordu. Bu aşamada bir tane daha progesteron ignesi vurulmam söylendi. Kanama olduğunda coraspirini kesmem söylendi. Kan pihtilasma sonucunu biraz önce doktoruma ilettigimde bana onemli bir durum olmadigini pihtilasmanin olmadığını söyledi coraspjrin ve oksapar ignegi bırakmam gerektiğini söyledi.
Aslinda keseler ile ilgili durum haftaya biraz daha netleşir diye dusunuyorum. Her hafta bir aksiyon yaşıyorum. Umarim herseu guzel bir sonuca bağlanır. Bir rutin oluştururum. Haftaya sonuclar çıktığında yine bilgi veririm.
Cok tesekkur ederim değerli yorumlarınız için...

Merhaba benim de lekelenmelerim devam ediyor. Bazi gunler gelmiyor, bazen geliyor. 11 gun oldu. Siz kanama oldugu surecte yatak istirahati uyguladiniz mi?
merhaba, cok gecmis olsun. dr. bana da progestan verip dinlenmemi istemisti, ama ayni gun ultrasonda ikiz oldugunu ogrenip de sonra da ustume korkular salininca ne yapacagimi sasirdim, stres uzuntu karamsarlik ve gozyasi dolu gunler gecirdim.zaten bulanti ve yorgunluktan da kimildayacak halim yoktu, ama pek yatamadim da,yardimci olacak kşmse yoktu, kizim, hasta annem, calisan esim, hayat devam etmek zorundaydi, mumkun oldugu kadar dinlenmeye calistim ama. siz de ilac kullaniyor musunuz progestan?kalp atislarini gordunuz mu? haftaniz daha erken, umarim yerlesmeyle ilgili lekelenmelerdir, dr. kontrolunde kalin, umarim kisa surede biter o lekeler de.

yardimci olabildiysem ne mutlu bana, dilerim hersey yolunda gider ve iki miniginizi de gorup duyarsiniz. siz icinizi ferah tutmaya calisin, uzuntuler korkular, iyilestirmiyor durumu, sadece zarar veriyor bizlere de miniklerimize de. guzel haberlerinizi duymak dilegiyle...

Benim sabah ogle aksam hapini aliyorum. 3 gunde bir proluton ignem var bir de duphaston iciyorum. Kalp atislarini dun dinledik ikisi de iyidi. Kana alani goruldu ultrasonda ama kuculmustu dun gittigimizde. Bende pihtilasma sorunu var ecopirin ve oksapar 4000 lik kullaniyorum. Kanama ve lekelenme olunca ecopirin ve igneye ara verdik. Igneye ilk kanamadan 4 gun sonra basladim, ecopirin e bugun tekrar basladik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…