-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #1.361
Beni de 20.haftamda çağırdılar. Bugun kontrolum vardi. Doktorum 24.haftayi bekle dedi.Kızlar bugün beni sağlık ocağından aşı için aradılar.Geç yaptırmayı düşünüyorum dedim.Neden dediler?dedim riskli gebeliklerde erken doğumu tetikliyomuş bu yönde yazılar var vs dedim.Tamam o zaman 24 hafta sonrasında şeker yüklemesine geldiğinizde konuşalım tekrar dedi..Hatta ben 2017 de vurunmuşum 1 doz ama hatırlamıyorum.Sanırım 3.tüp denemem de devlet hastanesi yapmıştır.Kafam karıştı baya.Siz aşılarınızı yaptırdınız mı?
Bugun kontrolum vardi az önce geldim. Doktora da soyledim. Biraz büyüsün onu da hissedersin dedi. Usttekini hissediyorum. Alttaki yavrum daha onu hissedemedim. Ultrasonda ikisi de hareketli aslında.Çoğu kişide aynıymış bende burada duyunca rahatladım. İyiki bu forum var
Merhaba canım bana yaptırma diyen ilk kişi aile hekimim oldu,belkide daimi olarak onda olduğum için söylemiştir hiç bilemiyorum...Ama senin durum farklı çok geçmiş olsun..Şeker yüklemesi önemli ama canım.Gebelik şekerine bağlı olarak erken doğum veya bebekte karın baş büyümesi görünüyo önlemi alınmazsa.Mesela bende pcos var 7 yıl glifor kullandım 10. gebelik haftamda bıraktırdı doktorum.Belki yine riskim olabilir ilerde o sebeple kesin yaptırcam.
Sağolasın canımMerhaba canım bana yaptırma diyen ilk kişi aile hekimim oldu,belkide daimi olarak onda olduğum için söylemiştir hiç bilemiyorum...Ama senin durum farklı çok geçmiş olsun..
Kaybolan ikiz sendromundan doktorum ilk başlangıçta bana da bahsetmişti.Ama benim 6+3 te iki kese vardı birinin kalp atışı vardı diğerinin yolk sac sadece göründü.Bu şekilde kaybolabilir demişti.İki hafta sonra baktığında ikisi de göründü ve kalp atışı duydu gelişimi 2 gün farklıydı.Doktorum 1 haftanin öncesinde olan gerilik önemli değil demişti.Senin baya fark var aradaMerhaba arkadaşlar, ben normalde 8+1 gebeyim. Bugün muayene de iki kesenin biri 8+2 diğeri 6 haftalık ve büyükte kalp atışı var ama diğerinde yok. Doktor yokolabilir yada büyüyebilir dedi. Bu durumu yaşayan oldumu durumu ne oldu?
Merhaba. Bizim doktor ikizde ozellikle istedi. Biz verifi yaptirdik ama evet cikarsa hangi bebekten oldugu bilinmiyor. Ikili gibi tarama testi bu da. Saptama oraninin daha yuksek oldugunu biliyorum. Ben para tuzagi oldugunu dusunerek yaptirdim. Sonuca gore de birnsorun yok insallah da ikisi de nur topu gibi dogarMerhaba arkadaşlar, ikiz gebelik için prenatal tanı testi yaptıran var mi? Özellikle nifty. Okuduğum kadarıyla anomali saptayabiliyor fakat hangisine ait olduğu bilinmiyor fakat doktorum ikiz gebeliklerde geçersiz dedi. Çok kararsızım.
Yaptirmadim ben de testleri hic canim doktorum yaniltici olacagini soylediMerhaba arkadaşlar, ikiz gebelik için prenatal tanı testi yaptıran var mi? Özellikle nifty. Okuduğum kadarıyla anomali saptayabiliyor fakat hangisine ait olduğu bilinmiyor fakat doktorum ikiz gebeliklerde geçersiz dedi. Çok kararsızım.
Mrb nipt testinin hatalı çıktığı çok fazla tespit edilmiş.Verifi %99.9 denildi ondann yaptırdım çok şükür temiz çıktı sonucumuz.Merhaba arkadaşlar, ikiz gebelik için prenatal tanı testi yaptıran var mi? Özellikle nifty. Okuduğum kadarıyla anomali saptayabiliyor fakat hangisine ait olduğu bilinmiyor fakat doktorum ikiz gebeliklerde geçersiz dedi. Çok kararsızım.
Fetal Dna testlerinde yanılma payı %0.1 canım.40 yaş civarı tek gebeliklerde ısrar da ediliyo.Bizde ikiz diye yapılması istendi.Devlette yapılan testler ikizlerde yanlış cikiyomus.Yaptirmadim ben de testleri hic canim doktorum yaniltici olacagini soyledi
Aynen canım mutlaka git Allah korusunKizlar dun tek sefer hafif kahve leke geldi sonra hic gelmedi ama yine de riske atmayim doktora gideyim diyorum
İyi haberlerle dönün inşallah.Aynen canım mutlaka git Allah korusunönemli bı durum değildir umarım.Bizde yola çıktık Aydın'dan kontrol e gidiyoruz İzmir'e.
Ben dün doktora gittim . Bebeği aşagıda hissettiğimi söyledim kanamam olup olmadığını sordu ultrason baktı falan bebek iyiymiş ama bana dediki plesanta yetmezliğinde kanama olur öyle olursa söyle hemen dedi sende ihmal etme doktora git hemen klozet kullan eğilip uzanma bide oturma uzan hepKizlar dun tek sefer hafif kahve leke geldi sonra hic gelmedi ama yine de riske atmayim doktora gideyim diyorum
Hayirli haberlele don canim insallah. Cok sukur bi sorun yok dedi demekki arada kahve lekelenmeler cok korkulacak bise degil panik olmamak tedbirli olmak gerek hepimizin bebislerini Allah esirgesinAynen canım mutlaka git Allah korusunönemli bı durum değildir umarım.Bizde yola çıktık Aydın'dan kontrol e gidiyoruz İzmir'e.
Sukur canim sorun yok dedi ama dedigin gibi ayakta kalma cok fazla tadbir amacli dedi.Ben dün doktora gittim . Bebeği aşagıda hissettiğimi söyledim kanamam olup olmadığını sordu ultrason baktı falan bebek iyiymiş ama bana dediki plesanta yetmezliğinde kanama olur öyle olursa söyle hemen dedi sende ihmal etme doktora git hemen klozet kullan eğilip uzanma bide oturma uzan hep
Canım tetenoz aşısı sanırım söylediğin. Benim hemşire doktoruna danış öyle yapayım dedi kimi doktorlar hiç önermiyor erken doğumu tetikliyor diye dedi bakalım soracağım doktora . Şeker yüklemesi olayı var bir de ben yaptırmayı düşünmüyorum tüp bebek tedavisi sırasında yapmıştım öncesinde ama yapmasaydım da yapmazdım .Kızlar bugün beni sağlık ocağından aşı için aradılar.Geç yaptırmayı düşünüyorum dedim.Neden dediler?dedim riskli gebeliklerde erken doğumu tetikliyomuş bu yönde yazılar var vs dedim.Tamam o zaman 24 hafta sonrasında şeker yüklemesine geldiğinizde konuşalım tekrar dedi..Hatta ben 2017 de vurunmuşum 1 doz ama hatırlamıyorum.Sanırım 3.tüp denemem de devlet hastanesi yapmıştır.Kafam karıştı baya.Siz aşılarınızı yaptırdınız mı?
Evet bakalım nolcak bekleyelim dedi doktorum anlayamadım bendeKaybolan ikiz sendromundan doktorum ilk başlangıçta bana da bahsetmişti.Ama benim 6+3 te iki kese vardı birinin kalp atışı vardı diğerinin yolk sac sadece göründü.Bu şekilde kaybolabilir demişti.İki hafta sonra baktığında ikisi de göründü ve kalp atışı duydu gelişimi 2 gün farklıydı.Doktorum 1 haftanin öncesinde olan gerilik önemli değil demişti.Senin baya fark var arada
Yeşim canım iyi haberler ile dön inşallahAynen canım mutlaka git Allah korusunönemli bı durum değildir umarım.Bizde yola çıktık Aydın'dan kontrol e gidiyoruz İzmir'e.
Aynen canım soracağım bekliyorum şuan muayene için.Tek doz yapilmis bana 3 yıl önce belki gerek yok derCanım tetenoz aşısı sanırım söylediğin. Benim hemşire doktoruna danış öyle yapayım dedi kimi doktorlar hiç önermiyor erken doğumu tetikliyor diye dedi bakalım soracağım doktora . Şeker yüklemesi olayı var bir de ben yaptırmayı düşünmüyorum tüp bebek tedavisi sırasında yapmıştım öncesinde ama yapmasaydım da yapmazdım .