- 7 Şubat 2020
- 4.065
- 7.549
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #1.321
Evet oglanin hareketleri net ama kiz arada bir durtuyor anne diye o kadarİçimi ferahlattınız. Ben 1 buçuk aydır doktora gitmedim gitmeyincede acaba sıkıntı mı var diye düşünüyorum. Kızlar daha narin hareket ediyor sanırım, oğlanın hareketleri baya baya hissediliyor çünkü.
Kaburgamda bir sey yok ama bugun benimde midem agriyor. Ikiz olmasindan kaynaklidir bence. Carsamba randevum vardi her sey yolunda bebisler saglikli masallahKızlar sizde kaburga agrısı oluyormu benim iki gündür sol kaburgm sızlıyo iki gün öncede midem agırmıstı durduk yere nette normal oldugu rahim genişledigi için organları sıkıştırdığı yazıyordu ama tek gebelik olanlarda olmamıs hiç acaba ikiz olduğundan mı ikisi birden büyüdüğü içinmi yasıyorum sizede sormak istedim
Benim ikisi de kız 17 hafta dolunca çok net hissetmeye başladım sağlı sollu.Özellikle bu hafta daha çok güçlü hissetmeye başladım.Kız erkekten ziyade gelişimleri hareketleri ve ağırlığıyla alakalı sanırım.Hanımlar birşey danışacağım, aslımda genel olarak çok rahat davranıyorum ama bebeğimin hareketlerini hissettiğimden beri bir sıkıntım var. Oğlum sağ tarafta kızımda solda ama ben hep sağ taraftan hareket hissediyorum, kızımın tarafında hiç hareket yok sadece gece sol tarafa yatınca biraz sızlama şeklinde oluyor o kadar. Siz ikizlerin ikisininde hareketini hissediyor musunuz?
Sadece bel ağrım olmaya başladı.Zaten bel fıtığım var çift taraflı ondan ağrılarım erken başladı.Kızlar sizde kaburga agrısı oluyormu benim iki gündür sol kaburgm sızlıyo iki gün öncede midem agırmıstı durduk yere nette normal oldugu rahim genişledigi için organları sıkıştırdığı yazıyordu ama tek gebelik olanlarda olmamıs hiç acaba ikiz olduğundan mı ikisi birden büyüdüğü içinmi yasıyorum sizede sormak istedim
1,5 ay nasıl dayandın kontrol içinHanımlar birşey danışacağım, aslımda genel olarak çok rahat davranıyorum ama bebeğimin hareketlerini hissettiğimden beri bir sıkıntım var. Oğlum sağ tarafta kızımda solda ama ben hep sağ taraftan hareket hissediyorum, kızımın tarafında hiç hareket yok sadece gece sol tarafa yatınca biraz sızlama şeklinde oluyor o kadar. Siz ikizlerin ikisininde hareketini hissediyor musunuz?
Perinatoloğa Pazartesi gidicem. Benle eşim elektronik mühendisiyiz şu ultrason olayını biraz araştırdık uzun zamanda etkileri gözlenmeye başlanmış bu nedenle zaten bazı ülkelerde hamilelik boyunca azaltılmış. Doktorumuzla paylaştık o da bir sakınca görmedi son aya kadar aralıklı gidebiliriz dedi, perinatolog kontrolünü şart koştu ama. Son ay bir tek sık gireceğim onun dışında bebekleri strese soktuğunu düşünmeye başladım bende sanki daha bir rahat oldum bilmiyorum. Herkesin kendi tercihi, kimisi görünce rahatlar kimisi de görmeden. Bakalım Ağustos ta gitmiştik birde Ekimde sonraki randevumuzda Aralık’ta inş.1,5 ay nasıl dayandın kontrol içinbenim yarın ümit hanımda 2 hafta sonrada perinatologta detaylım var.3hafta zor dayanıyorum.İyiki hareketlerini hissediyorum o çok rahatlatıyo insanı.Buarada gittiniz mi perinatoloğa?
Ben 2 hafta önce aldım şu hamile yastığını rahata erdim, trendyoldan 45tl ye aldım ama gece çok rahat ettimKizlar rahat yatabiliyo musunuz, nasil yatiyosunuz hamile minderi yastigi falan kullanan var mi ?
Kuzum zahmet olmazsa hangi saticidan aldin ona bi bakar misin ben de istiyorum almak ama kullanan birinden onay almak istedim. Minder seklinde sadece karnin altina koyulandan degil demi ?Ben 2 hafta önce aldım şu hamile yastığını rahata erdim, trendyoldan 45tl ye aldım ama gece çok rahat ettim
Ben şimdilik rahatım sonradan ne olur bilmiyorum canım.Duruma göre alabilirim.Sadece tansiyon ilacını bıkraktık düzene girince,iki gündür nabzım yükseliyo çarpıntım oluyo biraz yattığımda.Yarın kontrolde soracağım doktoruma.Kizlar rahat yatabiliyo musunuz, nasil yatiyosunuz hamile minderi yastigi falan kullanan var mi ?
Canım ben de bir bakmışım sağdayım bir solda :) doktorum bana çok sıkıntı olmayacağını söyledi sırt üstü dışındaKızlar sola yatmak en iyisi bunu biliyorum da kolum ağrıyınca sağa dönüyorum uykumda veya bilinçli.Zararı olur mu acaba siz nasıl uyuyosunuz.Sırt üstü zaten yatamam hiç.
Sirt agrisi yasiyorum yatis pozisyonum yuzunden cozum ariyorum yuz ustu uyuyan biri olarak normaldeBen şimdilik rahatım sonradan ne olur bilmiyorum canım.Duruma göre alabilirim.Sadece tansiyon ilacını bıkraktık düzene girince,iki gündür nabzım yükseliyo çarpıntım oluyo biraz yattığımda.Yarın kontrolde soracağım doktoruma.
Ben saga da donuyorum canim mecbur yoksa agri oluyor sol tarafta.Kızlar sola yatmak en iyisi bunu biliyorum da kolum ağrıyınca sağa dönüyorum uykumda veya bilinçli.Zararı olur mu acaba siz nasıl uyuyosunuz.Sırt üstü zaten yatamam hiç.
İşte keşke şu rahim uzunluğu ölçümü olayı vs olmasa gidilmez belki de hergittiğimde kontrol ediliyo 17 hafta sonrası takipte olunması gereken durum.Heleki biz iki can birden taşıyoruz.Perinatoloğa Pazartesi gidicem. Benle eşim elektronik mühendisiyiz şu ultrason olayını biraz araştırdık uzun zamanda etkileri gözlenmeye başlanmış bu nedenle zaten bazı ülkelerde hamilelik boyunca azaltılmış. Doktorumuzla paylaştık o da bir sakınca görmedi son aya kadar aralıklı gidebiliriz dedi, perinatolog kontrolünü şart koştu ama. Son ay bir tek sık gireceğim onun dışında bebekleri strese soktuğunu düşünmeye başladım bende sanki daha bir rahat oldum bilmiyorum. Herkesin kendi tercihi, kimisi görünce rahatlar kimisi de görmeden. Bakalım Ağustos ta gitmiştik birde Ekimde sonraki randevumuzda Aralık’ta inş.
Benimki u şeklinde ince bir yastık ben birde 2 yastık daha koyuyorum kafamın altına reflüyü engellemesi için. Ekledim aldığımın fotosunu. Makinede de yıkanıyor rahat oldu benim içinKuzum zahmet olmazsa hangi saticidan aldin ona bi bakar misin ben de istiyorum almak ama kullanan birinden onay almak istedim. Minder seklinde sadece karnin altina koyulandan degil demi ?
Merhaba tek gebelikte ağrı olmaz olurmu şuan ikizlerim var ama kızımda ne ağrılar çektiğimi biliyorum,ne kasılma nede başka bişiy ben kaburga ağrısını bekliyorum ve ürküyorum...sizi çok iyi anlıyorumKızlar sizde kaburga agrısı oluyormu benim iki gündür sol kaburgm sızlıyo iki gün öncede midem agırmıstı durduk yere nette normal oldugu rahim genişledigi için organları sıkıştırdığı yazıyordu ama tek gebelik olanlarda olmamıs hiç acaba ikiz olduğundan mı ikisi birden büyüdüğü içinmi yasıyorum sizede sormak istedim
Tamam canim alayim ben de bundan sagolBenimki u şeklinde ince bir yastık ben birde 2 yastık daha koyuyorum kafamın altına reflüyü engellemesi için. Ekledim aldığımın fotosunu. Makinede de yıkanıyor rahat oldu benim için
Yüzüstü ömrü hayatımda hiç yatmadımSirt agrisi yasiyorum yatis pozisyonum yuzunden cozum ariyorum yuz ustu uyuyan biri olarak normalde
Ben saga da donuyorum canim mecbur yoksa agri oluyor sol tarafta.