2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Yok yok hiç korkma , 16cm rahim uzunluğu ile 36. haftaya kadar duranı gördüm ben, çok yorma artık kendini ,ayakta kalma fazla 35i gördükten sonra bir şey olmaz , ciğer geliştirici vurmayacaklar mı her ihtimale karşı peki?

Günaydın kızlar
Yarına biontech aşı randevusu aldım. Aşı olanlar tecrübelerini paylaşabilir mi
Günaydın ben Nisan sonunda covit geçirdim belli bir süre geçmesi gerekiyormuş aşı yaptırabilmek için ama ben pek yaptırmayı düşünmüyordum zaten hamilelerde yeterince test edilmediğini duydum yan etki olur mu olmaz mı çevremde de yaptıran kimse yok siz yaptırırsanız bizimle paylaşın

Kızlarr doktor kontrolünden geldim şimdi.

Doktorum ikizlere ikili tarama yapılmadığı için vrf testi diye bir şey yaptırmamızı istedi.
Türkiye’de yokmuş, kan veriyormuşum ve yurtdışına yollanıyormuş aradık sorduk 620 dolar dediler.

Siz böyle bir şey yaptırdınız mı?
İkili tarama yerine ne yaptırdınız?

Açık konuşmak gerekirse fiyat çok fazla geldi ve herkesin yaptırdığını düşünmüyorum.

Bn ikili test yaptırdım . Şükür bir sorunda cikmadi

Benim doktorum ikili testin ikizlerde de doğru sonuç verdiğini söyledi, ve yaptırdık, iki bebek için de ayrı ayrı risk hesaplaması yapılmıştı . 16. Haftada da iç organ enzimlerine bakılan amf diye bir test daha yapıldı, 20. Haftada da ayrıntılı ultrason yaptırdık. O testler çok pahalı gerçekten.

Amf testi ücreti ne kadardı?
Gerçekten pahalı geldi, başka bir doktora gideceğim ama size de sormak istedim teşekkür ederim

Fetal dna testi bunlar hep yurtdışına gidiyor. Gittiği ülkeye göre de ismi değişiyor hepsi aynı aslında.
Bu testler yüzde 99 doğru sonuç verir ama oldu da bebeklerin birinde sorun cıktı diyelim hangi bebeğin hasta olduğunu bu test saptayamaz. Hasta bebeğin tesbiti için yine amniyosentez veya cvs yaptırmak gerekiyor. Sen bilirsin yani hiçbirini yaptırmayabilirsin, fetal dna atlayıp kesin sonuç için cvs veya amniyosentez yaptırabilirsin, çok riskli diyorsan fetal dna yaptırabilirsin seçenek çok. Ben sadece para tuzağı olduğunu düşünüyorum orası ayrı

Açıkçası bizde para tuzağı olduğunu düşünüyoruz.
Yani Allah korusun riskli bir durum görüp de söylese doktor yaptıralım hemen sıkıntı değil ama başka bir çözüm yolu olmalı diye düşünüyorum.
Herkes bu paraları veremeyeceği için eminim ki uygun fiyatlı testlerde vardır ne bileyim sonuçta her ikiz gebe yurtdışına kan göndermiyordur.
Siz ne yaptırdınız?

Canım bende de aynı soru işareti var vrf daha iyi bir test sanırım bana söyledikleri Türkiye de de yapılıyor ve 3000 TL civarında. İkili muayenem de olacak onu bekliyorum karar vermek için

Ben de ikili test yaptırmıştım bebekler için ayrı ayrı risk hesaplaması yapıldı sorun çıkmadı. Detaylı ultrasonda da sorun çıkmadı.
Doktorum o zaman bu haftalarda bir sorun varsa burun kemiği oluşmuyor ya da geç oluşuyor demişti. Bence sadece ense kalınlığı ve burun kemiği bakılsa yeter zaten ikili testte de onlara göre risk hesaplanıyor zaten

Artık kafamdaki bütün düşünceleri serbest bıraktım düşündükçe strese giriyorum doğarlarsa da doğsunlar napiyim onlar inatla gelmeye çalışıyor ben inatla içerde tutmaya çalışıyorum. Bi de böyle böyle 40.haftada normal doğuruyormuşum

Selam kızlar boğaz ağrısı ile uyandım. Zaten deniz çarpmıştı rüzgâr falan dün de hastaneye az süslenip gittim arkadaşlar çok güzelleşmişsin de karnın belli olmuşta bir sürü şey söylediler. Nazar bence kimse nazar olmadığına beni ikna edemez.
En son 12 şubatta instadan doğum günü fotosu paylaşmıştım 2 saat sonra kanamam başlamıştı da dünya kadar ağlamıştım.
Neyse daha özenip elbise giyip hastaneye gitmem.
ben yaptırmadım o paraya en süper perinatalogta 3-4 ayrıntılı ultrasonu yaptırırsınız. İyi bir perinatalog > dedikleri test.

kim bilir belki öyle olur bizlere de bir nosking kırkıncı haftasında doğurdu bizde doğururuz belki diye teselli olur

Canım bende de aynı soru işareti var vrf daha iyi bir test sanırım bana söyledikleri Türkiye de de yapılıyor ve 3000 TL civarında. İkili muayenem de olacak onu bekliyorum karar vermek için
Hangi şehirde yaptıracaksın canım?
direkt bunu istedi doktor ikili falan yapmayacağız dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…