2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Kızlarr doktor kontrolünden geldim şimdi.

Doktorum ikizlere ikili tarama yapılmadığı için vrf testi diye bir şey yaptırmamızı istedi.
Türkiye’de yokmuş, kan veriyormuşum ve yurtdışına yollanıyormuş aradık sorduk 620 dolar dediler.

Siz böyle bir şey yaptırdınız mı?
İkili tarama yerine ne yaptırdınız?

Açık konuşmak gerekirse fiyat çok fazla geldi ve herkesin yaptırdığını düşünmüyorum.
Ben verifi testi yaptırdım ikili ve dortlu teste gerek kalmadı simdi detayli ultrasonu bekliyorum.. maddi olarak zorladı tabi 🤷🏻‍♀️

Selam kızlar boğaz ağrısı ile uyandım. Zaten deniz çarpmıştı rüzgâr falan dün de hastaneye az süslenip gittim arkadaşlar çok güzelleşmişsin de karnın belli olmuşta bir sürü şey söylediler. Nazar bence kimse nazar olmadığına beni ikna edemez.
En son 12 şubatta instadan doğum günü fotosu paylaşmıştım 2 saat sonra kanamam başlamıştı da dünya kadar ağlamıştım.
Neyse daha özenip elbise giyip hastaneye gitmem.

ben yaptırmadım o paraya en süper perinatalogta 3-4 ayrıntılı ultrasonu yaptırırsınız. İyi bir perinatalog > dedikleri test.
Nazara bende inanıyorum canım dikkat et.
Ya valla kafam karıştı ne zormuş

Selam kızlar boğaz ağrısı ile uyandım. Zaten deniz çarpmıştı rüzgâr falan dün de hastaneye az süslenip gittim arkadaşlar çok güzelleşmişsin de karnın belli olmuşta bir sürü şey söylediler. Nazar bence kimse nazar olmadığına beni ikna edemez.
En son 12 şubatta instadan doğum günü fotosu paylaşmıştım 2 saat sonra kanamam başlamıştı da dünya kadar ağlamıştım.
Neyse daha özenip elbise giyip hastaneye gitmem.

ben yaptırmadım o paraya en süper perinatalogta 3-4 ayrıntılı ultrasonu yaptırırsınız. İyi bir perinatalog > dedikleri test.
Gecmis olsun canm nazar degmis belliki 😑 evde suslenip foto cekicez baska care yok onlardan korunmak icin

Ben verifi testi yaptırdım ikili ve dortlu teste gerek kalmadı simdi detayli ultrasonu bekliyorum.. maddi olarak zorladı tabi 🤷🏻‍♀️
Ya şöyle oldu aslında tedaviye başlarken elimizde rahim filmim vardı doktorum anestezili istedi, polip görüyorum histeroskopi yapacağım dedi narkozdan uyanınca yokmuş dedi.
Eşimde bu sefer güvensizlik oluştu.
Hangi şehirde yaptırdın, ne kadar tuttu?

Ya şöyle oldu aslında tedaviye başlarken elimizde rahim filmim vardı doktorum anestezili istedi, polip görüyorum histeroskopi yapacağım dedi narkozdan uyanınca yokmuş dedi.
Eşimde bu sefer güvensizlik oluştu.
Hangi şehirde yaptırdın, ne kadar tuttu?
Ben izmirdeyim burada bir firmaya yaptrdım 620 dolar tuttu o gunki kura göre tl ye cevirip yaptık ödemeyi.. doktorumuz arkadasmzn arkadasi gereksiz olsaydi yaptrn demeyecek birisi ondan yaotirdik hemde surekli acaba yaptrsamiydik diye icimde hep suphe olacaktı

Ben izmirdeyim burada bir firmaya yaptrdım 620 dolar tuttu o gunki kura göre tl ye cevirip yaptık ödemeyi.. doktorumuz arkadasmzn arkadasi gereksiz olsaydi yaptrn demeyecek birisi ondan yaotirdik hemde surekli acaba yaptrsamiydik diye icimde hep suphe olacaktı
Ya bende İzmir’deyim bahsettiğimiz aynı aracı muhtemelen, fiyat aynı.
Bilemedim şimdi, 9 Eylül’den randevu almayı düşünüyorum haftaya bir de orada bir doktora görüneyim bana kalsa bebeklerim için kolunu kes deseler veririm de eş ikna etmek biraz zor 🤦‍♀️

Ya çok şükür.🙏
Aslında şöyle düzeltmeliyim sanırım, çoğul gebeliklerde ikili tarama doğru sonuç vermeyebiliyor dedi doktorumuz, bu yüzden kanımdan DNA’ya bakılması gerektiğini söyledi.
Mecbursam tabii ki yaptırırım ama bilemedim yani fazla geldi

Bencede çok fazla ücreti . Benim tavsiyem ikili testi yaptırıp 5. Ayda da detaylı ultrasyona girmeniz . Zaten ordan herşey belli oluyor .

Bilemedim şimdi, 9 Eylül’den randevu almayı düşünüyorum haftaya bir de orada bir doktora görüneyim bana kalsa bebeklerim için kolunu kes deseler veririm de eş ikna etmek biraz zor 🤦‍♀️
Keşke bir günlüğüne kocalar da hamile olsa vallahi tepelerinde taşırlar bizi

Keşke bir günlüğüne kocalar da hamile olsa vallahi tepelerinde taşırlar bizi
Yaa aslında eşim çok anlayışlı, özellikle bu süreçte.
Sadece bahsettim ya yukarıda da elimizde hsg varken tekrar çektirdik, polip var almalıyız dedi dr histeroskopi yaptırdık sonrasında yokmuş dedi. 5000₺ falan verdik bu ikisine.
Eşimde bu sefer sorgulamaya başladı o yüzden.
Gerçi muayeneye tek gittim eşim haftasonu gelecek şehirdışında şuan bakalım başka bir doktora da gideyim de ikna olur belki kafa karışıklığımız gider😑😂

Muhtemelen ayni firma canım.. yıllardır uğrasarak tedavi sonucu bebislerimize kavusmus olacagız o kadar igneler olduk olmaya devam ediyoruz eslerinde biraz daha anlayıslı olması lazm diye dusnuyorum.. eger benm gibi acaba yaptrsa miydim diye kendini surekli sorgulayacaksan testi yaptir derim ama baska doktordanda fikir alalim diyosan bi konus ona gore karar verirsin

Sadece bahsettim ya yukarıda da elimizde hsg varken tekrar çektirdik, polip var almalıyız dedi dr histeroskopi yaptırdık sonrasında yokmuş dedi. 5000₺ falan verdik bu ikisine.
Gerçi muayeneye tek gittim eşim haftasonu gelecek şehirdışında şuan bakalım başka bir doktora da gideyim de ikna olur belki kafa karışıklığımız gider😑😂
Doktorun kimdi canım izmirdeysen biliyorumdur belki

Muhtemelen ayni firma canım.. yıllardır uğrasarak tedavi sonucu bebislerimize kavusmus olacagız o kadar igneler olduk olmaya devam ediyoruz eslerinde biraz daha anlayıslı olması lazm diye dusnuyorum.. eger benm gibi acaba yaptrsa miydim diye kendini surekli sorgulayacaksan testi yaptir derim ama baska doktordanda fikir alalim diyosan bi konus ona gore karar verirsin
Yaa açıkçası ben ense kalınlığı ölçümü ve detaylı ultrasonun yeterli olacağını düşünüyorum, ikili taramanın doğru sonuç verdiğini söyleyen doktorlarda yok değil.

Eşim aslında bir tepki vermedi, muayeneye yalnız gittim eşim şehir dışında olduğu için o da soru işaretlerini soramadı doktora o yüzden anlayamadı.
Hani şuan soru işaretleri “gerekli mi?” yönünde, yoksa gideceğimiz diğer doktor da yaptırın derse ikiletmez eşim. Evhamlıdıe aslında

Canım kafan karışmasın hiç.
Bak şimdi ben 8.5 haftamda kendim doktoruma yaptırmak istediğimi söyledim. Doktorum (perinatalog) hayır gerek yok dedi yaptırmayalım dedi. (Doktorunuz anlaşmalı ve ve gönderdiği hasta başına pay alıyor olabilir üzgünüm ama böyle düşünüyorum direk önerenler hakkında)
Biz o zaman yaptırmak istediğimizde yaptırsaydık 5000 tl falan gidicekti. Ben şüphe duyarsam cvs ya da amniosentez yaparım direk dedi tamam dedik.
Sonra 11+6 da bir bebeğimin ense kalınlığı çok yüksekti. 4.9mm kadar sonra hemen cvs yaptrdık. (2500 tl)temiz geldi kromozomlar.
Sonra biz obsesif olduğumuzdan ayrıca genetik test (4500 tl ve hala bekliyoruz)
Yani risk varsa herşeyi yaptırırsın helali hoş olsun. Ama ense kalınlığı normal, burun kemiği görünen bir bebekte daha 8.5-9 haftalıkken direk verifi fetal dna yapalım demek hiç etik gelmiyor bana.
Sağlıkçı olarak baktığımda böyle söylüyorum.

8.5 haftalıkken verifi yapsaydık sonra ense kalınlığı çıksaydı yine cvs ve yine gen ekson testleri yapılacaktı. Ne anladık bu işten boşuna 620 dolar gidecekti. Hiç önermiyorum kuzum. Yaptırmayın. Ama lütfen çok iyi bir perinataloğa git 12. Ve 20. Haftanda. O parayı ona ver. Özele git gerekirse imkanın varsa. Naçizane bu süreçi yaşayan biri olarak bunları önerebilirim. Kafadan direk bu testi yaptırma.

Canım kafan karışmasın hiç.
Bak şimdi ben 8.5 haftamda kendim doktoruma yaptırmak istediğimi söyledim. Doktorum (perinatalog) hayır gerek yok dedi yaptırmayalım dedi. (Doktorunuz anlaşmalı ve ve gönderdiği hasta başına pay alıyor olabilir üzgünüm ama böyle düşünüyorum direk önerenler hakkında)
Biz o zaman yaptırmak istediğimizde yaptırsaydık 5000 tl falan gidicekti. Ben şüphe duyarsam cvs ya da amniosentez yaparım direk dedi tamam dedik.
Sonra 11+6 da bir bebeğimin ense kalınlığı çok yüksekti. 4.9mm kadar sonra hemen cvs yaptrdık. (2500 tl)temiz geldi kromozomlar.
Sonra biz obsesif olduğumuzdan ayrıca genetik test (4500 tl ve hala bekliyoruz)
Yani risk varsa herşeyi yaptırırsın helali hoş olsun. Ama ense kalınlığı normal, burun kemiği görünen bir bebekte daha 8.5-9 haftalıkken direk verifi fetal dna yapalım demek hiç etik gelmiyor bana.
Sağlıkçı olarak baktığımda böyle söylüyorum.

8.5 haftalıkken verifi yapsaydık sonra ense kalınlığı çıksaydı yine cvs ve yine gen ekson testleri yapılacaktı. Ne anladık bu işten boşuna 620 dolar gidecekti. Hiç önermiyorum kuzum. Yaptırmayın. Ama lütfen çok iyi bir perinataloğa git 12. Ve 20. Haftanda. O parayı ona ver. Özele git gerekirse imkanın varsa. Naçizane bu süreçi yaşayan biri olarak bunları önerebilirim. Kafadan direk bu testi yaptırma.
Yorumun için çok teşekkür ederim canım.🙏🏼
Bana da o yüzden mantıklı gelmiyor yani Allah korusun bir anormal durum çıksa hangi bebeğimde sorun var test gösterecek mi? Sanırım göstermiyormuş. E Allah göstermesin ne olacak o zaman sağlıklı olandan da mı vazgeçecek insan?

Özele gidiyorum aslında o yüzden çekimser kaldık biraz, yani eğer olumsuz sonuç geldiğinde başka testlerinde yaptırılması gerekiyorsa direkt onları yaptırmak daha mantıklı o zaman

Açıkçası bizde para tuzağı olduğunu düşünüyoruz.
Yani Allah korusun riskli bir durum görüp de söylese doktor yaptıralım hemen sıkıntı değil ama başka bir çözüm yolu olmalı diye düşünüyorum.
Herkes bu paraları veremeyeceği için eminim ki uygun fiyatlı testlerde vardır ne bileyim sonuçta her ikiz gebe yurtdışına kan göndermiyordur.
Siz ne yaptırdınız?
Biz embriyolarımız 5. güne ulaşınca yurt dışında genetik tarama yaptırdık embriyo başına 3.000 tl çok şükür sağlıklı geldiler o nedenle bu testlere gerek olmadığı buradaki doktorumuz tarafından da söylendi.

ümit hanıma gidiyorum canım aslında çok memnunum, garantici bir doktor. sen nerede yaptırdın tedavini?
Ilk tüp bebek tedavimi onunla yapmistk ismail beyin hastasydım ayrıldgı doneme denk gelmisti benim daha kendi yerini acmamisti bende umit hanmda yapar transferimi demistim negatf oldu sonra kendi doktoruma gectim

X