2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Evet çok güzeldi herşey. Ama dün gece makineye geri almışlar. Solunumları hızlandığı için. Akşam görmeye gittiğimde hooda almışlardı. İnşallah tolere ederler. Bu sebepten ötürü artık bakımlara gitmiyorum. Oksijen almayı bıraktıklarında tekrar başlarım diye düşünüyorum.
Normalde bizim doktor da öyleydi. Ama benim hemşire olarak çalıştığım zamanda beraber çalıştık. O yüzden beni biliyo tanıyo. Yoksa öyle bişeye izin vermezdi. Söylediklerinde ben dahil diğer hemşire arkadaşlarda şaşırmış. Allah razı olsun ondan da.
Sütüm çok şükür geliyo. Şuan yetiyo. Yedekledim bile baya. 3 saati geçirmemeye çalışıyorum. Elimden geldiğince sağıyorum. Tek sıkıntı sol göğsümden az geliyo. Sağ göğsümden iki katı bazen 3 katı geliyo. Ama bu da bazı kadınlarda oluyomuş sanırım
Allah allah niye öyle oldu ki gayet iyi gidiyorlardı neyse sıkmayalım canımızı onlar daha annesinin küçük kuzuları toprlarlar yarına inşallah.sütün için çok sevindim canım,az kaldı sabret herşey yoluna girecek Allah’ın izniyle🤲🥰

Bir konuda yorumlarınıza ihtiyacım var, ikiz gebelik benim çocukluk hayalimdi bir yıldır da uğraşıyoruz ikinci çocuk için, iğne tedavisi sonucu ikizlere hamile kalabildim çok şükür. İş yerim kalabalık bir kurum çok fazla insan var. Hamile olduğumu herkes birbirine söylüyor, açıkçası benim de tüm dünyaya haykırasım var ikizlere hamileyim diye. Ne var ki bunu duyan insanların çoğunda bir kıskançlık seziyorum, kimi diyor benim kızımın da ikizi olsun kimi diyor benim de olsun, hatta bu haberi alınca yüzü düşenler bile oluyor. Ben mi abartıyorum desem de hislerimde pek yanılmam. Doktorum üç ay dolmadan yedi kat yabancıya söylemeyin demişti ama yetmiş kat yabancı bile duyuyor bu durumu. Nazardan çok korkuyorum, bugün içime çok büyük bir sıkıntı çöktü, endişe ediyorum bebeklerime ya da bana bir şey olursa ters giderse diye. Sizlerin çevresi ikizleri nasıl karşıladı, normal mi bu yaşadıklarım ya da gerçekten ailem dışında kimseyle paylaşmamam mı gerekirdi hata mı yaptım bilmiyorum...
Bu tuhaf ifadeler hiç bitmeyecek buna hazırlıklı ol. 11 aylık oldular Yolda gözler hep sizde olacak aaa ikiz, çocuklar nasıl olmuşki diye annelerine soracaklar,, konu komşu akraba bakımı kiloları hakkında hepsl bir yorum yapacak, birde süt olayı var 5 ay emzirdim aaa çok iyi ikize rağmen diyen de var süt durumunu sormadan keşke en azından bir yaşına kadar emzir diyende... Gibi gibi nazara gelince ben dua yaptırdım takıyorum. Çünkü gerçekten nazar var. Tanıdık geliyor gidiyordu sabaha bir çıkıyorduk. Halen annemin yanındayim bir iki defa komşular varken aşağı indik çocuklar deliye döndü. Bebeklerim gelişikli ve hareketliler. İki gün arayla doğum yapan komşusu var annemin. Bebeği benimkilerden üç dört ay küçük gibi duruyor. Kadın kızını aldı geldi yan yana gelince fark var benimkiler çok hareketli kadın açıklama yapmaya başladı ben evi temizliyorum iki çocuk daha var yemek yapıyorum gibi gibi iki gün geçti bu sefer 14 yaşındaki oğlunu aldı geldi benimkileri merak etmiş. Bunlar çok hareketli diyorlar. Kadın bebekleri değil bu sefer benle kendini kıyas yapmaya başladı. Ama hiç demiyor ben evimde büyüttüm sen sağda solda annem ile kayınvalidemler arasında mekik dokudum. 7 ay kanepede uyumaktan sırtım uyuştu. Eşimle ayrı kaldık. Benim yaptığım fedakarlığı o yapıyor mu hayır. Doğum öncesi hayatına devam ediyor çocukta o rutinde büyütüyor. Uyku düzeni yok bebekte, hazır paket gıda yediriyor, 5 aylıktı bitki çayı veriyordu. Ben herşeylerini evde kendim yapıyorum ikiz bebek aman hazır olsun kim uğraşacak demiyorsam bıraksın da gelişim farklılığı olsun. Hani kıyas yapınca da bunları göz ardı etmesinler ..

Merhaba arkadaşlar. 32+2 tüp bebekle çift yumurta ikizlerine hamileyim. Genel olarak kolay rahat hamilelik geçirdim. Çok şükür şuanda herşey yolunda tek sıkıntımız kilo. Kızım haftasına uygun ilerlerken (1715gr), oğlum geri kalıyor (1266). Son 1haftada sadece 41gram almış. Diğer kontrolüm haftaya. Suları göbek bağları falan herşey yolunda, nstde sancı falan da yok rahim ağzı da gayet iyi. Oyüzden bekleye bildiğimiz kadar bekliycez. Kilosu içinde yapabileceğimiz hiç birşey yok dedi dr. Şuan bile doğum olsa yaşama şansları yüksek dedi. Tabiki küveze giricek oğlan. Benim merak ettiğim 36-37de doğarsa tek sorun düşük kilo olursa tahmini kaç gün küvezde kalır acaba? Bebekleri küvezde kalmış arkadaşlar lütfen yardım edin kafayı yiycem
Canım ya seninde bir kız bir erkek çok sevindim 🤗🤗 canım Benimde o haftada kızım oğlunun oğlum kızının kilosundaydi yanı ters Benim kız geriden geldi 32 den sonra. 37+3 te doğum yaptım 2500 Gr kızım 3000 Gr oğlum doğdu. Kiloları ve haftaları iyiken kuvezde kaldı benimkiler. O kadar stres yaptım ki girmesinler diye kiloları için yediğim şeylerin hesabı Yok son haftalar yerimden kalkmadim erken doğmasınlar diye yani elimden geleni yaptım ama göklerden gelen bir karar var onun önüne geçemedim. Oğlum doğum suyunu içmişti ondan girdi kızımda enfeksiyon vardı. 1 hafta sonra evdelerdi. Kuvezde kilo alıp çıkan nadir bebeklerdenler sanırım benimkiler kızım 250 Gr oğlum 170 Gr almıştı eve geldiğinde. Sütüm vardı eve gelince emme mama verince 4 gün sonraki kontrole ikiside doğum kilosunu vermeden yarım kilo alıp gitmişlerdi korkma yani. İçini ferah tut. Solunum sorunu yoktu benimkilerde kilo ve hafta sorunu da onun için belki ben çok stres yapmadım bunu. Onlar gelene kadar tamamen iyilesmistim.

Millet geziyor bi de nasıl geziyorlar anlamıyorum ben 10 dakika ayakta dursam kaburganın ağrısına dayanamıyorum kontrole bile gitmek istemiyorum 🤣
Ay geçen uzuuun aradan sonra dışarı çıktım. Yürüyüş alanına gittim. Maşallah diyeyim kadına da. Baya yedi aylık filan vardır koştur koştur yürüyordu. Ben nefesi zor alıyordum sallana sallana gidiyordum 😅

Canım ya seninde bir kız bir erkek çok sevindim 🤗🤗 canım Benimde o haftada kızım oğlunun oğlum kızının kilosundaydi yanı ters Benim kız geriden geldi 32 den sonra. 37+3 te doğum yaptım 2500 Gr kızım 3000 Gr oğlum doğdu. Kiloları ve haftaları iyiken kuvezde kaldı benimkiler. O kadar stres yaptım ki girmesinler diye kiloları için yediğim şeylerin hesabı Yok son haftalar yerimden kalkmadim erken doğmasınlar diye yani elimden geleni yaptım ama göklerden gelen bir karar var onun önüne geçemedim. Oğlum doğum suyunu içmişti ondan girdi kızımda enfeksiyon vardı. 1 hafta sonra evdelerdi. Kuvezde kilo alıp çıkan nadir bebeklerdenler sanırım benimkiler kızım 250 Gr oğlum 170 Gr almıştı eve geldiğinde. Sütüm vardı eve gelince emme mama verince 4 gün sonraki kontrole ikiside doğum kilosunu vermeden yarım kilo alıp gitmişlerdi korkma yani. İçini ferah tut. Solunum sorunu yoktu benimkilerde kilo ve hafta sorunu da onun için belki ben çok stres yapmadım bunu. Onlar gelene kadar tamamen iyilesmistim.
Bunu duyduğuma çok çok sevindim. Oğlum kilo almaya başladı az da olsa. En son 34+2de oğlum 1500, kızım 2150olmuşdu. Şuan 35+0 oldum. Pazartesi kontrolüm var bakalım nolucak. Bizim hedef de 36hafta. Ama dayana bilirsem bir sıkıntı olmazsa 37i bitirmek istiyorum ben de. Şuan için erken doğum riskim yok ama gerçeketen zorlamaya başladı.

Bunu duyduğuma çok çok sevindim. Oğlum kilo almaya başladı az da olsa. En son 34+2de oğlum 1500, kızım 2150olmuşdu. Şuan 35+0 oldum. Pazartesi kontrolüm var bakalım nolucak. Bizim hedef de 36hafta. Ama dayana bilirsem bir sıkıntı olmazsa 37i bitirmek istiyorum ben de. Şuan için erken doğum riskim yok ama gerçeketen zorlamaya başladı.
8 Haziran'da en son kontrol oldum kızım 2250 Gr oğlum 2700 Gr di. İki hafta kontrole çağırmadi doğuma 23 Haziran da gittim kızım için bekledik 37+3 u 2500 olmuştu. Kaşar peyniri çok yedim son iki hafta köfte çok yedim. 2 kilodan sonra doktorum korkma demişti. İki hafta daha dururlar canım. Bende ne sancı oldu ne açılma ikiz bebek doğurdum ama hiç doğum sancısı yaşamadım inşallah 38 i de görürsün 106 kilo olmustum ödemdi benim 38+0 i bekleyelim diyemedim. Suları iyidi gayet son ana kadar hareketlilerdi de ama çok kötü şiştim biran önce bitsin istedim

Bir konuda yorumlarınıza ihtiyacım var, ikiz gebelik benim çocukluk hayalimdi bir yıldır da uğraşıyoruz ikinci çocuk için, iğne tedavisi sonucu ikizlere hamile kalabildim çok şükür. İş yerim kalabalık bir kurum çok fazla insan var. Hamile olduğumu herkes birbirine söylüyor, açıkçası benim de tüm dünyaya haykırasım var ikizlere hamileyim diye. Ne var ki bunu duyan insanların çoğunda bir kıskançlık seziyorum, kimi diyor benim kızımın da ikizi olsun kimi diyor benim de olsun, hatta bu haberi alınca yüzü düşenler bile oluyor. Ben mi abartıyorum desem de hislerimde pek yanılmam. Doktorum üç ay dolmadan yedi kat yabancıya söylemeyin demişti ama yetmiş kat yabancı bile duyuyor bu durumu. Nazardan çok korkuyorum, bugün içime çok büyük bir sıkıntı çöktü, endişe ediyorum bebeklerime ya da bana bir şey olursa ters giderse diye. Sizlerin çevresi ikizleri nasıl karşıladı, normal mi bu yaşadıklarım ya da gerçekten ailem dışında kimseyle paylaşmamam mı gerekirdi hata mı yaptım bilmiyorum...
Canım dua edip üzerinde çok düşünüp çekmemek gerekiyor. Allah a emanet diyeceğiz. Maalesef oluyor. Ben ilk gebeliğimde ki tüp bebek tedavisi ile hamile kalıyorum öyle kolay bir süreç de değil. Kaybettim zaten maalesef. Sürekli bilenler aman ikiz bile oldu senin daha ne olsun üzülme olur yine. İki laftan biri bu oldu. Teselli için bile olsa sürekli söylenmesi yeter artık dedirtiyor üstelikle kaybetmişim zaten acıtıyor.Bunda çift embriyo transferi oldu ikiz olabilir ihtimaldi Allah biliyor doktor ısrar etti diye kabul ettim ilkinden dolayı korkuyordum ilki tek yumurta idi. Yüzde onbeş ihtimal ikisinin tutunması bu kadar düşünme dedi. Rabbime şükürler olsun şu an çok mutluyum ikisi de tutundu. Duam sağlıkla ilerlemeleri. Bu kez kimseye bahsetmedim sadece annemler biliyor. Ben ne sıkıntılar çektiğini bilmeden saçma sapan konuşulmasına kızıyorum. Kolay mı ağzım yüreğimde hep. Yemek yerken üç defa düşünüyorum zararı olur mu kilo alır mıyım şekerim olur mu tansiyonum çıkar mı ikisini sağlıkla taşıyabilir miyim erken doğumda ne olur. Yani bir sürü şey. Tek olsa da olacak belki ama çift olunca endişeler çifterli oluyor. Doktorun söylediği insanın normal doğası tek gebeliktir. Bu demek oluyor ki risk altındasın. Hem sen hem bebeklerin. Bunları görmeyip aaa iki çocuğu olacağa sadece odaklanmakta çok iyi niyet göremiyorum. Maalesef yaşanıyor bunlar kuzum. Böyle bir toplumuz. Dua edip gerisini salacaksın. Ben paylaşmamayı tercih ettim. Hala eski gebeliğimin ikiz olduğu konuşuluyor zira. Hayır doğal olsa neyse de tedavi ile olmuş yani öyle. Rabbim esirgesin yanımızda olsun. O dilemedikçe hiç bir şey olmaz.

Canım dua edip üzerinde çok düşünüp çekmemek gerekiyor. Allah a emanet diyeceğiz. Maalesef oluyor. Ben ilk gebeliğimde ki tüp bebek tedavisi ile hamile kalıyorum öyle kolay bir süreç de değil. Kaybettim zaten maalesef. Sürekli bilenler aman ikiz bile oldu senin daha ne olsun üzülme olur yine. İki laftan biri bu oldu. Teselli için bile olsa sürekli söylenmesi yeter artık dedirtiyor üstelikle kaybetmişim zaten acıtıyor.Bunda çift embriyo transferi oldu ikiz olabilir ihtimaldi Allah biliyor doktor ısrar etti diye kabul ettim ilkinden dolayı korkuyordum ilki tek yumurta idi. Yüzde onbeş ihtimal ikisinin tutunması bu kadar düşünme dedi. Rabbime şükürler olsun şu an çok mutluyum ikisi de tutundu. Duam sağlıkla ilerlemeleri. Bu kez kimseye bahsetmedim sadece annemler biliyor. Ben ne sıkıntılar çektiğini bilmeden saçma sapan konuşulmasına kızıyorum. Kolay mı ağzım yüreğimde hep. Yemek yerken üç defa düşünüyorum zararı olur mu kilo alır mıyım şekerim olur mu tansiyonum çıkar mı ikisini sağlıkla taşıyabilir miyim erken doğumda ne olur. Yani bir sürü şey. Tek olsa da olacak belki ama çift olunca endişeler çifterli oluyor. Doktorun söylediği insanın normal doğası tek gebeliktir. Bu demek oluyor ki risk altındasın. Hem sen hem bebeklerin. Bunları görmeyip aaa iki çocuğu olacağa sadece odaklanmakta çok iyi niyet göremiyorum. Maalesef yaşanıyor bunlar kuzum. Böyle bir toplumuz. Dua edip gerisini salacaksın. Ben paylaşmamayı tercih ettim. Hala eski gebeliğimin ikiz olduğu konuşuluyor zira. Hayır doğal olsa neyse de tedavi ile olmuş yani öyle. Rabbim esirgesin yanımızda olsun. O dilemedikçe hiç bir şey olmaz.
Hepimize aynı seyleri yasatmıslar ya okudukca pes diyorum 😟 2 tup bebek tedavisi dünya kadar yedigim igne var hala ignelere devam bana da şanslısın diyolar ikiz bebegi duyunca hic ugrasmak istemiyorum boyle insanlarla Allah hepimize kolaylık versin ve kötü gözden bizi bebeklerimizi korusun 🙏🏻🧿🧿

Hepimize aynı seyleri yasatmıslar ya okudukca pes diyorum 😟 2 tup bebek tedavisi dünya kadar yedigim igne var hala ignelere devam bana da şanslısın diyolar ikiz bebegi duyunca hic ugrasmak istemiyorum boyle insanlarla Allah hepimize kolaylık versin ve kötü gözden bizi bebeklerimizi korusun 🙏🏻🧿🧿
Amin kuzum amin 🍀 Neler neler bir sürü şey daha... Progesteron iğne ve ilaçları bıraktırdı doktorum o kadar fark etti ki. Sabah kalktığımda idrarım daha açık renkte. Su tüketimim aynı olmasına rağmen. Kendimi daha hafif hissediyorum. Sadece progesteron için bu farkı hissediyorum. Dün dışarı çıkabildim. Hiç o gücü bulamıyordum. Poşet poşet ilaçlar tükettim iğneler oldum hala bazısı devam ediyor. Doktorların bile kalkıp çok konforlu çok az etkisi var artık ilaçların demesine bile sinir oluyorum. Allah beterinden korusun tabii. Ama basit şeylerde değil bunlar.

Sevinenler olduğu kadar yandınız şimdi bittiniz ikiz gebelik çok riskli diyen felaket tellalları da oldu.başta ben de senin gibi çok taktım ama şimdi nasıl bakıcaksın diyenlere allah sabrını ve kolaylığını verir.doğan bi şekilde bakılıp büyüyor gözümde büyütmüyorum diyorum.bunca zaman uğraşmışım kmseye söz hakkı tanımıyorum bu konuda.nazar için de bol bol dua oku.kimseyi de kafana takma bence.

2.tetonos sonrası nasıl olunursa o kadar iyiyim. Ebeyi dövmeden bitirirsem sağlık ocağıyla bağımı güzel olacak. Kadın bana 5 sefer vuralım diyor. Ben bir vurucam görecek 😬😬😬
Cok mu kotu kuzum ya bende tetanoz asısı ondan korkuyorum:KK17:5 nedir ya 3defa vurulmayacak miyiz

Cok mu kotu kuzum ya bende tetanoz asısı ondan korkuyorum:KK17:5 nedir ya 3defa vurulmayacak miyiz

Normalde 2 vurulur 1 ay arayla 1-3 yıl korur. 6 ay sonra bir doz daha vurur 5 yıl korur.Ondan 1 yıl sonra bir daha vurur 10 yıl korur. En son vurduğunda 1 yıl sonra bir daha vurur doğurganlık süresince korur diyor.
Hadi 1'er yıl sonrakiler tamamda 6 ay sonrakini bebekler doğduktan ve tek başıma bakarken ben nasıl olayım. Akıl var mantık var kolumu kaldıramıyorum 😒
Bana ameliyatı atlatmamı sağlayacak kadarı yeter. 5 nedu yani 🤦🏼

X