2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Uyku meleği şu eğitim verenleri mi diyorsun?
Yok kuzum ben kitaplar okuyacağım. Araştırıyorum sana da öneririm. Düşünsene birini zar zor uyutuyorsun diğeri o sırada bağırıyor çağırıyor hop diğeri de uyanıyor
Ya bir de annem babam ablam 3lüsü ve kucağa alıştırmalarına mani olmanın zorlukları var. Evde yardımcıma sözüm geçer de bakalım bakalım ama önce çok okumam lazım, sonra bebeklerimi iyice gözleyip analiz etmem onlara en uygun şekle karar vermem lazım.
İnşallah hallederim diye düşünüyorum. Çünkü uyku eğitimi vermezsem perişan olurum oluruz biliyorum. O yüzden bir yandan kendime güvenmekle birlikte bir yandan dış faktörler, duygusallık -(o kısımda mantıklı olabileceğimi düşünüyorum genelde de yerine göre sert bir yapım olabiliyor anneliğin beni marsmellov yapmasını beklemiyorum,misal ablam yeğenlerim ağlıyor yemek yemiyor aman aç kalmasınlar diye basıyor çikolatayı fantayı ama ben asla verme diyorum beni dinlemiyorlar onları vereceğini bildiğii için yemek yemiyor mesela diyorum. Bana sert diyorlar ama bence o kadar rafine şekeri verdikleri için onlar zalim. Çocuk bilmez erişkin kıymamalı.Bir de acil hekimiyim onun verdiği bir yapıda dirayet oluyor (inşallah düşündüğüm panik garip duygusal annelerden olmam ama hormonlar tabi elimizde olmayabiliyor, çocuk uzmanı arkadaşım kızının gaz ağrısını karıştırıp sonlandıramadığı için acile getirmişliği olmuştu o yüzden dediğim herşeyi şuanki mantığıma söylüyor olayım. İddialı değilim yani :) terzi-sökük hikayesi bir gerçektir de bir yandan :) )
Uyku meleği dediğin bu eğitimciler ise üniden bir bölümden mezun olmuyorlar okuyup allayıp pullayıp sunuyorlar. Yine büyük konuşmayayım okudum denedim denedim olmadı. Bebekler çok zorluyo tıkandım belki denerim. Ama önce kendi doğrumu kendim bulmak istiyorum.

Kim West'in kitabını okudum ben hem de sınav olacakmis gibi okudum. Dedigin gibi uygulayabilir miyim bilmiyorum bebeklerin karakterine göre şekillenmek gerekiyor. Eğitimcilere soğuk bakmıyorum kendim beceremezsem danışırım.
Bir de Türk pediatristin yazdığı bir kitap vardı kadının adını unuttum. Genel olarak aynı şeylerden bahsediyorlar birkaç yöntem var bebek ağlarsa şöyle susunca böyle falan. Birden fazla bebeğe eğitim vermenin mümkün olduğunu da söylüyor.
Benim annem kanser hastası kemoterapi alıyor. Doğuma kadar tamamen kendini toparlamış olsa bile gelmesini istemiyorum açıkçası. En azından yardıma gelmesin bebek sevmeye gelsin. Kayınvalidem de çok yaşlı. Benim karışıp çocukları sallamaya, kucağa alıştıracak kimsem yok yani. O yuzden geçiş daha kolay olur diye umuyorum

Tracy hoggu da okuyacağım. Kim west ile beraber. Şimdiden yavaştan yardımcı aramalara başladık. 3 aday var 2 haftada bir alarak deniyorum temizlik ve bebek doğunca bebek bakımına yardım yemeğe yardım. Zira ilk 1 sene çalışmayı düşünmüyorum salgın hafiflerse kreş hafiflemezse bakacağız.
Kayınpederim lösemi hastası kaynanam genç ve dinç sayılır ama eşine bakıyor. Benim annem de yaşlı ve kilolu aktif bakamaz ama küçükken kucağa aşırı alma gibi şeyleri yapabilir. Bir de hastanede bir fiil çalışıyor eşim (ben raporluyum ohssden dolayı) ve pandemi hastanesindeyiz. Yaşlılarımızı çok riske edemeyiz.
Ablam ve görümcem tehlikeli :) ama bende de deli sertliği var bazen diyolar bırak git biz bakar büyütürüz vs vs şaka yapıolar içimden o şakaya bile bir canavar çıkacak gibi oluyo. Onlar benim!!! :) vermiyorum kimseye :)) gibi o kadar acı çekiyoruz onlar için azcık sevin ama bizim özümüze düzenimize karışmayın.

Hamile yastığı aldım ben onda yatıyorum o yine belime destek oluyor iyi oluyor

kızlar selamlar nasılsınız? Bende inanılmaz ağırlık şişlik ağrı uyuyamama vs hepsi var birkaç gündür. nerdeyse doğum geldi diye düşünüyordum. Bugün hastaneye kontrole gittim plasentamın yaşlanmaya başladığını söyledi dr um. Burda kimsenin bu konudan bahsettiğine denk gelmedim yine de sormak istedim yaşayan oldu mu yada konuyla ilgili bilgisi olan? Dr rahattı en az 3 hafta daha dururlar dedi ama bugüne kadar kiloları çok iyi giderken bugün beklentimin aşağısındaydı acaba sebep plasenta mı?

Meraba canım bn de 7 haftalık ikizlere hamileyim birinin kalp atışı yeni duyuldu ilk gttiğşmzde yoktu bnm çift kese vR ama.
Bn de risklerinden korkuyorum ama inşallah bi sorun olmaz canım
Ayyy masallahhh ya çok sevindim canım ya seninle Ocak Şubat topiginden sohbet etmiştik bı aklıma geldin bakayım dedim hamileymissin elinizde iki tüp sperminiz kalmıştı embriyolog arastiriyordun çok sevindim Allah devamını gostersin

Sağol canım benim şükür hamileyim Allah isteyen herkse yaşatsın tattırsın bu sevinci darısı herkesin başına

Hiç moral bozulacak birşey değil. Doktorlar bazen böyle söylüyorlar ya deliriyorum. Size söylemesine gerek olmayan bir bilgi. 32. hafta ve sonrasında normal kabul edilen bir durum bu. Diğer adı plesenta kireçlenmesi miydi neydi. Zamanında çok araştırmıştık. Daha önce arkadaşım yaşamıştı 2 doktor takip ettiği için biri söylemiş diğeri kızmıştı niye söylüyor bu normal bişey durduk yerde strese sokuyor senide bebeklerinde demişti.
Bebeklerin kiloları için de yağsız dana eti hergün tüketirseniz direk kilo alırlar. Plesentaya bağlamayın o durumu boşunada kendinizi üzmeyin.

Çok teşekkür ederim ya bende saatlerce bakımdım durdum neler neler yazılıyor İçim rahatladı biraz 33+1 deyim biri 2050 diğeri 2000 ama iki hafta önce 1850 ile 1760 olunca az almışlar gibi geldi bana sizce nasıl? dediğin et olayınıda yiyordum ama hergün değil artık içim almıyofakat arttırmaya çalışıcam

İnternetten okumaya kalkınca başım ağrıyor yazsan kanser edip çıkartıyorlar. O yüzden okumamaya çalışın. Maşallah çok çok iyiler cidden stres yapacağınız hiç birşey yok. Şuan sizin 33+1'deki kilolarıyla 35. 36. haftalarda doğum yapıyorlar sağlıklı bir şekilde. Allah bizede o zamanları göstersin inşallah

Amin İnşallah yok ya her okuduğuma takılmıyorum allahtan duygusala bağlayıpta mantıktan çok çıkmamaya çalışıyorum seninkiler tek mi çift yumurta mı? Cinsiyetleri ne ?

Amin İnşallah yok ya her okuduğuma takılmıyorum allahtan duygusala bağlayıpta mantıktan çok çıkmamaya çalışıyorum seninkiler tek mi çift yumurta mı? Cinsiyetleri ne ?

Çift plesenta çift kese. Tüp bebek benimki. Cinsiyetleri daha öğrenemedim. Doktorumuz henüz değil netleşince dedi. Bu kontrole öğreniriz herhalde. Sende cinsiyetleri aynı galiba kilolar eşit gidiyor sanki. Tek mi çift mi?

Netleşince söylemesi iyi bizimkinde yanılma olmuştu 13. Haftada erkenden söyleyince. Evet ikiside kız benimkiler. Tek mi çift mi hala belli değil yani emin olamıyorlar.çift plasenta çift kese ama ve aynı gittiği için tek olabilir deniyor. Sanırım doğduklarında anlaşılacak

Ayni anda agladiklari oluyor canim o durumda tek basina bakmak zor oluyor hem fiziksel hem psikolojik olarak birini alsan digeri icin uzuluyosun elin kolun baglaniyor biberonu birinin agzindan cikarip digerine ondan tekrar alip digerine verdigim bile oldu sakinleseni birakip aglayanla devam ettim. Henuz cok kucukler uyku egitimi tecrubemiz yok en buyuk ikizlerimiz 2 aylik sormak istediklerini sorabilirsin

Günaydın kızlar. 26+1 çift yumurta ikizlerina hamileyim. Genel olarak herşey yolunda. Rahat hamilelik geçiriyorum. Ama ilk günden oğlum kızımdan küçük. İlk zamanlar fark 10gramdı sonra 30-70gram şeklinde açılmaya başladı. Dünkü kontrolde oğlum 722gram, kızım 900gramdı. Doktor aradakı fark aşırı fazla değil dedi. Ama yine de kafaya takıyor insan bu fark böyle açılmaya devam ederse nolucak. Sizin bebişler arasında kilo farkı varmıydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…