- 28 Ocak 2018
- 538
- 711
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #8.001
Allah dağına göre kar verir. Eğer bakamayacak olsaydınız eminim tek çocuğunuz olurduBana güç verdiniz. Çünkü bende tek bakacagım. Korkmuyorum desem yalan olur. İkisi aglarsa naparım diye
Ben memurum canımKızlar aranızda memur olan var mı ? Doğum izniyle alakalı merak ettiklerim var
O insanın çok elinde olmuyor belki de kilo almak ya da vermek, diyetisyen e gidiyormuş bazıları ama :) mide bulantılarından çok bisey yiyemiyor zaten insan başlarda. Sonra da kendinizi kısıtlamadan herşeyden az az yiyebilirsiniz diyor doktor. Çünkü gebelikte insanın cani Her şeyi istiyorBende travma oldu o 75e çıkmak mideme basılar gaz sancıları önümdeki süreci düşününce inanın cips ve patates kızartması seven biriyim ama eminim kilo alma korkumdan yiyemeyeceğim. Ben de en azından 15-16 haftaya kadar 1-2 kilodan fazla almamak hedefindeyim. Karbonhidratı az al balık ye et ye yeşillikle beslen kilo alma dedi doktorum. Bol yoğurt ve süt de iç. Kalsiyuma ihtiyacın var dedi.
Bir de ohss sonrası hala iş falan yapamıyorum. Daha yeni yeni bulaşık makinası boşaltma kahvaltıya yardım etme getir götüre başladım.
Bu akşam 1 ay sonra yemek yapacağım ilk defa.
İnşallah en az bir 34 haftayı görürüz
Sanki az kilo alırsam daha uzun dayanırlar gibi geliyor.
Canım biz şimdi ikiz gebelik olduğu için doğum öncesi 10 hafta iznimiz var ya .. 24. Haftada idari izne ayrılanlar normalde 32 de dönüyorlar hani işe çalışmak isteyenler .. bizim 30 da mı dönmemiz gerekecek işe ? Çalışabilir miyim bilmiyorum ama izinlerin çoğunu doğum sonrasına kullanmak istiyorum ben onu ayarlamaya çalışıyorum kendimce kafamdaBen memurum canım
Evet canım bizim doğum izni normalde 30.haftada başlıyor 30da işe dönmemiz gerekiyor 2 hafta çalışır raporu veriliyor en fazla. 32den sonra çalışman yasal değil kurumun bunu bildiği halde çalışmana izin verirse ceza alıyor.Canım biz şimdi ikiz gebelik olduğu için doğum öncesi 10 hafta iznimiz var ya .. 24. Haftada idari izne ayrılanlar normalde 32 de dönüyorlar hani işe çalışmak isteyenler .. bizim 30 da mı dönmemiz gerekecek işe ? Çalışabilir miyim bilmiyorum ama izinlerin çoğunu doğum sonrasına kullanmak istiyorum ben onu ayarlamaya çalışıyorum kendimce kafamda
Yaa sadece iki hafta mı çalışabiliyomuşuz bunu bilmiyordumEvet canım bizim doğum izni normalde 30.haftada başlıyor 30da işe dönmemiz gerekiyor 2 hafta çalışır raporu veriliyor en fazla. 32den sonra çalışman yasal değil kurumun bunu bildiği halde çalışmana izin verirse ceza alıyor.
Bacım inşallah o iki haftadan önce doğurmayız öyle bir risk de varYaa sadece iki hafta mı çalışabiliyomuşuz bunu bilmiyordumgerçi zaten o zamana top gibi olurum muhtemelen çalışamam da heralde
Benım doktorum tedaviden doguma kadar yasak dediArkadaşlar cinsellik ne zamana kadar yasak? Tüp bebek doktorum 10. Hafta dedi amadoğum doktoruna ilk bu ayın 19unda gideceğiz.
Burda daha önce de konuşuldu canım hamileyken ilişki yaşayana rastlamadim. Zaten çoğumuzun hamileliği sıkıntılı geçiyor doktor yasaklıyor biz de korkuyoruz bir sey olacak diye. Doktora sormadan çok da şeyapmamak lazımArkadaşlar cinsellik ne zamana kadar yasak? Tüp bebek doktorum 10. Hafta dedi amadoğum doktoruna ilk bu ayın 19unda gideceğiz.
Maşallah canım nasol başardınBen 15. Haftadayım hiç kilo almadım bakalım şimdilik.
Teşekkür ederimBurda daha önce de konuşuldu canım hamileyken ilişki yaşayana rastlamadim. Zaten çoğumuzun hamileliği sıkıntılı geçiyor doktor yasaklıyor biz de korkuyoruz bir sey olacak diye. Doktora sormadan çok da şeyapmamak lazım
Aslında mide bulantıları ve iştahsızlık sebep oldu , çok bisey yiYemiyorum malesef hala daha.Maşallah canım nasol başardın
Cok sukur Rabbim isteyen herkese nasip etsinBiz de ıyiyiz çok şükür
Ilk 4 ay uykuları çok düzenli olmuyormuş 4.aydan sonra artık uyku alışkanlığı edimiyorlarmış. Zor zamanlar ama annelik her şeyden güzel
Gununun guzelligini yasamaya calis canim bol dua ve istirahatle insallah guzel bi surec yasarsinİkiz gebelik riskleri zorlukları hep aklıma geliyor.Erken doğum riski mesela
Sağlıkçıyım ben de sahada gördüğüm kötü örnekler geliyor ama çok da düşünmemeye çalışıyorum.
Yaaa herhangi bi riskin var mıydı pekiBacım inşallah o iki haftadan önce doğurmayız öyle bir risk de var
Masa başı çalışmıyorsan o haftalarda çalışmak çok zor olur benim doktorum 14.haftada dedi çalışmayı düşünme bile. Ben 30 32 arası çalışmayı bırak çamaşır yıkayabilsem şükür diyecem
Bizde henüz cesaret edemedik perşembe randevum var bende onu soracaktım doktora ne yapalım diyeBurda daha önce de konuşuldu canım hamileyken ilişki yaşayana rastlamadim. Zaten çoğumuzun hamileliği sıkıntılı geçiyor doktor yasaklıyor biz de korkuyoruz bir sey olacak diye. Doktora sormadan çok da şeyapmamak lazım
Bana doktor ve perinatolog sakın bişiy yapmayın dedi ... iki ayrı şafak sayıyorum bendeBizde henüz cesaret edemedik perşembe randevum var bende onu soracaktım doktora ne yapalım diye
Valla biz daha başındayız kocama çok üzülüyorum artıkBana doktor ve perinatolog sakın bişiy yapmayın dedi ... iki ayrı şafak sayıyorum bende
Ben hiç yaklaşmıyorum sesimi de çıkarmıyorum ama benim bir tanesinin plesenta tam rahim ağzına yakınmış ilk zamanlar ,belki ondan canım ,sen hele bi git bakalım belki sana atış serbest diyebilirValla biz daha başındayız kocama çok üzülüyorum artıkzaten tüp bebek süreci ohss derken 2 ayı geçti neyse bakalım biri 10 hafta dedi 19unda perinataloga gideceğiz. Eşim ben malülen emekli oldum tamam diyo