- 6 Kasım 2019
- 3.010
- 11.255
-
- Konu Sahibi incikartanesi
O haftalar hep heyecanla geçiyordu benim de :) Doktor randevularım gelmek bilmiyordu. Özellikle detaylı ultrason için gün sayıyordum ona girince rahatladım çok şükür :) Zaman çok çabuk geçiyor bir bakmışsın sen de 22 oldunSiz masallah 22’lere gelmissiniz. 14-15 haftakikere onerileriniz var mi? Arada umitsizlige kapiliyorum. Nasil olduklarini bilemedigim icin, iyiler mi acaba diye tereddutlerim cok oluyor. Siz buhaftalarda neler yasadiniz
Merhaba. Ben de ogretmenim. RAporluyum gitmiyorum simdilik. Covidden dolayı 24.haftadan sonra izinli mi sayiliuoruzBugün yüz yüze eğitim başladı ve ben çok zorlandım nefes alamamak bi yanda ayakta kalınca belimin ağrıması bi yanda ve birşey olur mu korkusu bi yanda nasıl geçecek bu 7 hafta
Evet 24. Hafta itibari ile izin başlıyorMerhaba. Ben de ogretmenim. RAporluyum gitmiyorum simdilik. Covidden dolayı 24.haftadan sonra izinli mi sayiliuoruz
Zaman icindeyken yavas gibi ama arkada kalan zamana baktiginda gercekten cok hizli gecmis diyorsunuz. Butun gun isteyim, sonra da eve gidip yatiyorum bolcaO haftalar hep heyecanla geçiyordu benim de :) Doktor randevularım gelmek bilmiyordu. Özellikle detaylı ultrason için gün sayıyordum ona girince rahatladım çok şükür :) Zaman çok çabuk geçiyor bir bakmışsın sen de 22 oldunBenim o haftalar çok sıcaklara denk geldiği için tansiyon düşüklüğü yaşıyordum şimdi yavaş yavaş azaldı. O yüzden keyfini çıkarın bolca dinlenin ama normal hayatına da devam et yoksa insan bunalıma giriyor :)
Amin inşallahh cinsiyetler belli mi :)Zaman icindeyken yavas gibi ama arkada kalan zamana baktiginda gercekten cok hizli gecmis diyorsunuz. Butun gun isteyim, sonra da eve gidip yatiyorum bolcaerkenden uykum geliyor zaten. Tek saydigimda randevu gunleri insallah bizde levellari dertsiz tasasiz geceriz. Saglikla kucaginiza almak nasip olsun.
Belli belli iki tane oglusumuz olacak. Ters kose yapti bize, saskinizAmin inşallahh cinsiyetler belli mi :)
Merhaba, Rahim agzi uzunlugu ve aciklik ile ilgili sorun yasanmadigi muddetce oyle bir islem yapilmiyor diye biliyorum. O olcumlerde yapilabiliyor oncesinde. Ama yine de riske atmak istemedi herhalde. O islemi yaptiranlar genelde doguma kadar da yatiyor diye biliyorummerhaba kızlar bende ikizlere hamileyim 10+2 bugün doktorum her şey yolunda dedi fakat tedavi ile hamile kaldığımdan ilerde sorun yaşamamak adına serklaj diye bir işlemden bahsetti rahim içine atılan bir dikişmiş ve erken doğumu 3 hafta ileri atıyormuş bu konuda bilgisi olan veya yaptıran var mı
ben çalışıyorum zaten herhangi bir sorun yk sadece tüp bebek ikiz gebelik olduğundan hastalarımız %80 i yaptırıyor falan dedi ve maliyeti 4000 tl maliyetinden ziyade kendi içinde de riskleri varmış bende sıcak bakmıyorum aramızda yaptıran var mı acaba teşekkür ederim cevabın içinMerhaba, Rahim agzi uzunlugu ve aciklik ile ilgili sorun yasanmadigi muddetce oyle bir islem yapilmiyor diye biliyorum. O olcumlerde yapilabiliyor oncesinde. Ama yine de riske atmak istemedi herhalde. O islemi yaptiranlar genelde doguma kadar da yatiyor diye biliyorum
Allah sağlıkla kucağınada almayı nasip etsin prensesleri gözünüz aydınEsraaa ümit hoca haber verdi şükür testimiz temiz cikmis kızlarım olacakikisi de kızmış yavrularimin.
Amin teyzesi teşekkür ederiz.Hepimiz sağsalim kavuşalım inşallah yavrularımıza...Allah sağlıkla kucağınada almayı nasip etsin prensesleri gözünüz aydın
Ben yaptırmak istedim serklaji doktorum daha önce düşük yapmış olman gerekiyo dedi yani ilk bebeği denek olarak kullanıyorlar ilkine bakalım duserse ikincide garantiye alırız gibisinden çok sinir olmuştum.bende tüp bebekle ikizlere hamileyim. Tüp bebek zaten zorlu bı surec zar zor tutmuş neden riske atayimkimerhaba kızlar bende ikizlere hamileyim 10+2 bugün doktorum her şey yolunda dedi fakat tedavi ile hamile kaldığımdan ilerde sorun yaşamamak adına serklaj diye bir işlemden bahsetti rahim içine atılan bir dikişmiş ve erken doğumu 3 hafta ileri atıyormuş bu konuda bilgisi olan veya yaptıran var mı
Ay maşallah sağlıkla gelsin kuzucuklarBelli belli iki tane oglusumuz olacak. Ters kose yapti bize, saskiniz
Bana da tup bebek doktorum yapalim demisti. Rahmim kalp seklindeymis. Ancak takip eden doktorum peritonolog aynı zamanda gerek görmüyorum faydası oldugunu görmedim huc dedi. Oylelikle kaldı simdilik.merhaba kızlar bende ikizlere hamileyim 10+2 bugün doktorum her şey yolunda dedi fakat tedavi ile hamile kaldığımdan ilerde sorun yaşamamak adına serklaj diye bir işlemden bahsetti rahim içine atılan bir dikişmiş ve erken doğumu 3 hafta ileri atıyormuş bu konuda bilgisi olan veya yaptıran var mı
Canım bende tüp bebek ile ikizlere gebe kalıp, ikizlerimi dünyaya getirdim. Rahim ağzında kısalma varsa ve açıklık oluşmuş ise oluyor. İkinci ve üçüncü bir uzman görüşü al derim. Durduk yere niye yatağa bağlı kalasın. 14. 15. Haftalar en erken yapıldığı? 20 li haftalarda genelde yapılıyor. Rahimde sorunun yoksa dediğim gibi başka doktora git. Ve psikolojik olarak erken doğumu sakın düşünme. Tedavi ile gebe kaldığın için aklından neler geçiyor tahmin edebiliyorum. Pandemim sürecine kadar okula gitmiş yani 26. Haftaya kadar çalışmış, 37+3 te doğum yapmış tedavi ile ikiz annesi olmuş biri olarak söylüyorum. Daha beklerdim çünkü 38. Haftaya beyin olarak kendimi odaklamıştım. Ha şu var işe gittim ama evde iş görmedim. Sadece yemek yaptım, eşim çamaşırları yanıma getirdi onları astım, makineye bulaşık az az atıp çalıştırdım eşim boşalttı. Süpürge, eğilme gerektiren şeyleri kesinlikle yapmadım.ben çalışıyorum zaten herhangi bir sorun yk sadece tüp bebek ikiz gebelik olduğundan hastalarımız %80 i yaptırıyor falan dedi ve maliyeti 4000 tl maliyetinden ziyade kendi içinde de riskleri varmış bende sıcak bakmıyorum aramızda yaptıran var mı acaba teşekkür ederim cevabın için
Canım serklaj hiç kolay bir şey değil. Bence doktorun gerek yok hamileliğin riskli değil gerek yok dediği için sevinmelisin. Tamamen yatakta 36. Haftayı beklemek çok zor. Bende tedavi ile oldum. Tedirgin oluyorsun garanti olsun gerekirse yatarım diyorsun ama sonrası öyle gelişmiyor. Psikolojik olarak çok yıpratıcu benim gebelik sürecimde böyle bir topik vardı. Serklaj olmuş hamiller diye istersen bir bak derim orda yazılanlara. Çok şükür ki doktorun gerek duymamış ha için rahat değilse başka görüş al. Sıkı takip ile kısalma fark edilirse hemen zaten atıyorlar. Bende senin haftada doktoruma sormuştum. Düşük olacak, rahim de problem olacak ki yapalım şuan her şey çok güzel gidiyor bunları aklına getirme demişti. 37+3 de doğum yaptım. İnanın 38 i göreceğim dedim durdum 38 in ortasında doğurdum kuşlarım 3.5 aylık oldu bileBen yaptırmak istedim serklaji doktorum daha önce düşük yapmış olman gerekiyo dedi yani ilk bebeği denek olarak kullanıyorlar ilkine bakalım duserse ikincide garantiye alırız gibisinden çok sinir olmuştum.bende tüp bebekle ikizlere hamileyim. Tüp bebek zaten zorlu bı surec zar zor tutmuş neden riske atayimkiama yapmadı işte
Zaten düşük riskim var işe gitmiyorum evde sürekli yatıyorumCanım serklaj hiç kolay bir şey değil. Bence doktorun gerek yok hamileliğin riskli değil gerek yok dediği için sevinmelisin. Tamamen yatakta 36. Haftayı beklemek çok zor. Bende tedavi ile oldum. Tedirgin oluyorsun garanti olsun gerekirse yatarım diyorsun ama sonrası öyle gelişmiyor. Psikolojik olarak çok yıpratıcu benim gebelik sürecimde böyle bir topik vardı. Serklaj olmuş hamiller diye istersen bir bak derim orda yazılanlara. Çok şükür ki doktorun gerek duymamış ha için rahat değilse başka görüş al. Sıkı takip ile kısalma fark edilirse hemen zaten atıyorlar. Bende senin haftada doktoruma sormuştum. Düşük olacak, rahim de problem olacak ki yapalım şuan her şey çok güzel gidiyor bunları aklına getirme demişti. 37+3 de doğum yaptım. İnanın 38 i göreceğim dedim durdum 38 in ortasında doğurdum kuşlarım 3.5 aylık oldu bile
Bence onu yaptırmakta riskli ben yaptırmayı düşünmüyorum çünkü şimdi herhangi bir sorun yk O işleminde riskleri varmış birde bana 12 haftada yapabiliriz Sadece dedi ama internette 20. Haftalarda yaptıranları duydum önlem amaçlı öneriyor inşallah sorunsuz alırız kucaklarımızaBen yaptırmak istedim serklaji doktorum daha önce düşük yapmış olman gerekiyo dedi yani ilk bebeği denek olarak kullanıyorlar ilkine bakalım duserse ikincide garantiye alırız gibisinden çok sinir olmuştum.bende tüp bebekle ikizlere hamileyim. Tüp bebek zaten zorlu bı surec zar zor tutmuş neden riske atayimkiama yapmadı işte