2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

igne dozunun yeterli gelip gelmeyecegi ile ilgili bende nerdeyse her gorustugumuzde doktora soruyorum. Adam buna cevap vermekten bikti . Ecopirin i kesince de tedirgin olmadim degil tabi. Pihtilasmadan dolayi benim de icim hep huzursuz oluyor tabi ki, aklima getirmemeye calisiyorum. Bu gen testinde bir hata olabilir mi acaba diye de kendi kendime hep sorardim, demek oluyormus. Allah iyi seyler yasatsin bize ne diyelim. Doktorum her seye dikkat eder, o yuzden bu konuda da bir sey atlar gibi gelmiyor. O onermedigi icin de bende hematolog vs arastirma konusuna girmedim hic. Doz ayarlama vs konularini da sordum ben. Senin boyle bir seye ihtiyacin yok dedi.

Ben gecen haftaydi diye aklimda kalmis. Cumartesi benim de randevu var. ben o zaman daha test sonucu falan beklemeyeyim, 5 ekim’de kan verdim daha. 10 gun var arada nerdeyse. Kan verdiginiz merkezle gorusme sansi oldu mu hic? En pahali testin bile sonucu gelmemis hala. Ben hic aklima getirmiyorum o testi. Hayatin cok kolaylasti boylelikle . Benim hafta sonu yine mide agrilarim basladi, onla bogusuyorum. Insallah gecicek diye bekliyorum.

Evet bilinmeyen kan pıhtılaşması malesef kayıplara sebep oluyo.Çok geçmiş olsun üzüldüm.Bende transfrden 1 hafta önce başladım iğne ilaca.Bana doktorum hafif pıhtılaşma dedi.Homozigot doğuştan,heterozigot sonradan olan pıhtılaşma şekli yani homozigot heterozigot seçimi çok önemli değil.Sonuçta pıhtılaşma sonucu var mı var.Bana da Ege üniv. tıbbi genetikte bakılmıştı kromozolarla birlikte.100 LÜK ecoprin ve 4000 oksapar yeter diye düşünüyorum.Yetmeyecek olsa doktorum benimde prof tüp bebek üzerine asla riske atmazdı.

Evet csnım firmayla görüşüyorum özgür beye soruyorum.Belki doktora sonucu geç yollarlar diye doğrudan kendileriyle muhattabım.Sen hiç düşünme düşündükçe vakit geçmiyo.İsyan ettim bugün artık firmadaki adama.17 si saat 11 fr randevum senin ?cinsiyet bakalım gösterecek minnaklarımız.

Sağol canım inşallah geçer biter bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırızHomozigot hem anneden hem babadan alınan gen yani hastasın demek heterizigot sadece tek kişiden aldığın bir gen taşıyıcısın demek..iki doktora gittim prof ikiside uzunca anlattı bunu bana keza bende akademisyenim onlarca makale okudum bunun üzerine.aslında ikisindede pıhtılaşma var heterizigot biraz daha masum kalıyor homozigota göre.yani sözün kısası önemli olan doktorumun dediği gibi hastalığın hamilelikte uyanmaması.kaç aylık oldunuz?ben daha yolun çok başındayım

Benim icin doktor muayene tarihleri gecmiyor. Onun disindaki seyleri cok onemsemiyorum benim de sabah 9:30. Cinsiyet ogrendigim icin o konuda bir heyecan kalmadi artik bizde. Su ilk 16 hafta bitse daha rahat bir nefes alacagim gibi hissediyorum. Neyse ki az kaldi ona da. Oyle boyle 14 haftayi yedik

Senin 2 oğluştu demi?Doğru demiştin.Çok unutkanım kusura bakma canım.

İnşallah canım sağlıkla alırız kucağımıza.belki benim bir kaybımda olduğu için daha çok korkuyorum belkide gereksiz abartıyorum.ama sizlerlede konuşunca önümdesizin gibi güzel örnekler olduğu için daha rahat olmaya çalışacam inşallah

B
Bugün 15 haftamız bitiyo çok şükür.Senin kaç hafta oldu?

Evet homozigotta hastasin, heterezigotta tasiyici diye biliyorum bende. Cocuklara gecirmesek bari bunu. Heterezigoatlarin bir kismina igne de vermiyorlar diye biliyorum. Bizim gibi dusurenler gibi, pihtilasmaya ragmen saglikli dogum yapip, baska gebeliklerinde ogrenen insanlar da var. insallah bizim de tedavilerimiz yeterli gelir sag salim kucagimiza aliriz. Pozitif olmak lazim. 14. Haftanin icindeyim ben, cinsiyet bile ogrendik siz kacinci haftadasiniz? Benim de iki kaybim var ama ilki kimyasal gebelik, ikinci trizomi 16. Pihtilasmaya bagli bir kaybim yok. Kimyasal belki o yuzden kimyasal olmus olabilir onu bilmiyorum bende

Bu surecle ilgili kotu hikayeler okumayin, kotu deneyimleri dinlemeyin. Belki zaten yapmiyorsunuz ama ben bu forumdan bile oldugunca uzak kalmaya calisiyorum. Insani cok etkiliyor. Moral en onemli sey bizim icin.

Maşallah ya inşallah sağlıkla alırız kucağımızaKesinlikle güzel düşünmek laxım işte sizler gibi güzrl örnekler insanı umutlandıtıyorben 6. Haftamdayım daha çok miniğiz kalp atışını duymaya gidecez inşallah duyarız

Esracım trizomi 16 kaybın kaçıncı haftada oldu?Kıyamam ya çok üzüldüm.Verifi testi bu konuda iyi olmuş o zaman.

Gectiginiz yollar cok stresli geciyor gercekten, insallah duyacaksiniz, o kalp atisini gosterdigindeki hissettiklerimi asla unutamam. Simdi ultrasonda gordugumuzse resmen uzayli, daha olusum asamasinda oldugu icin urkutucu bir goruntusu var diyebilirim. Allah hepimize annelik duygusunu tatmayi nasip etsin, hepimiz bazi seyleri yasayip biealara gelmisiz. Insallah bu sefer yuzumuz gulecek. Ben kendim icin buna inaniyorum, ona gore yasiyorum. Ilk haftalarda bag kurmaya bile korkmustum. Ama simdi karnimi seviyorum hep

Esracım trizomi 16 kaybın kaçıncı haftada oldu?Kıyamam ya çok üzüldüm.Verifi testi bu konuda iyi olmuş o zaman.
Gecen sene ocak sonuydu Kalp atisini hic duymadik, gelisim gostermedi. 6. Haftada olmasi lazim 1 subatta kurtajla almisti doktor. Ama bizim gen testlerimiz yapildi esimle kromozom analizi hicbir sorun cikmadi. Yine de dollenme asamasinda olabiliyormus. Ailelerde de boyle bir gecmis yok. Ama geldi buldu iste.

Aynen canım bizde de kromozomda veya ailede çok şükür böyle durum yok tüp bebekte vs ve kalitesiz embriyoda sık görülüyo diye okuduğum için bende kafayı yemeden yaptırmak istedim testi..Allahım korusun evlatlarımızı baya yol katettik.Dİlerim hep böyle yolunda gider doğum vakitlerimizi paylaşırız birbirimizle inşallah.

Aynen beni tarif etmişsin bazen seviyorum sonra korkuyorum duruluyorum ama Allahın izniyle hepimiz inşallah anne olacaz bende inanıyorum beu defa.bebişler erkek mi? Allah hepimize sırasıyla evlat sevgisini tattırsın.

Ay insallah sen ne aldin ben ne alcam kismina da geliriz. Gerci ben kendimi tutamadim gecen hafta biraz kiyafet aldim bizim cinsiyetlerdr malum belli artik .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…