- 24 Aralık 2020
- 2.636
- 4.358
- Konu Sahibi incikartanesi
- #40.621
Biz geçirdik o hastalığı çok zor bir hastalık . Antibiyotik bu hastalık için maalesef tedavi edici değil . Vermesi garip olmuş . Bu hastalığın zaten ilacıda yok . Sadece ateş için ateş düşürücü veriyorduk . Bize doktorumuz ağız yaraları için karadut yedir demişti . O zaman karadut bulup yedirmiştik . Onu yiyince çok ağlarlardı. Zaten o dönem yaralardan dolayı hiç susmadan ağlıyorlardı , dediğin gibi hiç birşey yemiyorlardı . Sadece mama ile beslenmişlerdi . Birde doktorumuz soğuk şeyler yedir demişti yoğurt dondurma tarzı . Geçmiş olsun .İyi aksamlar kizlar . Bende sürekli girip okuyorum burayı . Hepimiz hemen hemen aynıyız . Bizde durumlar da pek iç açıcı değil .
Biz okulların kapanmasıyla köye tasinmistik. Hayvanlara bakan kişiye en azindan Para vermeyiz kendimiz bakarız diye . Öylede oldu hem evide kiraya verdik . Hayvanlara ben bakıyorum eşim ise gidiyor. Ama oyleyken yetiremiyoruz her ay açık veriyoruz . Ülkenin durumu vahim böyle giderse sonumuz hiç iyi değil gibi . Ben inekler çocuklar derken iyice yoruldum . Birde okullar açılınca sorumluluğum iyice arttı . Eşimde 12 saat çalışıyor onunda çok gördüğümüz söylenemez .
Bebeler sürekli hasta oluyor . Abi okuldan hastalık taşıyor . Geçen bronşit olmuştu 3 u de . Muane ücretleri deseniz almış başını gidiyor . Kızım dün atesledni hadi dedim hafta sonu girmeden götüreyim devlete . Daha özele gideli iki hafta olmadı e birde üç çocuğun muane ücreti . Ayni ayda ikinci kez olunca böyle düşündüm işte ama gitmez olaydım. Sizlerinde haberiniz olsun bir hastalık varmış su ara el ayak hastaligi deniyor. Bildiğin bebelerin ağız içleri boğazları yara oluyor vücutta da su dolu kabarciklar oluşuyor . Devletteki doktor teşhisi koydu ilacalri verdi iyi . Ama çok fayda etmedi birde oglanada geçti . Ama oğlan daha vahim vücut mahvoldu yemek desen bir lokma yemiyorlar . Ateside düşürüyoruz yarım saatte hop tekrar çıkıyor . İki saat önce ozeldeki doktoru aradık mecbur adam bizim için açtı muhaneyi. Baktı birer iğne yaptı ve devlette ki doktor antibiyotik vermişti . Onu kullanma dedi başka birşey verdi . Böyle hastalıklarda antibiyotik ise yaramazmis . Hakilida çıktı şimdi çocuklar biraz rahatladı . Bende iki günde mahvoldum gerçekten . İşte para in guvu gibi birşey oldu . Bu halimize şükür