- 17 Şubat 2020
- 10.662
- 28.090
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #39.601
31+3 olduk bugun daha cok erken bir yandan erkenden dogum riski varGeçmiş olsun. İnşallah geçici bir şeydir. Testlerde çıkar zaten ne olduğu. Kaçıncı haftanız?
Bebeklet büyüdükçe baskılar hormonlardsn fakan oluyor genelde. Zamanında gelsinler inşallah31+3 olduk bugun daha cok erken bir yandan erkenden dogum riski var
Insallah negatiftir de alerji felandir hayirlisi
Haklısın bende son haftalarda kol uyuşması olmuştu. Ama öyle böyle değil. Uyutmuyodu. Ağladığım zamanı hatırlıyorum. Zaten 31+4 te doğurdumCok tesekkur ederim canim zaten ikiz gebeliklerde cok oluyormus
Merhaba. Bizim grupta kolestaz olan ya da alerjik kaşıntısı olan olmamıştı sanırım. Yani hiç hatırlamıyorumama tahminimce eğer kaşıntı varsa muhakkak yara oluyordur.
Ben kolestaza yakın bişey oldum çok kaşıntım vardı ve karaciğer değerlerim çok yüksekti.ilaç kullandım. O yüzden de bebekleri biraz erken aldılar. Ama yara olmadı hiç.
Bir deKilya cım çok çekti kaşıntıdan. O da tecrübelerini aktarabilir.
Bugun bi dostumla konuştum.. Bebişi 14 aylık kasık catal kullanıyor ve cocuk kendı yiyor. Tabbı döktüğüde oluyor yerken. Ver önune tabagı kendı yesın dedı. Arada sen yedir dedi. Yanı tabak önunde kendı yerken senınde elınde kasık olsun sende yedir dedi. Hemen bi kırılmayan tabak falan ayarlamam lazım hemsehrimBende bu kafada olduğum için hala kendim besliyorum. Anneme kızardım yeğenlerime kaç yaşına geldi kendisi yesin diye söylenirdim. Şimdi başıma geldi.Arada ellerine verdiğim şeyler oluyor tabi ama öğün olarak tamam verdim yediler kaldır hiç yapmadım. Yapamamda sanırım
Meyveleri hep kendileri yerZamanla alışırlar ama bu aylar öğğrenmeleri açısından çok tavsiye ediliyor bence ısrarla dene. Muz kayısı falan dene bence yerler. Hatta kaşığı kendi tutabilirler artık diyorlar bu aylarda, ona geçemedim bi türlü ama yaparsak olur. Benim yeğenim 13 aylıkken kaşıkla kendi yiyebiliyordu mesela.
Bugun bi dostumla konuştum.. Bebişi 14 aylık kasık catal kullanıyor ve cocuk kendı yiyor. Tabbı döktüğüde oluyor yerken. Ver önune tabagı kendı yesın dedı. Arada sen yedir dedi. Yanı tabak önunde kendı yerken senınde elınde kasık olsun sende yedir dedi. Hemen bi kırılmayan tabak falan ayarlamam lazım hemsehrim
Naystı evet ama kilya perişan oldu konestazdan onu hatırlıyorumHah işte NicecımmışNosking geri git istemiyom seni Kaç gündür sesin çıkmıyor zaten ayarım sana
Buldum gitmiş başka konuda aşı muhabbeti yapıyor.
Gel ben sana diyem
12.ay aşıları 12.ayda yapılacak. 13.ayda Nimenrix yapılacak 14.ayda Bexsero 1.doz 16.ayda Bexsero 2.doz
2 yaş civarında Bexsero 3. doz hatırlatma yapılacak bendeki planlama bu.
Seninkilerin arası çok yakın kızları zorlama
Benim kizimda arpa ve yulaf alerjisi cikti meselaBenim kız bi ara solunum sıkıntısı çekti doktor doktor dolaştık. O ara farklı yedirdiğim o vardı ona yormuştuk. O zamandan sonrada bir daha hem kullanmadım hem kız bir daha yaşamadı o durumu
O yüzden mimli biraz bizdeİnternet yorumlarında da bir kaç ağır alerjik reaksiyon gösterdi bebeğim yazan gördüm 7 tahıllının içindeki bir tahıl yada tahıl kombinasyonu ağır geliyor galiba diye düşündük
A101 plastiğiKırılmaz mama tabağı önerileri alabılır mıyım memnun kaldığınız
Benim kizimda arpa ve yulaf alerjisi cikti mesela
Baco benimkilerin ilk doz bexserosu 10.aydq yapıldıHah işte NicecımmışNosking geri git istemiyom seni Kaç gündür sesin çıkmıyor zaten ayarım sana
Buldum gitmiş başka konuda aşı muhabbeti yapıyor.
Gel ben sana diyem
12.ay aşıları 12.ayda yapılacak. 13.ayda Nimenrix yapılacak 14.ayda Bexsero 1.doz 16.ayda Bexsero 2.doz
2 yaş civarında Bexsero 3. doz hatırlatma yapılacak bendeki planlama bu.
Seninkilerin arası çok yakın kızları zorlama
Baco benimkilerin ilk doz bexserosu 10.aydq yapıldı
2 hafta sonra 2.doz planlandı 13.ayda da nimenrix var
3 doz bexsero 1 doz nimenrix dedi bizim doktorAllah Allah bexseroyu 12.aydan önce yapılırsa 4 doz filan gibi düşünüyordum.
Dozu etkilemiyor mu?
3 doz bexsero 1 doz nimenrix dedi bizim doktor
Temmuz annelerinden çoğu arkadaşın bexsero dozları tamamlandı bile ben de geç geldik diyordum
Aynen canım destekle uyuyorlar ama seslerini duymuyorlar belki en baştan beri birlikte oldukları içindir . Ama bizim kızlar gece uyanınca geri kendileri uyuyor tekrar destek vermiyordum . Mama içip emziği alıp devam ediyorlar ya da su içip . O da gece bir kez oluyor ya da olmuyor . Yani destekli uyuduklaru halde sık uyanma yok. Şimdilik bizde kendimizce bir eğitime başladık . Mesela biri uyuyakalıyor diğeri bağırıyor ağlıyor ona uyanmıyor .Ya benimkiler hep ayrı yattıkları için uyku eğitimine başladığım ilk günden beri gece uyanmalari 1 max 2 olurdu ondada ben yataktan bile kalkmaz kendi kendilerine konuşurlar ve uyurlardi dün akşam biri 1.5 tan 3 e kadar agladi ve uyudu diğeri 3. Ten 5 e kadar agladi nedenini çözemedik gerçekten birbir seslerine uyansalarda uyudular bisekilde ama ben çok gerildim ve ufak ufak destekler verdim halbuki oda birlesmeden desteksizdi uykuları destekle unuttuğun halde mi birbir seslerine uyanmiyorlar
Böyle olacağını bileydim doğurmadan alır saklardım aşılarıTamam 1 yaştan sonra öyle olabilir diye bizde beklettik. Şimdi sen diyince baktım 6-12 ay arasında 3 doz 12-24'tede 3 doz yazmışlar.
Keşke yaptırıp zamma yakalanmasaydım
Nimenrix ama 1 yaştan önce yaptırırsan 3 doz 1 yaş sonrası tek doz onu unutmaNe kadar mantığıma yatmasada