- 10 Ocak 2011
- 3.519
- 6.085
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #39.561
Geçmiş olsun rabbim şifa versin inşallah bir daha olmayın artık inşallah..Seninki yine damaginla ezip yutuyordur,benim oğlan diliyle ittirip çıkarıyor, ne yapıcaz bilmem, dişe bağlıyorum bakalım ama dişleri de cıktı . Sanırım alt yan dişler çıkacak eller hep orda. Bu arada 2. Defa kovit olduk. Çok korkunç geçti çocuklar için. Allah kimseye göstermesin.
Ya evde tek olmak sinir bozucu nöbete gitti şimdi 36 saat yok düşündüğünde aman gerçi biyandan olmaması iyi de
Ehliyetteken gordugum ilk yardim var. Ama esimden gostermesini isteyeyim. Bogulacak endisesi beni daha cekimser yapiyor bu eline verip yedirmedeDev gibi parçalar verme ilk etapta ufak ufak dene
Kaşıkla yediriyorsan küçük parçaları eline ver mesela kasiktayken tiksinip eliyle yiyen de var
Ilkyardim biliyorsundur zaten gerisi bebelere kalmış
Bizi her sene zorla ilkyardim kursuna gönderdi meb önceki görev yerimde belge illa güncel olacakmış diye
İyi ki her sene gitmişim dedim
Ek gıdada sadece ilkyardim biliyor olmama güveniyorum tıkanırsa açarız inşallah
Sendeki cesareti istiyorummRego ilk başlarda çok yapıyorlar o hareketi. Ben o yüzden eşim yokken veriyordum başlarda. Boğuluyor boğuluyor diye ortalığı velveleye veriyordu. Bekle sabret yutar demekten göbeğim çatlamıştı
Yeğenimde bildiğim için üstüne çok gittim bunun gelinimizde ilk çocuğu olduğu için pütürsüz yediriyordu pütürlü şeyde direk kusuyordu o yüzden kuzucum.
Defne'nin yeterince kusmuğunu çektim zaten daha fazla çekemem diye verdim coşkuyu bende o yüzden
Sendeki cesareti istiyorummhemen simdi
Bide bu bebeler bizim ictiklerimize hevesleniyorlar gecen fanta vardi elimde. Onlara ozel meyve suyu yaptım istemiyorlar illa bendeki olcak hayır yani nerse zararli sey varsa istiyorlar kime cektilerse artik
Anlatiyorum annecim tvlere cikariz bebege kola fanta icirdi vicdansiz anne diye ama yok dinlemiyorlar
İki ayri birey canim gelisimleri mutlaka farkli olacaktir hic endise etme gelisim alanlarinda farklilik gosteriyolar mutlaka biri bir konuda onde digeri baska bir konudaKızım çiğnemeye çalışıyor ondan dikkatimi cektı. Agzında gevelıyor falan. Ama oglan hiç çabalamıyor. Dikkatimi cektı.
Tavuk but da tavsiye ederimMuhtemelen yaparlar o ışık var hepsinde.
Gerçi sevdiği şeyi veriyor bende onu yutan bebe herşeyi yutar diyorumBu kayıyor boğazdan diğerleri kaymaz tıkanır diyor Kayıyor dediği şey
Ha lavleee
Bi noktaya kadar güzel yiyorlar sonra kocaman kocaman tıkıyorlar ağızlarınaBunu oylece eline veriyor musunuz yabenim bebeler baya gerideler
Tavuk but da tavsiye ederim
Deli cesareti diyoruz biz onaEn fazla boğazında kalır tutar çıkarırım. Sıvı kaçmasından korkarım bende Ciğere filan sıçrıyor sonra Defne'de yaşadığımız gibi doktor doktor gezdiriyoruz. Sonuçta ciğere kaçan sıvı mama mantıklı geliyor
O sizin sünme bizimkilerde de var ama anaları kılıklılar kahveye sünüyorlarSonunda kazanan kendileri olup fincan tabağından yalanıyorlar Tam eski zamandaki anneler gibi oldum şimdi diyorum Oda zararlı tamam ama kola fanta kadar değil en azından yararıda var diye kandırıyım bari kendimi
Geçen vişne kaynattım gram ağızlarına sürmediler sonra bardağa koydum kendim içer gibi gelip birazda olsa içtilerSonra başka içtiğim hiç birşeye sünmediler Yine Türk kahvesini tecrit ediyorum tabi
Ayy Allah korusun kocaman almasinlarBi noktaya kadar güzel yiyorlar sonra kocaman kocaman tıkıyorlar ağızlarınao zaman müdahale ediyorum. Artık cımbızı öğrendiler minik lokmalar veriyorum normalde önlerine onlar yiyorlar bi şekilde. En kötü mama sandalyesini yalayıp ağızla yakalıyorlar
cay verdim bende kolaya gore daha zararsiz geliyor nedense .
Ya biz yemek yerkende nasil bakiyorlar amaclari vicdan yaptirmak bence. Sonra onlara tattirmaya calisiyorum kose bucak kaciyorlarcok fenalar cok
Ağzım sulandıMuhtemelen yaparlar o ışık var hepsinde.
Gerçi sevdiği şeyi veriyor bende onu yutan bebe herşeyi yutar diyorumBu kayıyor boğazdan diğerleri kaymaz tıkanır diyor Kayıyor dediği şey
Ha lavleee
Ya evde tek olmak sinir bozucu nöbete gitti şimdi 36 saat yok düşündüğünde aman gerçi biyandan olmaması iyi de
Çok saol canim, geçmiş olsun diyen herkese de teşekkürler.Geçmiş olsun moda bu hastalık sizi sürekli zorluyorNasıl kaptınız farkedebildiniz mi, gelen giden mi getirdi?
Çok saol canim, geçmiş olsun diyen herkese de teşekkürler.
Görümcem hemsire, bayramın 1. Günü ondan bulaştı. Artmış yine bu aralar omicronmus yeni virüs . Aman kimseye vermesin Allah. Bebekler hasta olunca hayat çok zorlaşıyor, huyları değişiyor. Ne yapacağını bilemiyorsun onlar ateş içindeyken. Neyse ki atlattık.
ben mama saatleri yani ac olucak saatleri bana denk geliyorsa yere kocaman ortu serip mama sandlayelerine koyuyorum . elleriyle yiyecek biseyse (salatalak, patates, karpuz vs ) onlerine koyuyom aradada catalla kasiklar verilecek seyleri kendim veriyom . aksam yemegi tarzi seyleri ben veriyom ellerinede ufak ufak ekmek ici veriyom . tam 1 yasindalar ve bu aralar kendi kendine yemek istoyorlarHanımlar merak ediyorumda siz bebişlerınızle birlikte mı sofraya oturuyorsunuz?
Birde mesela ben önune bir seyler hazırlayıp koyduğumda bazen hepsı çöpe gidiyor yemiyorlar. Ozaman tekrar hazırlayıp siz mi yedıyorsunuz?