- 24 Aralık 2020
- 2.636
- 4.358
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #39.301
Çocuk akıllı ve politik demek kiKızma MariDefne'yle uğraşam dedim az
O işini biliyor rengini belli etti bugün dede, baba filan ne dicem ben teyze derim ilk kafalarım teyzoşu kafam rahat ederim demiş herhal. Daha bu yaşta hesap kitap peşindeKime nazının geçeceğini biliyor sıpa Teyze diyim dünya önüme serilsin diyor
Sıcaktan oluyor olabilir mi bizde de var sıkıntı geçince de güzel uyuyor klima acinca ve ya serin yerde.
Doktor dedı. Bu aydan sonra tek uykuya düşmeye başlarmış.11.ayda çok erken yaİnşallah geçmezler diyeyim kendim içinde bari
Sankı Benımkıler tek uykuya düşüyor gibi. Her zaman 2 uyku yok.11 erken cidden
Benim danışman 15-18 ay demişti
Bazı bebekler 12.ayda da geçeniliyormus ama 11 cidden erken
Doktor dedı. Bu aydan sonra tek uykuya düşmeye başlarmış.
Cok erken sanki kuzum ya biz tam anlamiyla geçmiş sayilmayiz bir ara 1 ay kadar tek uyku yaptilar 15 aylikken ama sonra duzen sasti suan bazen 2 cogulukla tek yapiyoruzCaaanım analar
Gündüz tek uykuya geçeniniz var mı?
Yada ne zaman geçilir
Bu ara 2.uykuya gönülsüz yatıyorlarGerçi kızçem diş çıkartıyor ondan olabilir diyorum ama oğlanda aynını yapıyor
Aslında oda diş çıkartıyor olabilir sonuçta ilk dişleri kızdan önce çıkarmıştı
Kafamda deli sorular toplar mısınız beni
En net sinyalleri gece uykusunda alırsın böyle bir durumdaSankı Benımkıler tek uykuya düşüyor gibi. Her zaman 2 uyku yok.
Ben bağlattım canım . Ama 9 sene önceiyi geceler kizlardogum sirasi tuplerimi baglatmayi dusunuyorum . yapan varmi acaba , tecrubeleri alabilirmiyum
hadi ya , agrili oluyormu sornasi felan . bi cok yerde kisa suiryo yazmis ama senin dedigin gibi her yere yapistigi icinmi uzun surdu acaba . bilemedim . tekrar hamile kalmayi risk edemem su durumdaBen aldirdim tuplerimi ama hidrosalpinks denen zehirli bir sivi vardi diye aldirdim. Yoksa zaten tup bebekle gebe kalabiliyorum sadece. Ama dogumum 15dk surdu tuplerimi almalari 2bucuk saat, cok yapismis her yere tuplerim hamileyken. Bebekler de ben gelene kadar ac kalmis viyak viyak aglamislar. Ilk anneyi emecekler demis hemsireler..
benimki benim aliskanlihim oldu gitti sanki mama vermesem ac kalickalqr . 10 da uyurlar bende mamayi 9 gibi veiryom ama gece 1/2 gibi yine 90 veriyom 4/5 gibi yine veriyom ama aslinda vermesem uyabkicaklar kac kere oldu . ama seninde dedigin gibi mesela 4/5 mamasini vermeyinxe daha erken uyaniyorlar . bende uyumam 3/4 buluyo her turku uykusuz kaliyom yaÇocuklarda zayıflık dışında bir sorun yoksa bence gece mama verme onlar istemesem ama açlıktan uyanma durumlarınıda göze al . Onlar yemezse ve bende dalıp uyursam açlıkla 6da uyanıyorlar o yüzden 4.30 gibi sabaha karşı verirsem 60cc bile içseler 7ye kadar gidiyor uyku .
Ben geri donusu oluyor sandim yani arastirma bile yapmadim ama oyle saniyordum . ya 13 ay icinde ikiz bebek birde tek bebek olunca yeter diye duusnuyorum . maddi manevi cok yordu yormayada devam edicem . psikolojik ve fiziksel olarakda maf oldum zaten . 4 hafta kaldi doguma ondna sorna kendimi toparlayip cocuklarimla ilgilenmek istiyom baska cocuk yapmayi goze alamam ama bilmiyom soylemesi ayip hoc korunmadim 6 senedir evliyim 5 sene cocuk olmadi yani becerememde korunmayiBen bağlattım canım . Ama 9 sene önceSonra tekrar bebek isteyince tüp bebeğe başvurduk . İyi düşün dönüşü yok . Doğumdan sonra yakıp kapatıyor kanalları . Hiç bir sorun olmuyor .
Yumurta kanalları çok incecik bir boru gibi düşün bilmem kaç milimlik bir yapısı varmış . Rahime yumurta geçmedin diye uçları yakılıyor . Daha sonra açılması zor . Ben de araştırdım . Tekrar cerrahi bir operasyon gerekiyor . Yakılan kanallar tekrar ayrılarak birbirine dikiliyor . Böyle hatırlıyorum eğer yanlış değilseBen geri donusu oluyor sandim yani arastirma bile yapmadim ama oyle saniyordum . ya 13 ay icinde ikiz bebek birde tek bebek olunca yeter diye duusnuyorum . maddi manevi cok yordu yormayada devam edicem . psikolojik ve fiziksel olarakda maf oldum zaten . 4 hafta kaldi doguma ondna sorna kendimi toparlayip cocuklarimla ilgilenmek istiyom baska cocuk yapmayi goze alamam ama bilmiyom soylemesi ayip hoc korunmadim 6 senedir evliyim 5 sene cocuk olmadi yani becerememde korunmayi
Bu aralar bizim düzen müzen yok dişten dolayı. Daha cok evrim gecirecege benziyorlar hemsehrim. Bebişlerınde diş sıkıntısı yok muÇok ikilemdeyim aslında hemşerim
Bi yanım geçsinler istiyor bir yanım geçmesinler
Geçerlerse uzun zaman dışarı kaçabilirsin. Ama oturmuş düzenlerininde bozulmasından korkuyorum
Anne olmak çok zormuş ya
Aksam 8.30 da yatarlar. Sabah 5 te ayaktayız. Bu arada gece 1 ya da 2 kez kalkarlar. Sabahın köründe kalktıkları için 9 a kadar zor dayanılar. Ortalama 1.5 2 saat uyurlar. Öğlen 2.30 da yatarlar ya hemen uyanırlar ya da 1 saat uyku çekerler.En net sinyalleri gece uykusunda alırsın böyle bir durumda
Uyku süresi fazla geldiği zaman sabah uykularina direnirler
Sabah bir şekilde uyurlarsa öğle uykuları ya erken biter ya hiç olmaz
Gece de kesintisiz uyuyan bebekler gündüz uyku saatleri fazlaysa sık sık uyanmaya başlarlar
Tek uykuya geçişin birden yapılması sağlıklı değilmiş
Sabah uyku sürelerini kademeli olarak 15er dakika kısaltarak tek uykuya gecilmeliymis
Bir de tek uykuya geçtikten sonra da uzun bir süre sabah uyku saatinde statik aktiviteler öneriliyor kitap okuma gibi
Bana sabah uykusunu yarım saatle sinirlandir dediler ama benim bebeler hazır değil hala o uykuyu istiyorlar
Aylardır 1 saat yatiriyorum o yüzden
Gece uykuları bölünmeye başlayınca kademeli olarak önce 45 dk sonra yarım saat şeklinde keserim
Ona da.yarin başlasam tek uykuya geçmek 15.ayı bulur yine
Bide kızım bronşite yakalandı. 1haftadıd uyutmuyor. O kadar dıkkat ettim nasıl oldu anlamadım. Gecelerı öksürmekten yatamıyor. Bide gece uyumayan kızım gündüz nasıl az uykuyla duruyor anlamadım. Anlayacağın zor durumdayımEn net sinyalleri gece uykusunda alırsın böyle bir durumda
Gece de kesintisiz uyuyan bebekler gündüz uyku saatleri fazlaysa sık sık uyanmaya başlarlar
Sabah uyku sürelerini kademeli olarak 15er dakika kısaltarak tek uykuya gecilmeliymis
Bir de tek uykuya geçtikten sonra da uzun bir süre sabah uyku saatinde statik aktiviteler öneriliyor kitap okuma gibi
Bana sabah uykusunu yarım saatle sinirlandir dediler ama benim bebeler hazır değil hala o uykuyu istiyorlar
Gece uykuları bölünmeye başlayınca kademeli olarak önce 45 dk sonra yarım saat şeklinde keserim
Kaynana geldı kendı evıne. Arada yardıma sana gelcen dedı bu arada kocmaın soru ile azar işitmemek için iyice işin içine s.... TıEn net sinyalleri gece uykusunda alırsın böyle bir durumda
Ne yaparsan yap istersen sabah 6da yatır yine 5te kalkarlarAksam 8.30 da yatarlar. Sabah 5 te ayaktayız. Bu arada gece 1 ya da 2 kez kalkarlar. Sabahın köründe kalktıkları için 9 a kadar zor dayanılar. Ortalama 1.5 2 saat uyurlar. Öğlen 2.30 da yatarlar ya hemen uyanırlar ya da 1 saat uyku çekerler.
Özellikle sabahın 5 inde kalmasınlar diye aksam 10 a kadar bile oyaladım. Olmuyor bi türlü genede uyanıyorlar. Gün bitmek bilmiyor. Uykularını kestıgım zaman ayarlama yapmak için aman Allah ım sürekli agladılar huysuzlandılar zaten bide dişten sıkıntı çekiyorlar.
Bide ben tek uykuya gecsınler istemiyorum daha çünkü dinlenemıyorum. Temızlık dısında her iş bana bakıyor.
Bronşit bir arkadaşta daha duydum geçen hafta benimkiler de üsye olduBide kızım bronşite yakalandı. 1haftadıd uyutmuyor. O kadar dıkkat ettim nasıl oldu anlamadım. Gecelerı öksürmekten yatamıyor. Bide gece uyumayan kızım gündüz nasıl az uykuyla duruyor anlamadım. Anlayacağın zor durumdayım
Oğlanda sıkıntı yok ama oda aynı. Anlamadım gitti. Salgın varmış bu aralarBronşit bir arkadaşta daha duydum geçen hafta benimkiler de üsye oldu
Doktor yarın gelseydiniz bronşit derdim dedi
Ben de anlamıyorum yaz günü nereden geliyor bu hastalıklar
Hasta olduğu için ekstra mizmiz olmasını bekliyoruz zaten
Uyumamasi çok normal o zaman
Bence tek uykuya geçmek istediği için değil hasta olduğu için böyle sizin durumlar
Bu aralar bizim düzen müzen yok dişten dolayı. Daha cok evrim gecirecege benziyorlar hemsehrim. Bebişlerınde diş sıkıntısı yok mu