-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #39.041
bende ayni durumdayim bir gun mama istemiyorlar diger gun ek gida istemiyorlar . mama sakinlestiriyo ama sanki yoksa benmi oyle saniyom anlamadim . cocuklarim istahli ama kilolu degil ama ben surekli ac olduklari i hissediyom cubku herseyi az az veriyomDevam ediyor doktor da doğal beslenmek istiyor demek ki yapacak bir şey yok dedi. Resmen normal gıdalarla devam ediyoruz biz ve çok zor oluyorsiz ne yaptınız ?
Bugaboo donkey aldık biz çok memnunum ama Türkiye’de satışı yok sanırım artık . İkimci el bulabilirsin ama .tecrubeli ikiz anneleri bebek arabası olarak ne aldnz?
Nedeni tembellikKızlar bana bı yardım edin. Kafama cok takılıyor. 11 ayı bitireceğiz fakat oglum biberonu kendı tutup içmiyor. Ama tutmayı içmeyi biliyor. Baska nesneleri falan tutmasında sıkıntı yok bu arada
Neden olabılır.
Maalesef çift yumurta ikizi iki kardeş ne kadar benzerse ancak o kadar benzer . Birbirinin aynısı olması için tek yumurta ikizi olmalıKızlar siz tecrübeli ikiz annelerine sormak istediğim birşey var. Cift yumurta ikizi olunca bebekler benzemiyor mu birbirine. Cevaplarsaniz çok sevinirim. Benim gebeliğim cift yumurta ikizi. Herkes birbirine benzemez diyor. Ben benzemelerini cok istiyorumikiz dediğin birbirine benzemeli dimi ama herseyden önce tabiki sağlıklı sıhhatli olmalari
Benim ki baby hope çok bilinen bir şey değil ama memnunum ben . İşimi görüyor . Bilinen markalar biraz pahalıydı ben de orta şeker bir şey aldım .tecrubeli ikiz anneleri bebek arabası olarak ne aldnz?
Mantıklı Bende sizin gibi deneyim o zaman. Cok sagolbenim kizlarda 1 olucak ay sonu bitane 1 aydir biberonu tutuyo . isine gelince gece uykuda tutuyordu. baktim olmuyo biberonu yanina biraknaya basladim oda kendi alip icmeye
Dün dedım ki mama içerken oğluşım dedım tut sunu ellerini biberona götürdüm cünkü tuttuğunu gördüm kendı kendıne bırkac kez. Amaaaan demez olaydım yktı ortalıgı sinirlilerde ha.Nedeni tembelliksenin tutmanla içmek keyifli geliyordur . Benim kızlardan biride o şekilde bazen canı isterse kendi içiyor ama çoğu zaman bana tutturuyor eline oyuncak alıyor filan keyifçi yani
Benimkiler yeri mama sandalyesini seviyorlar çok sorun olmuyor görümcem aklıma soktu da ya düşerlerse vs onu düşünüyorum artısı eksisi ne senceVallaha doktorlar hayır diyor, günde 15 dk olabilir diyen var. Ben anama uydum 4.ayda koydum 8.ayda yürüdüler bu yüzdenYere yatmayı sevmedikleri için başka alternatifim yoktu. Ha yere hiç inmedikleri halde emekliyorlarda Nasıl yaptılar onun hakkında da fikrim yok Böyle bi haldeyim ben
Açıkcası uyku eğitimleri var gibi o yüzden aşırı zorlanıyorum diyemem ev işi dandini zaten umrum değil bi yemek yapıyorum o da arada. Şuan yerde oynarlarken de rahatım emin olamadım o yüzden bi de çarparlar düşerler vs korkusu var birazcıkBen de erken koyanlardanım yürütece . Büyük kurtarıcı ama şimdi ikisi de istemiyor çünkü istedikleri gibi evi dökemiyorlar. Nerdeyse artık kullanmıyorum diyebilirim . Fiktimi soracak olursan koy derim . En azından biraz da olsa rahat edersin . Emeklemeye başladıkları zaman daha az ihtiyaç duyuyorsun . Biraz daha dursun gönderirim ben yani anlayacağın bir kaç ay ihtiyacın oluyor sonrası yürümeye başlıyorlar zaten
Ya eksisi olmaması güzelmiş herkes olumlu şeyler yazmış kanıma girdiniz gibiBiz 7 aylıkken aldik yurutec, çok da güzel bindiler 10 aylik olana kadar , Sonra oğlum sarkmaya başladı yurutecten, kafa üstü düşecekti nerdeyse, onu bi daha bindirmedik. Yuruteci birisi kırıldı zaten o arada. Kızım kendi başına çok binmek istemedi , ikisi oyun yapıyorlardı birbirine , bir de oğlan emekliyor tekerleriyle elini ezer diye korktum. O yüzden sattık kalan sağlam yuruteci de.
Bu arada bence çok güzel bisey. Gün-de yarim saat te olsa insana nefes aldırıyor. Akşam yemek yedirdikten sonra yarim saat koyuyordum , eşim işten gelene kadar sofra hazırlamaya vaktim oluyordu. Çok seviyorlardı tıkır tıkır evin içinde, evi karıştırmaya bile başlamışlardı. Oğlum emeklemeye başladı, tutunup kalkıyor ve sıralıyor kenarlardan. Yurutecin kötü bi etkisi olmadi , gerçi dediğim gibi en fazla günde 45 dk binmişlerdir . Kızım da oturduğu yerden gidecek galiba , kendi etrafında donuyor şimdilik.
Ben tavsiye ederim , zaten 7. Ay dan emeklemeye başlayana kadar biniyorlar.
Yaa ben de 5.5 aylıklae şuan kafamda deli sorular korkutucu geliyor düşerlerse diyeben yuruteci 7 ayda aldim cok cok isime yaradi . tavsiye edilmiyor ama 3/4 ay resmen kurtaricim oldu kesinlikle alinmasi gerek ikizlerde bence
Ben de çiti düşünüyorum çünkü oğlum komando gibi döne döne ilerlemeye başladıBen hiç almadım. Oyun matının etrafını çitle çevirdim. İstedikleri gibi oynuyorlar hem de güvenli. Şimdi emekliyorlar, tutunup kalkıyorlar.
Chicco ohlala mükemmel bi araba sürüşü güzel çok ağır değil bagaja sığıyor çook memnunum tek kötü yanı şu dandik apartmanımızın asansörüne sığmıyor eğer sığsaydı tek başıma gezebilirdim şimdi mecbur araba bagajında bırakıyoruz ve eşimle indiriyoruz bebeleri ölçün asansörünüzü ne alacaksanıztecrubeli ikiz anneleri bebek arabası olarak ne aldnz?
Benimkiler zayıf ya zaten hiç bir zaman doğru düzgün mama da içmek istemediler şimdi iyice soğudularbende ayni durumdayim bir gun mama istemiyorlar diger gun ek gida istemiyorlar . mama sakinlestiriyo ama sanki yoksa benmi oyle saniyom anlamadim . cocuklarim istahli ama kilolu degil ama ben surekli ac olduklari i hissediyom cubku herseyi az az veriyom
Bi tanesi alıyodu uyurken o da almamaya başladı. Emzirmeye devam ediyorım şimdilik. Memeden kesip kesmeyeceğim içinde 1 temmuzda randevum bakalım neler olcak. Çocuk doktorlarına danıştım aynı sana denileni söylediler. Meme mama şart değil normal yemek yerler diyolar. E hani 2 yaşa kadar meme ya da mamaydıDevam ediyor doktor da doğal beslenmek istiyor demek ki yapacak bir şey yok dedi. Resmen normal gıdalarla devam ediyoruz biz ve çok zor oluyorsiz ne yaptınız ?
kuccuken dusmezler bence ama su an 1 yas olucaklar acil durumlarda koyuyom ama goz onunde cunku cikmaya calisiyorlar bide hizlabdikar yaris yapiyorlarBenimkiler yeri mama sandalyesini seviyorlar çok sorun olmuyor görümcem aklıma soktu da ya düşerlerse vs onu düşünüyorum artısı eksisi ne sence
yemeyeb bebek gercekten zorluyor anneyi ama hic dert etme etrafimda cok gordum boyle ama 1/1:5 yasinda felan herseyi yemeye basliyorlar . seninkiler kac aylik bilmiyom ama inshallah acilir istahlari bence acilir . su an yurume gezem emekleme dis derken hersey birbirine karisiyor bebeklerde sasirdi ne yapicaklarini . benim bitane tam oyunca eli oyuncaga deyse agliyor sanki dovdukBenimkiler zayıf ya zaten hiç bir zaman doğru düzgün mama da içmek istemediler şimdi iyice soğudularemmiyorlar sütüm de gitti Ek gıdanın da heyecanı kaçıyor gibi bir heyecan istediler ama. Çok zorluyor yeme konusu beni
Ben de çok fazla yorgunum. Doğduklarından beri ne doğru düzgün uyudum, ne de dinlendim. Hayatım boyunca aylardır bu kadar yorgun hiç olmamıştım. Bi de akraba arkadaş eve çağırınca bebeklerin düzeni bozulur diye korkuyorum. Ama 1. Yaşları, evde ufak bi süsleme, bi pasta yeter bence, güzel anılar biriktirmek için. Yoksa bu bebelerin hep bizi zorladığı zamanlar aklımızda kalacak .kizlar ben bebeklerim 29 haziranda 1 yas oluyorlar ama ben dogum gunu felan hic biraey dusunmedim istemiyorumdaabartmis mi olurum . gecen hafta hediye olarak bebek spa'sina goturduk esimle guzel vakit gecirdiler ama boyle aile arasi felanda dusunmuyorum . hem psikolojik olarak cok yorgunum bu aralar hemde gerek duymadim ama bilenedim ne yapim
biriker gelince gervekten duzenleri bozuluyo yani 3.cu kisi bile yetiyo ve biylede olunca etrafimda surekli 'bu bebekler yine huzursuz, yine mizmiz, uykular niye duzensiz, niye erken niye gec ' sinir oluyorum . esimde yaz aylarinda yogun calisiyor yani planli programli yapma imkanim yok zaten esim gecede sorna geliyo bende bilmiyorum ne yapicagimiBen de çok fazla yorgunum. Doğduklarından beri ne doğru düzgün uyudum, ne de dinlendim. Hayatım boyunca aylardır bu kadar yorgun hiç olmamıştım. Bi de akraba arkadaş eve çağırınca bebeklerin düzeni bozulur diye korkuyorum. Ama 1. Yaşları, evde ufak bi süsleme, bi pasta yeter bence, güzel anılar biriktirmek için. Yoksa bu bebelerin hep bizi zorladığı zamanlar aklımızda kalacak .
Ya benim oğlumda sütüm baya coktu maşallah. Hiç mama ihtiyacı duymadim. Ama ikiz olunca nasıl olur bilemiyorumBenim yetmedi malesef ama maşallahı var bazı annelerin yetiyor çok şükür...
Aa ne güzel maşallahMaalesef çift yumurta ikizi iki kardeş ne kadar benzerse ancak o kadar benzer . Birbirinin aynısı olması için tek yumurta ikizi olmalıBende hep ikizse birbirine benzemeli derdim tek yumurta ikizlerim oldu