- 8 Ağustos 2020
- 799
- 1.525
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #37.841
Cuma gidiyorum artık evime.Annem her hafta gelirim pazartesi cuma dönerim dedi.şimdilik böyle karar verdik bakalım inşallah düzene hirer ve öyle gider.oğlan koyunca direkt uyuyordu faranjitti diş çıkarma derken azıcık düzeni değişti.kız kucakta pışpışla uyuyor.eve geçince kendi kendilerine uyuma düzenine de geçicem mutlakacanım.kocam sonunda isyan ettiBen en başından beri kendim bakıyorum bacım . Hafta da bir annem geliyor o kadar . Oğlanlar okuldan geldikten sonra yardımcı oluyorlar o da çok kısa bir süreliğine. Dersleri var çünkü . Her şey bana bakıyor .En azından sen sadece ikizlere bakmakla sorumlusun tabi ki evde de iş güç var illaki. Koltukta oturmayı özledimAt gibi ayakta uyuyorum bunu söylerken çok ciddiyim .Espri falan değil . Ramazan dan önce bi komşuya kahveye gittik millet konuşuyor fıldır fıldır bende öyle mal mal bakıyorum . Ne konuşulduğunu bile anlayamıyorum . Uykum geldi gözlerim kapanıyor uyudum uyuyacam. Bir günümü anlatsam haline şükredeceksin eminim . Sabah 7 den gece 1 e kadar full koşturmaca . Tek rahat ettiğim şey kızlar artık kendileri uyuyorlar sallamak yok artık . Sen nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama uyku eğitimini kesinlikle vermelisin . En azından oturup uyutmakla uğraşmıyorsun . Bir kere senin hemen evine gidip düzeni kurman lazım . Çocuklar çokta küçük değil artık 7 aylık olmuşlar . Ay bir de o kadar zaman annenlerdesin kocam iyi dayanmış maşallah . Benim ki olsa bir daha gelme der asla müsaade etmez o kadar zaman . Yani senden daha çok sıkıntıda olanlar var haline şükret
Hcg değeri ikiz olup olmadığı hakkında kesin bilgi vermez.Merhabalar kızlarr adetimden 1 hafta önce verdiğim kan testinde beta 111.95 çıktı 2 gün sonra tekrar gittim 530 a yükseldi. Dr normalden fazla artmış dedi acaba ikiz olabilme ihtimali var mı pazartesi günü kese için doktora gideceğim ama sabırsızlandım sizlere danışayım dedim sizin değerleriniz nasıldııı
Benim de oğlan mız mız.kız cadı ciyyak ciyyak bağırıyor sürekli.dışarıda aşırı mıtlular ne ağlama ne bağırma gülücükler saçıyorlar hiç ses yok.valla elim kolum kafam dinleniyor dışarıdaBen de o günleri bekliyorum heyecanla. Gerçi orumcekteyken bile hep peşimde geziyorlar çok komikler ya, tuvalete giriyorum tuvaletin kapısında bekliyorlar kedi gibi. Emekleyip yürüseler peşimde ördek gibi gezicem sanırım. Mutfaktayken mutfakta ayaklarımı eziyorlar yurutecle bir de iki bebe olunca çok komikler ya . Yurutec candıren iyisi dışarısı, hem vakit geçiyor hem insanın tahammülü artıyor. Tependen düşüyorlar biraz daha saga sola bakınırken. Hem yürüyüş oluyor bize.
Bu arada benim oğlan mızmız, sürekli bi ağlama modu, sürekli bi itiraz :). Büyüdükçe nasıl olacak hiç bilmiyorum , gerçi büyük ihtimalle dişleri vuruyor , kızın iki dişi baya büyüdü onun daha tik yok. Aynı karında da büyüseler ,doğunca gelişimleri farklı ilerliyor, bu da ayrı bidegisik durum.
Yok canım daha geç açtım 5. Ay gibi filan , ardından 2 numaraya geçtim geçenlerde onuda deldim biraz3 aydan sonra mi actin yavrum deligi?
Bunu ancak ultrasonla ile anlayabilirsiniz, benim değerlerim tam 2 kat bile gitmemişti ilk 2 testimde .Merhabalar kızlarr adetimden 1 hafta önce verdiğim kan testinde beta 111.95 çıktı 2 gün sonra tekrar gittim 530 a yükseldi. Dr normalden fazla artmış dedi acaba ikiz olabilme ihtimali var mı pazartesi günü kese için doktora gideceğim ama sabırsızlandım sizlere danışayım dedim sizin değerleriniz nasıldııı
Havalar ısınsın yeniden dışarılarda büyüyüp gitsinler kışa kadar. Hem oraya buraya da gidilir hısım akraba, arkadaş falan 2 saatliğine de olsa birileri oyalasa , evden çıksalar kàr gerçekten. Annen de gelecekmiş çok iyi olmuş öyle. Azıcık idare edemiyor anneler de, sanki ömür boyu gelin dedik.Benim de oğlan mız mız.kız cadı ciyyak ciyyak bağırıyor sürekli.dışarıda aşırı mıtlular ne ağlama ne bağırma gülücükler saçıyorlar hiç ses yok.valla elim kolum kafam dinleniyor dışarıdakız örümceği daha çok sevdi.ama dediğin gibi durmadan paçamızdan çekiştiriyor
Kuzum gözün nasıl oldu? Hep sorucam aklımdasınHavalar ısınsın yeniden dışarılarda büyüyüp gitsinler kışa kadar. Hem oraya buraya da gidilir hısım akraba, arkadaş falan 2 saatliğine de olsa birileri oyalasa , evden çıksalar kàr gerçekten. Annen de gelecekmiş çok iyi olmuş öyle. Azıcık idare edemiyor anneler de, sanki ömür boyu gelin dedik.
Dr gerek gormedikce yada anne baba olarak bi farklilik sizi huzursuz edecek bisey yoksa genellikle nörolojiye gitmeye gerek duyulmuyorTecrübeli anneler bebeklerini çocuk norolojiye götüren oldumu en gec kaç aylıkken gidilmesi gerek ne gibi bı kontrol yapılıyor ?
Kuvozden çıktığımızda verdikleri epikrizde yazıyordu çocuk kardiyoloji nöroloji görsün diye yaşadığım yerde de çocuk nöroloji yok farklı şehre gitmemeiz gerekecek,rop için surukli gittik çok zor oluyor çocuklarla git gel.ilk bebeklerim çok tecrubesizim ne gibi bı farklılık olmalı acaba kiDr gerek gormedikce yada anne baba olarak bi farklilik sizi huzursuz edecek bisey yoksa genellikle nörolojiye gitmeye gerek duyulmuyor
Bize verilende de yazıyordu. Biz de gitmedik. Çocuk doktoruna danışabilirsin gerekli görüp görmediğini. Ay ay gelişimsel yapması gerekenleri yapıp yapmadıklarına istinaden karar veriliyor genelde. Mesela kafasını tutabiliyor mu takip ediyor mu vs vs.Kuvozden çıktığımızda verdikleri epikrizde yazıyordu çocuk kardiyoloji nöroloji görsün diye yaşadığım yerde de çocuk nöroloji yok farklı şehre gitmemeiz gerekecek,rop için surukli gittik çok zor oluyor çocuklarla git gel.ilk bebeklerim çok tecrubesizim ne gibi bı farklılık olmalı acaba ki
Benim hep 3bucuk kat artmıştı l iki gune bir ama ultrasonda net olur. 2 kat olup ikiz olan cokMerhabalar kızlarr adetimden 1 hafta önce verdiğim kan testinde beta 111.95 çıktı 2 gün sonra tekrar gittim 530 a yükseldi. Dr normalden fazla artmış dedi acaba ikiz olabilme ihtimali var mı pazartesi günü kese için doktora gideceğim ama sabırsızlandım sizlere danışayım dedim sizin değerleriniz nasıldııı
Götürmedim, 2 hafta önce coxuk druna gittim o kadar. Neden gerekir ki kuzum?Tecrübeli anneler bebeklerini çocuk norolojiye götüren oldumu en gec kaç aylıkken gidilmesi gerek ne gibi bı kontrol yapılıyor ?
31+4 te doğum yaptım. Kuvöz den çıktıktan sonra doktor yönlendirmesi ile gittim. Premature doganlarin özellikle gitmesi gerekiyor. En azından bir süre. Biz gittik. Genel olarak kafalarını dik tutabiliyormu vs o tarz şeylere baktı. Sonra çocuk gelişim uzmanına yönlendirdi. Orda da ay ay gelişimlerini takip ettiler. Bir sıkıntı yoktu. Kronolojik ayıyla aynı gidiyorlardı. Ben kendim ev de takip etmeye devam ettim. Şuan bir sıkıntımız yok çok şükür. 11 aylık olduk.Tecrübeli anneler bebeklerini çocuk norolojiye götüren oldumu en gec kaç aylıkken gidilmesi gerek ne gibi bı kontrol yapılıyor ?
Genel kontrol icin yazilmistir o zamn bilemiyorum cnm ne desem yanlis olurKuvozden çıktığımızda verdikleri epikrizde yazıyordu çocuk kardiyoloji nöroloji görsün diye yaşadığım yerde de çocuk nöroloji yok farklı şehre gitmemeiz gerekecek,rop için surukli gittik çok zor oluyor çocuklarla git gel.ilk bebeklerim çok tecrubesizim ne gibi bı farklılık olmalı acaba ki
32+3 doğum yaptım bende çocuk Dr kontrollerinde iyi diyorlar.ama daha norolojiye gitmedik şuan yüzüstü yatirfigimda falan kafalarını dik tutup etrafı seyrediyorlar kollarıyla kalkmaya çalışıyorlar falan gözlemlediğim kadarıyla.masallah sizler buyuttunuz31+4 te doğum yaptım. Kuvöz den çıktıktan sonra doktor yönlendirmesi ile gittim. Premature doganlarin özellikle gitmesi gerekiyor. En azından bir süre. Biz gittik. Genel olarak kafalarını dik tutabiliyormu vs o tarz şeylere baktı. Sonra çocuk gelişim uzmanına yönlendirdi. Orda da ay ay gelişimlerini takip ettiler. Bir sıkıntı yoktu. Kronolojik ayıyla aynı gidiyorlardı. Ben kendim ev de takip etmeye devam ettim. Şuan bir sıkıntımız yok çok şükür. 11 aylık olduk.
Yenidoğan yoğun bakımda çıkarken ki verdikleri epikrizde yaziyor gerekliymiş sanırsam gelişimleri diğer bebekler aynımı diye erken doğum olunca beyinsel gelişimsel bir problem varmı diye bakılıyor sadece gözlem sanırsam.suanlik benim bebeklerinde gözlemlediğim yüzüstü başlarını dik tutabiliyorlar konuşmaya tepki veriyorlar gayet güzel sanırsam.Götürmedim, 2 hafta önce coxuk druna gittim o kadar. Neden gerekir ki kuzum?
Aslında benimde gidesim yok şuan baktığımda gulumsuyorlar,kafalarını dik tutuyorlar,kollarıyla ve elleriyle hareket etmeye çalışıyorlar.sen kaç haftalikti canımBize verilende de yazıyordu. Biz de gitmedik. Çocuk doktoruna danışabilirsin gerekli görüp görmediğini. Ay ay gelişimsel yapması gerekenleri yapıp yapmadıklarına istinaden karar veriliyor genelde. Mesela kafasını tutabiliyor mu takip ediyor mu vs vs.
Canım bende baştan beri hep kendim takip ediyorum. Mesela kızım yeni uyandığı için kafasını kaldırmadı diye fizik tedaviye gönderdi doktor. Tabi ben gitmedim çünkü normalde kaldırıyor.. ama yine de bir çocuk gelişim uzmanının ya da nöroloğun birşeyi yok ya da güzel gidiyor demesi farklı tabi ki. Götürmek ya da götürmemek sana kalmış. İki çocukla az hastane gezmedik. Gerçekten yıpratıcı bir süreç Allaha şükürler olsun ki kronik bir sıkıntıları yok.32+3 doğum yaptım bende çocuk Dr kontrollerinde iyi diyorlar.ama daha norolojiye gitmedik şuan yüzüstü yatirfigimda falan kafalarını dik tutup etrafı seyrediyorlar kollarıyla kalkmaya çalışıyorlar falan gözlemlediğim kadarıyla.masallah sizler buyuttunuz
Biz doktorumuza sorduk bir sıkıntı görmediği için gitmedik açıkçası. 34+1de doğdular benimkiler.Aslında benimde gidesim yok şuan baktığımda gulumsuyorlar,kafalarını dik tutuyorlar,kollarıyla ve elleriyle hareket etmeye çalışıyorlar.sen kaç haftalikti canım