- 15 Ekim 2019
- 1.619
- 1.228
- 36
-
- Konu Sahibi incikartanesi
Bizdeçok kararsızız canım.Bizimde genetiğimize bakıldıc eşimle ama işte tüp bebekte down riski fazla oluyo gibi söylentiler çok.çıkcası ense ölçümü vs den snra perinatoloğa erken gitmek detaylı ineletmek.Çünkü 20. haftada genelde gidin deniliyor.Bahsedilen test 600 dolar 4500 tl ye yapılıyo yani.Açıkcası bütçemizi bayağı zorlayacak bakalım doktorumuzla haftaya bu konuya bi çözüm getireceğiz.İllaki olmalısize tavsiyem kesinlikle bu derse yaptırırız sanırım.Benim bir dahaki kontrolumde bahsedecek muhtemelen. Ben suan dusunmuyorum. Bizim esimle genetik yapilmisti bir sey cikmadi. Detayli ultrason olsun istiyorum sadece ama bilmiyorum, doktorla goruselim oyle netlesecek. Sizin fikriniz ne?
Benim ayni sekilde irenbe de ikiz dogum yapan akrabam var. ona da cok israrci oldular, yaptirmadi. Allaha sukur saglikli dogum yapti. Pazar gunu cocuklarin 1. Yas gunu. Ama tabi herkesin kendi karar vermesi gereken bir durum bu. Ben yaptirmayi dusunmuyorumBizdeçok kararsızız canım.Bizimde genetiğimize bakıldıc eşimle ama işte tüp bebekte down riski fazla oluyo gibi söylentiler çok.çıkcası ense ölçümü vs den snra perinatoloğa erken gitmek detaylı ineletmek.Çünkü 20. haftada genelde gidin deniliyor.Bahsedilen test 600 dolar 4500 tl ye yapılıyo yani.Açıkcası bütçemizi bayağı zorlayacak bakalım doktorumuzla haftaya bu konuya bi çözüm getireceğiz.İllaki olmalısize tavsiyem kesinlikle bu derse yaptırırız sanırım.
Çok kararsızım bu konuyu düşünmekten stresli bi haldeyim.Benim ayni sekilde irenbe de ikiz dogum yapan akrabam var. ona da cok israrci oldular, yaptirmadi. Allaha sukur saglikli dogum yapti. Pazar gunu cocuklarin 1. Yas gunu. Ama tabi herkesin kendi karar vermesi gereken bir durum bu. Ben yaptirmayi dusunmuyorum
Detayliya baskasina mi gonderecekler? Orda mi yapacaklar?Çok kararsızım bu konuyu düşünmekten stresli bi haldeyim.ALLAHIM evlatlarımızla imtihan etmesin bizi.
Detaylıya 13.haftada ümit hoca her hastasına yapıyo ilk ölçümlerde.Perinatolog da 20.haftada Doç.Cenk Gezer 'e yönlendiriyolarmış.Gerçi ben 20.hafta dan önce gitmek istiyorumDetayliya baskasina mi gonderecekler? Orda mi yapacaklar?
Baris buke ye mi gonderirler acaba diye dusunmustum o da irenbe’den ayrilmisti. Cenk Gezer’e biraz bakayim bakalim. Yorumlar nasil, Ismail Bey’ de ona gondericek muhtemelen. Bende bir perinatolog a gitmek istiyorum aslinda ama esim de Ismail Bey’den baskasina gitmek istemiyorDetaylıya 13.haftada ümit hoca her hastasına yapıyo ilk ölçümlerde.Perinatolog da 20.haftada Doç.Cenk Gezer 'e yönlendiriyolarmış.Gerçi ben 20.hafta dan önce gitmek istiyorum
Sürekli perinatoloğa da gitmek zor olur 750 tl muayene ücreti barışş beyinde 700 tl miş düm görüştüm.Arkadaş cenk beye gitti çok memnun kaldım 1 saat inceledi dedi.İsmail bey irenbe ile olumsuz ayrılmış bnce oranın yolladığına yollamaz gibi ama tabi tercih yine bizlerin En geç 16. haftada gitmeyi düşünüyorumBaris buke ye mi gonderirler acaba diye dusunmustum o da irenbe’den ayrilmisti. Cenk Gezer’e biraz bakayim bakalim. Yorumlar nasil, Ismail Bey’ de ona gondericek muhtemelen. Bende bir perinatolog a gitmek istiyorum aslinda ama esim de Ismail Bey’den baskasina gitmek istemiyor
Muayene ucretleri gercekten yuksekmis 2 haftada bir kontroldeyiz. 2 haftada 1 bu ucreti aliyorlarsa Aylik 1500 yapiyor. Bu ugurda cok oara harcadik o ayri ama standart giden bir surecte de cok gerek yok. Benim ozel saglik sigortam var ama hastaneye gitmedigim icin faydalanamiyorum anca dogumda yarayacak o da doktora ayriyetten para veriliyordur. Zaten olumsuz ayrildigi cok belli oluyor. Soylemisti cok iyi ayrilmiyoruz diye. Cenk Bey’in yorumlarina baktim cok iyi bahsetmis herkes, bence Irenbe’den ziyade doktor icin gonderebilir yine diye dusunuyorum. Ya da baskasini onerse de ben Cenk Bey’i tercih edebilirimSürekli perinatoloğa da gitmek zor olur 750 tl muayene ücreti barışş beyinde 700 tl miş düm görüştüm.Arkadaş cenk beye gitti çok memnun kaldım 1 saat inceledi dedi.İsmail bey irenbe ile olumsuz ayrılmış bnce oranın yolladığına yollamaz gibi ama tabi tercih yine bizlerin En geç 16. haftada gitmeyi düşünüyorum
Siz hangi testi yaptirdiniz? Ucreti uygunmus digerine gore.12.haftada fetal Dna testi yaptırdım ikiz olunca sadece 3 hastalık durumuna bakılıyor. 2700 TL ödedim. Kendi tercihiniz tabi ki ama ben test sonucu gelince çok rahatladım. Bu arada tüp bebek ikizlerinde down sendromu yaygın olur diye bir bilgi hiç okumadım arkadaşlar. Etrafımda o kadar çok tüp bebek ikizleri var ki. İnanmayın lütfen. Evet ikizler arasında gelişim farklılıkları olabiliyor o da çok normal.
Bişey diil canm çubuk kraker denemedim hiç ama aldığım ilaç artık çok fayda etmio çok kısa sürüo etkisi zofer nasıl bilmyrm ama bn dayanamıyorum sürekli bulantım var hiç bitmio çok yoruldum ne yesem durmuo midemde uzanırsam azalıo bulantı kalkarsam şiddetlenior şuan 9 hafta oldu yarın gidicem bakalm en son 6 haftalıkken gitmştm çok net göremedik karın içi biraz kalın dedi kalp atışını duyduk sadece. Doktora bu bulantılar varken nasıl gidicem die düşnyrm yol boyunca çıkartırmıym doktorun yanında kusarsam endişesi var ne yapçam bilmyrm ama gitmem de lazm hiç net göremedik merak ediyoruz. Bnde 6.haftadan beri böyleyim azalacakmı hiç fikrim yok. Bi ayda mahfoldum daha devam ederse ne yaparm acaba. Allah yardmcmz olsun.Canım teşekkürler mesajın için, doktorum bana zofer diye bi ilaç verdi, kuvvetli ve etki eden bir ilaç, hiçbir sorun olmaz dedi ama çok kötğ olmadıkça içmemeye çalışıyorum. Bana sadece kırmızı ülker çubuk kraker iyi geldi, mesela sarı leblebi de midemi bulandırıyor. Söylediğin gibi su bile içemicek kadar olursak içmemiz lazım, bu arada ben 8. Haftadayım benim 6. Haftada başladı bulantılarım, ikiz gebelik yaşıyorum belki de ondandır. Senin kullandığın ilaç nasıl etkili mi epey? Aslında bu bulantılar iyiye işaret biliyorsundur, buna da şükür diyorum hep
Fetal dna testi ya da nifty test diyorlar. Daha uygun fiyat veren yerlerde duydum ama Dr beni uzman bir genetik doktoruna yolladı benim yaş 35 üstü o yüzden Dr ne söylerse güvenerek yapıyorum canımSiz hangi testi yaptirdiniz? Ucreti uygunmus digerine gore.
Onlarin cir cok farkli versiyonu var o yuzden merak ettim. Verifi harmoni vs gibi. Tesekkur ederim.Fetal dna testi ya da nifty test diyorlar. Daha uygun fiyat veren yerlerde duydum ama Dr beni uzman bir genetik doktoruna yolladı benim yaş 35 üstü o yüzden Dr ne söylerse güvenerek yapıyorum canım
Benim de sürekli bulantım ama sizin kadar değil, sadece uzun süre dışarıda olamıyorum bende sanki kafamın içinde bulantı başlıyor ve mideme iniyor gibi tuhaf bi durum, yani midemdeki bulantı başımda da var, yatmam gerekiyor, ayakta olduğumda soğuk terliyorum bulantıdan dolayı ... Ben yine de şükrediyorum, sağlıklı olsunlar da sorun değilBişey diil canm çubuk kraker denemedim hiç ama aldığım ilaç artık çok fayda etmio çok kısa sürüo etkisi zofer nasıl bilmyrm ama bn dayanamıyorum sürekli bulantım var hiç bitmio çok yoruldum ne yesem durmuo midemde uzanırsam azalıo bulantı kalkarsam şiddetlenior şuan 9 hafta oldu yarın gidicem bakalm en son 6 haftalıkken gitmştm çok net göremedik karın içi biraz kalın dedi kalp atışını duyduk sadece. Doktora bu bulantılar varken nasıl gidicem die düşnyrm yol boyunca çıkartırmıym doktorun yanında kusarsam endişesi var ne yapçam bilmyrm ama gitmem de lazm hiç net göremedik merak ediyoruz. Bnde 6.haftadan beri böyleyim azalacakmı hiç fikrim yok. Bi ayda mahfoldum daha devam ederse ne yaparm acaba. Allah yardmcmz olsun.
Tabiki şükrediyorum bnde 2 yıl snra doğal yolla oldu çok istioduk Rabbm isteyen herkese nasip etsin sizde inşllh sağlıkla kucağınıza alırsınız. bulantılarım çok şiddetli olunca ikiz olablrmi die araştrıodum szn yazınızı gördüm yazmak istedm. Siznde yeni sayılır daha geçer belki 3 ayı doldurunca bnde geçer die umut ediorum tek korkum doğuma kadar sürmesi çünkü kendim işlerimi halledemyrm 3 haftadr dışarı dahi çıkmadm çubuk kraker biraz bastırıo denedim bugün teşkkrler. Ama yinede yediklerimi çıkartmama engel olmadı. Eşimde rüyasında ikz görmüş yarın kesinleşir bakalm bu durum eşim hamile kalcağımıda hissetmşti o ay garip bi şekldeBenim de sürekli bulantım ama sizin kadar değil, sadece uzun süre dışarıda olamıyorum bende sanki kafamın içinde bulantı başlıyor ve mideme iniyor gibi tuhaf bi durum, yani midemdeki bulantı başımda da var, yatmam gerekiyor, ayakta olduğumda soğuk terliyorum bulantıdan dolayı ... Ben yine de şükrediyorum, sağlıklı olsunlar da sorun değilTüp bebekle gebelik oluştu çünkü, sizin doğal yolla mı oldu? Bu arada ben de 8. Haftama girdim
Açtığınız konulara girip konuyu gözetle yaparsanız yazılan heyşey hakkında bildiriminiz gelir.Kızlar ya k.bakmayin bu sayfaya yazı yazilinca bana hiç bildirim gelmedi oyuzden hiç girmedim bu sayfaya onu nasıl duzelticem
Masalah ne guzel 16. Haftaya gelmissiniz. Darisi basimiza. Cinsiyet ogrendiniz mi?Kızlar ya k.bakmayin bu sayfaya yazı yazilinca bana hiç bildirim gelmedi oyuzden hiç girmedim bu sayfaya onu nasıl duzelticem
Evt öğrendim biri kız biri erkekmis çok şükür iki gün önce sabah lavobadayken kan geldi çok korktum apor topar hastaneye gittim hemen rahimde falan hiç kan gozukmedi çok şükür bebeklerde iyiymiş ozmn öğrendim cinsiyetleri. Daha öncede başka bı doktor söylemişti ama çok erken diye guvenememistim darısı size insallahMasalah ne guzel 16. Haftaya gelmissiniz. Darisi basimiza. Cinsiyet ogrendiniz mi?
Benimde rahimde kanama alani olustu 7. Haftada devam ediyordu ama bakalim bugun ogrenecegiz 13:30 da randevum var. bizimki 16. Haftada soyluyormus cinsiyeti gorebilirse. Ama en basindan beri kizlar diyor bakalim ne cikacak bizimkiler. Benimde onceljkle saglikli olmalari sonra mumkunse 1 kiz 1 erkekEvt öğrendim biri kız biri erkekmis çok şükür iki gün önce sabah lavobadayken kan geldi çok korktum apor topar hastaneye gittim hemen rahimde falan hiç kan gozukmedi çok şükür bebeklerde iyiymiş ozmn öğrendim cinsiyetleri. Daha öncede başka bı doktor söylemişti ama çok erken diye guvenememistim darısı size insallah