- 11 Şubat 2020
- 1.075
- 1.018
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #2.441
Ne bilim küçük bi yer belki ondan kaynaklıdır hamileliğin en başında sormuştum ikiz ile tek gebelik farkı ne diye doğum sonuna mı ne iki hafta ekleniyo demişti ama tamda emin değilim ozmn ne dediğini yeni sordum bide ne zaman alayım doğum raporu diye 32 dediler bakalım yarın arıyacam üst yerleri onlar ne dicek benimde aklıma covidden sonra değiştimi acaba diye geldi çünkü normal gebelikte de idari izinli oluyosun ya ben 30 da doğum raporu almasam yine 32 ye kadar idari izinli sayılacak o iki hafta her türlü işe gitmemiş olucam belki idarede o anlamda demiştir 32 de al diyeGoogle a memur dogum izni yazinca bile cikiyor idare bunu nasil bilmez cok sasirdim
Ben hastaneden 24 iznini alırken 30 da izninizi yenileyin dedilerNe bilim küçük bi yer belki ondan kaynaklıdır hamileliğin en başında sormuştum ikiz ile tek gebelik farkı ne diye doğum sonuna mı ne iki hafta ekleniyo demişti ama tamda emin değilim ozmn ne dediğini yeni sordum bide ne zaman alayım doğum raporu diye 32 dediler bakalım yarın arıyacam üst yerleri onlar ne dicek benimde aklıma covidden sonra değiştimi acaba diye geldi çünkü normal gebelikte de idari izinli oluyosun ya ben 30 da doğum raporu almasam yine 32 ye kadar idari izinli sayılacak o iki hafta her türlü işe gitmemiş olucam belki idarede o anlamda demiştir 32 de al diye
Ne bilim küçük bi yer belki ondan kaynaklıdır hamileliğin en başında sormuştum ikiz ile tek gebelik farkı ne diye doğum sonuna mı ne iki hafta ekleniyo demişti ama tamda emin değilim ozmn ne dediğini yeni sordum bide ne zaman alayım doğum raporu diye 32 dediler bakalım yarın arıyacam üst yerleri onlar ne dicek benimde aklıma covidden sonra değiştimi acaba diye geldi çünkü normal gebelikte de idari izinli oluyosun ya ben 30 da doğum raporu almasam yine 32 ye kadar idari izinli sayılacak o iki hafta her türlü işe gitmemiş olucam belki idarede o anlamda demiştir 32 de al diye
Aynen canim Neyane hakli 30da calisamaz raporu almamiz gerek tekrar hatta ben doktora 24 icin durum bildirir kagidi istedim 30da alacaksin izin dedi dedim yok bu idari izin icin o zaman tekrar alicam insallah 30 olunca sgk ya isleniyomus o sekildeBen hastaneden 24 iznini alırken 30 da izninizi yenileyin dediler
Doktorumda 32 de gel 30 da vermiyoruz dediAynen canim Neyane hakli 30da calisamaz raporu almamiz gerek tekrar hatta ben doktora 24 icin durum bildirir kagidi istedim 30da alacaksin izin dedi dedim yok bu idari izin icin o zaman tekrar alicam insallah 30 olunca sgk ya isleniyomus o sekilde
Arada girip okuyorum. Herkes iyi cikiyorumNasıl geçti detaylı bayadir yoksun özlettin kendini.Senin iğne yok sadece fıtıl var galiba?detayliya hangi doktora yönlendirdiler?
İyi gectigine sevindim şükür tekrar rutin kontrolun ne zaman?Cinsiyetler netleşti mi sağlıkla dogsun yavrularımız.Bnde cenk beye gitmiştim.İgnen haftalık pruloton mu? Sizde idari izin yok muArada girip okuyorum. Herkes iyi cikiyorumsirket cok yogun, aksamlari ben erkenden uyuyorum derken zaman kalmiyo yazmaya. Guzel gecti Allah a sukur. Insallah saglikli 2 cocugumuz dogacak. Igne var. hem igne hem fitil. Cenk gezee ya da baris buke dediler. Ben Cenk Bey’den randevu aldim. Gordugum kadariyla sizler de iyisiniz.
2 hafta sonrasina alirsin demisti Ismail Bey. 21 Aralik Pazartesi ye alayim diyorum. 2 hafta bekleyememİyi gectigine sevindim şükür tekrar rutin kontrolun ne zaman?Cinsiyetler netleşti mi sağlıkla dogsun yavrularımız.Bnde cenk beye gitmiştim.İgnen haftalık pruloton mu? Sizde idari izin yok muyani en azından sana karşı tolerans tanisalar.Ben 20 haftanın bitiminden itibaren evdeyim genelde yatıyorum arada ağrılar korkutuyo öyle idare ediyorum.
Detaylidan 1 ay snraya randevu aldırdı ümit hanım.Haftaya cuma gideceğim bende.Sanirim pandemiden dolayı .Sen doğumu da İsmail beyde mi yapacaksın?2 hafta sonrasina alirsin demisti Ismail Bey. 21 Aralik Pazartesi ye alayim diyorum. 2 hafta bekleyemem. Cinsiyetler gecen randevuda kesin erkek olmustu. Kizdan yana sansimiz yokmus. Igne proluton benimde. Ozel sirketlerde sirketlere kaliyor biraz bu surecler. Ben birimde yoneticiyim, bizim sirketin yonetimi degisti isler cok yogun gelmeden yurutulcek durumda degil hep yonetimleyiz. Mecbur geliyorum. Gecen soyledim hafifleyince evden devam edeyim diyorum diye. Cok anlayislidir Genel Mudurum. 1-2 hafta daha kasayim da sonra haftada 1 gelirim ya da gerektikce sirkete gelirim evden calisirim diyorum.
Aslında bi karışıklık var normal yönetmelikte de ben 8+10 şeklinde biliyordum ama hastane 30 dedi internette de öyle yazıyor kimse net bilmiyor sanırımDoktorumda 32 de gel 30 da vermiyoruz dediiki doktora gidiyorum bide diğerine sorayım o ne dicek bakalım bide SGK yı arıyayım o ne dicek valla gitmesem peşine düşmesem nerdesin demicekler.
Yönetmelik değil canım 657 de çoğul gebelik için doğum öncesi 10 doğum sonrası 10 haftadır yani kanun maddesi böyle yıllardır. Ben bu işi yapıyorum zaten ama ne yazikki eksik bilen o.kadar çok kurum var ki ve dolayisi ile haberi olmadan mağdur olan bir sürü anneAslında bi karışıklık var normal yönetmelikte de ben 8+10 şeklinde biliyordum ama hastane 30 dedi internette de öyle yazıyor kimse net bilmiyor sanırımikizlerin herşeyi gibi izinleri de sıkıntılı
Kızlar az önce il sağlık müdürlüğünü aradım oda 32 ye kadar idari izinlisin dedi . Yıllardır öyle ama şuan covid olunca o iki hafta idari izin olarak geçiyomuş artıkYönetmelik değil canım 657 de çoğul gebelik için doğum öncesi 10 doğum sonrası 10 haftadır yani kanun maddesi böyle yıllardır. Ben bu işi yapıyorum zaten ama ne yazikki eksik bilen o.kadar çok kurum var ki ve dolayisi ile haberi olmadan mağdur olan bir sürü anne
Çok ilginç öyle bir genelge yönetmelik okumadım demek ki ben bilmiyorum ama uygulama farklılığı var çünkü 30. HaftaKızlar az önce il sağlık müdürlüğünü aradım oda 32 ye kadar idari izinlisin dedi . Yıllardır öyle ama şuan covid olunca o iki hafta idari izin olarak geçiyomuş artık
Ya zaten iş başı yapmayı düşünmediğim için beni etkileyen bişey olmucak . Ama covıd e göre hamileler 32 ye kdr idari izinli oluyo biri iş başı yapmak istese işe başlatıyomusunuz 30/31. HaftalardaÇok ilginç öyle bir genelge yönetmelik okumadım demek ki ben bilmiyorum ama uygulama farklılığı var çünkü 30. Hafta
Da başlattığımız izinler var senin iki hafta
ya yazık olacak neyse sağlıkla gelsin de minikler
Hayır ise başlatma şeklinde değil canım doğum öncesi izni doğum sonrasına aktarıyorsun ya ondan dolayı doğumdan sonra çalışmayı düşünmeyenler için iki kayıp oluyor iki hafta eksik olduğu için iki hafta eksik maaş alıyorsun ve toplam alacağın ücretsiz izinden iki hafta eksik olmuş oluyor ama dersen ki maddi boyutu ve iki haftalık süre benim için çok önemli değil çok da önemli bir detay olmaz ben uygulama farklılığı haksızlıklara yol açmasın diye bildiğimi aktarmak istedim canım.Ya zaten iş başı yapmayı düşünmediğim için beni etkileyen bişey olmucak . Ama covıd e göre hamileler 32 ye kdr idari izinli oluyo biri iş başı yapmak istese işe başlatıyomusunuz 30/31. Haftalarda
İşte bizde o iki hafta doğum sonrasına ekleniyomuş doğum öncesi 8 sonrası 10 hafta şeklindeHayır ise başlatma şeklinde değil canım doğum öncesi izni doğum sonrasına aktarıyorsun ya ondan dolayı doğumdan sonra çalışmayı düşünmeyenler için iki kayıp oluyor iki hafta eksik olduğu için iki hafta eksik maaş alıyorsun ve toplam alacağın ücretsiz izinden iki hafta eksik olmuş oluyor ama dersen ki maddi boyutu ve iki haftalık süre benim için çok önemli değil çok da önemli bir detay olmaz ben uygulama farklılığı haksızlıklara yol açmasın diye bildiğimi aktarmak istedim canım
Pandemiden dolayi bu sekilde mi olmus yani daha iyiİşte bizde o iki hafta doğum sonrasına ekleniyomuş doğum öncesi 8 sonrası 10 hafta şeklinde
Valla benim iyice kafam karıştı idareme soruyom öyle diyo doktoruma soruyom öyle diyo il sağlık müdürlüğüne sordum öyle dedi SGK yı aradım ulaşamadım öğleden sonra yada ptesi tekrar Arıcam artık başka nereye sorcam bilmiyom boşuna mağdurda olmak istemiyorumPandemiden dolayi bu sekilde mi olmus yani daha iyi
Kusura bakma benim kafam iyice karıştı 32 de izne ayıracaksa 8 hafta nasıl aktaracak çünkü izin aktarma çalışabilir raporu ile oluyor. Eğer bununla ilgili yeni bir çalışma yönetmelik falan varsa tarih ve sayısını verebilir misin çünkü ilk defa böyle bir uygulama duydum belki biz yanlış uyguluyoruz. Kimsenin hakkına girmek istememİşte bizde o iki hafta doğum sonrasına ekleniyomuş doğum öncesi 8 sonrası 10 hafta şeklinde
Kafalar karisik ben de anlamadim bu isi ama doktorum bana 30 dediValla benim iyice kafam karıştı idareme soruyom öyle diyo doktoruma soruyom öyle diyo il sağlık müdürlüğüne sordum öyle dedi SGK yı aradım ulaşamadım öğleden sonra yada ptesi tekrar Arıcam artık başka nereye sorcam bilmiyom boşuna mağdurda olmak istemiyorum
Ben idari izindeyim canim uzaktan egitim vermiyorum. Bu konuda biraz tartismali ama benim idarem hocam idari izindesin ders vermek zorunda degilsin dedi.Kızlar selam. Öğretmen olup 24.haftada idari izne ayrılan var mi? Süreç nasil devam ediyor. Yani şu an yüzyüze egitime ara verukdi. Uzaktan egitim var. Bu surecte yine de idari izinli sayılıyor muyuz? Yoksa uzaktab evden egitim vermek durumunda miyiz?