-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #2.401
Aslında senin de iyi rahim uzunluğu iğne de kullanıyorsun ama tabiki en iyi kararı doktorun verir benim doktor gereksiz hormon yüklemelerinden kaçınıyor umarım doğuma kadar da ihtiyaç kalmaz yapay hormona ama gerek olunca mecbur kullanacağız.Tedbir amaçlı kullanıyorum canım haftalık iğne ile birlikte.Kac rahim uzunlugun?benim en son perinatolog da 40 mm idi.Aradan 1 ay gecmis olacak bakalım haftaya kontrol de kaç çıkacak.Hormonal akıntıyla birlikte fitil artiyo sanırım fitil akıp geçince tekrar çok olmuyo.
24 haftadan snra servikal yetmezlik vs varsa eğer Allah korusun risk bitiyomus.Aslında senin de iyi rahim uzunluğu iğne de kullanıyorsun ama tabiki en iyi kararı doktorun verir benim doktor gereksiz hormon yüklemelerinden kaçınıyor umarım doğuma kadar da ihtiyaç kalmaz yapay hormona ama gerek olunca mecbur kullanacağız.
Benim en son perinatolog da 43 çıkmıştı Aralık sonu yine randevum var bakalım ne diyecek
Rahat ol canım inşallah birşey olmaz benim en başından beri en rahat olduğum konu 38 de doğuracağım gibi geliyor24 haftadan snra servikal yetmezlik vs varsa eğer Allah korusun risk bitiyomus.
Çok nadir 25/26 haftada gorunuyomus %1 oranında.Sagsalim bu haftaları da atlatirsak eğer biraz endişemiz gider.Evde genelde yatıyorum umarım herşey hepimiz için yolunda gider.Evet iğne 500 mg etkisi uzun süreli haftalık yeter dedi doktorum doğuma kadar devam bakalım.Belki fitili biraktirir riskli haftalar geçince.
Aynen canım ele yapışması gerekiyormuş. Zamanında sağlıkla alalım minikleri kucağımıza inşallahBenim de halen tedbir amacli gunde bir progestan fitil var 200 mg zarari olmaz faydasi olur hem ikiz hem tup bebek riske atmayalim dedi. Benim de su gibi renksiz akintim oluyo ama yapis yapis afedersiniz kontrol amacli bir iki baktim elde kuruyor yapis yapis yapiyor o normal mi demek o zaman
Bende hep 16 mart diyorumRahat ol canım inşallah birşey olmaz benim en başından beri en rahat olduğum konu 38 de doğuracağım gibi geliyorbakalım süreç ne gösterecek
Ben öyle test etmedim amaBenim de halen tedbir amacli gunde bir progestan fitil var 200 mg zarari olmaz faydasi olur hem ikiz hem tup bebek riske atmayalim dedi. Benim de su gibi renksiz akintim oluyo ama yapis yapis afedersiniz kontrol amacli bir iki baktim elde kuruyor yapis yapis yapiyor o normal mi demek o zaman
Ayni benim akintida tarif ettigin gibi fitil etrafi islaklik demekki oldukca normalBen öyle test etmedim amafitil geliyo beyaz şekilde,etrafı da seffat su gibi ıslaklık.Sadece fitil içimden akinca oluyo bu durum.Ozellikle sabah uykudan kalkınca birden boşalmış oluyo.
Senin iğne yok sanırım.Sadece geceleri mi atiyosun fitili canim.
Bir kaç ay sonra konuşmalarımız uyku gaz emme üzerine olacak inşallahBende hep 16 mart diyorum37 bitmiş oluyo o gün doktorum ilk kalp atışlarında öyle söylemişti o günü cagriştiriyorum hayalimde.
Allah'ın izniylekavuşacağız hepimiz.
İnşallah canım benim geceleri devam ederiz yazismayaBir kaç ay sonra konuşmalarımız uyku gaz emme üzerine olacak inşallah
Hiç sorma canim birini indirip birini kaldırırız inşallahİnşallah canım benim geceleri devam ederiz yazismayanasılsa çok fazla uykusuz gecelerimiz olacak
canim o vicik his emin ol fitilden oluyor.akintina bir de birkac hafta icinde baslayacak beyazimsi akinti da eklenecek fitilden bagimsiz olarak, belki ilk haftalarda da yasamissindir onun gibi.hemen endise etme. ben de akinti ve fitil birlesince surekli yapis yapis olmaya basladim, artik dayanamadim, hap olarak almaya basladim progestani, yarin doktora da soyleyecegim. saglik ocaginda gecen hafta yapilan idrar tahlili de temiz cikmisti. midem de zaten berbat durumdaydi, cok da birsey farketmedi hap olarak almak bende.Günaydın kızlar
Vajinal fitil kullanıyorum sabah akşam 1 er tane 200 mg olandan bu haftalarda hormonal akıntı artarmis birde fitil olunca çamaşırım çok islaniyo afedersiniz günde 2/3 defa degisiyorum sizde de akıntı yogunlugu varmı fitille bir.
Sağol canım benim uzun uzun yazmışsın sadece fıtıl akinca geliyo akıntı camasirimi değişince çok az daha geliyo kesiliyo Allah korusun sıvı olsa kesilmez sanırım.mesela ogleden beri yok gece yatmadan yine aticam sabah aynısı olacakcanim o vicik his emin ol fitilden oluyor.akintina bir de birkac hafta icinde baslayacak beyazimsi akinti da eklenecek fitilden bagimsiz olarak, belki ilk haftalarda da yasamissindir onun gibi.hemen endise etme. ben de akinti ve fitil birlesince surekli yapis yapis olmaya basladim, artik dayanamadim, hap olarak almaya basladim progestani, yarin doktora da soyleyecegim. saglik ocaginda gecen hafta yapilan idrar tahlili de temiz cikmisti. midem de zaten berbat durumdaydi, cok da birsey farketmedi hap olarak almak bende.
amniyon sivisi olsa az az da olsa surekli gelirmis, bir de evde ayrimini yapmak icin eczanelerde satilan turnusol pedler varmis, pedin renk degisimine gore akinti yada amniyon sivisi oldugu anlasilirmis. ama hemen korkma, ben gunde 1 tane fitilin vicikligina dayanamadim sende daha da fazla olmasi normal, yine tabii doktoruna da sor ama icini de rahat tut.
ignem yok canim simdilik, hap olarak iciyorum 1 tane progestani. ilk haftalar şikayetsiz rahat geciyordu ama galiba 6.haftadan sonraydi, bulantilar basladi, cok da siddetliydi kalkamiyordum yataktan, prilam kullandim ama toparlayamadim bir turlu midemi. 18.haftaya kadar dogru duzgun birsey yiyemeden, mumkun oldugu kadar yatarak yada oturarak gecti, birkac hafta rahat ettim derken once sirtim belim sonra da mide yanmalari basladi, simdi bir de bulantilar var. artik rahat yatamiyorum da, saga donsem kaburgalarim batiyor solda midem agzimdaSağol canım benim uzun uzun yazmışsın sadece fıtıl akinca geliyo akıntı camasirimi değişince çok az daha geliyo kesiliyo Allah korusun sıvı olsa kesilmez sanırım.mesela ogleden beri yok gece yatmadan yine aticam sabah aynısı olacakbugün iyice takip ettim bu durumu.senin ignen yok sabah akşam progestan i hap olarak iciyosun galiba.Masallah senin 29 hafta olmuş dinlenerek mi geçirdin haftaları hazırlıkları yaptın mı bebislerin.
Oh masallah yatakları da hazırignem yok canim simdilik, hap olarak iciyorum 1 tane progestani. ilk haftalar şikayetsiz rahat geciyordu ama galiba 6.haftadan sonraydi, bulantilar basladi, cok da siddetliydi kalkamiyordum yataktan, prilam kullandim ama toparlayamadim bir turlu midemi. 18.haftaya kadar dogru duzgun birsey yiyemeden, mumkun oldugu kadar yatarak yada oturarak gecti, birkac hafta rahat ettim derken once sirtim belim sonra da mide yanmalari basladi, simdi bir de bulantilar var. artik rahat yatamiyorum da, saga donsem kaburgalarim batiyor solda midem agzimdayine de sukur diyorum idare ediyoruz bir sekilde. iki tane park yatak aldik bebisler icin,actigimizda yatak odasinda adim atacak yer kalmadi aralardan gecmeye, acaba kendimize ranza mi alsak diyoruz simdi, altta ben ustte esim uyusa 4 tane hastane cikisi aldik 5lilerden, 2 biberon 2 emzik. daha da birsey alamadik minik beylere, kizimdan kalan kiyafetler var ama oyle almisimki zamaninda, neye elimi atsam pembe cikiyor, evde giydiririm pembeleri en azindan bir sure idare ederiz desem de esim razi degil, kesinlikle kabul etmiyor. ense kalinligi olcumleri, ayrintili ultrason derken baya acildik onlari toparlamaya calisiyoruz bu aralar, bir de dogum icin gerekecek tabii.en cok da mama masrafi korkutuyor benim gozumu. neyse aman zamanla eksik kalanlari da tamamlariz insallah, hele bi saglikla gelsin de hepimizin minikleri
Rabbim 11 yilin mukafatini bu minik kizlarala verdi insallah annesi hersey guzel olacakOh masallah yatakları da hazırablası mutludur iki kardeşi olacağına.bizim tüp bebekle ilk bebeklerimiz olacak.Benim ikisi de kız.Bende battaniyelerini hastane çıkışlarını banyo havluları çorapları patikleri zibinlari aldım baya 11 yıl bekledim bugunleri rabbim yüreğime bı ferahlik verdi endişelerim olsa da ne bileyim kötüyü düşünmek istemiyorum.
Allah'ın izniyle hepimiz sagsalim kavusalim inşallah.Senin tek yumurta ikizi galiba.
Çok şükür canım benimRabbim 11 yilin mukafatini bu minik kizlarala verdi insallah annesi hersey guzel olacak
Amin canim hayirla kucagimiza alip kokularini icimize cekerizÇok şükür canım benim
Allah'ım bugunlerimizi aratmasın.
Cennet meleklerimize sagsalim kavusuruz inşallah hepimiz
tek yumurta evet. abla hanim, kiz kardes istiyormus biraz bozuk erkek olacaklarini ogrendiginden beriOh masallah yatakları da hazırablası mutludur iki kardeşi olacağına.bizim tüp bebekle ilk bebeklerimiz olacak.Benim ikisi de kız.Bende battaniyelerini hastane çıkışlarını banyo havluları çorapları patikleri zibinlari aldım baya 11 yıl bekledim bugunleri rabbim yüreğime bı ferahlik verdi endişelerim olsa da ne bileyim kötüyü düşünmek istemiyorum.
Allah'ın izniyle hepimiz sagsalim kavusalim inşallah.Senin tek yumurta ikizi galiba.
Canım senin ki kesinlikle fitil kaynaklı bence yoksa devam eder Allah korusun dediğin gibiSağol canım benim uzun uzun yazmışsın sadece fıtıl akinca geliyo akıntı camasirimi değişince çok az daha geliyo kesiliyo Allah korusun sıvı olsa kesilmez sanırım.mesela ogleden beri yok gece yatmadan yine aticam sabah aynısı olacakbugün iyice takip ettim bu durumu.senin ignen yok sabah akşam progestan i hap olarak iciyosun galiba.Masallah senin 29 hafta olmuş dinlenerek mi geçirdin haftaları hazırlıkları yaptın mı bebislerin.