- 10 Ağustos 2019
- 1.502
- 1.797
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #2.361
Anladım canım .bende hergün kullanıyordum kanamam çok olunca kesildi. Benım sadece mthfr 677 heterizogot çıktı . 12 gündür kullanmıyorum doktorum pıhtılaşman çok önemli düzeyde değil dedi ama başla lekelenme kanama olursa keseriz dedi bende tereddüt ettim boşu boşuna mı kullanıyorum diye kullanmazsam bişey olur mu olmaz mı diye bi zararı yoksa kullanıyım mı napıyım bilemedimEvet canım hem kan sulandirici hap 150 lik
Hemde oksapar hergun.İki genimde pıhtılaşma var kanamam olduğu halde kesmemisti doktorum .
Gözün aydın olsunKızlar merhaba
Bizimde ayrıntılıyı yaptırdık 20+5 te dr çok şükür iyi dedi binlerce kez şükür
İki erkek bebişlerimiz olacak bizimde
Hiç erkek ismi düşünmemiştim kız olsa hazırdı ama erkek ismi bulmak çok zor
Önerileriniz varsa bekliyorum
İki isimde benzemek zorunda değil farklı da olabilr
Bu arada bende park yatak bi tane almak istiyorm
Yoyko marka anne yanı park beşik aklıma yattı sanki yatak yanında da kullanılması güzel geldi
Bende oda yapmıycm dolap ve şifonyer almayı düşünüyorum
Önerdiğnz bir mobilya markası varmı
Bende başladım alışverişe e bebekten aldım bişeyler sağlıkla kullanmak nasip olsun
Şu kasılmaysa eğer anlık oluyor bende de sertleşiyor karnım 20 sn geçiyor bir kez ya da 2 kez oluyor bu ağrı olayını dr uma sordum çok fazla olmuyorsa sorun yok dedi sizce bu gidişimde ben söylemeli miyim Alttan mı muayene ediyor yoksa karından mı bakıo Rahime
Dr um ayda bir çağırıyor benimde ama ben 3 haftada bir giderim
Valla pıhtılaşmanin her hali sıkıntı diye biliyorum istersen bu konuyu tekrsr konuş veya başka doktorlara danış.Kanamam adet gibiydi doktorum yine kesmedi bende.Benimde homozigot iki gen ama hangileri bilmiyorum raporlarimda doktorumda dosyamda .Allah'ım korusun hepimiziAnladım canım .bende hergün kullanıyordum kanamam çok olunca kesildi. Benım sadece mthfr 677 heterizogot çıktı . 12 gündür kullanmıyorum doktorum pıhtılaşman çok önemli düzeyde değil dedi ama başla lekelenme kanama olursa keseriz dedi bende tereddüt ettim boşu boşuna mı kullanıyorum diye kullanmazsam bişey olur mu olmaz mı diye bi zararı yoksa kullanıyım mı napıyım bilemedim
Canım çok sağol isim bulmak çok zormuş ya beynim yandıGözün aydın olsunsen de sağlıkla atlattın. Ben instagramdan model bakıp mobilyaciya yaptırmayı düşünüyorum.
Ben bir kız bir erkek olsa Ece ve Ege koyacaktım. Şimdi biri Ece biri Ela olacak inşallahAli ismini de çok seviyorum. Ben kısa ve öz isim seviyorum Eren de olabilir yani fikir olsun
Anormal bir durum olsaydı doktor söylerdi diye düşünüyorum farklı durabiliyor bebekler. Benim kızlar biri sağa doğru biri sola doğru yatıyor ayakları birbirini ittiriyor sankiCanım çok sağol isim bulmak çok zormuş ya beynim yandı
Eren ismini eşim istemedi arkadaşnn adı diye
Ahlas istedim ben biri için eşim çok beğenmedi onu da
Birde kızlar bebeklerden birinin kafası aşağıda gibi sanki hatta bazen öyle sertleşiyor top gibi rahmin üstünde tam ortada normalmidir ayrıntılıda. Kafası daha sağa doğru kasığıma doğruydu
Evet söylerdi cnm doğru zamanla döner mi diye merak ediyorumAnormal bir durum olsaydı doktor söylerdi diye düşünüyorum farklı durabiliyor bebekler. Benim kızlar biri sağa doğru biri sola doğru yatıyor ayakları birbirini ittiriyor sanki
Döner bence ben doktoruma sormuştum isimleri belli yer değişirler mi diye yerinde dönerler ama birbirlerinin yerine pek geçemiyor ikizler demiştiEvet söylerdi cnm doğru zamanla döner mi diye merak ediyorum
Benim de kız 5 gün küçük bizim her şey aynı seninleBenim de biri 5 gun kucuk canim en basindan beri o sekilde insallah senin de gun farkiyla ikisi de devam eder bol dinlen bol su ic
Ayni gun dogururuz belki dicem ama senin daha kucukler 10 gun daha dursun kuzular senin benimkilerden sonraBenim de kız 5 gün küçük bizim her şey aynı seninle
İnşAllah canım ya inşallah en geç 11 mart dedi doktorAyni gun dogururuz belki dicem ama senin daha kucukler 10 gun daha dursun kuzular senin benimkilerden sonra
nasıl yani gerçekten mi nasıl öğrendiniz ben 13+4 üm çok erken diyor doktorlar nerede yaşıyorsunuz acaba bu arada hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin ALLAH :)Şuan biri 9+6 biri 10+3 cinsiyetlerini bile ogrendim
Amin canımnasıl yani gerçekten mi nasıl öğrendiniz ben 13+4 üm çok erken diyor doktorlar nerede yaşıyorsunuz acaba bu arada hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin ALLAH :)
Ay benim en gec 1 mart o zaman benim aramizda 10 gun var hadi hayirla insallahİnşAllah canım ya inşallah en geç 11 mart dedi doktor
İnşAllah canım inşallah 37nde alınıyor ikizler dediAy benim en gec 1 mart o zaman benim aramizda 10 gun var hadi hayirla insallah
Hadi saglikla insallah sirayla yazariz ben dogurdum ben de dogurdumİnşAllah canım inşallah 37nde alınıyor ikizler dedi
inşallah canım o günleri sağlıcakla görmek nasip olurHadi saglikla insallah sirayla yazariz ben dogurdum ben de dogurdum
canim merhaba, benim doktorum muayene oldugum hastane icinde calisan bir doktor ama, sezeryanin planlandigi gun ve saatte olamadigi takdirde hastanedeki nobetci kadin dogum doktoru yapacak dogumu. elbette gonul ister ki hep takibimizi yapan doktorda yapalim dogumumuzu ama belki de mumkun olamayacak. 1.5 saat de az mesafe degil, bence bir sonraki kontrolunde doktorunla da konus acil bir durumda ne yapman gerektigini. ve eger o da mesafe uzun, risk olur derse daha yakinlarda yenidogan yogun bakimi olan bir hastane arastir, belki doktorun acil bir durumda o anda gittigin hastaneyle gebeliginle ilgili dosyani bilgilerini paylasabilir, faydasi olur. insallah hersey planladigimiz tarihlerde planladigimiz sekilde olur ama ikinci bir plan da yedekte dursun derim, ne olur ne olmaz.Kızlar benim bı konuda fikrinize ihtiyacım var.
Benim kendi tüp bebek doktorumla şimdiye kadar ilerledik dünya tatlısı bi kadin ikinci annem gibi öylesine seviyorum heran ulaşıp gorusebiliyorum.Dogumu da ben hep onda hayal ettim şimdiye kadar bizim gebeligimiz ikiz sonuçta erken doğum riskimiz hep var planlı doğum olmaya bilir.Allah korusun bı gece uyandım suyum geldi diyelim 1.5 saat en az yol suruyo o durumda ben kizlarimi riske atmış olacağım Allah korusun.
Eşimle konuştuk söke de doktor araştırıyoruz 30 haftadan snra doğum a kadar devam edip doğumu burda yapmak.Sizce hata mı yaparım,bı problem olur mu?bilemedim.
Her ihtimali düşünmek gerek. inşallah hiçbirimiz böyle bişey yaşamayız ama küvez durumu vs olursa o süreçte çok zorlaniriz.
Bı karar vermem gerekiyo kaç gündür bunu düşünüyoruz eşimle.
cnm ben de takip ediyorum jokeri, hatta indirime girdiginde ikili emziklerinden almistim aventin, digerlerinden bir farki oldugunu sanmiyorum. hangi boyundan almayi dusunuyorsun biberonu, 250 yada 260ml.olanlarindan tercih et derim, 120-150 ml.likler sadece su biberonu olarak kullanilabiliyor bir sure sonra. bebekler 3-4 aylik olduklarinda 150-180 ml. sutu rahatlikla icebiliyorlar, tekrar biberon almak zorunda kalma. ama biberon emziginin boyuna da dikkat et, buyuk boy biberonlarda emzik +3 yada +6 ay olabiliyor, onu da +0ay olandan alman gerekebilir.Kizlar mart annelerinden baska kizlardan da fikir aldim size de sormak istiyorum biberon bakiyorum da siz hangi biberonu dusunuyosunuz ya da aldiniz ? joker de avent natural pp 2li 90 liraya dusmus sizce alinir mi jokerden hic alisveris yapmadim guvenilir mi her yerde 120 orda indirime girmis 90 olunca kalite farki mi var ikililerde acaba dedim sizce ?
Kucuk dusunuyodum ama dedigin gibi biraz buyunce az gelme sorunu yasama ihtimalini dusunmemistim. Yorumlar sonucu camdan kesin vazgectim ama sanki jokerde ikili satilan biberonlarin kodlari farkli emzik boyutu 0-6 diyor mesele e bebekte 0+ diyor o kafami karistirdicnm ben de takip ediyorum jokeri, hatta indirime girdiginde ikili emziklerinden almistim aventin, digerlerinden bir farki oldugunu sanmiyorum. hangi boyundan almayi dusunuyorsun biberonu, 250 yada 260ml.olanlarindan tercih et derim, 120-150 ml.likler sadece su biberonu olarak kullanilabiliyor bir sure sonra. bebekler 3-4 aylik olduklarinda 150-180 ml. sutu rahatlikla icebiliyorlar, tekrar biberon almak zorunda kalma. ama biberon emziginin boyuna da dikkat et, buyuk boy biberonlarda emzik +3 yada +6 ay olabiliyor, onu da +0ay olandan alman gerekebilir.
bir de ben kizimda cam olanlarindan kullanmistim ama ellerini bilincli kullanmaya basladiklarinda, bitirdikleri biberonu firlatmaya da basliyorlar,o kadar kalin dayanikli gorunen aventin birini kirmistik biz mesela.
bu sefer ikili mamajoo aldim pp olanlardan 250ml.,bir de ikili biberon emzigi s beden. iki tane daha alasim var ama onun icin de indirimi bekliyorum ben de.