• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Ağustos ayında tüp bebek yaptıracak olanlar

Kaç tane oluyor canım? Benim 7 taneydi, beşinci güne dörde düştü. Bu sefer kaç olur bilmiyorum.
Benim genelde 6-7 embriyom oluşuyor. 2 ila 3 tanesi 5. güne gidiyor. Ama 2 tanesi orta kalite oluyor. Biri de bc kalitede falan olduğu için onu saymıyorum. O yüzden biraz kara kara düşünmeye başladım.

Doktorum öyle birşey söylemedi canım. Yaptırmam gerekli mi sence?
Bitanem şöyle ki, net birşey diyen kimse yok. Ben anlatayım sen karar ver.
Pgt yaptırmazsan: fiyat açısından daha uygun oluyor. Pgt ( ngs diye de duyabilirsin bu ismi) de biyopsi ücreti (onu henüz bilmiyorum ne kadar)+ embriyo başına 300 dolar ücret ödeniyor. Yani 4 embriyo için test parası nerdeyse yeni bir tüp bebek işlemi kadar tutuyor. Artı taze transfer olma seçeneği oluyor, öyle olursa dondurma ücreti de ödenmiyor. Beşinci veya duruma göre üçüncü güne gelen en iyi embriyoları transfer ediyorlar. Artan da varsa donduruluyor. Ancak kromozom durumunu bilmediğiniz için zor bir bekleyiş de üçüncü ayda yapılacak taramalara kadar devam ediyor.

Pgt yaptirirsan: sağlıklı embriyoya ulaşabilirsen tutma olasılığı çok yüksek ve kromozom anomalisi açısından da rahat. Ama kaç taneden kaç tanesi sağlıklı gelecek sorusu da o beklenen 15-20 günde bizi yer bitirir. Benim bir düşüğüm olduğu için ben tüm zorluklara rağmen yaptırmak istiyorum.

Allah kolaylıklar versin hepimize, sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 🙏

Evet kimyasalım var 2 tane. O yüzden doktor kesinlikle NGS önerdi. Fakat okuduğum yorumlardan sonra baya şevkim düştü.
Açıkçası OPU' dan değil sonrasından yani NGS' den baya korkuyorum. Ngs sonrası transferi iptal olan birçok insan okudum. Baya negatif etkilendim.
Merhaba iki kimyasalınızda tüp bebekte mi yaşandı?

Merhabalar iğnelerin 8. Günüydü kontrole gittim bugün solda hiç yumurta yok sağdakilerde gelişim göstermemiş dedi çok moralim bozuldu gonalf kullanmaya devam iki gün sonra tekrar gel dedi sizce iki günde büyürmü gelişirmi acaba resmen yıkıldım bugün çok üzgünüm
Bence hiç yıkılmayın. Tüp bebek işinde işler sürekli değişiyor ve herzaman umut var

Merhaba evet, ikisi de ardı ardına yapılan toplamalardaki embriyolarımda oldu. 48 değerinden yükseğini göremedim...
Bende iki kez kimyasal yaşadım ancak ilki normal yolla hamile kalmıştım 14 değerni gördüm ve düştü değerlerim. İkinci de haziran ayında ilk transferimde oldu. 58 ile başladım 84 e kadar gördüm fakat devam etmedi. Doktorum ise genetik test için erken diyip önermedi. Tabi hepimizin durumları bambaşka ama insan okuyunca merak ediyor işte :) temmuzda da histereskopi oldum şimdi gelecek hafta tekrar transferim olacak. Doktor kimyasal olmasının üzerinde hiç durmadı olabilir şuan için endişe edilecek bir durum yok dedi. Açıkcası yapı olarak bende biraz rahatım, erken diye peşine düşmek istemedim.

Merhaba canım ben de bu gece 22:00 de iğnemi olucam Perşembe opu olacak. Hakkımızda hayırlısını nasip etsin rabbim.🤲
Amin canım inşallah bende gece 12 de yapıcam iğnemi. İnşallah herşey güzel ve yolunda gider herkes için amin 🤲🤗

Opudan önce sizden de covid testi falan istediler mi?

Bitanem şöyle ki, net birşey diyen kimse yok. Ben anlatayım sen karar ver.
Pgt yaptırmazsan: fiyat açısından daha uygun oluyor. Pgt ( ngs diye de duyabilirsin bu ismi) de biyopsi ücreti (onu henüz bilmiyorum ne kadar)+ embriyo başına 300 dolar ücret ödeniyor. Yani 4 embriyo için test parası nerdeyse yeni bir tüp bebek işlemi kadar tutuyor. Artı taze transfer olma seçeneği oluyor, öyle olursa dondurma ücreti de ödenmiyor. Beşinci veya duruma göre üçüncü güne gelen en iyi embriyoları transfer ediyorlar. Artan da varsa donduruluyor. Ancak kromozom durumunu bilmediğiniz için zor bir bekleyiş de üçüncü ayda yapılacak taramalara kadar devam ediyor.

Pgt yaptirirsan: sağlıklı embriyoya ulaşabilirsen tutma olasılığı çok yüksek ve kromozom anomalisi açısından da rahat. Ama kaç taneden kaç tanesi sağlıklı gelecek sorusu da o beklenen 15-20 günde bizi yer bitirir. Benim bir düşüğüm olduğu için ben tüm zorluklara rağmen yaptırmak istiyorum.

Allah kolaylıklar versin hepimize, sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin 🙏
Canım bilgilendirmen için çok teşekkür ederim. Benim de taze transfer olacak kısmetse. İğne tedavim 7000 buldu şimdiden bu üstüne tüp bebek ücreti ve sonrasındaki ilaçlar vs baya büyük meblağ tutuyor. Onun için sanırım onu yaptıramam gibi görünüyor. Ben Rabbime havale ettim hakkımda hayırlısı neyse onu yaşatsın inşallah🤲

Canım bilgilendirmen için çok teşekkür ederim. Benim de taze transfer olacak kısmetse. İğne tedavim 7000 buldu şimdiden bu üstüne tüp bebek ücreti ve sonrasındaki ilaçlar vs baya büyük meblağ tutuyor. Onun için sanırım onu yaptıramam gibi görünüyor. Ben Rabbime havale ettim hakkımda hayırlısı neyse onu yaşatsın inşallah🤲
Allah gönlüne göre versin, senin için en hayırlısı olsun canım benim. Benim de son tedavimde iğneler yüksek tutmuştu ama şimdi eczane değiştireceğim. İyi indirim yapan eczane bulmak lazım. Benim aldığım%10 indirim yapıyor, yeni konuştuğum ise %30 a kadar indirim yapacağını söyledi. Arkadaki fark da çok ciddi.

Allah gönlüne göre versin, senin için en hayırlısı olsun canım benim. Benim de son tedavimde iğneler yüksek tutmuştu ama şimdi eczane değiştireceğim. İyi indirim yapan eczane bulmak lazım. Benim aldığım%10 indirim yapıyor, yeni konuştuğum ise %30 a kadar indirim yapacağını söyledi. Arkadaki fark da çok ciddi.
Amin canım rabbim senin de gönlüne göre versin. İnşallah hayırlı sonuçlar alırız. Ben iki farklı eczaneye sordum şuan aldığım doktorun eczanesi daha uygun çıktı.

Back