2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Ya evet, bir de o var. Peynir ekmek ve susamlı çubuk yemekten kabızlık başlıyor, kahverengi lekelenme görünce "yine mi" diyor insan. Kurtuluruz umarım
Kabızlık varsa size olgun yumuşak kayısı tavsiye ederim 3-4 tane yediğinizde çok faydası oluyor.
Umarım kurtuluruz kanamaya çevirmesnden korkuyor insan ablam da hamileyken başına gelmiş özellikle kabız olunca artıyordu lekelenme diyor. Mart ayı anneleri konusunu okudum biraz orda da bizim haftalarımızda bu durumu yaşayan çok olmuş 11-12. Haftalarındalar şimdi inşallah bizde atlatırız bu günleri ana olmak çok zormuş

Kıyamam evet. Kayısı yemek lazım. Kuru erik yemeğe başladım. İyi gelir umarım. Benim ilk gebeligimde başıma gelmeyen kalmadı gebelikle ilgili her sıkıntıyı yaşadım. Gebelik, doğum, doğum sonrası 3 ay. Sadece ölüm olmadı Allah nasip etti. Hiç anlatmak istemem Sonuç olarak ben ve oğlum (22 aylık) sağlıkla atlattık o günleri. Yani iyi bir doktor izlemi çok önemli. Progestan iyi bir kurtarıcı. Şeker tüketimi abartilmamali sonu saçma sapan ignelere gidiyor. Hiç korkmamak lazım,
bebek iyice tutununca Allah koruyor.

Mide hazımsızlığı yaşayan var mı aranızda, neler yapıyorsunuz çözüm olarak ;(

Çözüm denemeleri: akşam yemeğini erken yediğimde gecenin dördünde çok aç uyandım. Önceleri sabah uyandığımda küçük bir parça yerken artık peynir vb daha yoğun istiyorum. Ancak çok yersem hazmedemiyorum ve ateşleniyorum. Bulduğum çözüm tam doymadan sık ve az yemek.

Aile sağlığı merkezlerinde de tahlilleri yaptırabilirsiniz

Henüz 5 haftalığız bize uğramasın bulantı inşaAllah başlamadı daha

Aile sağlığı merkezi, ana çocuk sağlığı mi canım? Ben hiç gitmedim de. Kaydım bile yok. Aramışlardı, bir ikamet adresim olduğu için. Hamilelik bilgime de 6.aya kadar gittiğim özel bir hastaneden ulaşmışlar. Oğlumu Türkiye'de kaydettirmedim. Fakat bilgi almak isteyen arkadaşlar olacaktır , aile sağlığı merkezi kan tahlili yapıyor mu? Hangi tahlilleri yapıyor?

Ne güzel Allah size bağışlamış içimi ferahlatan tek şey bu zaten ömrü varsa herşeye rağmen doğacak. Bi laf var “Allah nasip etmezse kişinin işini süt içerken kırar dişini,Allah nasip ederse kişinin işini mermer taşa geçirir dişini.”
Şeker pek tüketmiyorum aslında iştahım çok azaldı. Soğuk şeyler hiç yiyip içemiyorum suyu bile bu havada ılık içiyorum midem çok hassaslaştı. Yemekten sonra bazen ne yesem kursağımda toplanıyor. Çorbayla yaşıyorum resmen her akşam bir kase çorba o bana yetiyor

Bugün kalp atışı için gittik . Geçen hafta tek minik bir kese görebilmişti, bugün sürpriz yaşadık. Doktor ikiz olduğunu söyledi . Şoka girdik çıkamadık. Kalp atışı 2. Planda kaldı resmen. Ne hissedeceğimizi bilemedik. İlk bebek(ler)çok yeni evliyiz . Tek okuduğum şey internette çok zor aşırı zor . Galiba baya zor bir süreç bekliyor bizi. Var mı ikizi olan ya da olacak olan..

Hayırlı olsun sağlıklı olsunlar, inş gerisi bir şekilde halledilir. Peki bulantı kusmalarınız ne seviyede. Çok mu, ikiz bebeklerde genelde çok olurmuş

Ya ne güzel sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım ikisinide. Allah verir sabrını kolaylığını

Hayırlı olsun sağlıklı olsunlar, inş gerisi bir şekilde halledilir. Peki bulantı kusmalarınız ne seviyede. Çok mu, ikiz bebeklerde genelde çok olurmuş
Doktor da aynı şeyi dedi de çok şükür bulantı çok yaşamıyorum umarım bu durum değişmez . Ama buraya da yaZdım karnım çabuk büyüdü sanki diye öyle etki var . Ve aşırı yorgunluk...

Eski ismiyle sağlık ocağı yani. Aile hekiminize gidip testinizin pozitif çıktığını söylediğinizde gerekli tüm testleri yapıyor, özel Dr da bunları isteyecek dedi ve aynen öyle oldu. Özel muayenede tahliller ayrı ücrete tabi olabiliyor ve isterseniz aile sağlığı merkezinden yaptırabilirsiniz diyorlar

Kızlar çok şükür her şey yolunda gidiyor. Bugün kalp sesini de duyduk. Ancak, Tiroid hormonları değerlerim riskliymiş ve bir endokrin Dr ile gebeliğe uygun ilaç tedavisine başlarsam risk durumu geçermiş. tiroid sorunu yaşayan var mı?

Cok teşekkür ederim bilgilendirme için.

Ben değil ama bir arkadaşım yaşıyor bu durumu ilaç kullanmış değerleri normale dönmüş. Tam emin değilim yanlış bilgi vermek istemem ama aklımda kalan 4 gün ilaç kullanmış 6 dan 4 e düşmüş sanırım değeri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…