2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Gel sarılalim gardaşım
Allah en büyük yardımcımız
Dün teyzem benle konuşunca annemi aramış annemin başının etini yemiş o kız orada çok bunalıyor bişiler yapın diye kim ne yapabilir? Ne kadar yakın gibi görünsek de farklı şehirlerdeyiz annemlerle. Annemlerin de bizim de arabamız yok.

Bu arada araba almak istiyoruz ama 1. El çok zor gibi. En az 300.000 çünkü 2. Elde de eşim de sürekli aldatılırız kandırırlar korkusu var. Simdi güya reno ve fiat 0 km araç çıkaracakmış piyasaya ama bu araclar çok donanımsız olacakmıs. Klima bile yok.kolunu yaslamak için yer yok cam acma ayna ayari manuel vs vs vs yani 80lerin arabaları gibi. Eşim de olsun motoru iyi olur gerekirse ben klima taktırım içini de zamanla geliştiririm diyor. Bi klima en az 20.000. Araclar 150.000 tl den satışa sunulacakmış. Bakalım bekliyoruz. Böyle bir haber duydunuz mu canım? Eşin sanayi de yönetici falandı sanki belki kulağına gelmistir? Bir sorabilir misin bizim için?

Bu arada o bunalım insAllah geçicidir. Havadan mıdır nedir bilmiyorim ama ben de biraz öyleyim. Vaka sayısı 102.000 olmuş. Bu da bunaltiyir biraz

Aft benim cocuklarda da oluyor. Bağışıklık düştüğünde oluyormuş. Bagisikligi guclendirecek gıdalar vermeye çalıs. Ekşi mayalı ürünler tüketmeye bakin.icinde beta glukan var ve afta cok iyi geliyor.tarhana eksi mayali ekmek gibi. Bir de buğday nisastali muhallebi yedir günde 2 kere.E vitamini ekslikligi de aft yapar. Bugday nisatasi iyi bir E vitamin deposuymuş.arkadasimin abisi patoloji doktoru o söylemişti.

Canım arkadaşım sizin gibi dua edenler oldukça sırtım yere gelmez benim şu mübarek günlerde duana amin diyorum
Içimi ısıttınız gene

Evet bazen Yaradan sıkı imtihana tutuyor. Rabbimden yardım istiyorum biliyorum ki ona dayanan yolda kalmaz verdiginde bir hayr vermediginde bin hayr varmış. Ev istiyorum ama demek ki burası hayırlı. Ama yine de duaya devam ediyorum Rabbim ne zaman nasip eder bilemiyorum. Çocuklardan cok diş meselesi çok yordu aslinda. Saglik problemleri biraz yordu. Boyle olunca da sabrimi baska seylere harcamiş oluyorum cocuklara kalmiyor pek.

Bak aslinda sana ne diyecektim umudum.aklima gelmisken söyleyeyim. Kız kardeşim Astım oldugunu öğrendi.o astımsa ben muhtemelen astımım. Çunku nefes alma problemleri kalp ritim problemleri merdivende namazda ciddi tıkanmalarım hatta bazen kızartma yaparken veya parfum kokusunda tıkanmalarım oluyor. Kardesimde bunlar yeni basladi doktora gitti doktor şüphe edip bakmis ve sonuc Astım. Biraz sasirdik acikcasi biz alerjidir deyip gecistiriyorduk bu halimizi. Doktor da çocuklugunda sebepsiz kusmaların sebepsiz ateslenmelerin oluyor muydu diye sormuş. Cocuklugu sebepsiz kusmalarla geçti onun da benim de. Doktor sebepsiz kusma bazen akcigerle ilgilidir ama ne hekimler ne aileler anlayamayabiliyor demiş. Astım ataklarında kusmalar olur demiş. Doktora gidiyorsunuz muhtemelen ciğerlerine bakıyordur ama bir sonraki kontrolde daha dikkatli dinlemesini istesene Senacığım için. Gerci senosum hergun cikariyor diyorsun bu reflü olabilir ama gene de temkinli olmakta fayda var. Bi de evde takip et bakalim. Mesela toz, parfüm kokusu, kizartma kokusu vs bunaltiyor mu onu? Disari çıkınca öksürük oluyor mu? Aslında bunlar hepimizin bakması gereken şeyler.
Kusma her zaman olmuyormus öksürük her zaman olmuyormuş. Kisiden kisiye degisik ilerliyormus.takip etmekte fayda var.umarım canını sıkmamışımdır

Canım adaşım. okurken Yeşim bu sene atanacak dedim. İçime de öyle doğuyor. İnşallah atanacaksın. Bu kadar azmettin olacaktır. sen de SonsuzUmut da inşallah, isteyen herkese gönlüne göre iş nasip etsin Mevlam.

Çok geçmiş olsun Asım Paşama. Kıyamam kuzuma. Ne yaptınız bitti mi meme, hala mücadelede misiniz. Selamlar öperim kuzuları.
Kuzum burası gerçekten benim için özlenen bir yer. Ama yoğunluk akşam uykusuzluktan sızıp telefona bakamama, gün içinde dairenin yoğunluğu, eve git-gel'ler hiç fırsat bulamıyorum. Ablana çok sevindim. Çok şükür hamdolsun. Rabbim görmemişe döndersin. Şifa versin. içi sıra tüm hastalara da. kızları gördüm karla ne güzellerdi. sevgiler gönderiyorum. sağlıklar diliyorum.
canım dünürüm. bu sene mersin bile soğuk. sizin oraları düşünemiyorum. hatta oralarda yaşayanlara sokakta kalanlara evsizlere hep dualarım. Allahım yar ve yardımcınız olsun.
Hepimizin öyle bir terapiye ihtiyacı var sanırım. Uzansak, konuşsak, rahatlayıp uyansak, keşke...
Selam.canim havalar.cok sogudu herkesde hasta benimde bogazim agriyor 2 gecedir aksmlari üşüyorum ya insallah hasta olmam
Bizim kizda gece ustunu acıyor deli ediyor beni.
Hepsi açıyor demek ki baharım. Ata da örtülere düşman. üstünü örtüyorsun en derin uykuda bile tepikliyor yorganı. zaten genelde bizim yatakta. onun üst açmasından omuzlarım hep tutuk.
Biz iyiyiz şükür canım. Hepimizde aynı koşturmaca. Allahım kuzuları sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
Helinim özledim. görüşelim güzelim. öperim kuzuları.
Karantinamızın ikinci gününden melabaaa tatile girerken kim karantinaya girer kim kim kim ??? Tabi ki umudum hayattaki şansım

Canım ben hep geriden takip ediyorum. Çok geçmiş olsun. atlatmışsınız ama. Sağlıcakla kalın. Boncuğuma kıyamam. İnsan kaç yaşında olsun hele de hastaysa, dardaysa ille annesi yanında olsun ister. Allahım annelerinizi başınızdan eksik etmesin. Ahir dünyada bizi bekleyen annelerimiz de nurlarda yatsın, mekanları cennet olsun inşallah.
Dişler mi Baharım. 2 yaş sendromu mu şu sıralar akıllı ata da delirdi valla. geceler perişanız. Şimdi dairedeyim. Herkes izinli rahat yazıyorum. Zombi gibiyim. Gece uyanıp saatlerce uyuyuyor. ağlıyor salla salla ayaklar perişan. canları saolsun.
Valla blupum Deniz uyuduğunda canının istediğini yapabiliyorsa tadını çıkar güzelim. O 1 saat bazen o kadar kıymetli ki... öperim denizimi
İnşallah kuzum ailem geldi çalışmaya bir küçük mola sonr a devam artık bu arada çok üzüldüm geçmiş olsun bizde hastayız ailecek grip ama sizinki zor Allah yardımcınız olsun inşallah
Gözün aydın adaşım aile candır. geçmiş olsun bu arada. Asyamı öpüyorum. yerim onun dillerini şeker kız.

Canım benim ne kötü günler yaşamışsınız. Çok geçmiş olsun hanımağama. Sen de çok yıprandın tabi doğal olarak. İnşaallah bundan sonra sağlıcakla büyüsün sarı kuzum. Şifalar diliyorum.
Ben de uyku için denemeyi düşünüyorum. Umarım faydası olur.
Canım dünürüm. Allahım ya sana hayırlı bir ev nasip etsin sen çık, ya da biran önce elti bozuntusu çıksın gitsin bi huzur bulun şu mübarek günler hatrına. Akıllara zarar. Allahım yardımcın olsun canım benim. Alime kıyamam. Zaten naif düşünceli çocuk. Benim gelincik de oğlana rahat vermiyor baksana. sonraları can olacaklar da şimdilerde rakip firmalar sağlıkla büyüsünler inşallah.
Ata da herşeyi atıyor. nereye gelir gider bilmiyor. bazen tut tutabilirsen, demek ki bu da dönemsel birşey . geçecektir umarım.
Biz çıktık hastaneden ama öksürük hala devam ediyor bakalım artık ya inş iyileşsin biranönce ya
inşallah canım benim. çok geçmiş olsun.
Dünürüm Ata da sandalyeye çıkıp ne yapsam görmek, beraber yapmak istiyordu. Tek elle yemek yapıyordum. Çözümü buldum. Çok rahatım. "öğrenme kulesi aldım" onu oraya koyuyorum. önüne de oyalanacağı şeyler döküyor ekliyor, bazen beraber karıştırıyoruz. yoksa mutfakta iş çıkarmam çok zor. hatta ona küçük hamur sofrası aldım bir de merdane küçük. Ben hamur açarken ona da bir parça veriyorum o da açıyor sıkıntı olmuyor. bizim sözlüler mutfakta iddialı olacak gibiler dünürüm.
çok geçmiş olsun kuzum. öperim mercanımı

Eve geldik diye o kadar mutlu ki
Amin canım inş
canım benim dualarımdasınız allahım gözden nazardan kazadan beladan korusun hanımağamı da tüm yavrularımızı da inşallah
Jadesi canim benim diyet yalan oldu yine aldim kilolari
Güzel kadınsın sen maaşallah baharım. bir iki kilo alınır verilir sağlık olsun.
Bu gece uykusuzluklarına çözüm bulamadım ben dünürüm. salla salla bitiremedim sallamayı da. sağlık olsun ne yapalım. öperim gelinciğimi, alişimi.

Canım Baharım bunalmaz mısın, çok zor zamanda anne olduk. Pandemi hepimizi kabuğuna çekilmek zorunda bıraktı, yanında candan kimse olmayınca çocuk büyütüp evın yükünü taşımak hiç kolay değil. Çevresinde annesi, ablası olan arkadaşlarım var. Çocuklarına onlar bakıyor arada nefes alıyorlar, ben nefesi geçtim de bir kesintisiz uyusam bir gün diyorum. sonra böyle düşündüğüm için kendime kızıyorum. Ne çok istedim anne olmayı, rabbim nasip etti, zaten inanılmaz hızla büyüyor, gün gelip bu uykusuzluğu bile arayacağımı düşünüyorum. çalışmasam bizim hayat daha düzenli aslında. Benim birinci önceliğim ata. o uyanıkken evdeysem yemek dışında çok bişey yapmıyorum. evi zaten birlikte süpürüyoruz. süpürgeyi açıp kapatmak onun görevi. mutfakta bulaşıkları makineden çıkarmak , çamaşırları sepetten alıp bana vermek sonra mandal vermek de ona ait, böylece ben işimi yapıyorum o da benimle eğlenerek vakit geçiriyor. sen yanı sıra aşırı titizsin o yüzden senin işin ekstra bitmiyor. ben açıkçası biraz boşlamış durumdayım. yoksa çocuktan zaman çalıyorum. büyük temizliği de ya ata babasıyla dışardayken ben yapıyorum ya da benle ata dışardayken eşim yapıyor. dün mesala eşim şehriye vermiş eline öğrenme kulesinde o tabaktan diğerine boşaltıp sonra yerlere de atmış tabi akşam süpürdüm sonra kulenin altına bir sofra serdim bugün onu çırparım olur biter diyorum. Yemek istemediğinde zorlamasan keşke. artık birey oldular. istemediklerini belli ediyorlar, bir kaşık daha vereyim mi diyorum. yok diyor. bir daha soruyorum. kafasını sallıyor ağzını kitliyor başka vermiyorum. oyunla yediriyorum. ama sanırım Karya ağzından dolayı ağrı acı hissettiği için yemiyor. kıyamam. Sen de yıpranıyorsun işte. allahım sağlık versin baharım. güzel günlerini görelim.
Arabayı hiç duymadım ama, donanımsız bir arabaya ekstra masraf yapmak ne kadar verimini arttırır bilemedim. bir de önemli olan arabanın sağlamlığı. donanımsız ama sağlam mı yoksa kaportası da teneke gibi mi, bunlar araştırılmalı. ama temiz bir ikinci el de olabilir. niye kandırılasınız ki, eksperi ver, sanayide ustası var, hepsine gösterip alınabilir bence. inşallah en iyisi en gönlünüze göresi olsun.

geçmiş olsun canim bağışıklığı zayif kalmis olabilir ama sicak ve baharattan uzak dur bu ara. rahatsız edici olabilir. moralleri yüksek tutalim. bi toplanalim bi gün ya. zoom dan 10 dk da olsa herkes cayini kahvesini bebesini alsin bulusalim
cok sukur gecmis gitmis olsun csnim. yorulmakda bunalmakda haklısın ama şükür diyip devam edecez mecbur. dur şu buluşmayı ayarliyayim ben dertlesiriz
uyku egitimi verin lütfen. 3 gun aglayacak ama alışacak uyuyacak. cok sukur biz onu hallettik şimdi meme icib konuşuyorum surekli. 2 ay verdim. yaza da tuvalet icin ni denemede bulunsam ekimde kreşe vereyim diye geçiyor aklimdan. abisiyle gider gelirler. o da çok pahalı olmus ya. calismak sart.
uyku reddi yok bizde gündüz devam. wc için de ben korkanlardandimm. cocugun hazirbulunuslugu coo onemli yani cocuk zaten 2 yasinda kadar zaten sadece sakral yani bele yakin bolgede hisseder ama beyine komut gitmez henuz. 2 bucuk yasa dogru beyine mesane doluyor uyarisi alir gece ise 3 yasindan sonra bu farkindalik oluşur. yani kolay atlatabilmek adina beklemek tavsiyemdir ama her cocuk kendine ozel. erken baslayip olumli sonuc alan da cok husrana ugrayanda. haaa bir de siz hazir olmadan aman baslamayin. unutulmuyor karakteri etkileyen hassas gecis noktalari onuj icin halisiz bir ev tercihimdir.
kiyamam ya yalnizlik cok yordu seni hele de calisan biri olarak evde kalman hayatinin bu kadar degismesi buna adaptasyon kolay degilki bi de pandemi var tabi. ne diyelim insallah geride kalacak bugünler.

Kalppare canimmm benim ayni durumdayiz valla bendede araba olsa giderim mutlaka anneme yada baska.yerlere ama cocukla markete bile gidemiyorum elim ayagim kiltleniyor hep esime muhtacim benim ev birazda uzak markete vs araba sart yani. Esim osb de canim sordum bu arada haberi yokmus
nzh99 ahh yesimcim bu uykusuzluklar zaten bizi bu hale getirdi gece coi huzursuz iki haftadir neredeyse bu sekikde bende sinirliyim aksam olunca patliyorum kendimr hakim olamiyorum sesim yukseliyor en cok da karya ya bu seferde evde kavga cikiyor. Temizlik konusu pandemi vs zaten ayri bir dert bizde. Normalde ben o kadar titiz bir insan değildim inan ama takintiliyim ve takintilarimda kotu olan ne varsa cok seyi cekiyor. Biraz rahat olmam lazim ve bunun icinde cabaliyorum ama esim cok takintili oldu pandemiden sonra o biraz rahat davransa duzelicez sanirim ama eve geldiğinde yada evde oldugunde tum enerjimizi getirdiklerini yikayip silmekle camasir yikayip asmakla harciyoruz zaten zaman da nasil geciyor anlamıyorum sabah kahvaltı karya nin uykusu kalkmasi yemesi derken aksam oluyor aksamda yine ne yemek yapsam vs sonra esim geliyor oda dusa girmesi cikmasi yemek gun bitiyor. Nefes alacak vaktim kalmiyor
Bende bekliyorum artik yazdan sonra kres vs olursa karya yi bırakıp calısacagim tabi karya nin yaza bezi birakip biraz dillenmesi gerekli bunun icin. Bakalim hayirlisi neyse o olsun.
Umarim herbirimiz icin hersey guzel olur.
yavrularimiz saglikla buyusunler guzel gunler gormek dileğiyle..
Helinnnnn canimmm cok isterim ama evde net yok suan. Birgun ayarlayalim ama

canım dünürüm. bu sene mersin bile soğuk. sizin oraları düşünemiyorum. hatta oralarda yaşayanlara sokakta kalanlara evsizlere hep dualarım. Allahım yar ve yardımcınız olsun.
Deniz etkisiyle müthiş soğuklar yaşadık bu sene dünürüm.bu ara hafifledi.Allah zorda kalanlara yardım etsin
Rakip firmalar sözüne çok güldüm evet biz de kardesimle küçükken cok kavga ederdik ama.buyuyunce o hallerimize güler olduk
Dünürüm öğrenme kulesi mantıklı ama benimkiler ya ikisi birden kullanir ya hic kullanmazlar.yani birbirlerini taklit etmekten geri duramadıklari için ben bunu kullanamam.ama tek çocuk icin büyük nimet❣
Bu gece uykusuzluklarına çözüm bulamadım ben dünürüm. salla salla bitiremedim sallamayı da. sağlık olsun ne yapalım. öperim gelinciğimi, alişimi
Uykusuzluklar bizi bitirdi dünürüm
Ben de kimse sorsam böyle diyor. En sonunda eşim de ikna olmaya başladı sanırım
Helinim ben galiba migren gibi bir durumla karsi karşıyayım.sen bu rahatsizligi yasadigin icin sormak istedim. Her regl donemi basliyor mide bulantısı eşlik ediyor.ses ışık kafami zonklatiyor bu ay iyice beter oldum. Eczaci hanimla arkadas gibiyiz.ona danıştım.eger durum buysa yapacaj fazla bisey yok dedi. Korunma ilaclari iyi geliyormus veya magnezyum destegi diye dinledim youtube da prof. Doktorlardan. Ama eczaci tek care adetten once agri kesici icmeye basla adet bitene kadar dedi. Ben bunun migren olduguna nasil emin olabilirim ya. Bi de kadin doğuma mi yoksa norologa mi gitmeliyim bilemedim.vaka sayisi cok cok arttı. Aslinda cok da korkuyorum. Zaten covidden sonra kaldi bu bas ağrıları bahar aylarina kadar sabredeyim.diyorum ama internette rahimdeki herhangi bir kistin bile migren tipi agriya sebep olabilecegi yaziyor. Sen daha iyi bilirsin.bir onerin var mi?

merhaba sevgili anneler
öncelikle bebekleriniz hayırlı olsun :))
daha taze anne adayı olarak siz tecrübeli annelerden tavsiye almak isterim.
hamilelik sürecinde nelere dikkat etmek lazım, beslenmeyi nasıl düzenlemek lazım?
spor-hareket kısmında neler tavsiye edersiniz?
mobil gebelik uygulamalarından hangisini tavsiye edersiniz? (daha doktora gitmedim doktora da danışacağım ama tecrübeli annelerden de fikir istiyorum)
ayrıca manevi olarak ekstra bir dua ibadet vs tavsiye eder misiniz gebelik boyunca?

Kizlar selamlar nasilsiniz sesiniz cikmiyor
Ben iyi değilim..
Karyanin ağzındaki aft tan cocuk yemeden icmeden kesildi cok acitiyor ezip veriyorum zar zorda olsa hep makarna yedi sadece birde pankek simdide kabiz oldu ıkınmaktan kaka yapamadi bu saatte yeni uyudu
Esimde hic destek olmuyor destek olacagi yerde baska seylerden tartışıp duruyoruz. Bazen tukendigimi hissediyorum..

Kuzum öyle bakma hastalık varsa öncesinde onun yüzünden de çıkmış olabilir dışarı atmış deriz biz Asya da da çıktı geçen grip olduğunda mesela vitaminsizlik olarak bakma direk

ayy bende 63-64 geziniyorum epeydir
Bi 57 olamadım
Kilo vermek zor da almak Baya kolay
Jadesi sen hala baya zayıf duruyorsun almamışsındır sana öyle geliyordur
Valla tartıdaki rakam öyle demiyor yaza doğru sağlam bir diyet ve spor beni bekliyor kpss çalışmasam şimdi de yaparım ama neyse hevesim kırılmasın yaza doğru başlayacağım i şallah

Benimki reddediyor baya kıstı uykuları bi dönem hiç yatmak istemedi enerji aramıyorsa demek diye düşünüyorum ama annem bende çıkarıyor sürekli dışarı evde sürekli oyun oynuyoruz yok deli edecek beni dedim ama toparlıyor gibi de bazen bilemiyorum ama bırakmaz inşallah çok erken daha

Alışırsın kendini sıkmadan zaman tanı kendine ağızdaki değişikliğe alışmak bir tık daha uzun sürüyor
E bebek indirimi deyinceaklıma @blupblup geldi etiketleyemedim çıkmadı doğum aşamasında sürekli indirim haberi verirdi bize

Kalbi güzel adaşım inşallah nasip olur atanmak bakalım nasip kocaman sarılıyorum

Canım öncelikle hayırla sağlıkla tamamla haöileliğimi inşallah yeme içme konusunda bir çok kişi destek olur sana ben biraz rahattım o konuda hayırlı olsun demek için yazdım bide kendibi çok sıkma rahat ol her şey mükemmel olsun diye uğraşma hamilelik başlı başına hassas bi dönem zaten

Çok hasta oldu baharım ya sende yıprandın haliyle geçmiş olsun acaba bi tuzlu su falan mı versen yutmaz tükürür nasıl olsa hemen ama az da olsa değer yarasına
Kuru üzüm falan seviyorsa incir çok iyi gelir asyaya kabızken dene istersen Allahım yardımcın olsun

Sagol canim
Doktor yoktu haftasonu mesaj attim dun aksam yeni donmus aftoral sprey ve tetagil granül alin demis bende piraldyn surmeye calisiyrdum dun artik ugrasamadim. Sabahta 8 bucukta ayaktayiz gece 12 bucukta uyudu hanimefendi.
Sen naslsin Asya hanim ne yapıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…