2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Topuz işe yarıyorsa ne ala. Benimki enseden tutup çekiyordu en acıyan yer 😞 bir ara evde tülbent bağladım ablaların sıcaklar gelince onu da yapamadık. Ama geçici bir dönem inşallah biran önce unutur senin paşa da
Onu da yaptım dediğin gibi o da sıcakta takılmıyor. Kızım bazen itekliyor. Bu sefer de sanki canı acımış gibi yargara çıkarıyor. Ahhh bu erkekler ahhh. Sonuncu erkek mi ❤️

Allah Allah kusmalarını tetikleyen ne olabilir ya..inşAllah sebebi de şifası da bulunur bu durumun..büyğdüler valla hamd olsun 😊
Amin canım inşalllah
Kusmaya mı şartlanıyor acaba enteresan tatilde hiç kusmaması da. Koşullu davranış mı geliştirdi evle acaba. Parkta, dışarda vs yediğinde kusuyor mu hiç?
Şartlanma da olabilir , bizim stresimizi hissediyor da olabilir bilemiyorum ki çözemedim bir . Sadece ev ortamlarında kustu bugüne kadar . Kayseri’de annemlerde de kustu , Ankara’da kv de de kustu . Ev fark etmiyor . Ama tatilde kusmadı . Kusmamız genelde akşam yatmadan ya da uyuduktan sonra oluyor . Otelde de sonuçta odada olabilirdi ama olmadı .
Aynı şeyi düşündüm ben de..ya da dışarda oyalanırken unutuyor mu
Sanmıyorum , dediğim gibi genelde akşam kusuyor . Gündüz olsa belki bunu düşünürdüm .
. Bi de bugün diş çektiricem.. Ağlayacağım sanırım korkudan 😨😄💆
Ben de tel için gittim bir Sürü işim varmış dişle . Aynı gün içinde bir kanal , bir dolgu bir de 20 lik dişimi çektirdim . Bir yirmilik ve bir dolgum kaldı inşallah
Acaba evde kusmasını tetikleyen bişey mi var ona alerji yapan yün halı falan 🤷‍♀️eve gelince başladı deyince aklıma geldi. Bu arada sena kuşumuz hakkını yeme annesi o bebekliğinden beri hep çok güzeldi maşallah boncuk gözlü kuzum🧿🧿🧿
Alerjiden de şüphelendi doktor ama ona bakıldı mı ya da nasıl anlaşılır bilemiyorum. Kan tahlili , röntgen , kan şekeri , tansiyon vs bakıldı . Kanda da bağışıklığa filan da bakılmış benim anladığım.
bebekken çok güzel gözüküyordu gözümüze de şimdilerde çirkinmiş diyorum .

Evet erkek Göktuğ benimki 😊 ablalarımız büyük bizim 13-9 yaşları 🤭
Maşallah Allah bağışlasın. Tam rahata kavuştum derken tekrar maratona başlamışsınız 🤭 benim oğlanın ismi Muhammed Emir. Kızım da Miray Elif ❤️
Oğlanın adı çok heybetli ❤️ ismiyle büyüsün paşan(m)ız.

Hoşgeldiniz canım evinize. Evdeki düzene dönünce tekrar yemeye başlar inşallah. Yer değişikliği çok etkiliyor kuzuları.
Öyle gerçekten çok değiştirdi huyları. Uyku hepten bozuldu. Eğitim alacağım bakalım haftasonu başlıyorum. Becerebilirşm inşallah o kadar para verdim olur inşallah 😀

İlk erkek olunca kız kardeş abisi gibi rol model oluyor demek ki 😘😂
Kızım 5 yaşında. Gülmüyor. Kızım kızıyor yapma kardeş diye. Demek erkek çocukları böyle inatçı. Bir ara oğlan ablasının saçını çekmiş kız çığlık çığlığa ben koştum oğlan anladı kızacağım. Oturdu ağlama krizine girdi 😂 sanki saçı çekilen o da canı acıyan o gibi. Rol yapmayı da biliyor 😂 bazen de bir birine giriyor o dövüyor diğeri dövüyor. Huni takacağım az kaldı :confused:
Biz de canı yanan genellikle kızım oluyor. abisi aslında çok naif bir çocuk ama ne de olsa o bir erkek 😄 ama elif de onun hakkından gelmeye başlar yakında 😄 benim oğluş da 4 yaşında 😌
Hoşgeldin aramıza diyelim o zaman 💐 kaç çocuk var? Benim oğlan da saç çekiyordu çok yazdım buraya da epey. Çok şükür son dönemde baya azaldı. Ablalarınınkini çekmedi 1 haftadırr. Küçük yeğenimin saçını çekiyordu onu da kısa kısa görüştürerek aştık. Bugün bikaç kere tuttu geri bıraktı alkışş diyor bırakınca da😁tepkisiz kalmak çok işe yarıyor dayanabilir ablası acıya sessizce beklese bırakır. Ne kadar panik yaparsak o kadar çok çekti benim oğlan.
Alkışmı yapıyor ya kıyamam çekik gözlü sıpama 😍😍😍
Benim oğlan neyi yapma desek önce yapmıyor ama 2 dk sonra muhakkak onu yapıyor merakını gidermek zorunda mutlaka😁 Kalppare Kalppare sen yazdın ya senin cimcime sandalye çekip uzanıyor her yere diye benimki onu akıl edemiyor henüz şükür diyordum ki bugün onu da yaptı😭 yeni bir dönem başlıyor demek bu da🤣
Boya, kalem, çizme, eşleştirme işleriyle hiç işi yok hemen kapatıyor istemiyor. Kitapları seçip getirip okuttuyor dönem dönem aynı kitaba takıyor kafayı. Şekilleri atmayı çok seviyor üçgen ve daireyi kendi buluyor gerisine ben yardım ediyorum. Kaşıkla çatal kullanıyor, bardağı tutup kendi içiyor suyunu. Sonunu cıvıtıyor biraz döküyor ama az koyuyorum suyunu 😁 yoouutt dedi bugün su da istedi yoğurdu önüne koydum suyla karıştırdı süüütt diye içti 🤣dün babası ayran yapmıştı sofrada o şekilde ondan gördü sanırım. Söylediğim kelimeleri söylüyor çok komik oluyor🤣 aspiratör de oğlum astitatööö
Asansör de oğlum asaassööö
Zümra de oğlum zümmbaaa bebek
Patatisss, süütt, ssiill(fil), süfafa(zürafa) gibi çok tatlı söylüyor sıpa☺️
😍😍ooo maşAllah pek dillii.. Biz de o kadar kelime yok..ilk sesini çıkarıyor sadece..çBizim de hiç işimiz yok şu etkinliklerle.. Koşsun oynasın tek derdi bu.. Bi de bütün gün at tepesinde dıgı dıgıa yapıyor 😄😄😄
Amin canım inşalllah

Şartlanma da olabilir , bizim stresimizi hissediyor da olabilir bilemiyorum ki çözemedim bir . Sadece ev ortamlarında kustu bugüne kadar . Kayseri’de annemlerde de kustu , Ankara’da kv de de kustu . Ev fark etmiyor . Ama tatilde kusmadı . Kusmamız genelde akşam yatmadan ya da uyuduktan sonra oluyor . Otelde de sonuçta odada olabilirdi ama olmadı .

Sanmıyorum , dediğim gibi genelde akşam kusuyor . Gündüz olsa belki bunu düşünürdüm .

Ben de tel için gittim bir Sürü işim varmış dişle . Aynı gün içinde bir kanal , bir dolgu bir de 20 lik dişimi çektirdim . Bir yirmilik ve bir dolgum kaldı inşallah

Alerjiden de şüphelendi doktor ama ona bakıldı mı ya da nasıl anlaşılır bilemiyorum. Kan tahlili , röntgen , kan şekeri , tansiyon vs bakıldı . Kanda da bağışıklığa filan da bakılmış benim anladığım.
bebekken çok güzel gözüküyordu gözümüze de şimdilerde çirkinmiş diyorum .
Ooo canım geçmiş olsun..ben de daha gideceğim bitmedi uf 😔

Niye haddin olmasın canım aşkolsun fikirleriniz benim için çok önemli tabi ki 😘 benim eşimin ağzı gevşek biraz ona söylesem hemen dan diye sorar bu sefer ben şikayet etmiş gibi olurdum direk kendine arayıp sorsam yine bu son olay gibi bir olay yaşanırdı muhtemelen. Onunla anlaşmamız bence mümkün değil. Her lafın her hareketin altında bir şey arar, laf yarışına girer altta kalmamak için ben ne dersem hımm homm derdi evlenmeden önce bir kere de yaptığım bir yoruma dil çıkarıyordu görmezden geldim. Tarzı o yani.
Ben de kendimce bir yol bulmuştum hiç yorum yapmazdım artık zaten ona birebir hiç konuşmazdım merhaba, hoşgeldin beş gittindi.
Bugün annesini aradım geçmiş olsun dedim kapattım hiç o olayı falan açmadım.
Bilmiyorum bizim de gelinimiz var 1 gün abime gelinimiz hakkında birşey demedim erkekler zaten çabuk dolduruşa gelir etkilenir genel olarak, sıkıntım olursa kendim söylerim aksi bence evde huzursuzluk çıkarmak için yapılır.
Herkes kalbinin ekmeğini yermiş 😊
Hay Allahım ya dil mi çıkarıyor terbiyesiz 😬
Haklısın canım eşin tepkisi de önemli. Dediğin gibi olayı büyütecek biri ise durum değişir. Sen çözmüşsün olayı en doğru olanı yapmışsıın. Biz eltimle konuşarak hiçbir problemi çözemiyoruz. Elti ile görümce farklı derler ama bence önemli olan insan olmak.. Ne olduğunun önemi yok..insan gibi davranmak önemli..

Bizim de düğün vardı dedim ya.. Orada elti meseleleri konuşuldu düğün evinde.. Diyorlar ki eşimin teyzesine "siz de eltinle çok iyi anlaşıyorsunız ama eltinin de sana karşı bir sözü yok.ne dersen cevap vermiyor" diyorlar. Kiii öyle değil.. Aralarında sevgi var kavga da etseler barışıyorlar maşAllah diyim. Orda kadın bana laf çakıyor baka baka.. Yani benim eltim benden büyük deyip ağzıma etse gık demeyecekmişim. Kadın içip içip kapıma naralarla dayanırken kim vardı yanımda.. İlk zamanlar noldu yengecim seni kim üzdü gel bakalım konuşalım diyordum da ben senin ayağına mı gelicem lan sen kimsin dşyordu ben geleyim diyordum da gelme lan diye bağrıyordu..yok asla olmaz ille konuşucaz deyip ayağıno elini mi öpeydim. İnsanlar o kadar gamsız ki inanamıyorum bazen..düşünüyorum karşımdaki insan mı diye..

Hoşgeldin aramıza diyelim o zaman 💐 kaç çocuk var? Benim oğlan da saç çekiyordu çok yazdım buraya da epey. Çok şükür son dönemde baya azaldı. Ablalarınınkini çekmedi 1 haftadırr. Küçük yeğenimin saçını çekiyordu onu da kısa kısa görüştürerek aştık. Bugün bikaç kere tuttu geri bıraktı alkışş diyor bırakınca da😁tepkisiz kalmak çok işe yarıyor dayanabilir ablası acıya sessizce beklese bırakır. Ne kadar panik yaparsak o kadar çok çekti benim oğlan.
Benim oğlanın hiç öyle huyu yoktu hiç çekmedi benim saçı. Ama tatilde 7 yaş bi ablası vardı çok oynadı onunla gitti geldi saçını çekti kızın😀

Selamlar herkese 🙋 agutos ayında yıllık izine çıktım döndüğümde de yeni işime basliyacagim 🥰 minosum iyi deniz bahçe cocuklar takılıyoruz anane evinde 🤩 yüzmeyi seviyor, bol bol sinek böcek ısırıyor siz koruyucu olarak ve kaşıntı giderici ne suruyorsunuz?
Buaralar iki uykuya direniyor gibi kafam karışıyor nezaman uyutmaliyim diye :/ sizlerde uyku düzeni nasıl?
Baya dillendi herşeyi anlıyor bende herşeyi açıklamaya çalıyorum ama büyük yanında zor pluyor onlar her dediğini yapmak istiyorlar bir süre o davranışı sergileyincede sıkılıyorlar 🤣

Rabbim afetinden herkesi korusun depremden sonra ilk kez bir afete tanık oluyorum yoğun yağışlardan sonra bulunduğumuz ilçede sel oldu önüne ne kattıysa aldı götürdü ne arabalar ne beyaz eşyalar ne market bakkal sebze meyve kaldı bizim evimiz yolun üstünde olduğu için bizde birşeyi yok çok şükür ama bulunduğumuz ilçe merkezi mahvoldu yollar çöktü köprüler yıkıldı elektiriğimiz telefonumuz yoktu bugün diğer ilçeye kendi evimize geldik eşyalarımızı toplayıp köye dönücez tekrar yarında nasipse geri dönücez

Hoşgeldin canım ❤️❤️ bebeğin iyi mi sorun kalmadı dimi yazmıştın doğumdan sonra da hatırlıyorum☺️
İşe de başlamışsın hayırlı olsun. Kabul ederiz tabi yaz boşluklarında 😘 kardeş gibi büyüdüler valla bizimkiler ❤️
Çok teşekkürler canım benim sağolasın, evet çok şükür ki sağlığıyla ilgili bir sorun kalmadı, ama rutin takipleri sürdürüyoruz tabi. bir hafta sonra 16 aylık olacak. Çok geride kaldım sizlerden, muhtemel her gelişim sürecini birlikte paylaştınız ne güzel oldu birlikte büyüttünüz. Bizim kızın dişler, yemek yeme süreci her şey gayet iyi ama ne yazık ki hala yürümüyor teyzesi : (((
Takmıyım oluruna bırakayım diyorum ama dışarı çıkıyoruz ondan küçükleri görüyorum elimde değil üzülüyorum neden böyle oldu bu kadar gecikti diye.Bilmiyorum var mı bizim durumumuzda olanlar acaba :63:

Aramıza Hoşgeldin 😉 bu aralar biraz durgun olsa da yakında toparlanırız 😊😊
Senin oğluş nasıl afacanlıklar tam gaz mı 😄
Bizim kız kök söktürüyor 😄

Bakıcınızı en yakın zamanda buldursun Mevlam içinze sinsin inşAllah canım.
Ya komşuya hem biraz kızdım ama hem kendime söylendim.. Ama ne yapayım bilmiyorum.. Her yerden herkesten bir ses çıkıyor.. Çocuklu hayat çok zor 😔
Erva da koltuk tepesinde hep.. Ama öğrenmesi lazım normal oturmayı 💆 zamanla olacak deyip duruyorum bende işte 💆

Kız sonsuz aşk olsun ben sordum ya hepinizi ona bile dikkat etmemişssin :KK70:
Geçmiş olsun hanımağama..inşAllah çabucak toparlar kuzucuk 🙏 arada topiğe uğraa :KK66:

Hoşgeldin hatırladım tabi seni hatırlamaz mıyım 😉iyi diyelim iyi olalım.. Bu ara gene bi cozuttular bebeler gibime geliyor ama. 😄 ben de buraya pek bakamaz oldum ama bugün biraz takıldım iyi geldi valla 😄😍
Bu kadar zaman geçmesine rağmen hatırlanmak ne güzel geldi valla : ) Artık sık sık görüşürüz inşallah:halay:

Çok teşekkürler canım benim sağolasın, evet çok şükür ki sağlığıyla ilgili bir sorun kalmadı, ama rutin takipleri sürdürüyoruz tabi. bir hafta sonra 16 aylık olacak. Çok geride kaldım sizlerden, muhtemel her gelişim sürecini birlikte paylaştınız ne güzel oldu birlikte büyüttünüz. Bizim kızın dişler, yemek yeme süreci her şey gayet iyi ama ne yazık ki hala yürümüyor teyzesi : (((
Takmıyım oluruna bırakayım diyorum ama dışarı çıkıyoruz ondan küçükleri görüyorum elimde değil üzülüyorum neden böyle oldu bu kadar gecikti diye.Bilmiyorum var mı bizim durumumuzda olanlar acaba :63:
Hoş geldin canım listede ismini biliyorum ama pek hatırlamadım ben🙈😉
Her çoçul ayrı ayrı değerlendirmeli bizde dişleri çok geç çıkarttık mesela yakında yürür. minnoşun😍 cesaretlendirmek lazım biraz da adım falan atıyorsa etrafını minderle donat takılsın düşe kalka öğrenir bizim öyle olmuştu çünkü

Rabbim afetinden herkesi korusun depremden sonra ilk kez bir afete tanık oluyorum yoğun yağışlardan sonra bulunduğumuz ilçede sel oldu önüne ne kattıysa aldı götürdü ne arabalar ne beyaz eşyalar ne market bakkal sebze meyve kaldı bizim evimiz yolun üstünde olduğu için bizde birşeyi yok çok şükür ama bulunduğumuz ilçe merkezi mahvoldu yollar çöktü köprüler yıkıldı elektiriğimiz telefonumuz yoktu bugün diğer ilçeye kendi evimize geldik eşyalarımızı toplayıp köye dönücez tekrar yarında nasipse geri dönücez
Çok geçmiş olsun canım görüntüleri izlemeyi yüreğim kaldırmıyor siz içinde yaşayanlara Allah yardım etsin kayıplar, evleri yıkılanlar off off 😞😞

Çok şükür sağlıklı olsun da yürür canım takma kafana. İnstagramda the analık sayfası var onun oğlu da 19 aylıkken yürüdü. Ben bile duygulandım yürüdüğünü görünce 🤭 doktora falan götürdüler sıkıntı yok bekleyeceksiniz demişti. Biraz rahatına düşkün oğlu maşşallah oturarak oynuyor oyunlarını falan benim oğlan kıçının üstüne tövbe oturmaz kitap okurken bile ayakta okuyoruz😁

Aslihaydo Aslihaydo . Sorsam mı sormasam mı asliyi kaybettik gerçi ama bi etiket atayım gene haydomuzu sorayım 😭😄
Şekerparem tatlı dillim güler yüzlüm hele bi sor aslı teli eline alabiliyor musun 😅 haydo çok fena çokkk kazalar devam 😬 beni çok yoruyo başına buyruk bi sevimli sıpa oldu iyice teyzoşu🤗10 gün sonra memlekete gidiyoruz inşallah orda biraz rahatlarım sen nasılsın balım elifim alim nasıl 😍🥰

Kizlarr selamlar yazamadim. Kizimla ilk uzun yolculugumuzu yaptik tek basimiza toplam 7 saat yol geldik ucak +otobus rahatti taki ucaktan indik burnu akmaya basladi eve geldik uyuttum flan az once calpol icirdim sprey siktim baska ne yapabilirim ilerlemeden ? Hala akıyor.. Zeyay1420 Zeyay1420 Sevgi22884550 Sevgi22884550 dislerden yemek yemiyorlar bizimde kopekler hepsi uc verdi azinin biri patladi digeri sis agzina koyuyorum cigneme yapamiyor o yuzden iyice eziyorum.

Çok geçmiş olsun derin bir üzüntüyle takip ediyorum dua ediyorum

Kizlarr selamlar yazamadim. Kizimla ilk uzun yolculugumuzu yaptik tek basimiza toplam 7 saat yol geldik ucak +otobus rahatti taki ucaktan indik burnu akmaya basladi eve geldik uyuttum flan az once calpol icirdim sprey siktim baska ne yapabilirim ilerlemeden ? Hala akıyor.. Zeyay1420 Zeyay1420 Sevgi22884550 Sevgi22884550 dislerden yemek yemiyorlar bizimde kopekler hepsi uc verdi azinin biri patladi digeri sis agzina koyuyorum cigneme yapamiyor o yuzden iyice eziyorum.
Geçmiş olsun kuzum inş ilerlemez belki alerjiktir

Doktor ne diyor yürümemesine ortopediye gittiniz mi 18 e kadar zamanı var ama yine de her anne gibi endişeleniyoruz valla çok haklısın oyunlar ile teşvik et inşallah geçecek bu süreçte

X