- 22 Kasım 2019
- 3.169
- 4.553
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkürler canım ileteyim bizimkilere hemenmisskokulumm miss hayraboluyu anneme sordum. Onlara yakin değilmiş yanliş hatırlamışım.Tekirdaga daha yakınmış.annem yolunun yapıldığını cok guzel ve rahat bir yolu olduğunu söyledi.Tekirdag a ulaşımı artik daha kolaymış. Çok şirin bir ilçe dedi.duz ova gibdiir oyle Tekirdag gibi bayırlık bir yer degil dedi annem Tekirdagi bi sevemedi..buralarda yokus çok da Okulu vs sordum ama bilemem dedi. O kısımları da burada kv ve esim tarafina soracağım anneme Tekirdag mi Hayrabolu mu daha yaşanılır bir yer diye sordum ona kalırsa Hayrabolu daha yaşanılır sakin bir yermis. Ama tabi annem sakin hayati tercih edenbiri oldugu icin böyle düşünüyor.Ablanlarin hayata nasil baktığı da önemli
Simdi boyle yazinca da hayrabolu sakin yer Tekirdag heyecanli bir yer gibi algılandı ama Tekirdag da sakin ya eltiniz yoksa tabi. eltiniz varsa her daim heyecanli(yazmadan edemeyecegim : er dağyim eycanli bea )
Yaa çok geçmiş olsun canım pişik belasından çok çektim ben de büyük kızda. Çeşit çeşit krem kullandım neler yaptım olmadı. Salak kafam doktora gitmeyi akıl edemedim. Rutin kontrolde doktor açtı baktı. Oooo mantar olmuş bu dedi troysd krem vardı kortizonlu onunla başka bir krem daha yazdı ikisini karıştır sür dedi. 3.sürüşte geçti gitti bir daha da olmadı o kadar ciddi boyutta. Ayşeyle yediği birşey de dokunmuş olabilir. Göktuğ ilk domates yediğinde oldu bir süre sonra alıştı sanırım olmuyor artık. Bir düşün farklı ne yemiş olabilirÇok şükür popa havada uyudu kızım çok acı çekti sabaha kadar rahatça uyusa bari ama ben yarın kesin pert neyse uyuyayım hemen
Yaa canım benim minik kuzum iyi olur inşallah Haydo iyi de çaki hastaydı ishal kusma vardı şekerparem şimdi iyi şükürAteşimiz 38.9 oldu ama 39.5 olmadığı için yine biraz ferahtim. O uyudu yine de..tabi aralarda agladı.ama ben uyuyamadim. Insan tedirgin oluyor ya.sabaha karsi 2 saat kadar oturduk öyle ana kız tabi. Duru ile Umutuma da Ervama da bütün hasta bebeklere ve çocuklara Allah acil şifa versin hemen iyilessinler insAllah.
Kocaman da olsalar hastalandıkları zaman gözümüzde bebek olacaklar hep sanırım. Evlat cok başka bisey insan tedirgin oluyor.gecemiz yine ateşli geçti ve bugun cok ağlıyor.hic iş yapamadım şu saat oldu.
Dünden bir tık iyi diyebilirim Aslim ama hala rahatsız. Haydonun ve cakinin nesi var? Ishal mi oldu onlar da yoksa? Geçmiş olsun canım
Düne göre bir tık iyiyiz canim ama ates devam.bir de zır zır ağlama eklendi tam oldu.dun bu kadar ağlamıyordu.buugun nedense hep ağlıyor.
Ervanin dişi çıkarken net bir belirtisi yok ya. Mesela Ali ishal olur yüksek ateş ve yanak kızarması olurdu. Ama Erva degisik bazen ishal iken bazen ishal falan yok ama bol miktarda ve sık sık çis yapıyor.yani her türlü bir su kaybı oluyor. Kiyamam Aysecigime.. insAllah cabucak toparlar kuzum
Ya kötü olmuş ama olsun pes etme hemen dönmeyi düşünme du bakalım mesleki bişey mi için gittiniz dünürüm.. Biz de iyiyiz Urfa sıcaklarında eriyoruzİyiyiz biz çeşmeye geldik dünür ama geri mi gitsek diye düşündük hemen araba ile alıp bırakabilirler eşimi sabahtan beri sefil oldu o dışarda bizde apartta çıkamadık nerden geldim dedim ya kıyamam Asya çok sıkıldı beni de bunalttı ha dönelim ha kalalım diye diye gün bitti eşim gelmedi hala başıma ağrılar çıktı çok uzun çalışıyor bilemedim nasıl olacak bir sordun bin ah işittim demi pek bunaldım bugün de
Siz nasılsınız damadım ne pozlar veriyor maşallah
Sevindim canım iyi olmasına kuzucuklar hasta olmasın Esila da iyi çok şükürKuzum şükür bugün daha iyi en azından ateşi kontrol altına aldık. Bir kez kustu ilaçları hep kustu dolveni ilk kez verdim onu da kustu. İçmiyor ağzını kitliyor. Huysuzluk tavan gelinciğim nasıl oldu. Nasıl aynı anda diş çıkarıp üstüne üşüttüler öperim kuzumu
Şükür daha iyi hamdolsun ama soldu. Yiyemiyor mıkırdanıp söylenip duruyor
Şükür daha iyiyiz esila da hastalanmış şimdi nasıl kuzu
O uykusuzluk tavan vallahi. İshal diş patlamadan önce başlayıp epey uzun sürdü bizde. Şimdi 4 diş aynı anda çıkıyor. Ayşemin de ondandır. Afedersin kakanın asidi pişik yapıyor. Ilık su ile silip bepanten sürüyorum biraz rsfhst ediyor
Çok sevindim ne güzel olacak sana da İpek ime de iyi eğlenceler
Şükür daha iyi toparlıyor ben pert uykusuzluk kötü @Nehir8077 siz nasıl oldunuz canım. Hepinize iyi geceler olsun
Evet canım görevlendirme oldu ama burda 16 saat falan çalışıyor adamı görmüyoruz bile girmedik şimdilik duruyoruz inşallah iyi gelir bize de ya başladı sıcaklar Urfa yanmaz mı hiç baygın gezersiniz artıkYaa canım benim minik kuzum iyi olur inşallah Haydo iyi de çaki hastaydı ishal kusma vardı şekerparem şimdi iyi şükür
Ya kötü olmuş ama olsun pes etme hemen dönmeyi düşünme du bakalım mesleki bişey mi için gittiniz dünürüm.. Biz de iyiyiz Urfa sıcaklarında eriyoruz
Sevindim canım iyi olmasına kuzucuklar hasta olmasın Esila da iyi çok şükür
Missim sabah götürdük doktora mantar değil ama ishali etkisiyle oluşmuş 3 krem verdi karıştırıp sürücez 2 güne geçer dedi inş bakalım çok canı yandı yavrum ağlamaktan küçüldü resmen suratıYaa çok geçmiş olsun canım pişik belasından çok çektim ben de büyük kızda. Çeşit çeşit krem kullandım neler yaptım olmadı. Salak kafam doktora gitmeyi akıl edemedim. Rutin kontrolde doktor açtı baktı. Oooo mantar olmuş bu dedi troysd krem vardı kortizonlu onunla başka bir krem daha yazdı ikisini karıştır sür dedi. 3.sürüşte geçti gitti bir daha da olmadı o kadar ciddi boyutta. Ayşeyle yediği birşey de dokunmuş olabilir. Göktuğ ilk domates yediğinde oldu bir süre sonra alıştı sanırım olmuyor artık. Bir düşün farklı ne yemiş olabilir
Yavrum benim kıyamam ya biz de zor bir gece geçirdik. Inledi ağladı hep.. adıdıdı deyip deyip ağlıyor ama neresinin acidigini söyleyemiyor.sabah eşime verdim uyudum biraz ama sanki tüm kas ve kemiklerim ağrıyor gibi hissediyorum ya Aysecik de daha iyidir insAllahÇok zor bir gece bu saat oldu ayaktayız hala bide normal dursa ağla ağla ufaldı yavrum içim acıdı ezildi iyice çaresizlik çok kötü öyle canı yanıyor ki ağlamaktan helak oldu üst yanların ikisi birden geliyor ve onların yanı da kabarmış gün içinde gayet keyifliydi akşam üzeri kaka başladıkça asitle yaktı yavrumuhiç bekletmeden değiştirdim hep yıkadım kuruladım kremini sürdüm açıkta bıraktım hava alsın diye ama nafile hiçbişey işe yaramadı. Mamasını değiştirmiştik oda yapar mı ki farklı bişey de yemedi ama hep diş zamanları böyle oluyordu krem sürüyorum sabaha iyiydi şimdi yarım saat önce bile kaka yaptı
Canım Kadir alerjik.. hem de inek etine alerjik. Inek sütü pekala dokunur.. artık vermesen bile 3 gün, 1 hafta hatta 15 güne kadar rahatsiz edebilir.bir sure sut verme.. dokunmuyorsa yogurt ver. Yogurt mayalanınca kimyasi degisiyor pek dokunmuyor.Uzun zaman sonra bizde sabahliyoruz kıvranarak yatiyor oglum bayadir ama uyuyodu biz süt vermeye baslamistk az o gundur kivranio ama gece sadece gunduz sorun olmuyodu hic bugn farkettm alttan gaz yapamamis agzindan atiyodu cnku. Fitil verdm az once gazi atti dha cikmadi fitil. Sut vermedim bugn yine kivrandi nasi bi cozum bulurum buna ya bi akıl verin icmese de ayni tam atamadi galiba hic
Oy oy geçmiş olsun..yavrular hasta olmasin yaYaa canım benim minik kuzum iyi olur inşallah Haydo iyi de çaki hastaydı ishal kusma vardı şekerparem şimdi iyi şükür
Ya kötü olmuş ama olsun pes etme hemen dönmeyi düşünme du bakalım mesleki bişey mi için gittiniz dünürüm.. Biz de iyiyiz Urfa sıcaklarında eriyoruz
Sevindim canım iyi olmasına kuzucuklar hasta olmasın Esila da iyi çok şükür
Ah yavrum kıyamam hangi kremleri verdi canim? Merak ettimMissim sabah götürdük doktora mantar değil ama ishali etkisiyle oluşmuş 3 krem verdi karıştırıp sürücez 2 güne geçer dedi inş bakalım çok canı yandı yavrum ağlamaktan küçüldü resmen suratı
Yaaa süt de mi dokunur yani o hic aklima gelmedi ama süt vicudnda bi etki yapmadi vrsey gormedm hic.ama market sütü vermistm yogirt seviyor yemek yaninda yiyor sadece mama vermeyp sut vermek istedm gece icine bebe biskuvisi ile hic aklima gelmedi acikcasiCanım Kadir alerjik.. hem de inek etine alerjik. Inek sütü pekala dokunur.. artık vermesen bile 3 gün, 1 hafta hatta 15 güne kadar rahatsiz edebilir.bir sure sut verme.. dokunmuyorsa yogurt ver. Yogurt mayalanınca kimyasi degisiyor pek dokunmuyor.
Gmiş olsun canım ya ne bu üst üstegeldiKizlar sormayin başımıza gelenleri...
Erva elif minik bir leblebi kadar bir parça faber castell mum yapıştırıcı yedi.ben de o korkuyla gittim zehir danışma merkezini aradım.kayit açıyoruz gidip bişey olmadigini ispat edin tarzında konustular. Ben de alıp özel hastaneye acile götürdüm.doktor bisey olmayacagini kaka takibi yapmami istedi. Ama ucret almadilar.kayit acma bisey yok dedi doktor.bosuna parasi gitmesin dedi. Ben de acin gerekirse gitsin dedim.doktor da hanimefendi bisey yok niye bosuna kayit acalim evinize gidin dedi.
Simdi bu zehir danisma biz hastanelerden dönüş bekleyecegiz dedi. Simdi Ben ne yapayım kayıt da acmadi doktor. Ben de ararlarsa ne diyeyim dedim.onlar da doktor böyle dedi dersiniz dedi. Ama acaba aramadan dönüş olmadi deyip bi islem falan yaparlar mi? Simdi ben arayip durumu izah edeyim mi? Daha da önemlisi bana inanirlar mi?aptal kafam keske bastan doktora gitseydim.zaten yemesiyle 20 dk sonra falan acildeydim.aramama gerek yoktu ki
Bunlar da bir doktorun paylaşımı kızlarkızlar bu ara çok hasta oluyor ateşleniyor çocuklar. bende kullanmıştım civanda. neden açıklanmamış ama yine de paylaşayım dedim sizlerle
Sagol canim..aydınlatıcı bir bilgi oldu.Bunlar da bir doktorun paylaşımı kızlar
Sagol canim.. simdi ben de ne yapsam hatti arayip boyle boyle oldu mu desrm napsam bilemedim.takip edicez falan dediler ama hastane de kayit acmadi.kafam karisik.Gmiş olsun canım ya ne bu üst üstegeldi
Konu ile ilgili bilgim yok zehir danışma hattını ilk defa senden duydum hatta
Ah bu bebelerBu saat oldu uyumadık
Hanımağam nasıl kuzum iyice geçti mi rahatsızlığıKuzum ateşi öksürük var mı
Bademcikten yatamıyorlar ki kulağa başa kadar ağrısı vuruyor kendimde çok çektim çekiyorum da
Hanımağama pekmez tereyağı kaynatıp veriyordum o yumuşatıyordu boğazını vicks sürebilirsin göğsüne dene istersen canım benim ya kıyamam ona 3 gün uyumadım ben korkudan birde çok ağlıyordu ya yatmıyordu hiç kendi de
Şükür ilaçsız geçirdik gibi. DR fitil vermişti bir kere vermeye çalıştık çok da beceremedik. O da toplatılıyormuş. Hemen attık. Allahım korusunSagolasin jadem
Çok şükür ateş daha iyi oldu canım
Hametan ve sudocrem cok iyi geliyor. Pudra da böyle çok pişik olunca ise yarıyor canim.gecmis olsun Ayseme
Bunlarda havale durdurucu olduğunu ve gereksiz kullanimda çocuklarin ilaca direndigini yani tam da gerekli oldugu zamanlarda ilacin etkisiz kaldığını söylemişti doktorum. Anladigim kadariyla atesin ani yükselmesi durumunda kullanilmasi gerek. Mesela bisey yokken birden 39.5 40 olursa. O zaman havale riski artiyormus. Aslinda havale nedir nasil anlasilir bilmemiz gerek.Allah yasatmasin yavrularimiza da bize de. Ama bilmek de gerek.
Geçmiş olsun kuzuma.. eger ates kontrol altina alındıysa dolven vermesen iyi olur canim.dolven mideyi cok yoruyormuş.zaten mide ve bağırsaktan çekiyorsunuz.daha da kötü olmasın.calpol ile düşüyorsa atesi calpol verelmeye gayret et.
Dişler çıkarken ishal oluyor işte onun asidi de pişk yapıyor. Kıyamam işte o can havliyle nasıl ağlamaz kuzum Benim ağzı var dili yokÇok zor bir gece bu saat oldu ayaktayız hala bide normal dursa ağla ağla ufaldı yavrum içim acıdı ezildi iyice çaresizlik çok kötü öyle canı yanıyor ki ağlamaktan helak oldu üst yanların ikisi birden geliyor ve onların yanı da kabarmış gün içinde gayet keyifliydi akşam üzeri kaka başladıkça asitle yaktı yavrumuhiç bekletmeden değiştirdim hep yıkadım kuruladım kremini sürdüm açıkta bıraktım hava alsın diye ama nafile hiçbişey işe yaramadı. Mamasını değiştirmiştik oda yapar mı ki farklı bişey de yemedi ama hep diş zamanları böyle oluyordu krem sürüyorum sabaha iyiydi şimdi yarım saat önce bile kaka yaptı
Mama da yapabilir ama daha çok diş çıkarken oluyor işte gelmiş geçmiş olsun kuzumÇok sevindim canım ne iyi gelecek size keyfini çıkar umarım yolculukta iyi geçmiştir. İyi eylenceler ipek böceğine
O Krem yok canım desitin hematen ve bepantol var ama hiçbiri işe yaramadı. Yıkadım kuruladım bezini açık bırakıp üfledim biraz onla rahatladı ama kaşımak istiyor elleri sürekli orda öyle olunca kapamak zorunda kaldım bezi
Sürdüm canım ama fayda etmedi
Yarın ilk işim olacak
Ona da bakayım yarın canım saol
Ata kuzuma da geçmiş olsun inş hemen düzelir. Ayşe de aynısı asitli kaka yakıyor hemen dün başladı yarın Bi doktorunu arayıp sprucam mamada yapmış olabilir mi ki
Canım kafadan fitil verme. Gaz çıkaramadı diye verilmez. Bak toplatılmış fitil . Allah korusun makatına zarar verir. İlaca yüklenme. Ayrıca Kadir’in bünyesi allerjen. Süt olmaz ona dokunur. Dokunmuş da. Ayrıca vücuttaki demiri de azaltır. Doktorlar da önermiyor.Uzun zaman sonra bizde sabahliyoruz kıvranarak yatiyor oglum bayadir ama uyuyodu biz süt vermeye baslamistk az o gundur kivranio ama gece sadece gunduz sorun olmuyodu hic bugn farkettm alttan gaz yapamamis agzindan atiyodu cnku. Fitil verdm az once gazi atti dha cikmadi fitil. Sut vermedim bugn yine kivrandi nasi bi cozum bulurum buna ya bi akıl verin icmese de ayni tam atamadi galiba hic
Fitil 39,5 ateşten sonra verilebilir demişti doktorumuz. Ama zararı var ki toplatılıyor.Hâlâ fitili atmadi ya sizce nrmal mi hic byle olmamisti tuvalet sorunu yoktu iyi yapiyodu ondan mi atmadi acaba ama rahatladi gaz atinca smdi uyudu bakalm.
Fitil sizce ne kdar sure icinde durmasi lazm atamazsa napabilirim zarari olur mu sizce
Oy kıyamam ayşeme şifa olsun iyi gelsin kremler.Missim sabah götürdük doktora mantar değil ama ishali etkisiyle oluşmuş 3 krem verdi karıştırıp sürücez 2 güne geçer dedi inş bakalım çok canı yandı yavrum ağlamaktan küçüldü resmen suratı
Ahh ervam hiç boş bırakmaya gelmiyor. Dünürüm nerden aklına geldi zehir danışma merkezini atamak, ki ben böyle bir merkezin varlığını ilk kez duydum, yapmazlar bence işlem rahat ol.Kizlar sormayin başımıza gelenleri...
Erva elif minik bir leblebi kadar bir parça faber castell mum yapıştırıcı yedi.ben de o korkuyla gittim zehir danışma merkezini aradım.kayit açıyoruz gidip bişey olmadigini ispat edin tarzında konustular. Ben de alıp özel hastaneye acile götürdüm.doktor bisey olmayacagini kaka takibi yapmami istedi. Ama ucret almadilar.kayit acma bisey yok dedi doktor.bosuna parasi gitmesin dedi. Ben de acin gerekirse gitsin dedim.doktor da hanimefendi bisey yok niye bosuna kayit acalim evinize gidin dedi.
Simdi bu zehir danisma biz hastanelerden dönüş bekleyecegiz dedi. Simdi Ben ne yapayım kayıt da acmadi doktor. Ben de ararlarsa ne diyeyim dedim.onlar da doktor böyle dedi dersiniz dedi. Ama acaba aramadan dönüş olmadi deyip bi islem falan yaparlar mi? Simdi ben arayip durumu izah edeyim mi? Daha da önemlisi bana inanirlar mi?aptal kafam keske bastan doktora gitseydim.zaten yemesiyle 20 dk sonra falan acildeydim.aramama gerek yoktu ki
Bize de yazmıştı dr Salı günü. 1 kez verdik de. Şimdi attık daha da vermemBunlar da bir doktorun paylaşımı kızlar
Sen çocuğu takip et kakayı. Hiç bulandırma arayıp daSagol canim.. simdi ben de ne yapsam hatti arayip boyle boyle oldu mu desrm napsam bilemedim.takip edicez falan dediler ama hastane de kayit acmadi.kafam karisik.
İyi gibi canım ama şu ara ishal mi değil mi çözemiyorum bir türlü bazen 3bazen 5 kez kaka yapıyor ilk kakası normal diğerleri sarı az diş erleri de şiş ondan mı acaba bilmiyorum ki ilk defa karşılaştım bu durumla takipteyim şimdi bakalımAh bu bebeler
Hanımağam nasıl kuzum iyice geçti mi rahatsızlığı
Şükür ilaçsız geçirdik gibi. DR fitil vermişti bir kere vermeye çalıştık çok da beceremedik. O da toplatılıyormuş. Hemen attık. Allahım korusun
Dişler çıkarken ishal oluyor işte onun asidi de pişk yapıyor. Kıyamam işte o can havliyle nasıl ağlamaz kuzum Benim ağzı var dili yok
Mama da yapabilir ama daha çok diş çıkarken oluyor işte gelmiş geçmiş olsun kuzum
Canım kafadan fitil verme. Gaz çıkaramadı diye verilmez. Bak toplatılmış fitil . Allah korusun makatına zarar verir. İlaca yüklenme. Ayrıca Kadir’in bünyesi allerjen. Süt olmaz ona dokunur. Dokunmuş da. Ayrıca vücuttaki demiri de azaltır. Doktorlar da önermiyor.
Fitil 39,5 ateşten sonra verilebilir demişti doktorumuz. Ama zararı var ki toplatılıyor.
Oy kıyamam ayşeme şifa olsun iyi gelsin kremler.
Ahh ervam hiç boş bırakmaya gelmiyor. Dünürüm nerden aklına geldi zehir danışma merkezini atamak, ki ben böyle bir merkezin varlığını ilk kez duydum, yapmazlar bence işlem rahat ol.
Bize de yazmıştı dr Salı günü. 1 kez verdik de. Şimdi attık daha da vermem
Sen çocuğu takip et kakayı. Hiç bulandırma arayıp da
Kız öyle bir hat mı varmış çok CahılımmmKizlar sormayin başımıza gelenleri...
misskokulumm Sordum onlar da hayraboluda yaşanmaz gibi konuştular. Lüleburgaz veya tekirdağ olabilir yaşamak için. Tekirdağ zaten il lüleburgaz da ilçe olmasına rağmen bağlı olduğu il olan kırklareli nden daha gelişmiş bir ilçe. En yakın bu iki yer yaşamak için güzel gibi sanki. Ama bi gidip kendileri de görseler araştırsalar daha iyi olur gibi görünüyor.Teşekkür ederiz canım
Burgaza da yakın bir yer hatta daha iyi bilir belki.ben de daha soramadım.ben corludalar sanıyordum demek burgazdalar. benim babam orali.. severim burgazi.hatta esim tasinalim burgaza gitsin diyor bazen
Yaa ne güzel haber senin adına sevindim canım çok bunaldım dyip duruyordun.iyi gelecek bolca eglenin mutlu sağlıklı bir tatil olsun insAllah
Yolculuk biraz güzel bira sıkıntılıydı. İlk 1saat mide bulantısı artı kalkacağım ile geçti sonra uyudu yaklaşık 1 saat 45 dk falan. Sonra baktık keyfi yerinde durmayalım dedik. Tam duralım artık derken mola yerini kaçırdık. Ondan sonra da muz yedirmiştim yine mide bulantısı ve kusma ile geçti 10-15 dk durduk son bi yarım saat daha gittik derken bitti. Kötü değildi ama sonlara doğru çocuğun sabrı taştı o ağladıkça benim de can sıkıntısından sinirlerim bozuldu. Neyse ki sonu güzeldiOhh ne iyi gelir şimdi canım güzel geçer inşallah. Yolculuk nasıldı?