2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Aynen bnde 3 kere gecirdim ama hep en basta degerim zaten artmadi bile . Heyacan stres yapma canim bi bekle

benim de üçüncü gebeliğim. önceden cevap yazan tüm arkadaşlara katılıyorum. siz rahat olun ki bebeğiniz de rahat olsun.

ilk gebeligimde olur olmaz herşeye canımı sıkıp, ağladım, stres yaptım. yetmedi doğduktan sonra da devam ettim sonuç olarak stresli huzursuz bir bebeğim oldu.

ikinci de daha gebe kalmadan kendime söz vermiştim rahat olacağım, hep mutlu olmaya çalışacağım diye küçük kızım daha sakin bir bebekti. ama özellikle lohusalikta dünya yansa umrum olmayacak moddaydim. eşimi ise büyük kızımi kreşe yolcu ettikten sonra küçük çocukların evcilik oynadığı gibi tüm vaktimi kızıma ayırdim. uykum varsa o uyuyunca uyudum. aman da mutfak dağınık ev supurulecek hiç takmadım.

şimdi üçüncü de ıkisinin arasında bir yerdeyim . bakalım bu nasıl olacak.
bu arada bazı sıkıntılar yüzünden zaten stresliyseniz de benim bebeğim de stresli olacak diye huzursuz olmayın. tam tersi örnekler de duydum.

hamilelik sürecinde özellikle ilk 12 haftada çok fazla doktora gidip kendinizi yıpratmayın. çünkü bu süreçte gerçekten doktorların yapabileceği şeyler çok sınırlı. dışardan progesteron vermek ve dinlenin demek. Allah'a emanetiz. aslında her zaman öyleyiz ama hamilelikte bu daha da farkediliyor. sürekli kaybedersem psikolojisiyle her hafta doktora gitsem diyordum. sonra birgün dedim ki hergün de doktora gitsem, kalp atışı dinlesem. doktordan çıkınca bir saat icin de durabilir mi kalp durabilir. öyleyse Allah'a güvenmem lazım. böyle kendime telkin etmiştim.

hergün büyük bir mucizenin icinde olduğumu bilip uyanmaya çalışıyorum. yeni bir bedene, yeni bir ruha ev sahipliği yapıyor bedenim. çok zorlukları olduğunu biliyorum, yaşıyorum. kolay değil ama buna şahit ettiği için Rabbime çok teşekkür ediyorum.
insallah hepimiz sağlıkla sihhatle bebeklerimizi kucağınıza alırız.

Sen sadece stres etme dua et canım bizde ediyoruz . Doktorun sonucunu bize yaz güzel haberlerinizi bekliyoruz

Slm hep aynı labaratuvarda mi yaptırdınız bu önemli çünkü bazı değerler farkedebilir

Slm tekrar
benim tahlil sonuçları cıktı sodyum düşük birde folat 20 çıkmış 1 değer üstte umarım sorun olmaz doktora soramadım daha

Ben de aynı bu kahvaltıyı yapıyorum..
Sormayın, ilk gebeliğimde rize turist çayı aşerdim ben. hani kahvehanelerde, vapurda, evlerde böyle mis gibi demlenir. Bir de canım hamsili pilav isteyince Rizeli bir arkadaşım var o demişti ki Rizeli geliyor. (Rize ile hiç alakam yok bu arada) Kahvaltı süper, afiyet olsun yarasın bebişe

Harika ifade edilmiş bir yazı. Çok teşekkürler. Ben de ilkinde hem sağlık hem diğer nedenlerle çok sıkıntılı geçirmeme rağmen kulaklıkla Mozart dinleyip, afirmasyon, meditasyon ve zikir çalışmaları yapmıştım. 39 yaşında, hamilelik, doğum ve bebek bakımı hakkında hiçbir şey bilmeyen biriydim. Halen deneyimli olduğumu düşünmüyorum. Bebeğim huzurluydu. Normal sıkıntıları vardı. Halen genellikle huzurlu bir 22 ay bebeği. Mozart sayesinde matematik zekası ileride görünüyor şimdilerde bunu belirtmeden geçmeyeyim. Kuzenimin oğlu da Mozart dinledi anne karnında Türkiye'de ortaokul ve liselerden davet alıp burslu okudu yavrum.
Meditasyonlara netten ulaşılıyor, huzurlu hamilelik meditasyonları şeklinde. İç sesimi ve doğayı çok dinledim. Ağaçlarla konuşup onlardan güç aldım. Çamlar, sedirler çok güçlü, kokuları bile çok güzel... Herkesin gönlünce, güzel geçsin inşallah hamilelik süreci. Mucizevi bir dönem.

Ellerinize sağlık o kadar güzel anlatmışsınız ki..
Yazdıklarınız inanki biz ilk gebeliğini yaşayanlar için çok önemli deneyimler.
inşallah sağlıkla kavuşuruz yavrularımıza :)

Çok güzel öneriler bunlar. Meditasyon sürekli duyup hiç bakmadığım bir alandı ama siz yazınca ilgimi çekti..
Bulunduğum yer itibariyle doğayla içiçeyim. Bu nokta da şanslıyım sanırım :)
Mozart iyi fikir. Kaçıncı haftada dinlemeye başlasak acaba ?

Çok teşekkür ederim. Dünden beri giremedim. Şuan okuyorum yazdıklarınızı ve çok mutlu oluyorum :)

Uzun olması çok daha güzel. Keyifle okuyorum.
Önerileriniz kulağımıza küpe olsun.
Üst raflara uzanıyordum mesela artık çok dikkat ederim.
Ellerinize sağlık :)

10. Haftada embriyo değil artık fetüs oluyor bebiş. Kulak çıkıntısı oluşuyor ama sanırım 17-18. haftada duymaya başlıyor. 23-24. haftalarda da tepki vermeye başlıyor dış sese diye biliyorum... Daha iyi bilenler vardır beni düzeltin.
Özellikle Mozart diyorum çünkü müzik dahisi olarak matematiksel düzende yazdığı için notaları beynin matematik lobunu aktive ediyor araştırmalara göre.
Doğayı dinleyebileceğiniz yer varsa gerçekten çok şanslısınız.

N
Ne güzel yazmışsınız, teşekkür ederiz

Benden 2 gun once iliskiden sonra kahverengi leke gibi geldi peceteye silince ertesi gunde vardi dr.sordum normal olabilir dedi artarsa konusuruz uine iliski olmasin dedi bugunde wcdwn sonra silince cok hafif kahverengilik vardir dun yoktu ama onemlimidir sizce korkuyorum biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…