- 31 Ağustos 2012
- 21.685
- 35.002
-
- Konu Sahibi Birbardakcay
- #1.741
Amin canım. İnsallahGelmesine sevindim. Başarılı güzel netli bir kitaplar haline gelsinler. Hepsi seni başarıya ulaştırsın inşallah.
Hadi gozun aydin canim ogrene ogrene bitirmek nasip olsunGeldi canım şükür şimdi. Oturdum soru sayılarını çıkardım, program yaptım hemen.
Ah keske matematigim iyi olsa da yardimci olabilsemBu hafta matematikten ikinci dereceden denklemlere kadar geldim. Amacım pazar gününe kadar bitirip sonraki gün tekrardı ama yetiştiremicek gibiyim.
Sizden bir konuda destek istiycem. Buraya kadar en kötü test sonucum ikinci derecen denklemler oldu. 3 soruda 1 doğru ancak yapıyorum. Tavsiye edebileceğiniz bir yol var mı? Diskriminantlar ezber tamam ama sorularda aralık bulma kafamı çok karıştırdı anlayamıyorum.
Kafam çok karıştı. Birazda bu kadar başarısız olmama üzüldüm bu konuda basit konular diye düşünürdüm. Bugün beni şok etti. Biraz yürüyüş yapıp tekrar çalışıcam bu gece. Bunlarda bu kadar zorlanırsam problemlerde ne yapıcam ben korkusu başladı.Ah keske matematigim iyi olsa da yardimci olabilsem
Kafam çok karıştı. Birazda bu kadar başarısız olmama üzüldüm bu konuda basit konular diye düşünürdüm. Bugün beni şok etti. Biraz yürüyüş yapıp tekrar çalışıcam bu gece. Bunlarda bu kadar zorlanırsam problemlerde ne yapıcam ben korkusu başladı.
Soruları iyi analiz et derim benBu hafta matematikten ikinci dereceden denklemlere kadar geldim. Amacım pazar gününe kadar bitirip sonraki gün tekrardı ama yetiştiremicek gibiyim.
Sizden bir konuda destek istiycem. Buraya kadar en kötü test sonucum ikinci derecen denklemler oldu. 3 soruda 1 doğru ancak yapıyorum. Tavsiye edebileceğiniz bir yol var mı? Diskriminantlar ezber tamam ama sorularda aralık bulma kafamı çok karıştırdı anlayamıyorum.
Açıkcası çok bildiğim bir konu değil ama. Baki kelimesini isim olarak düşünürsek. Nasıl baki efendi deriz mantığıyla cevap c mi diyesim geldi çünkü diğerlerinden farklı kullanım onda gibi. Cevabı ve açıklamayı doğru yapacak kişi duy bizi bende merak ediyorumKızlar sizce cevabı ne?
Cevap c baki efendi.efendi sifati baki isminden sonra kullanilmisKızlar sizce cevabı ne?
D derdim bende ama dil ve anlatımın kötü yanlış olabilir yüksek ihtimalleYani siz diyorsunuz ki normalde 'Efendi Baki yarın gelecekmiş. 'diye yazılması gerekliymiş. Düşününce mantıklı geliyor hiç bu açıdan düşünmemiştim ama özel isme getirilen ünvanlar böyleyse Doktor Hanım derken de doktor isim hanım da sıfat mı oluyor o halde?
Doktor da Hanim da aslinda unvan sifatidir ama ismin yerini tuttuklari icin buyuk yazilir.ama belki de doktorun adi HanimdirYani siz diyorsunuz ki normalde 'Efendi Baki yarın gelecekmiş. 'diye yazılması gerekliymiş. Düşününce mantıklı geliyor hiç bu açıdan düşünmemiştim ama özel isme getirilen ünvanlar böyleyse Doktor Hanım derken de doktor isim hanım da sıfat mı oluyor o halde?
Normalde sıfatları çok severdim taa ki bugüne kadarDoktor da Hanim da aslinda unvan sifatidir ama ismin yerini tuttuklari icin buyuk yazilir.ama belki de doktorun adi Hanimdiro zaman doktoru sıfat hanimi isim aliriz
Lisans sinavina 8ay var gunluk 6 saat calismaya calisiyorum benGünde kaç saat çalışıyorsunuz kızlar . Tam 1 yıl var sınava .