2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Gel sarılalım arkadasim, bizimki de henüz düzen oturtamadi, bazen ben mi beceremiyorum diyorum ama bu ayda olup uyuyamayan da cok🤗

Bizim Dr da 4 aydan sonra gaz olmaz diyor ama bebeğim gece bazen ağlayarak uyandığında ikinip gaz çıkarıyor rahatlıyor sanki, sonuçta bunlar istatistiki bilgiler ama her bebiş şahsına münhasır ❤️
Canım aynen benimki de öyle gaz çıkarıyor rahatlıyor geceleri mesela dün gece gündüz toplasan 2 3 saat uyumus olsa gece 1 bucuga kadar uyuymadi sonra 3 buçukta uyandı o saattenn sabah 9 a kadar 1 saat yarimsaat arayla uyandı aç değil nedir derdi bilmiyorum mizmiz böyle hep yeni birini görürse oynuyor ama 15 dakika filan herkesten herşey den sıkılıyor zilli

Canım aynen benimki de öyle gaz çıkarıyor rahatlıyor geceleri mesela dün gece gündüz toplasan 2 3 saat uyumus olsa gece 1 bucuga kadar uyuymadi sonra 3 buçukta uyandı o saattenn sabah 9 a kadar 1 saat yarimsaat arayla uyandı aç değil nedir derdi bilmiyorum mizmiz böyle hep yeni birini görürse oynuyor ama 15 dakika filan herkesten herşey den sıkılıyor zilli

Aynı bizimki de anlattığın gibi, eskiden hatta ilk dogdugunda bile aciktikca uyandırdı 2-3 saatte bir ,sonralari 4-5 saat bile uyurdu, son bir aydır en uzun bı saat uyuyor.

Bizim Dr söyle bir açıklama yaptı, bu ay bebeklerin algısı açılıyor ve hala kendini anne ile birlikte tek birey saniyormuş, gündüz çok uyaran aldığı için gece daha çok uyanır her seferinde sana sarılmak ister dedi.

Aç olmadığından eminsen kesinlikle emzirme kucagina alma dedi yoksa uc yasina kadar böyle gider dedi.

Ben bunu kısmen uygulayabiliyorum cunku ağlarken almazsam mutlaka bir süre sonra alışacak biliyorum ama sanki çaresizlikten alışacak ve ihtiyacım varken ağlasam bile annem gelmeyecek diyip güven duygusu zedelenerek alışacak gibi geliyor.

Ama artık her seferinde emzirmiyorum iki saatte bir emzirip diğerlerinde sarılıyorum.

MaşaAllah hayırlı olsun 🥰 hemen çıkmadan önceki belirtiler nelerdi? Ben bakıyorum dişlerine ama sanki öyle belirgim bir şişlik yok gibi
Teşekkürler ❤️
Hemen önce pişik oldu, bu oğlumda da olmuştu, ağzının kenarında da benekler oldu hafif, gece ağlayarak uyanıyordu, gece uykusu çok bozuldu, 1 aydır kabarık ön dişler ama geçen ay kontrole götürdüğümde doktor onlar yalancı diş, daha çıkmaz demişti 😅 tam bir ay sonra çıktı

Derdi ne ki diye diye 6 ayı bulduk 🤣🤣🤣
Diş çıkınca biraz rahatladı çok şükür, diş sıkıntısıdır diyelim, kızımda da gaz oluyor geceleri, onu çıkarırken dönüyor falan bazen uyanıyor mızıklıyor dönerken bazen geri uyuyor, hatta gaz damlası alacaktım neredeyse acaba ondan mı uyanıyor böyle diye de sonra vazgeçtim.

Aynı bizimki de anlattığın gibi, eskiden hatta ilk dogdugunda bile aciktikca uyandırdı 2-3 saatte bir ,sonralari 4-5 saat bile uyurdu, son bir aydır en uzun bı saat uyuyor.

Bizim Dr söyle bir açıklama yaptı, bu ay bebeklerin algısı açılıyor ve hala kendini anne ile birlikte tek birey saniyormuş, gündüz çok uyaran aldığı için gece daha çok uyanır her seferinde sana sarılmak ister dedi.

Aç olmadığından eminsen kesinlikle emzirme kucagina alma dedi yoksa uc yasina kadar böyle gider dedi.

Ben bunu kısmen uygulayabiliyorum cunku ağlarken almazsam mutlaka bir süre sonra alışacak biliyorum ama sanki çaresizlikten alışacak ve ihtiyacım varken ağlasam bile annem gelmeyecek diyip güven duygusu zedelenerek alışacak gibi geliyor.

Ama artık her seferinde emzirmiyorum iki saatte bir emzirip diğerlerinde sarılıyorum.
Valla yanımda yatarken mecbur emziriyorum ona alışır buna alışır derken insan çaresiz kaliyor emzikte almıyor benimki o da ayrı zor bir de çok obur acayip düşkün memeye kilosu da 5 Ay 20 günlük 9 kilo filan artık belim kopuyor

Valla yanımda yatarken mecbur emziriyorum ona alışır buna alışır derken insan çaresiz kaliyor emzikte almıyor benimki o da ayrı zor bir de çok obur acayip düşkün memeye kilosu da 5 Ay 20 günlük 9 kilo filan artık belim kopuyor

Ay maşallah kuzuya, bizimki beş aylıkken 7400 du.
Ek gıda ya tam geçip de yatmadan doyurucu şeyler yiyince gece emmek istemeyecekler inşallah, sabredelim

Ay maşallah kuzuya, bizimki beş aylıkken 7400 du.
Ek gıda ya tam geçip de yatmadan doyurucu şeyler yiyince gece emmek istemeyecekler inşallah, sabredelim
Umut fakirin ekmeği işte bizim doktorumuzda artık gece öyle çok acıkmayacağını ve bunun döngüyü her tamamlamaya çalıştığında nasıl uyuyacağınj bilmemesinden kaynaklandığını söyledi yani alışkanlıktan.. yapabilirsen çare uyku eğitimi dedi 😣

Umut fakirin ekmeği işte bizim doktorumuzda artık gece öyle çok acıkmayacağını ve bunun döngüyü her tamamlamaya çalıştığında nasıl uyuyacağınj bilmemesinden kaynaklandığını söyledi yani alışkanlıktan.. yapabilirsen çare uyku eğitimi dedi 😣
Bende uykusuzluktan çok muzdariı ve zordayım ama Uyku eğitimi bana çok zor geliyor çocuğun çaresiZ kalıp ağlatayarak uyuması bize olan güvenini sarsmazmı ?bazı psikoglarda buna karşı çıkıyor olunca vazgeçtim . Nasıl olsa öğrenecek ,nasıl olsa uyuyacak dedim ama hala bazen aklım kayıyor 🤷‍♀️

Geçenlerde biri de ‘Acıkınca yer!’ kitabını paylasmıstı, onu almadım ama o da benzeridir muhtemelen
Ben paylasmistim canım kitapta alerjen bebeklere dahil tarifler var doktor roportaji var icerigi geniş evet bende tavsiye ederim😊 R rachelfine20

Eklentiler

• 20201214_144052.jpg
    20201214_144052.jpg
    123,3 KB · Görüntüleme: 31
Nasıl anladınız doktor mu şüphelendi?
Uyku bozukluğu,iştahı azaldı sanki az kilo alıyor.çok kısacık uyuyor ve ağlayrak dalıyor .gece uykusuda böyle maalesef.sık sık ıkınıyor ,sabah ilk idrarında biraz koku oluyor.iştah azaldı derken 1 dk emiyor ağlayrak bırakıyor .gaz belirtileri ile aynı neredeyse.ateş ve kusma olmayınca dr da ihtimal vermemişti iyiki götürmüşüm 😕

Uyku bozukluğu,iştahı azaldı sanki az kilo alıyor.çok kısacık uyuyor ve ağlayrak dalıyor .gece uykusuda böyle maalesef.sık sık ıkınıyor ,sabah ilk idrarında biraz koku oluyor.iştah azaldı derken 1 dk emiyor ağlayrak bırakıyor .gaz belirtileri ile aynı neredeyse.ateş ve kusma olmayınca dr da ihtimal vermemişti iyiki götürmüşüm 😕
Ya bizimki de ıkınıyor hep doktora bizde götürdük ama hiç tahlil tutmadı sadece açıp baktı bişeyi yok dedi sizde tahlille mi anladı canım

Geçmiş olsun çok inşallah faydalı gelir ilaç verdiyse

Bebeğiniz Perşembe günü doğmuş ve doğduğu günden bugüne kadar 160 gün geçmiş. Bebeğiniz, bebek atak takvimine göre şu anda 22,5 - 26,5 haftaları arası olduğundan dolayı bu hafta fırtınalı geçecek gibi görünüyor. Bebek atak takvimine göre bu süreç 28 günden oluşuyor, bebeğiniz ise bugün 2. gününde. Atak haftasının bitmesine kalan gün sayısı : 26 😕😕

X